15 рецептів суниці на зиму, які варто приготувати

Розповідаємо 15 відмінних рецептів, як приготувати заготівлі із суниці на зиму, зберігши максимум вітамінів у кожній баночці. Варення, джем, компоти – будь-який зі способів гарний по-своєму, тож вибирай!

Зміст

  • 1. Варення із суниці з лимонною кислотою
  • 2. Компот із суниці на зиму
  • 3. Холодне варення із суниці з медом
  • 4. Варення-п'ятихвилинка із суниці
  • 5. Перетерта суниця із цукром на зиму
  • 6. Джем із суниці на зиму
  • 7. Варення із суниці зі стерилізацією
  • 8. Варення з полуниці та суниці
  • 9. Суниця у власному соку на зиму
  • 10. Компот із суниці без стерилізації
  • 11. Суниця в цукровому сиропі на зиму
  • 12. Варення з ревеню із суницею
  • 13. Суниця в соку на зиму
  • 14. Сушена суниця на зиму
  • 15. Пастила із суниці на зиму
  • 1. Варення із суниці з лимонною кислотою

    Лимонна кислота тут виступає у ролі додаткового консерванту.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 1,5 кг цукру, 3 г лимонної кислоти.

    Приготування: Перебери суницю, видали листя і акуратно промий ягоду. Після чого засип її цукром, чергуючи шари, і залиш на 3 години. Доведи до кипіння на середньому вогні та ретельно перемішай.

    Проварити заготівлю кілька хвилин, знімаючи піну, а потім дай охолонути і повтори цей етап ще один раз. Доведи варення до кипіння втретє, додай лимонну кислоту, перемішай і закатай суницю в стерилізовані банки на зиму.

    2. Компот із суниці на зиму

    Хвостики краще видалити, але можеш і добре промити ягоду.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 300 г цукру, 500 мл води.

    Розклади промиту суницю в чисті сухі банки. Звари сироп з води та цукру, залий їм ягоди і простерилізуй всі разом 2-3 хвилини. Закочуй заготовку на зиму.

    3. Холодне варення із суниці з медом

    Бережи готове варення в прохолодному темному місці або просто в холодильнику.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів варення з ранеток

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, мед.

    Приготування: Перебери суницю, видали хвостики і перетвори ягоду в пюре будь-яким зручним способом. Додай мед за смаком: приблизно по 1 склянці меду на 2 склянки суничного пюре. Ретельно перемішай і закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    4. Варення-п'ятихвилинка із суниці

    Готується так легко, що впорається будь-який новачок!

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру, 500 мл води.

    Приготування: Перебери і промий суницю, обірві хвостики. Звари сироп з води та цукру, і відправь туди ягоду. Проваріть варення 5 хвилин і заходьте в стерилізовані банки на зиму.

    5. Перетерта суниця із цукром на зиму

    Бережи її в морозилці – чудова альтернатива морозиву!

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру.

    Приготування: Перебери і промий суницю, обірві хвостики. Пропусти її через м'ясорубку, подрібни блендером або розімні товкачем. Додай цукор та перемішай заготовку до його розчинення. Бережи суницю в холодильнику або морозилці.

    6. Джем із суниці на зиму

    Однорідний джем, який однаково гарний як у начинку, так і як топінг.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 1,5 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1/2 склянки води.

    Приготування: Розімні ягоди суниці будь-яким зручним способом. Додай цукор та воду, доведи заготовку до кипіння на слабкому вогні. Вари джем 20-25 хвилин|мінути|, помішуючи. За 5 хвилин до кінця готування – всип лимонну кислоту. Закатай джем у стерилізовані банки.

    7. Варення із суниці зі стерилізацією

    Така заготівля чудово зберігається практично будь-де.

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру.

    Приготування: Перебери суницю, обірві хвостики та акуратно змішай її з цукром. Залиш на 8-10 годин, а потім доведи до кипіння на невеликому вогні. Вари заготівлю 20-25 хвилин, періодично струшуючи. Розклади в підготовлені банки і простерилізуйте їх ще 10-15 хвилин будь-яким зручним способом – в духовці або киплячій воді.

    Зараз читають:20 рецептів фруктової пастили, яка порадує своїм смаком

    8. Варення з полуниці та суниці

    Ідеальне літнє поєднання, яке нікого не залишить байдужим.

    Тобі знадобиться: 750 г полуниці, 250 г суниці, 1-1,5 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Приготування: Перебери полуницю і суницю, засип їх цукром і залиш до появи соку. Після чого доведи до кипіння на слабкому вогні, трохи додай температуру і варіть варення 20-25 хвилин, помішуючи і знімаючи піну. За 5 хвилин до кінця варіння – додай лимонну кислоту. Закатай варення у стерилізовані банки.

    9. Суниця у власному соку на зиму

    Смачна та корисна заготівля для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг суниці, 200 г цукру.

    Промий і перебери ягоду, засип цукром і залиш на 3 години. Після чого розклади все в чисті сухі банки та постав їх у каструлю з водою. Доведи до кипіння і стерилізуйте суниці 15-20 хвилин на середньому вогні. Захід заготовки на зиму.

    10. Компот із суниці без стерилізації

    Кількість цукру регулюй на власний смак.

    Тобі знадобиться: 400 г суниці, 250 г цукру, 2,5 л води.

    Приготування: Звари сироп з води та цукру. Відправ суницю в стерилізовані банки, залий все киплячим цукровим сиропом і одразу заходьте на зиму.

    11. Суниця в цукровому сиропі на зиму

    Суниця є дуже делікатною ягодою, тому перемішуй її обережно.

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру.

    Приготування: Перебери суницю, обірві хвостики і засип ягоду половиною цукру. Залиш на кілька годин і потім нагрій заготовку, щоб цукор повністю розчинився.

    Злий сироп, що вийшов, додай в нього цукор, що залишився, і уваривай близько 1 години на слабкому вогні. Залий суницю гарячим сиропом, знову доведи все до кипіння і провари ще 3-5 хвилин. Захід заготівлі в стерилізовані банки на зиму.

    Зараз читають:Котлети з індички в духовці: 12 чудових рецептів

    12. Варення з ревеню із суницею

    Ідеальне поєднання смаків – просто знахідка. Додай трохи м'яти, якщо хочеш.

    Тобі знадобиться: 1 кг ревеню, 1 кг суниці, 1 кг цукру, 4 ст.л. лимонного соку.

    Приготування: Очисти і наріж ревінь, засип його половиною цукру і залиш на 30 хвилин. Після чого доведи до кипіння і проварити 5 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну. Додай суницю, лимонний сік і цукор, що залишився, знову доведи до кипіння і вари ще 15 хвилин. Закатай варення у стерилізовані банки.

    13. Суниця в соку на зиму

    Підійде будь-який кислуватий сік – наприклад, яблучний або червоної смородини.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 500 мл соку, 1 г лимонної кислоти.

    Приготування: Перебери і промий суницю. Залий її соком, додай лимонну кислоту і доведи все до кипіння. Проварити 3-5 хвилин на слабкому вогні і заходи в стерилізовані банки.

    14. Сушена суниця на зиму

    Мити ягоду перед сушінням не можна, інакше вона розлізе!

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці.

    Приготування: Перебери суницю та обірві хвостики. Суші ягоду в духовці 2:00 при 30 градусах. Після чого збільши температуру до 50 градусів і суши суницю до повного висихання, періодично помішуючи. У сушарці її сушать приблизно 5:00 при 30 градусах і ще кілька годин при 65.

    15. Пастила із суниці на зиму

    Пастила добре зберігається в герметично закритих скляних банках.

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, цукор.

    Блендером подрібни суницю з цукром за смаком. Виклади заготовку на піддон сушарки шаром до 5 мм і суші 10 годин при 60 градусах. Згорни готову пастилу рулетиком, наріж і розклади в ємності для зберігання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *