10 швидких рецептів смажених кабачків на зиму

Сьогодні ми пропонуємо приготувати смажені кабачки на зиму, і вже зібрали для тебе 10 легких та смачних рецептів. Спробуй чи додай у них щось своє за бажанням!

Зміст

  • 1. Смажені кабачки з часником
  • 2. Смажені кабачки із зеленню на зиму
  • 3. Гострі смажені кабачки на зиму
  • 4. Смажені кабачки в томаті на зиму
  • 5. Смажені кабачки з аджикою
  • 6. Смажені кабачки в борошні на зиму
  • 7. Смажені кабачки з цибулею на зиму
  • 8. Смажені кабачки у томатному соусі на зиму
  • 9. Смажені кабачки у морозилці
  • 10. Салат зі смаженими кабачками на зиму
  • 1. Смажені кабачки з часником

    Ідеальна заготівля, яка нагадуватиме взимку про теплі дні.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 60 мл олії, 10 зубчиків часнику, 40 мл оцту, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж на сковороді з двох боків до золотистості. Виклади їх у банки, прошаровуючи сіллю та подрібненим часником. Влий оцет, простерилізуйте банки 25 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    2. Смажені кабачки із зеленню на зиму

    Можна поекспериментувати з різними видами зелені до смаку.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 60 мл рослинної олії, 6 зубчиків часнику, по 1/2 пучка кропу та петрушки, 40 мл оцту, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Подрібни зелень та часник, і змішай із сіллю. Наріж кабачки кружальцями і обсмаж в маслі з обох боків. Виклади їх у підготовлені банки шарами, чергуючи із зеленню. Влий оцет, простерилізуй банки ще півгодини і заходи на зиму.

    Зараз читають:8 шикарних рецептів мармеладу із чорної смородини

    3. Гострі смажені кабачки на зиму

    Більш пікантний та гострий варіант для любителів маринованих овочів.

    Тобі знадобиться: 3 кабачки, 25 мл оцту, 800 мл води, 15 г цукру, 2 стручки гострого перцю, 2 гілочки розмарину, 10 г солі, 200 мл рослинної олії.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх у маслі до рум'яності з двох сторін. Окремо змішай масло, воду, оцет, подрібнений гострий перець, розмарин, сіль і цукор. Доведи до кипіння і провари цей маринад 3-4 хвилини. Виклади смажені кабачки в стерилізовану банку, зали маринадом і закатай.

    4. Смажені кабачки в томаті на зиму

    Кабачки для цього рецепту можна нарізати кубиками чи брусочками, не обов'язково кружальцями.

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 2 кг помідорів, 3 головки часнику, 150 мл оцту, 4 ст. цукру, 3 ст. солі, 1 ч. л. сушеного перцю чилі, олія.

    Приготування: Наріж кабачки та обсмаж їх порціями в маслі до золотистості. Пропусти помідори через м'ясорубку, доведи до кипіння і додай туди цукор, сіль та смажені кабачки. Проварити всі 20 хвилин і додати подрібнений часник і чилі. Провари ще 20 хвилин, а за 5 хвилин до кінця – влий оцет. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    5. Смажені кабачки з аджикою

    Овочевий соус, як аджики, який відмінно доповнює смажені кабачки.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 50 г цибулі, 900 г помідорів, 350 г болгарського перцю, по 1/2 пучка петрушки та кропу, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 100 мл олії, 1 ст.л. суміші перців горошком, 8 зубчиків часнику.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж до рум'яності. Інші овочі пропусти через м'ясорубку і протушкуй масу 10-15 хвилин. Додай в аджику цукор, олію, сіль та рубану зелень.

    Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з вишні

    Виклади в банки горошини перцю та часник. І далі викладай шарами смажені кабачки, заливаючи їх аджикою. Простерилізуйте заготовки 20 хвилин у киплячій воді і заходьте.

    6. Смажені кабачки в борошні на зиму

    Різниця в тому, що перед обсмажуванням кабачки спочатку потрібно запанувати.

    Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 40 мл оцту, 1/2 головки часнику, 1 пучок кропу, 100 г борошна, 0,5 ч.л. солі, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями, обваляй у борошні, обсмаж з двох сторін і дай охолонути. Подрібни кріп і виклади частину зелені на дно банок з олією, сіллю та оцтом. Щільно поклади шарами смажені кабачки, пересипаючи шари зеленню і часником, що залишилася. Простерилізуйте заготовки 10 хвилин і заходьте.

    7. Смажені кабачки з цибулею на зиму

    Цікава заготовка із оригінальною технологією приготування.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 3 цибулини, 1 головка часнику, 30 г куркуми, 50 мл оцту, 1 ст. солі, 2 ст. цукру, спеції, олія.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж їх з двох сторін на маслі до золотистості. Наріж цибулю півкільцями і додай до кабачків. Туди ж подрібни часник і додай решту інгредієнтів. Перемішай все разом і залиш на ніч під пресом. Щільно поклади заготівлю в банки, простерилізуй їх 15 хвилин і заходи на зиму.

    8. Смажені кабачки у томатному соусі на зиму

    Найкраще використовувати соус домашнього приготування – без зайвих добавок.

    Зараз читають:15 швидких рецептів варення з гарбуза з лимоном

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 200 мл олії, 500 мл томатного соусу, 4 зубчики часнику, 3 болгарських перцю, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 50 мл оцту, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки та перець, обсмаж їх окремо один від одного і дай охолонути. Подрібни часник і змішай його із сіллю та спеціями. Закип'ятити томатний соус з олією, цукром та оцтом. Відправте в нього інші інгредієнти, проваріть 5 хвилин і закатай кабачки в стерилізовані банки.

    9. Смажені кабачки у морозилці

    Відмінна заготівля з кабачків для швидкого приготування складніших страв.

    Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 3 ст. борошна, 3 ст. олії, сіль.

    Приготування: Довільно наріж кабачки, посоліть за смаком і обваляй у борошні. Обсмаж їх на олії до золотистості і дай охолонути. Потім виклади на поліетилен в один шар, прибери на 1:00 в морозилку і розклади в порційні пакети або контейнери.

    10. Салат зі смаженими кабачками на зиму

    Повноцінний салат, який прикрасить навіть святковий стіл!

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 500 г помідорів, по 1 кг моркви та цибулі, 3 зубчики часнику, по 1 кореню пастернаку та петрушки, 500 мл рослинної олії, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями та обсмаж з двох сторін. Натріть або наріж соломкою моркву та коріння, і окремо обсмаж їх 10-15 хвилин. Помідори теж наріж кружальцями, а часник – подрібни. Щільно поклади всі інгредієнти шарами в банки та посоли. Простерилізуйте їх ще 20 хвилин і заходьте на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *