20 найкращих рецептів кави в домашніх умовах

Асортимент напоїв у кав'ярнях постійно зростає, і практично всі мають свої улюблені види. На перший погляд, здається, що це особливе мистецтво. Але насправді багато рецептів кави можна приготувати і в домашніх умовах. Зібрали велику добірку відмінних ідей, для яких не потрібне спеціальне обладнання!

Зміст

  • 1. Кава з лимоном
  • 2. Віденська кава
  • 3. Імбирна кава з молоком
  • 4. Сирна кава
  • 5. Кава раф
  • 6. Ірландська кава
  • 7. Кава мокко
  • 8. Медова кава
  • 9. Латте
  • 10. Капучіно в домашніх умовах
  • 11. Пряна марокканська кава
  • 12. Кава з какао та згущеним молоком
  • 13. Кава гляса
  • 14. Холодна в'єтнамська кава
  • 15. Кава з халвою
  • 16. Кава на молоці
  • 17. Кава з жовтком
  • 18. Лавандова кава
  • 19. Горіхова кава
  • 20. Кава бамбл
  • 1. Кава з лимоном

    Для краси можеш додати до чашки тонку часточку лимона при подачі.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, цукор, 1 ч.л. лимонного соку, 80мл води.

    Засип у турку каву і цукор за смаком, залий водою і доведи до кипіння на слабкому вогні. Зніми каву з вогню, влий лимонний сік, перемішай і проціди напій у чашку.

    2. Віденська кава

    Один з найзнаменитіших кавових напоїв у світі, який дуже просто готується.

    Тобі знадобиться: 2 шматочки чорного шоколаду, 30 мл жирних вершків, 1-2 ч.л. цукру, 1 ч. л. меленої кави, 70 мл води.

    Приготування: Зваріть каву з водою будь-яким зручним способом. Додай цукор за смаком та перелий напій у келих. Збий вершки в піну і прикрась нею каву. Посип тертим шоколадом.

    3. Імбирна кава з молоком

    Коли хочеться чогось максимально зігріває, спробуй цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 1 ч.л. меленої кави, 50 мл води, 1 ч.л. цукру, 1/3 ч. л. меленого імбиру, 80 мл молока.

    Приготування: Всип у турку мелену каву, цукор та імбир. Залий водою та нагрій на слабкому вогні практично до кипіння. Зніми каву з плити, перелий у чашку і часткою гарячим молоком.

    4. Сирна кава

    Також можна взяти плавлений сир, маскарпоне, рикотту або інший м'який вигляд.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 100 мл води, 50 мл 10% вершків, 50 г вершкового сиру, 0,5 ч.л. цукрової пудри, 1 щіпка солі.

    Зараз читають:20 простих способів приготувати варення з винограду

    Приготування: Звари мелену каву з водою, дай йому 1 хвилину настоятися і процідити. Блендером збий гарячі вершки, вершковий сир, сіль та цукрову пудру. Влий туди каву, знову збий і розлий напій по чашках.

    5. Кава раф

    Раф відрізняється великою кількістю вершків, тому буває досить жирний.

    Тобі знадобиться: 80 мл еспресо, 2-4 ч.л. ванільного цукру, 300 мл вершків.

    Приготування: У готовий еспресо додай ванільний цукор за смаком і влий гарячі вершки середньої жирності. Збий все разом капучинатором і перелий у чашку.

    6. Ірландська кава

    Це алкогольний напій з кавою, але він чудово зігріває холодними вечорами.

    Тобі знадобиться: 45 мл ірландського віскі, 120 мл міцної кави, 15 мл цукрового сиропу, 45 мл жирних вершків.

    Приготування: Збий теплі вершки будь-яким доступним способом. Налий у келих гарячу каву, цукровий сироп та віскі, акуратно перемішай. Зверху влий шар збитих вершків.

    7. Кава мокко

    Замість карамельного сиропу можеш використовувати будь-який інший на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 60 мл міцної кави, 30 г молочного шоколаду, 180 мл молока, 20 мл карамельного сиропу.

    На дно чашки засип тертий шоколад і влий карамельний сироп. Залий все гарячою кавою, але не перемішуй. Зби тепле молоко в піну і вили його останнім шаром.

    8. Медова кава

    Залежно від бажаної насолоди, візьми більше або менше меду.

    Тобі знадобиться: 100 мл міцної кави, 150 мл молока, 1 ст. меду.

    Приготування: Додай мед у чашку з кавою та перемішай. Зби тепле молоко в піну і часткою його зверху.

    9. Латте

    У улюблений латте можна додати карамель, мед, сироп, топінг або варення.

    Тобі знадобиться: 150 мл жирного молока, 50 мл міцної кави.

    Приготування: Нагрій молоко і зби його до пишної піни. Влий частину молока без пінки в келих, потім акуратно тонким струмком влий каву. Перемішай за бажанням. Зверху влий шар молочної піни.

    10. Капучіно в домашніх умовах

    Посип його корицею або тертим шоколадом – і буде не гірше, ніж у кафе.

    Зараз читають:20 салатів з гарбуза, які урізноманітнять твій раціон

    Тобі знадобиться: 100 мл міцної кави, 150 мл молока.

    Приготування: Звари та проціди каву, перелий її в теплу чашку. Нагрій молоко, зби в піну і акуратно залий зверху.

    11. Пряна марокканська кава

    Така кава найкраще йде саме в холодну пору року.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. кави у зернах, 2 бутони гвоздики, 1 ст.л. кориці, 4 коробочки кардамону, 0,25 ч.л. мускатного горіха, 0,25 ч. л. меленого імбиру, цукор, молоко.

    Приготування: У кавомолці подрібни каву з усіма спеціями. Засип все в турку, залий водою і доведи майже до кипіння на слабкому вогні. Зніми з вогню, залиш на 20-30 секунд і знову нагрій до появи піни. Повторіть так 3-4 рази. Процідити каву в чашку і додати цукор чи молоко.

    12. Кава з какао та згущеним молоком

    Ласунам радимо прикрасити напій збитими вершками та тертим шоколадом.

    Тобі знадобиться: 150 мл води, 2 ч. л. меленої кави, 1 ч.л. какао, 2 ст. згущеного молока, 2 щіпки коріандру.

    Приготування: Приготуй каву з какао та коріандром у воді. Вили половину напою в чашку, додай згущене молоко і перемішай. Зверху влий каву, що залишилася, і подавай.

    13. Кава гляса

    Холодний літній кави з кулькою улюбленого морозива.

    Тобі знадобиться: 500 мл свіжозвареної кави, 120 г морозива, 6 кубиків льоду, цукор.

    Приготування: У каву додай цукор за смаком і розлий його по келихах. Додай кубики льоду та зверху виклади кульки морозива.

    14. Холодна в'єтнамська кава

    В азіатських країнах каву найчастіше п'ють холодною.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 150 мл води, лід, 2 ст.л. згущеного молока.

    Приготування: Зваріть каву будь-яким доступним способом. Вилий у склянку згущене молоко, засип лід і залий каву зверху. Акуратно все перемішай довгою ложкою.

    15. Кава з халвою

    Чарівне поєднання смаків, перед яким неможливо встояти.

    Тобі знадобиться: 50 г халви, 2 ч. л. меленої кави, 100 мл води, 50 мл молока.

    Приготування: Виделкою розімні халву, додай тепле молоко і злегка зби їх блендером. Звари каву, влий її в теплу чашку і зверху залий молоком з халвою.

    Зараз читають:12 шикарних рецептів желе з вишні з желатином

    16. Кава на молоці

    Замість звичайного молока можна використовувати топлене або рослинне.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, цукор, 150 мл молока, 2 щіпки кориці.

    Приготування: Засип у турку каву, корицю та цукор за смаком. Залий холодним молоком, перемішай і нагрій до появи пінки на слабкому вогні. Зніми з плити, почекай поки пінка осяде і знову нагрій до її появи. Повторіть це 3-4 рази, дай кави 1 хвилину постояти, щоб гуща осіла, і перелий у чашку.

    17. Кава з жовтком

    Незвичайний турецький рецепт кави з яєчною пінкою.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 150 мл води, 1 яєчний жовток, 0,5 ст. цукрової пудри.

    Приготування: Звари каву, додай цукор за бажанням і перелий у келих. Міксером збий жовток із цукровою пудрою в густу піну. Виклади піну зверху на каву, що трохи охолола.

    18. Лавандова кава

    Оригінальний кавовий напій, який сподобався багатьом у всьому світі.

    Тобі знадобиться: 10 г меленої кави, 10 г цукру, 30 мл води, 100 мл 10% вершків, 1 г сухої лаванди.

    За допомогою кавомолки подрібни лаванду з цукром у пудру. Зварити 30 мл еспресо. Нагрій вершки, змішай все разом і збий за допомогою блендера або капучинатора. Перелий у келих.

    19. Горіхова кава

    Замість арахісової пасти можеш скуштувати й інші види.

    Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 200 мл води, 1 ст.л. арахісової пасти, цукор, 120 мл молока.

    Приготування: Звари каву, розлий її по чашках і всип цукор за смаком. Додай арахісову пасту та ретельно перемішай. В останню чергу – влий гаряче молоко і знову перемішай.

    20. Кава бамбл

    Він же – кава з апельсиновим соком. Яскравий, бадьорий і дуже гарний!

    Тобі знадобиться: 6 ч.л. меленої кави, 500 мл води, 2 апельсини, 4-6 ст.л. цукру, сироп на смак.

    Кава приготуй і проціди, додай цукор до смаку. Відіжміть сік з апельсинів. Налий у келихи трохи сиропу, а на нього – апельсиновий сік. Зверху акуратно влий каву тонким струмком по краю келиха. Залиш напій шарами або перемішай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *