20 найкращих рецептів із полуниці

Звичайно, полуниця дуже хороша у свіжому вигляді, із цукром або збитими вершками. Але анітрохи не гірше вона йде й у найрізноманітніші страви – випічку, салати, напої, заготівлі та десерти. Найцікавіші, найсмачніші і в той же час прості рецепти ти знайдеш у нашій добірці. Справжня літня радість!

Зміст

  • 1. Пиріг із полуницею на кефірі
  • 2. Полуничне варення з цілими ягодами
  • 3. Салат з полуницею та авокадо
  • 4. Полуничне морозиво
  • 5. Джем із полуниці з лимоном
  • 6. Полуничний мус
  • 7. Смузі з полуницею та бананом
  • 8. Шарики з полуницею
  • 9. Полуниця у власному соку на зиму
  • 10. Салат з полуницею та помідорами чері
  • 11. Цвєтаєвський пиріг із полуницею
  • 12. Компот із полуниці на зиму
  • 13. Молочний коктейль із полуницею
  • 14. Сирна запіканка з полуницею
  • 15. Компот із полуниці та ревеню
  • 16. Полуничний чізкейк без випічки
  • 17. Пиріжки з полуницею в духовці
  • 18. Смузі з полуницею та шпинатом
  • 19. Вареники з полуницею
  • 20. Насипний пиріг із полуницею
  • 1. Пиріг із полуницею на кефірі

    Ніжний та повітряний пиріг, з яким впорається кожен.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 г цукру, 1 щіпка ваніліну, 200 мл кефіру, 0,5 ч.л. соди, 300 г борошна, 300 г полуниці.

    Приготування: Віночком збий яйця з цукром та ваніліном. Додай кефір, знову перемішай і поступово всип борошно з содою. Наприкінці втрути нарізану полуницю, вилий тісто у форму і випікай пиріг 45-55 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Полуничне варення з цілими ягодами

    Зовсім як у дитинстві – обов'язково спробуй.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 600 г цукру.

    Приготування: Обірві хвостики з полуниці, промийте ягоду, засип цукром і не перемішуй. Залиш полуницю на кілька годин, а потім доведи до кипіння на середньому вогні. Зніміть з вогню і дай заготовці повністю охолонути. Закип'яті та охолоди варення ще тричі, а після останнього варіння – одразу закатай його в стерилізовані банки.

    3. Салат з полуницею та авокадо

    Смачний та вишуканий салат для особливих випадків або просто для корисного перекушування.

    Тобі знадобиться: 10 ягід полуниці, 120 г кульок моцарелли, 80 г руколи, 1 авокадо, 1 ст.л. кедрових горішків, оливкова олія, бальзамік, спеції.

    Приготування: Промий рукколу, розріж полуницю навпіл, крупно наріж авокадо і додай моцареллу. Приправ, збризкати салат олією і бальзаміком, і посип кедровими горішками.

    4. Полуничне морозиво

    Класичне домашнє морозиво на жовтках, але зі смаком полуниці.

    Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 70 г цукрової пудри, 200 мл 33% вершків, 0,5 ч.л. ванільного цукру, 400 мл молока, 3 жовтки, 100 г цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Розімні або подрібни полуницю з цукровою пудрою. Міксером збий жовтки з двома видами цукру та сіллю до пишності. Нагрій молоко до кипіння і тонким струмком влий його до жовтків, продовжуючи збивати.

    Проварити масу до загусання на слабкому вогні і перетрій через сито. Додай у заготовку холодні вершки та перемішай. Після чого додай холодне полуничне пюре, знову перемішай і забери морозиво в морозилку. Перші кілька годин перемішуй його кожні 30-40 хвилин.

    Зараз читають:Кулінарний хак: заморожуйте білі гриби та насолоджуйтеся ними цілий рік!

    5. Джем із полуниці з лимоном

    Полуничний джем, який ідеально доповнить сирники, млинці та випічку.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг полуниці, 1,2 кг цукру, 1/2 лимона.

    Приготування: Перебери і промий полуницю, видали хвостики та подрібни ягоду та лимон зі шкіркою за допомогою блендера або м'ясорубки. За бажанням – перетріть пюре через сито. Додай цукор і проваріть джем півгодини на слабкому вогні після кипіння.

    6. Полуничний мус

    Чарівний десерт, від якого в тебе потечуть слинки.

    Тобі знадобиться: 450 г полуниці, 300 мл 33% вершків, 15 г желатину, 75 г цукру.

    Розведи желатин у 5 ложках води за інструкцією на упаковці. Блендером подрібни полуницю і додай цукор до смаку. Змішай полуничне пюре із желатином. Міксером зби вершки до стійких піків і поступово додай в них пюре, продовжуючи збивати. Розкладіть мус по формах і приберіть в холодильник до застигання.

    7. Смузі з полуницею та бананом

    Найсмачніший вітамінний смузі з фруктами та ягодами, зовсім без молока.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 10 ягід полуниці, 4 ківі, 1 лайм, вода.

    Приготування: Надішліть очищені фрукти, полуницю і сік лайма в блендер. Зби смузі і додай трохи води до бажаної консистенції.

    8. Шарики з полуницею

    Шари хороші тим, що вимагають мінімум підготовки.

    Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 300 г полуниці, 100 г цукру, 1 жовток, 1 ст. крохмалю, цукор.

    Приготування: Розкатай тісто і сформуй з нього шари довільної форми. Наприклад, для човників – наріж тісто на квадрати, зроби надрізи вздовж країв, виверни куточки і сформуй човники. Виклади полуницю і злегка присип її цукром і крохмалем. Змасти жовтком і випікай шарування 20 хвилин у духовці при 200-220 градусах.

    9. Полуниця у власному соку на зиму

    Один з найкращих способів максимально зберегти смак та аромат полуниці.

    Тобі знадобиться: 1 кг полуниці, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Промий полуницю, видали хвостики і засип ягоду цукром на 2-3 години. Виклади її в ретельно вимиті банки, додай лимонну кислоту, накрий кришками і стерилізуй заготовки 10-15 хвилин у киплячій воді. Закочуй полуницю на зиму.

    10. Салат з полуницею та помідорами чері

    Незвичайний салат у найкращих традиціях кухні теплих південних країн.

    Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 300 г помідорів чері, 30 г базиліка, 1 ст. насіння соняшника, 1 ст.л. оливкової олії, по 1 ч.л. бальзаміка та лимонного соку, спеції.

    Приготування: Розріж помідори чері та полуниці на 2-4 частини. Довільно подрібни базилік, додай насіння, приправ салат за смаком і заправ його соусом з олії, лимонного соку і бальзаміку.

    11. Цвєтаєвський пиріг із полуницею

    Ніжний та ароматний пиріг зі сметанною заливкою та розсипчастою основою.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 400 г сметани, 100 г вершкового масла|мастила|, 180 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 2 ч.л. ванільного цукру, 500 г полуниці.

    Зараз читають:20 швидких рецептів компоту з кизилу

    Злегка збий м'яке вершкове масло і 20 г цукру, додай 100 г сметани і знову збий. Втрути 200 г борошна з розпушувачем, виміси та прибери тісто на півгодини в холодильник. Окремо збий сметану, що залишилася, яйця, цукор, ванільний цукор і 50 г борошна до однорідності.

    Розкатай тісто у форму і сформуй високі борти. Виклади полуницю та залий її сметанною заливкою. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    12. Компот із полуниці на зиму

    Взимку так не вистачає фруктів та ягід, але рішення давно є.

    Тобі знадобиться: 2 л води, 400 г цукру, 0,25 ч. л. лимонної кислоти, 300 г полуниці.

    Приготування: Промий полуницю, видали хвостики і засип ягоду в стерилізовану банку. Залий її окропом, накрий кришкою і залиш на 15 хвилин. Злий цю воду, додай у неї цукор і провари до його розчинення. Знов залий сироп у банку, додай лимонну кислоту і закатай компот на зиму.

    13. Молочний коктейль із полуницею

    Літнє частування для всієї родини, яке готується буквально за кілька хвилин.

    Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 500 мл молока, 200 г морозива.

    Приготування: Промий полуницю і видалили листочки. Відправте всі інгредієнти в блендер і зби коктейль до однорідності.

    14. Сирна запіканка з полуницею

    Корисна запіканка, яка неодмінно тебе здивує.

    Тобі знадобиться: 500 г жирного сиру, 500 г полуниці, 40 г манки, 120 г цукру, 5 г ванільного цукру, 20 г вершкового масла|мастила|, 50 г сметани, 1 жменю родзинок|ізюму|, 5 яєць, 1 ст.л. кориці.

    Блендером збий сир, сметану, манку, 2 яйця та обидва види цукру. Продовжуючи збивати, поштучно додай яйця, що залишилися, після чого втрути корицю і родзинки. Змасти форму олією, виклади половинки полуниці та залий все сирною сумішшю. Готуйте запіканку 30-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    15. Компот із полуниці та ревеню

    В міру солодкий, в міру кислий і дуже корисний.

    Тобі знадобиться: 200 г ревеню, 200 г полуниці, 2 л води, 1 апельсин, 100 г цукру.

    Приготування: Видалити з ревеню жорстку шкірку і наріж його шматочками. Промий полуницю і тонко наріж апельсин. Додай все це в киплячу воду, знову доведи до кипіння і засип цукор. Провар компот 2-3 хвилини.

    16. Полуничний чізкейк без випічки

    Прикрась готовий чізкейк ягодами, м'ятою, шоколадом чи чимось ще до смаку.

    Тобі знадобиться: 300 г пісочного печива, 80 г вершкового масла, 500 г вершкового сиру, 200 мл 33-35% вершків, 400 г полуниці, 150 г цукру, 18 г желатину, 1 пакетик полуничного желе.

    Приготування: Подрібни печиво в крихту, змішай його з|із| розтопленим маслом|мастилом|, утрамбуй основу у форму і прибери в холодильник. Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці. Міксером зби холодні вершки з цукром до стійких піків. Лопаткою вмішай вершковий сир у вершки, додай желатин, що охолов, і знову перемішай.

    Велику полуницю наріж навпіл і виклади по периметру вздовж бортика форми. Ще частину полуниці дрібно наріж і втрути в сирну основу. Виклади сирну основу у форму та прибери чізкейк у морозилку на 15 хвилин. Полуницю, що залишилася, наріж пластинками і додай зверху, залий все готовим полуничним желе і прибери в холодильник до застигання.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів листкових салатів із червоною рибою

    17. Пиріжки з полуницею в духовці

    Дріжджові пиріжки вимагатимуть трохи більше часу на приготування, але виходять дуже хорошими.

    Тобі знадобиться: 3 склянки борошна, 250 мл теплого молока, 1 ст. сухих дріжджів, 2 яйця, 1 жовток, 100 г та 3 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. ванільного цукру, 2 ч. л. крохмалю, 600 г полуниці.

    Приготування: Змішай молоко, дріжджі, 1 ложку цукру та 3 ложки борошна. Залиш опару на 15 хвилин у теплі. Віночком збий яйця, ще 2 ложки цукру та ванільний цукор. Туди ж додай сіль, а далі – розтоплене вершкове масло. Змішай цю суміш з опарою і поступово всип борошно.

    Виміси тісто до однорідності та залиш його на 1 годину в теплі. Розділи на шматочки і розкатай у коржики, на кожен корж виклади нарізану полуницю. Змішай 100 г цукру та крохмаль, присип полуницю і сформуй пиріжки. Виклади їх на пергамент швом донизу, накрий рушником і залиш на півгодини. Змасти пиріжки жовтком і випікай приблизно півгодини у духовці при 180 градусах.

    18. Смузі з полуницею та шпинатом

    Сподобається всім, хто дотримується правильного харчування.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 200 г шпинату, 200 г полуниці, 250 мл кефіру, 200-250 мл води.

    За допомогою блендера подрібни шпинат з кефіром та водою. Додай шматочки банана і полуниці, і збий смузі ще раз.

    19. Вареники з полуницею

    А заразом ділимося рецептом тонкого тіста, яке завжди виходить.

    Тобі знадобиться: 600 г борошна, 1 яйце, 250 мл води, 120 мл олії, 1 щіпка солі, 500 г полуниці, 150 г цукру.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, щіпку цукру і солі. Влий яйце і масло, а потім – окріп. Вимішайте до однорідності і залиште тісто на 20 хвилин. Після чого тонко розкатай його, наріж кружальцями і виклади полуницю на кожен з них. Посип цукром, защипни краї та варіть вареники 5 хвилин у киплячій воді.

    20. Насипний пиріг із полуницею

    Італійський насипний пиріг для справжніх гурманів.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 150 г цукру, 8 г розпушувача, цедра 1 лимона, 1 ч.л. лимонного соку, ванілін, 1 ст. крохмалю.

    Змішай просіяне борошно , розпушувач, ванілін, цедру лимона і 100 г цукру. Додай нарізану холодну олію і розітри все в крихту. Вбий яйця, ще трохи розітри тісто і залиш на півгодини в холодильнику. Вимішувати його до однорідності не потрібно.

    Наріж полуницю, збризкати її лимонним соком і змішай з цукром і крохмалем, що залишився. Проварити начинку 2-3 хвилини на слабкому вогні і дай охолонути. Засип у форму 2/3 крихти з тіста, виклади полуницю і засип крихти. Випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *