Сьогодні ми пропонуємо приготувати смажені кабачки на зиму, і вже зібрали для тебе 10 легких та смачних рецептів. Спробуй чи додай у них щось своє за бажанням!
Зміст
1. Смажені кабачки з часником
Ідеальна заготівля, яка нагадуватиме взимку про теплі дні.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 60 мл олії, 10 зубчиків часнику, 40 мл оцту, 2 ч.л. солі.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж на сковороді з двох боків до золотистості. Виклади їх у банки, прошаровуючи сіллю та подрібненим часником. Влий оцет, простерилізуйте банки 25 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.
2. Смажені кабачки із зеленню на зиму
Можна поекспериментувати з різними видами зелені до смаку.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 60 мл рослинної олії, 6 зубчиків часнику, по 1/2 пучка кропу та петрушки, 40 мл оцту, 2 ч.л. солі.
Приготування: Подрібни зелень та часник, і змішай із сіллю. Наріж кабачки кружальцями і обсмаж в маслі з обох боків. Виклади їх у підготовлені банки шарами, чергуючи із зеленню. Влий оцет, простерилізуй банки ще півгодини і заходи на зиму.
Зараз читають:8 шикарних рецептів мармеладу із чорної смородини
3. Гострі смажені кабачки на зиму
Більш пікантний та гострий варіант для любителів маринованих овочів.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 25 мл оцту, 800 мл води, 15 г цукру, 2 стручки гострого перцю, 2 гілочки розмарину, 10 г солі, 200 мл рослинної олії.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх у маслі до рум'яності з двох сторін. Окремо змішай масло, воду, оцет, подрібнений гострий перець, розмарин, сіль і цукор. Доведи до кипіння і провари цей маринад 3-4 хвилини. Виклади смажені кабачки в стерилізовану банку, зали маринадом і закатай.
4. Смажені кабачки в томаті на зиму
Кабачки для цього рецепту можна нарізати кубиками чи брусочками, не обов'язково кружальцями.
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 2 кг помідорів, 3 головки часнику, 150 мл оцту, 4 ст. цукру, 3 ст. солі, 1 ч. л. сушеного перцю чилі, олія.
Приготування: Наріж кабачки та обсмаж їх порціями в маслі до золотистості. Пропусти помідори через м'ясорубку, доведи до кипіння і додай туди цукор, сіль та смажені кабачки. Проварити всі 20 хвилин і додати подрібнений часник і чилі. Провари ще 20 хвилин, а за 5 хвилин до кінця – влий оцет. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.
5. Смажені кабачки з аджикою
Овочевий соус, як аджики, який відмінно доповнює смажені кабачки.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 50 г цибулі, 900 г помідорів, 350 г болгарського перцю, по 1/2 пучка петрушки та кропу, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 100 мл олії, 1 ст.л. суміші перців горошком, 8 зубчиків часнику.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж до рум'яності. Інші овочі пропусти через м'ясорубку і протушкуй масу 10-15 хвилин. Додай в аджику цукор, олію, сіль та рубану зелень.
Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з вишні
Виклади в банки горошини перцю та часник. І далі викладай шарами смажені кабачки, заливаючи їх аджикою. Простерилізуйте заготовки 20 хвилин у киплячій воді і заходьте.
6. Смажені кабачки в борошні на зиму
Різниця в тому, що перед обсмажуванням кабачки спочатку потрібно запанувати.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 40 мл оцту, 1/2 головки часнику, 1 пучок кропу, 100 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями, обваляй у борошні, обсмаж з двох сторін і дай охолонути. Подрібни кріп і виклади частину зелені на дно банок з олією, сіллю та оцтом. Щільно поклади шарами смажені кабачки, пересипаючи шари зеленню і часником, що залишилася. Простерилізуйте заготовки 10 хвилин і заходьте.
7. Смажені кабачки з цибулею на зиму
Цікава заготовка із оригінальною технологією приготування.
Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 3 цибулини, 1 головка часнику, 30 г куркуми, 50 мл оцту, 1 ст. солі, 2 ст. цукру, спеції, олія.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх з двох сторін на маслі до золотистості. Наріж цибулю півкільцями і додай до кабачків. Туди ж подрібни часник і додай решту інгредієнтів. Перемішай все разом і залиш на ніч під пресом. Щільно поклади заготівлю в банки, простерилізуй їх 15 хвилин і заходи на зиму.
8. Смажені кабачки у томатному соусі на зиму
Найкраще використовувати соус домашнього приготування – без зайвих добавок.
Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 200 мл олії, 500 мл томатного соусу, 4 зубчики часнику, 3 болгарських перцю, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 50 мл оцту, спеції.
Приготування: Наріж кабачки та перець, обсмаж їх окремо один від одного і дай охолонути. Подрібни часник і змішай його із сіллю та спеціями. Закип'ятити томатний соус з олією, цукром та оцтом. Відправте в нього інші інгредієнти, проваріть 5 хвилин і закатай кабачки в стерилізовані банки.
9. Смажені кабачки у морозилці
Відмінна заготівля з кабачків для швидкого приготування складніших страв.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 3 ст. борошна, 3 ст. олії, сіль.
Приготування: Довільно наріж кабачки, посоліть за смаком і обваляй у борошні. Обсмаж їх на олії до золотистості і дай охолонути. Потім виклади на поліетилен в один шар, прибери на 1:00 в морозилку і розклади в порційні пакети або контейнери.
10. Салат зі смаженими кабачками на зиму
Повноцінний салат, який прикрасить навіть святковий стіл!
Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 500 г помідорів, по 1 кг моркви та цибулі, 3 зубчики часнику, по 1 кореню пастернаку та петрушки, 500 мл рослинної олії, 1 ст.л. солі.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж з двох сторін. Натріть або наріж соломкою моркву та коріння, і окремо обсмаж їх 10-15 хвилин. Помідори теж наріж кружальцями, а часник – подрібни. Щільно поклади всі інгредієнти шарами в банки та посоли. Простерилізуйте їх ще 20 хвилин і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua