Чи хочеш приготувати на вечерю справжній делікатес? Тоді скуштуй медальйони з тунця! Розповідаємо 8 найкращих та перевірених рецептів, які тебе точно не розчарують. А якщо ще й прикрасити страву перед подачею – анітрохи не гірше, ніж у дорогому ресторані!
Зміст
1. Медальйони з тунця у духовці
Найкорисніший і найпростіший спосіб приготування без смаження.
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів з тунця, 50 мл оливкової олії, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. спецій для риби, сіль|соль|, мелений чорний перець.
Приготування: Посоли та поперчи медальйони, виклади їх у жароміцну форму та посип спеціями з рубаним часником. Полив все оливковою олією, накрий форму кришкою і відправь на 10 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого переверни кожен медальйон та запікай ще 8-10 хвилин.
2. Медальйони з тунця на грилі
Буде достатньо навіть звичайної домашньої сковороди для гриля.
Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з абрикосів
Тобі знадобиться: 400 г медальйонів із тунця, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. італійських чи прованських трав, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Замаринуй медальйони з тунця в оливковій олії зі спеціями та ароматними травами на 30 хвилин. Після чого розігрій сковорідку для гриля та обсмаж у ній медальйони по 2-3 хвилини з кожного боку. Час смаження залежить від товщини рибних шматочків.
3. Медальйони з тунця у соєвому соусі з розмарином
Можеш сміливо маринувати тунець і довше, але неодмінно тоді в холодильнику.
Тобі знадобиться: 4 медальйони з тунця, 2 гілочки розмарину, 1 лайм, соєвий соус, спеції.
Виклади медальйони в контейнер на гілочку розмарину, а другу гілочку – додай зверху. Відправ туди ж кілька кружечків лайма, а з основної його частини – вичавлюй сік. Змішай цей сік зі спеціями та соєвим соусом, залий їм медальйони і маринуй мінімум 20 хвилин. Обсмажити тунця на сковороді-гриль приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
4. Медальйони з тунця в лимонно-гірчичному маринаді
Дивовижний маринад для рибних медальйонів.
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів із тунця, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1-2 ч. л. зернистої гірчиці, сіль, мелений чорний перець, спеції на смак.
Зараз читають:Профітролі: 20 неймовірно простих рецептів у домашніх умовах
Змішай оливкову олію, лимонний сік, зернисту гірчицю і всі спеції. Залий медальйони маринадом і залиш на 20-30 хвилин. Після чого відправ тунца на лист і запікай 10-12 хвилин в духовці при 180 градусах. Один раз переверни медальйони у процесі готування.
5. Медальйони з тунця з перцем чилі на сковороді
Регулюй кількість чилі на свій смак до бажаної гостроти.
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів із тунця, 2 ст.л. оливкової олії, 3 ч.л. лимонного соку, сіль, мелений перець чилі або пластівці чилі.
Розігрів масло на сковороді і відправ туди медальйони. Посолити і поперчити, а потім обсмажити їх приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки. Збризкайте готові медальйони лимонним соком і подавай до столу.
6. Медальйони з тунця в кунжуті
Просто ідеальні з рисом, фунчозою, спаржею чи овочевими гарнірами.
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів із тунця, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. оливкової олії, 50 г суміші чорного та білого кунжуту, спеції.
Приготування: Змішай соєвий соус, оливкову олію та спеції за смаком, і замарин медальйони в цій суміші на 20-30 хвилин. Після чого добре обваляй їх у кунжуті і обсмаж по 1-2 хвилини з кожного боку на розігрітій сковороді.
Зараз читають:15 листкових салатів з корейською морквою, які варто приготувати
7. Медальйони з тунця у сметані
Смак цих медальйонів здивує тебе вишуканістю, а спосіб приготування – легкістю.
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів з тунця, 10 г імбиру, 2 зубчики часнику, 2 ст. сметани, 1 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. оливкової олії, перець чилі, кунжут.
Змішай масло, сметану, соєвий соус, подрібнений імбир , часник і чилі. Замаринуй медальйони з тунця на 20-30 хвилин у суміші, що вийшла, а потім обваляй їх в кунжуті і обсмаж на розігрітій сковороді до готовності.
8. Медальйони з тунця у томаті з вином
Ще один оригінальний рецепт медальйонів, але тепер із нотками італійської кухні!
Тобі знадобиться: 500 г медальйонів з тунця, 200 г помідорів, 100 г маслин, 1/4 склянки білого сухого вина, 1 гілочка розмарину, сіль, чорний мелений перець, оливкова олія.
Обсмаж медальйони з тунця на сковороді в оливковій олії по 1-2 хвилини з двох сторін. Додай подрібнені томати, посоли, поперчи і влий біле сухе вино. Готуй страву 1 хвилину без кришки і потім ще 3 хвилини – під кришкою на середньому вогні. Після чого переверни медальйони, продовжуй їх томити ще 2 хвилини, а далі додай маслини, часник та розмарин. Прогрій всі разом 2 хвилини без кришки та подавай.
Джерело: dietcenter.com.ua