Один з найпростіших способів приготувати свинину, щоб вона була ніжною і м'якою – це запекти її в духовці. Весь процес практично не потребує зусиль: мінімум підготовки, а далі духовка все зробить сама. Лови 20 відмінних рецептів!
Зміст
1. Запечена свинина у соєво-медовому маринаді
Такий солодкуватий медовий маринад допоможе буквально в будь-якій ситуації.
Тобі знадобиться: 1,2 кг свинини, 20 г дижонської гірчиці, 30 мл соєвого соусу, 40 г меду, спеції.
Змішай всі інгредієнти для маринаду, натрій їм свинину, щільно загорни її у фольгу і прибери на ніч в холодильник. Запікай у духовці при 200 градусах близько 70 хвилин, і останні 20 хвилин – розгорни фольгу.
2. Буженина зі свинини у духовці
Для цього рецепту доведеться запастися терпінням, але воно того варте.
Тобі знадобиться: 1 кг свинини, 10 зубчиків часнику, 3 ч. л. гірчиці, 1 ч.л. розмарину, 1 ч.л. солі по 0,5 ч.л. паприки, меленого чорного перцю та інших спецій.
Зроби на свинині невеликі надрізи і встав туди пластинки часнику. Натрій її сумішшю солі та всіх спецій, а зверху – обмаж гірчицею. Накрий плівкою, прибери на ніч у холодильник, а потім залиш при кімнатній температурі на 1 годину.
Загорни м'ясо у фольгу і запікайте 1,5 години в духовці при 180 градусах. Після чого залиши буженину в духовці, що остигає, ще на 2 години, розгорни, переклади в контейнер, накрий плівкою і відправь на 4-6 годин в холодильник.
3. Свинина по-французьки з ананасами у духовці
Ті самі святкові відбивні, яких завжди завжди в захваті.
Тобі знадобиться: 400 г свинини, 120 г консервованих ананасів, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, майонез, спеції.
Приготування: Наріж свинину на відбивні, відбий і приправ. Змасти майонезом, виклади кільця цибулі і потім – кільця ананасів. Присип відбивні тертим сиром і запікайте близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:12 відмінних рецептів настойки з абрикосів
4. Запечена свинина у соєво-часниковому маринаді
Тут пропонуємо нарізати свинину шматками, як на відбивні.
Тобі знадобиться: 700 г свинини, 4 зубчики часнику, 80 мл соєвого соусу, 15 мл оливкової олії, 50 г цукру, сіль, спеції.
Приготування: Наріж і злегка відби свинину. Змішай соєвий соус, подрібнений часник та інші інгредієнти. Виклади свинину у форму для запікання, залий її маринадом і залиш на півгодини. Після чого відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
5. Запечена свинина з грибами та болгарським перцем у вершках
Радимо посипати готову страву рубаною зеленню до смаку.
Тобі знадобиться: 800 г свинини, 400 г печериць, 1 ст. борошна, 250 мл жирних вершків, 70 г твердого сиру, 2 болгарські перці, спеції.
Приготування: Наріж свинину шматками, злегка обсмаж і виклади у форму для запікання. Крупно наріж гриби та болгарський перець, обсмаж їх разом 7-10 хвилин і виклади зверху. Присип все борошном зі спеціями, залий вершками і перемішай. Зверху засип блюдо тертим сиром і запікайте 35-40 хвилин у духовці при 200 градусах.
6. Свинина з капустою у духовці
Ще один добрий варіант повноцінної основної страви зі свининою!
Тобі знадобиться: 1 кг капусти, 700 г свинини, 2 цибулини, 1 морква, майонез, спеції, 150 г твердого сиру.
Наріж свинину, змішай її зі спеціями і виклади в змащену олією форму. Зверху додай подрібнену цибулю та терту моркву, а потім – нашатковану капусту. Посип тертим сиром, змасти майонезом і запікати все приблизно 50 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Свинина з овочами у духовці
Класичний рецепт, коли хочеться готувати окремий гарнір.
Тобі знадобиться: 600 г свинини, 800 г картоплі, 280 г кабачка, 150 г болгарського перцю, 80 г цибулі, 120 г моркви, зелень, спеції, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти, змішай їх з олією та спеціями і запікай у формі 1 годину під фольгою при 200 градусах. Допеки ще 10-15 хвилин без фольги та посип рубаною зеленню.
8. Свинина з рисом у духовці
Замість рису можна взяти булгур або іншу крупу на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 400 г свинини, 1 склянка рису, 1 л води, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Свинину наріж кубиком і злегка обсмаж до рум'яності. Додай подрібнену цибулю і терту моркву, смажу ще 5 хвилин, приправ та виклади у форму. Засип зверху промитий рис і залий гарячу воду або бульйон. Відправте блюдо на 45 хвилин в духовку при 180 градусах.
9. Свинина з помідорами та сиром у духовці
Потрібно цілісний шматок свинини, на зразок шиї, щоб надрізати м'ясо гармошкою.
Тобі знадобиться: 600 г свинини, 70 г твердого сиру, 100 г помідорів, спеції, 3 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. гірчиці, 1 ст. рослинного масла.
Зараз читають:10 легких способів приготувати компот із базиліка
Зроби на шматку свинини глибокі надрізи гармошкою. Змішай соєвий соус, олію, гірчицю і спеції, натрій м'ясо цим маринадом і залиш на пару годин. Вклади в надрізи слайси сиру та помідорів, загорни у фольгу і відправь свинину на 1 годину в духовку при 200 градусах. Можеш ще 10 хвилин підрум'янити її без фольги.
10. Свинина з чорносливом у духовці
Ароматний та пікантний чорнослив чудово доповнює запечену свинину.
