15 приголомшливих рецептів кляру для відбивних

Головна особливість будь-яких відбивних – це кляр. Саме він визначає смак, інколи ж і текстуру м'яса. За допомогою цікавого кляру можна перетворити банальні відбивні на справжній твір кулінарного мистецтва. У нашій добірці ти знайдеш як класичні рецепти кляру на молоці з яйцями, так і оригінальніші і пікантніші варіації!

Зміст

  • 1. Кляр на молоці
  • 2. Кляр на кефірі для відбивних
  • 3. Кляр на сметані для відбивних
  • 4. Кляр на воді
  • 5. Кляр без яєць на майонезі
  • 6. Кляр з кукурудзяним борошном для відбивних
  • 7. Кляр з вівсяних пластівців для відбивних
  • 8. Часниковий кляр із зеленню
  • 9. Цибулевий кляр для відбивних
  • 10. Кляр з кефіром та гірчицею
  • 11. Пивний кляр для відбивних
  • 12. Кляр із соєвим соусом
  • 13. Сирний кляр для відбивних
  • 14. Білковий кляр
  • 15. Томатний кляр для відбивних
  • 1. Кляр на молоці

    Надає відбивним дуже апетитну та рум'яну скоринку.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 1 склянка молока, 1 склянка борошна, сіль, спеції.

    Приготування: Міксером зби яйця з молоком до легкої пишності. Додай просіяні сухі інгредієнти та зби кляр ще раз.

    2. Кляр на кефірі для відбивних

    Можна використовувати йогурт, кисле молоко, кисле молоко або іншу основу.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 мл кефіру, 6-7 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Віночком зби яйця з кефіром кімнатної температури. Поступово додай просіяне борошно зі спеціями і перемішай кляр, що вийшов.

    Зараз читають:20 рецептів із персиків, перед якими неможливо встояти

    3. Кляр на сметані для відбивних

    Такий кляр виходить дуже пишним та ніжним.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 3 ст. сметани, 10 ст. борошна, сіль|соль|.

    Приготування: Віночком зби яйця зі сметаною до однорідності. Додай просіяне борошно з сіллю і ретельно перемішай кляр, щоб у ньому не було грудочок.

    4. Кляр на воді

    Не такий хрумкий, але робиться всього з двох основних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 1 склянка води, 1 склянка борошна, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю. Поступово вливай воду, помішуючи кляр віночком, щоб у ньому не було грудочок.

    5. Кляр без яєць на майонезі

    Майонез надає кляру зручнішу текстуру для використання.

    Тобі знадобиться: 4 ст. майонезу, 200 мл води, 5 ст. борошна, сіль, паприка, куркума.

    Змішай всі інгредієнти до однорідності, щоб не було грудочок . Регулюй кількість води за бажаною консистенцією кляру.

    6. Кляр з кукурудзяним борошном для відбивних

    Найкраще смажити такі відбивні на кукурудзяній олії для ще яскравішого аромату.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 500 мл молока, 300 г пшеничного борошна, 200 г кукурудзяного борошна, 1 ч.л. розпушувача, сіль, паприка, мелений червоний перець.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та проси їх через сито. Віночком зби яйця з молоком. Додай суху суміш і вимішай кляр, що вийшов, до однорідності.

    7. Кляр з вівсяних пластівців для відбивних

    Цей густий кляр легко замінює паніровку.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів сирників з рикотти

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 мл кефіру, 5-6 ст. вівсяних пластівців, 2 ч.л. борошна, спеції.

    Приготування: Віночком зби яйця з кефіром. Додай вівсяні пластівці, борошно та спеції, і ретельно перемішай. Залиш кляр на 20-30 хвилин, щоб пластівці розмокли.

    8. Часниковий кляр із зеленню

    Можна використовувати будь-яку зелень та ароматні трави на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 6 ст. борошна, 4 гілочки зелені, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Віночком зби яйця зі спеціями і додай рубану зелень з часником. Обваляй відбивні в борошні і потім окунь у яєчний кляр.

    9. Цибулевий кляр для відбивних

    Замість майонезу можна взяти густий йогурт без добавок.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 4 ст. жирної сметани, 4 ст. майонезу, 2-3 цибулини, 6-8 ст.л. борошна, спеції.

    Цибулю подрібни в блендері або натрій на дрібній тертці. Змішай яйця, сметану, майонез та цибулю до однорідності. Всип сухі інгредієнти та перемішай кляр.

    10. Кляр з кефіром та гірчицею

    Смак залежить ще й від того, яку гірчицю ти використовуєш.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 4 ст. кефіру, 1 ст.л. гірчиці, 4 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Збийте яйця з кефіром і гірчицею до однорідності. Додай сухі інгредієнти та ретельно перемішай кляр.

    11. Пивний кляр для відбивних

    На світлому пиві кляр вийде ніжнішим, а на темному – насиченим.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 мл пива, 200 г борошна, спеції.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти в глибоку миску. Добре перемішай кляр, щоб у ньому не було грудочок, і приправ за смаком.

    Зараз читають:15 рецептів пісних пирогів, які порадують своїм смаком

    12. Кляр із соєвим соусом

    Якщо в тебе концентрований соєвий соус, тоді просто часто трохи води.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 мл соєвого соусу, 60 г борошна, 2 зубчики часнику, спеції, ароматні трави.

    Змішай яйця з соєвим соусом до однорідності . Додай борошно, спеції, ароматні трави та подрібнений часник, і вимішай кляр.

    13. Сирний кляр для відбивних

    Обов'язково смажу відбивні на середньому вогні, щоб сир не пригорав.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 200 г твердого сиру, 4 ст. води, 3 ст. муки, паприка, куркума, сіль.

    Приготування: Віночком зби яйця з водою, натрій сир на тертці і проси борошно зі спеціями. Ретельно змішай усі інгредієнти та залиши кляр настоятися на 10-15 хвилин.

    14. Білковий кляр

    Білковий кляр виходить найбільш пишним та повітряним з усіх.

    Тобі знадобиться: 6 яєчних білків, 4 ст. майонезу або сметани, борошно, спеції.

    Приготування: Міксером збий білки до піни. Обмаж відбивні майонезом зі спеціями, обваляй у борошні і потім вмокни в білковий кляр.

    15. Томатний кляр для відбивних

    До таких готових відбивних навіть не потрібно подавати окремий соус!

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 4 ст. томатної пасти, 4 ст. борошна, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Змішай яйця з томатною пастою і поступово всип борошно зі спеціями та ароматними травами. Вимішати густий і в'язкий однорідний кляр.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *