Літні страви: 20 найлегших і найсмачніших рецептів

Дуже часто готування влітку перетворюється на суцільні муки – жарко, душно і особливо не хочеться довго стояти біля плити. Ми хочемо зробити твоє життя трохи простіше і приємніше, тому лови добірку з 20 чудових рецептів літніх страв!

Зміст

  • 1. Рататуй у томатному соусі
  • 2. Окрошка на сметані з вареною ковбасою
  • 3. Сорбет з кавуна
  • 4. Смажена селера
  • 5. Салат з полуницею та фетою
  • 6. Овочеве рагу з молодою капустою
  • 7. Запечена цвітна капуста
  • 8. Огірковий крем-суп
  • 9. Сирний десерт із полуницею
  • 10. Курка з кукурудзою в духовці
  • 11. Брокколі у сметані
  • 12. Салат з овочами та сиром
  • 13. Запечена молода морква
  • 14. Рибне бадилля зі щавлем і кропивою
  • 15. Баклажани під сиром у духовці
  • 16. Кабачкові оладки
  • 17. Салат з помідорів та нектаринів
  • 18. Буряк на айрані
  • 19. Салат зі шпинатом та яйцями
  • 20. Гаспачо з динею
  • 1. Рататуй у томатному соусі

    Потрібно трохи часу, але практично не потрібні зусилля.

    Тобі знадобиться: 1 цукіні, 1 кабачок, 1 баклажан, 6 помідорів, 2 болгарських перцю, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 гілочка чебрецю, 3 листи базиліка, 4 ст.л. оливкової олії.

    Приготування: Наріж кружальцями невеликої товщини 4 помідори, цукіні, кабачок та баклажан. Виклади все це в змащену олією форму у будь-якому порядку. Окремо наріж дрібним кубиком ще 2 очищені помідори, цибулю і болгарський перець.

    Обсмаж їх у сковороді до м'якості близько 10 хвилин додай часник, спеції та рубану зелень. Залий овочі у формі цим соусом і відправ їх на 1 годину в духовку при 180 градусах під фольгою. Зніми фольгу та допеки до рум'яності.

    2. Окрошка на сметані з вареною ковбасою

    Для такої окрошки навіть не потрібно варити м'ясо – куди швидше.

    Тобі знадобиться: 300 г сметани, 250 г вареної ковбаси, 3 картоплини, 4 яйця, 2 огірки, 6-7 редисок, 2 пера зеленої цибулі, по 2 гілочки кропу, м'яти та петрушки, 500 мл води, 1 щіпка лимон.

    Приготування: Відварити до готовності картоплю та яйця. Наріж все дрібним кубиком, порубай зелень і змішай зі сметаною та спеціями. Змішай холодну воду з лимонною кислотою та залий окрошку.

    3. Сорбет з кавуна

    Якщо кавун недостатньо солодкий, тоді додай трохи цукру чи меду.

    Тобі знадобиться: 400 г м'якоті кавуна, 1/2 лимона.

    Лимон обдай окропом і довільно наріж. Видалити з кавуна кісточки і теж наріж м'якоть. Відправ все в морозилку на 2-3 години. Зби масу в блендері і перемішай. Подавай сорбет у креманках.

    4. Смажена селера

    Незвичайний овочевий гарнір – замість звичної картоплі чи крупи.

    Тобі знадобиться: 500 г стебел селери, 1 цибуля-порей, 15 мл соєвого соусу, спеції.

    Зараз читають:12 найкращих способів приготувати курячі стрипси

    Приготування: Очисти від жорстких волокон і наріж селера невеликими брусочками. Порій наріж кільцями та обсмаж 1-2 хвилини. Додай селеру і смажу ще пару хвилин, помішуючи. Додай соєвий соус та спеції, і туши все під кришкою ще кілька хвилин.

    5. Салат з полуницею та фетою

    Підійде просто на вечерю, і щоб здивувати гостей.

    Тобі знадобиться: 50 г руколи, 50 г фети, 40 г волоських горіхів, 120 г полуниці, 4 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меду, 1 ст.л. винного оцту, мелений білий перець та сіль.

    Приготування: Промий і висуши руколу, розкриш фету, наріж полуницю і нарубай волоських горіхів. Змішай салат. Для заправки змішай оливкову олію, мед, оцет та спеції.

    6. Овочеве рагу з молодою капустою

    Воду в процесі можна не додавати – овочі самі дадуть достатньо соку.

    Тобі знадобиться: 450 г картоплі, 400 г кабачків, 300 г помідорів, 350 г молодої капусти, 100 г моркви, 100 г цибулі, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі на свій смак. Обсмаж цибулю та моркву 5-7 хвилин, приправ і додай нашатковану капусту. Через 3-4 хвилини додай картоплю, а ще через 7-8 – кабачки та спеції. Туши всі разом 10 хвилин, додай помідори та туші ще 5-7 хвилин.

    7. Запечена цвітна капуста

    Цікавий літній рецепт, як запекти цвітну капусту цілком.

    Тобі знадобиться: 1 качан цвітної капусти, 4 ст. вершкового масла|мастила|, 3 зубчики часнику, 1/2 лимона, спеції.

    Приготування: Зріж товсту частину стебла і виклади качан на деко. Змішай розтоплену олію, спеції та тиск часник. Полей цвітну капусту та накрий її фольгою. Запікайте страву 30 хвилин у духовці при 200 градусах і потім ще 15 хвилин без фольги. Перед подачею полів капусту лимонним соком.

    8. Огірковий крем-суп

    Ніжний, дуже приємної текстури та незвичайного відтінку.

    Тобі знадобиться: 20 мл оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 800 г огірків, 1 авокадо, 50 г петрушки, 200 мл йогурту, 20 мл лимонного соку, 500 мл овочевого бульйону.

    Приготування: Обсмажте подрібнену цибулю і часник кілька хвилин, додай лимонний сік і перемішай. Тонко наріж огірки, додай їх туди ж і влий овочевий бульйон. Доведи до кипіння і вари суп 5 хвилин на слабкому вогні. Додай м'якоть авокадо та петрушку, і подрібни суп блендером. Подавай його з йогуртом.

    9. Сирний десерт із полуницею

    Його головний плюс у тому, що він готується без випічки.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 400 г полуниці, 100 г цукру, 300 г 20% сметани, 10 г ванільного цукру, 1 ст. желатину, 100 г печива, 50 мл води.

    Зараз читають:Компот з аґрусу з апельсином: 20 незрівнянних рецептів

    Розведи желатин у воді за інструкцією. У блендері збий сир, сметану та весь цукор. Додай желатин і знову збий. Виклади у форму печиво та залий трохи сирної маси. Виклади полуницю, залий сир, що залишився, і прибери десерт в холодильник.

    10. Курка з кукурудзою в духовці

    У цей рецепт іде ціла кукурудза.

    Тобі знадобиться: 5 курячих стегенець, 3 качана кукурудзи, 1 ч.л. орегано, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Курку натрій спеціями і виклади у форму. Між нею розклади крупно нарізані качани кукурудзи. Збризкати все маслом з орегано і запікати в духовці близько 45 хвилин при 200 градусах. В ідеалі – під грилем.

    11. Брокколі у сметані

    Готову страву можна посипати кедровими горішками до смаку.

    Тобі знадобиться: 1 качан броколі, 150 г сметани, 2 зубчики часнику, 40 г вершкового масла, спеції.

    Приготування: Розбери броколі на суцвіття і приваріть їх 3 хвилини в киплячій воді. Розтопи вершкове масло|мастило|, додай сметану і перемішай. Додай тиск часник і спеції, і готуй ще 1 хвилину. Виклади брокколі в цей сосус і протушкуй все ще 1 хвилину.

    12. Салат з овочами та сиром

    Краще брати крупнозернистий сир – він ідеально підходить для салатів.

    Тобі знадобиться: 2-3 жмені салатного листя, 8 помідорів чері, 3 огірки, 1 фіолетова цибулина, 120 г оливок, 200 г сиру, 1/2 лимона, 40 мл оливкової олії, зелень, спеції.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, подрібни зелень, додай оливки та сир, і перемішай салат. Заправте його оливковою олією з лимонним соком і спеціями.

    13. Запечена молода морква

    Для цього рецепту потрібна саме тонка молода морква приблизно одного розміру.

    Тобі знадобиться: 400 г молодої моркви, 50 мл оливкової олії, 5 гілочок чебрецю, 1,5 ч.л. меду, 1,5 ч.л. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Вимий моркву щіткою, виклади її у форму і збризкати олією з лимонним соком. Полей медом, посип спеціями і відправ все в духовку на 15 хвилин при 190 градусах. Наприкінці – посип чебрецем.

    14. Рибне бадилля зі щавлем і кропивою

    Холодний суп із квасом, який порадує любителів традиційної кухні.

    Тобі знадобиться: 1,5 л квасу, 500 г філе білої риби, 200 г кропиви, 200 г щавлю, 2 огірки, 1 зубчик часнику, 5 пір'я зеленої цибулі, 1 пучок кропу, спеції.

    Приготування: Наріж щавель і кропиву, влий 500 мл води, проварити 10 хвилин і відкинь на друшляк. Подрібни блендером. Відварити рибу 15 хвилин до готовності і наріж. Дрібно наріж зелену цибулю, часник та кріп.

    Наріж кубиком огірки, змішай все, крім риби, разом і злегка розімні товкачем. Приправ бадиллю, залий квасом і прибери на 1 годину в холодильник. Додай рибу перед подачею.

    Зараз читають:Панкейки на кефірі: 15 швидких та смачних рецептів

    15. Баклажани під сиром у духовці

    Хороша закуска просто так, а також із особливого приводу.

    Тобі знадобиться: 1 баклажан, 1 помідор, 70 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж баклажан кружальцями, посип його спеціями і виклади на пергамент. Зверху додай кружечки помідорів і посип давленим часником. Потім посип тертим сиром і відправте на півгодини в духовку при 180 градусах.

    16. Кабачкові оладки

    Беззастережно одна з найлітніших страв, яку тільки можна уявити.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 цибулина, 1 яйце, 3 ст. борошна, спеції.

    Натрі кабачки і цибуля на тертці, і злегка відіжми. Додай яйце, спеції та борошно. Перемішай тісто і смажу оладки на сковороді, викладаючи ложкою, з двох боків до рум'яності на середньому вогні.

    17. Салат з помідорів та нектаринів

    Щоб салат виглядав ще ефектніше, візьми помідори різних кольорів.

    Тобі знадобиться: 800 г помідорів, 5 нектаринів, 300 г руколи, 1 фіолетова цибулина, 1 ч.л. меду, 3 ст. оливкової олії, 90 г фети, 1/3 склянки бальзаміку.

    Приготування: Промий та обсуши руколу. Наріж помідори та нектарини тонкими часточками, тонко наріж цибулю. Доведи оцет з медом до кипіння та увари близько 5 хвилин до консистенції сиропу. Дай сиропу охолонути, і змішай його з оливковою олією. Виклади всі інгредієнти на тарілку, полів цим сиропом і посип розфарбованою фетою.

    18. Буряк на айрані

    Якщо ти досі думаєш, що холодні супи обмежуються забарвленням – лови ще ідею.

    Тобі знадобиться: 1 л айрану, 4 буряка, 5 картоплин, 3 огірки, 4 яйця, 4 пера зеленої цибулі, 1 пучок кропу, спеції.

    Приготування: Відварити до готовності картоплю, буряки та яйця. Наріжте всі інгредієнти дрібним кубиком і подрібніть зелень. Приправ та залий блюдо холодним айраном.

    19. Салат зі шпинатом та яйцями

    Чудовий зелений салат – по-справжньому літній рецепт.

    Тобі знадобиться: 200 г шпинату, 100 г зеленої цибулі, 2 огірки, 2 яйця, 2 ст. сметани, спеції.

    Приготування: Відварити яйця до готовності. Довільно наріж всі інгредієнти, змішай салат і заправ його сметаною зі спеціями.

    20. Гаспачо з динею

    Освіжаючий, густий і дуже незвичайний суп із помідорами та динею.

    Тобі знадобиться: 500 г червоного та жовтого болгарського перцю, 900 г дині, 800 г помідорів, 120 г огірків, 3 зубчики часнику, 4 ст.л. яблучного оцту, 1 перець чилі, спеції, 6 ст. оливкової олії.

    Приготування: Довільно наріж диню і всі овочі, і зби їх у блендері до однорідності з чилі та часником. Додай оливкову олію, оцет і спеції, і знову збий. Подавай суп холодним.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *