12 найкращих способів приготувати курячі стрипси

Любителям смаженої курки точно знадобиться наша добірка рецептів курячих стрипсів. Тим більше, будинки вони виходять такими ж смачними, як і в улюбленому фаст-фуді, тільки без сумнівних добавок та з найкращих інгредієнтів. Зібрали для тебе 12 різних варіантів приготування на будь-який смак!

Зміст

  • 1. Курячі стрипси у фритюрі
  • 2. Курячі стрипси на сковороді
  • 3. Курячі стрипси в білковій паніровці
  • 4. Курячі стрипси з гірчицею
  • 5. Курячі стрипси в духовці
  • 6. Курячі стрипси із сиром
  • 7. Курячі стрипси у крекерах
  • 8. Курячі стрипси в чіпсах
  • 9. Курячі стрипси у клярі
  • 10. Курячі стрипси у вівсяних пластівцях
  • 11. Курячі стрипси в горіховому паніровці
  • 12. Курячі стрипси у кунжуті
  • 1. Курячі стрипси у фритюрі

    Почнемо із класичного рецепту. Щоб смажені стрипси були занадто жирними, викладай їх у паперові серветки.

    Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 1,5 склянки панірувальних сухарів, 4 яйця, 1/2 склянки борошна, спеції.

    Приготування: Наріж курку смужками. Змішай сухарі зі спеціями за смаком та зби яйця. Обмакни кожну смужку курки в борошно, яйце та сухарі. Жар стрипси у фритюрі приблизно по 5 хвилин до золотистості.

    2. Курячі стрипси на сковороді

    Щоб готові стрипси були соковитішими і смачнішими, курку спочатку краще замаринувати.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 50 мл води, 1 ст. оливкової олії, по 1 ч.л. меленого часнику, чорного та червоного перцю, сіль, 120 г борошна, 70 г кукурудзяного борошна, 1 ч.л. паприки.

    Приготування: Змішай воду, олію та спеції, наріж курку смужками і замарин її на пару годин, а краще – на ніч. Обвалюй курку у звичайній муці, виклади в друшляк і опусти в ємність з водою. Дістань курку, дай їй трохи стекти, обваляй стрипси в кукурудзяному борошні і обсмаж на сковороді у великій кількості олії з двох боків.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів компоту з винограду на зиму

    3. Курячі стрипси в білковій паніровці

    Секрет цього рецепту саме в незвичайній паніровці, від якої все точно будуть у захваті.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. винного оцту, 2 яєчні білки, 400 г кукурудзяних пластівців, 1 склянка борошна, спеції.

    Приготування: Змішай соєвий соус, олію, воду та спеції за смаком. Наріж курку смужками і замаринуй її на 2 години або на ніч у цьому маринаді. Збийте білки зі спеціями. Трохи подрібни кукурудзяні пластівці. На борошно теж додай спеції за бажанням. Обмакни кожен стрипс у білок, борошно, знову в білок і обваляй у пластівцях. Обсмажити курячі стрипси у фритюрі до золотистості.

    4. Курячі стрипси з гірчицею

    Пряна та пікантна закуска, яка відмінно урізноманітнить будь-який стіл.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 100 г гірчиці, 100 г панірувальних сухарів, спеції.

    Приготування: Наріж курку тонкими смужками і змішай зі спеціями до смаку. Додай гірчицю, знову перемішай і залиш маринуватися на 1 годину. Обваляй стрипси в паніровці та обсмаж на сковороді з двох боків.

    5. Курячі стрипси в духовці

    Навіть курячі стрипси цілком можна зробити практично ПП-стравою, якщо прибрати олію з рецепту.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, по 0,5 ч.л. каррі, паприки, базиліка та інших спецій на смак, 100 г борошна, 1 яйце, 100 г панірувальних сухарів.

