Незважаючи на те, що смажене морозиво – навіть звучить трохи дивно, це чудовий десерт та новий спосіб презентації звичного ласощів. Таке частування готується простіше, ніж здається, проте їм дуже легко здивувати. Зібрали для тебе 8 найкращих рецептів у домашніх умовах!
Зміст
1. Смажене морозиво у кукурудзяних пластівцях
Відмінний спосіб розпочати знайомство з цим десертом.
Тобі знадобиться: 400 г морозива, 300 г кукурудзяних пластівців.
Розігрів фритюр з великою кількістю олії. Сформуй кульки з морозива, щільно обваляй їх у подрібнених пластівцях і прибери ненадовго в морозилку. Потім опусти кожну кульку у фритюр на 3-5 секунд і назад відправь на 20 хвилин у холодильник.
2. Смажене морозиво із вершками
Для цього рецепту потрібні жирні вершки 33-35%.
Тобі знадобиться: 200 г морозива, 50 мл вершків, 0,25 ч.л. ванільного екстракту, 50 г подрібнених кукурудзяних пластівців, щіпка кориці.
Зараз читають:10 простих рецептів соку з|із| червоної смородини на зиму
Збий вершки з ванільним екстрактом до пишності, а пластівці – змішай з корицею. Вмочіть кульки морозива в вершки, потім – в подрібнені пластівці і прибери їх на 1 годину в морозилку. Після чого знову вмочіть морозиво в вершки та кукурудзяні пластівці, і знову прибери на 1 годину в морозилку. Жар морозиво у великій кількості олії по 12-15 секунд, виклади на паперові серветки і одразу подавай.
3. Смажене морозиво у кокосовій стружці
Кукурудзяні пластівці потрібно подрібнити заздалегідь, але не зовсім на крихту.
Тобі знадобиться: 400 г морозива, 100 г кокосової стружки, 100 г кукурудзяних пластівців, 1 яйце.
Приготування: Зби яйце до піни, а морозиво – наріж на шматочки і сформуй кульки. Обваляй кожну кульку в кокосовій стружці, яйці та подрібнених кукурудзяних пластівцях, а потім знову в яйці та пластівцях. Жар морозиво в заздалегідь розігрітій великій кількості олії приблизно 30 секунд і потім ненадовго забери в холодильник.
4. Смажене морозиво у вафлях
Вибери будь-які вафлі на власний розсуд і подрібни їх у крихту блендером.
Тобі знадобиться: 400 г морозива, 100 г подрібнених вафель, 50 г кокосової стружки, 2 яйця.
Зараз читають:15 оригінальних рецептів джему з жимолості
Приготування: Змішай вафлі з кокосовою стружкою і зби яйця в піну. Наріж морозиво, обваляй його у вафельній крихті, яйці і знову в крихті. Добре заморозь і потім обсмаж у великій кількості киплячої олії буквально 15-20 секунд до золотистості.
5. Смажене морозиво в мигдальній борошні
Ще один оригінальний варіант паніровки для смаженого морозива!
Тобі знадобиться: 300 г морозива, 100 г кукурудзяних пластівців, 2 яйця, 100 г мигдального борошна.
Розігрів фритюр з великою кількістю олії. Збийте яйця до піни. Зроби з морозива кульки, обваляй їх у борошні, а потім – у яйці та подрібнених пластівцях, прибери в морозилку на півгодини і потім обсмаж морозиво у розігрітому фритюрі пару секунд до золотистості. Виклади смажене морозиво на паперові серветки і одразу подавай до столу.
6. Смажене морозиво з родзинками
Для панірування підходять будь-які глазуровані пластівці на твій смак.
Тобі знадобиться: 500 г морозива, 1 жменю родзинок, 1 склянка кукурудзяних пластівців.
Приготування: Родзинки замочи на 5 хвилин у гарячій воді та обсуши. Подрібни кукурудзяні пластівці у блендері. Сформуй з морозива кульки, всередину кожного втопи трохи родзинок, запануй їх у пластівцях і відправь на 1 годину в морозилку. Обсмаж морозиво 20-30 секунд у великій кількості олії та подавай.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів джему з малини
7. Смажене морозиво у профітролях
Тут важливо підібрати профітролі за розміром кульок морозива.
Тобі знадобиться: 3 кульки морозива, 3 профітролі без начинки, 2 ст.л. борошна, 1 яйце.
Розріж профітролі навпіл, наповни їх морозивом, закрий і прибери на 1 годину в морозилку. Збий густий кляр з яйця та борошна, обмакни туди профітролі та смажу все до рум'яності у великій кількості олії.
8. Смажене морозиво в панірувальних сухарях
Для смаженого морозива можна приготувати майже будь-яку паніровку – і тому підтвердження!
Тобі знадобиться: 200 г морозива, 120 г кукурудзяних пластівців, 3 ст. панірувальних сухарів, 1 яйце, 1/4 склянки кокосової стружки.
Приготування: Кукурудзяні пластівці подрібни в блендері і змішай із сухарями. Збий яйце в піну. Наріж морозиво, обваляй його в кокосовій стружці, потім – у яйці та паніровці. І ще раз – у яйці та в паніровці. Жар морозиво у великій кількості олії по 15-20 секунд і потім прибери на 15 хвилин у холодильник.
Джерело: dietcenter.com.ua