Тобі знадобиться: 700 г свинини, 100 г чорносливу, 7 зубчиків часнику, 4 ч.л. сметани, 2 ч. л. гірчиці, спеції.
Зроби в шматку свинини надрізи гармошкою. Змасти м'ясо сумішшю сметани, гірчиці та спецій. Вклади в ці надрізи зубчики часнику та чорнослив, загорни все в плівку і залиш на кілька годин у холодильнику. Потім загорни свинину у фольгу і запікайте 1 годину в духовці при 200 градусах. Останні 15 хвилин – запікайте без фольги.
11. Запечена свинина з овочами у рукаві
Дуже соковите та апетитно. Сподобається всім!
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 200 г цвітної капусти, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 помідори, 120 г стручкової квасолі, спеції, по 2 ст.л. оливкової олії та соєвого соусу.
Приготування: Довільно наріж свинину та овочі, склади їх у рукав, додай оливкову олію, соєвий соус та спеції. Запікайте все в духовці 60-70 хвилин при 190 градусах.
12. Свинина з кетчупом у духовці
Кетчуп – вже готовий пряний маринад, який можна використовувати.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, по 1 ст. рослинної олії та кетчупу, спеції, 4 зубчики часнику.
Приготування: Натріть свинину спеціями та подрібненим часником. Потім змасти маслом і кетчупом, загорни у фольгу і залиш на ніч у холодильнику. Запікайте свинину в духовці 1,5 години при 170 градусах.
13. М'ясний хліб зі свинини у духовці
Оригінальний рецепт свинини для бутербродів або м'ясної нарізки.
Тобі знадобиться: 550 г свинини, 150 г сала, 150 г льоду, 1 зубчик часнику, 1 яйце, 1 ч.л. розпушувача, сіль, паприка, спеції.
Пропусти свинину і сало через м'ясорубку або подрібни в блендері. Додай яйце, розпушувач, часник та спеції, і вимішай фарш. Подрібни кригу в крихту і теж втрути його в свинину до однорідності. Виклади масу у форму і запікайте 1 годину в духовці при 180-190 градусах.
14. Свинина з картоплею у горщиках
Класична жарка зі свинини, приготовлена в духовці.
Тобі знадобиться: 350 г свинини, 3-4 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції, 400 мл води або бульйону.
Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми шматочками. Виклади в горщики свинину, моркву, картоплю та зверху – цибулю. Додай трохи часнику та спецій, влий воду і відправ горщики в духовку на 60-70 хвилин при 200 градусах.
Зараз читають:Огірки на зиму холодним способом: 20 простих та смачних рецептів
15. Свинина з яблуками у духовці
Спробуй приготувати її із різними сортами яблук.
Тобі знадобиться: 900 г свинини, 3 яблука, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, по 1 ч. л. паприки та коріандру, спеції.
Приготування: Подрібніть одне яблуко в пюре і змішайте його з маслом, лимонним соком і всіма спеціями. Зроби на свинині надрізи гармошкою, ретельно натрій її цим пюре і залиш на 4-5 годин у холодильнику під плівкою. Вклади в надрізи часточки яблук, накрий фольгою і запікайте свинину 1,5 години в духовці при 180 градусах. Останні 20 хвилин – запікайте без фольги.
16. Свинина зі сметаною та грибами у горщиках
Їжа, приготовлена в горщиках, завжди виходить особливою.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 250 г грибів, 1 цибулина, 20 мл олії, 120 г сметани, 80 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та гриби, і обсмаж їх на олії до готовності. Наріж свинину, змішай її з грибами, сметаною, спеціями та тертим сиром. Розклади все по горщиках і відправте на 1 годину в духовку при 180 градусах.
17. Гостра свинина у духовці
Простий рецепт гострого маринаду із мінімуму інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1,2 кг свинини, 2 ст. гірчиці, 1 головка часнику, 1 гострий перець, сіль, спеції.
Приготування: Змішай гірчицю, сіль, спеції, подрібнений часник та гострий перець. Ретельно обмасти свинину маринадом, виклади її в рукав і відправ мінімум на 2 години в холодильник. Запікайте м'ясо 1 годину в духовці при 180-200 градусах.
18. Свинина з гарбузом у духовці
Любителям яскравих сезонних страв точно сподобається цей рецепт.
Тобі знадобиться: 500 г свинини, 500 г гарбуза, 1 цибулина, 3 ст. оливкової олії, спеції та ароматні трави.
Приготування: Наріж гарбуз, свинину та цибулю довільними шматочками, і змішай все разом. Виклади у форму, полів оливковою олією та приправ. Запікайте 40-50 хвилин під фольгою в духовці при 180 градусах.
19. Свинина з картоплею та майонезом у духовці
Найпростіша і водночас ситна сімейна вечеря з доступних продуктів.
Тобі знадобиться: 1 кг свинини, 1 кг картоплі, 2 цибулини, 5 ст. майонезу, спеції.
Приготування: Наріж свинину кубиком, цибуля – пір'ям, а картоплю – слайсами. Змішай все з майонезом і спеціями, виклади на лист і відправь на 45-50 хвилин в духовку при 180 градусах.
20. Запечена свинина з апельсинами у духовці
Зі спецій обов'язково радимо додати паприку і розмарин.
Тобі знадобиться: 600 г свинини, 2 апельсини, 2 ст. олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Відіжми сік з одного апельсина, а другий – очисти і наріж кружальцями. Замаринуй свинину в спеціях, апельсиновому та лимонному соку на півгодини. Виклади в змащену олією форму шар апельсину, свинину та знову апельсин. Залий все маринадом і запікайте близько 1 години при 180 градусах під фольгою.
Джерело: dietcenter.com.ua