    Змішай борошно з усіма спеціями. Наріж курку смужками, обваляй у борошні, потім – у збитому яйці, а потім – у сухарях. Виклади їх на пергамент і запікайте стрипси в духовці 15-20 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи

    6. Курячі стрипси із сиром

    Для цього рецепту ідеально підійде пармезан чи інший витриманий сир.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 зубчик часнику, 1 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. гірчиці, 50 г твердого сиру, 1 яйце, 50 г борошна, 100 г панірувальних сухарів, спеції за смаком.

    Приготування: Наріж курку смужками і замаринуй на півгодини в суміші соєвого соусу, гірчиці, спецій та давленого часнику. Змішай тертий сир із сухариками. Обмоч курку в борошно, збите яйце і потім в паніровку. Виклади на пергамент, змащений олією, і відправ стрипси в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.

    7. Курячі стрипси у крекерах

    Тут цікава не лише паніровка, а й спосіб маринування курки у кефірі.

    Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 600 мл кефіру, 180 г сирних крекерів, спеції.

    Приготування: Наріж курку смужками і замарин її в кефірі зі спеціями на 1-2 години під плівкою в холодильнику. Дай курці трохи стекти і обваляй стрипси в подрібнених крекерах. Відправ їх у духовку на 20 хвилин при 190 градусах, і через 10 хвилин переверни.

    8. Курячі стрипси в чіпсах

    Чіпси – ще один чудовий варіант панування саме для стрипсів.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 2 яйця, 50 г борошна, 120 г чіпсів, спеції.

    Приготування: Наріж курку смужками, обваляй їх у спеціях до смаку, а потім – у борошні. Обмакни кожен стрипс у збиті яйця, а потім обваляй у подрібнених чіпсах. Виклади курячі стрипси на пергамент і запікайте близько 15 хвилин у духовці при 200 градусах.

    9. Курячі стрипси у клярі

    Просте паніровка для приготування смачних домашніх стрипсів.

    Тобі знадобиться: 500 г курячого філе, 1 склянка молока, 1,5 склянки борошна, 1 склянка кукурудзяного крохмалю, 1 яйце, спеції.

    Зараз читають:Бельгійські вафлі в електровафельниці: 20 рецептів на будь-який смак

    Приготування: Наріж курку смужками. Зби яйце з молоком, додай склянку борошна і перемішай кляр. Змішай борошно, що залишилося, крохмаль і спеції. Обмакни кожен стрипс у кляр, а потім – у паніровку. Обсмаж їх на сковороді у великій кількості олії.

    10. Курячі стрипси у вівсяних пластівцях

    У цьому рецепті краще використовувати пластівці для довгого варіння.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 1 склянка вівсяних пластівців, 2 яйця, 2 ч.л. соєвого соусу, спеції за смаком.

    Приготування: Наріж курку смужками, змішай зі спеціями на смак і залиш на 10 хвилин. Змішай яйця із соєвим соусом. Обмакни кожен стрипс у яйце, потім у вівсяні пластівці, а потім виклади на змащений олією пергамент і запікайте в духовці 20 хвилин при 200 градусах.

    11. Курячі стрипси в горіховому паніровці

    Сюди добре підійдуть будь-які обсмажені горіхи без добавок.

    Тобі знадобиться: 1 філе курки, 100 г горіхів, 50 г панірувальних сухарів, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Наріж курку смужками, обваляй у спеціях і залиш на 10 хвилин. Збий яйце і вмоч стрипси. Подрібни дрібніші горіхи, але не зовсім в крихту, і перемішай з сухарями. Обваляй курку в цій паніровці, виклади на пергамент і запікайте в духовці 20 хвилин при 200 градусах.

    12. Курячі стрипси у кунжуті

    Легкий варіант панування для курячих стрипсів, коли заманеться різноманітності.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 150 г кунжуту, 1 яйце, 50 г борошна, 20 мл соєвого соусу, спеції.

    Приготування: Наріж курку смужками і замаринуй у соєвому соусі зі спеціями на 1 годину. Обвалюй курку в муці, потім – у збитому яйці та кунжуті. Обсмажити стрипси на сковороді з двох сторін на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *