Найсмачніші курячі ніжки – це коли вони з хрусткою скоринкою. І приготувати їх можна по-різному – з різними маринадами, глазур'ю чи паніровкою. А щоб ніжки не були надто жирними, їх можна запекти в духовці. Ділимося 12 найкращими рецептами!
Зміст
1. Пряні курячі ніжки у духовці
Головне при запіканні – дотримуватись температурного режиму.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих ніжок, 2 ч.л. солі, 1 ч. л. меленого червоного перцю, 1 ст. копченої паприки, по 1 ч. л. чебрецю, орегано та часникового порошку, 0,5 ч.л. гострого перцю, 60 мл олії.
Приготування: Промий курячі ніжки, обсуши їх паперовими рушниками та натрі сіллю та перцем. Пару хвилин прогрій на сковороді олію та решту спецій. Змішай курку з цим маринадом, виклади на грати і запікайте 40-45 хвилин у духовці при 200 градусах.
2. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в майонезі
Добре обсуши курячі ніжки, перш ніж їх маринувати.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 2 ст. майонезу, 1 ст.л. каррі, 1 ч.л. паприки, 1 ст. аджики, спеції на смак.
Зараз читають:20 найсмачніших тостів з авокадо
Приготування: Змішай майонез з усіма спеціями, замарин курячі ніжки і залиши їх на 1 годину. Виклади ніжки на змащене маслом деко і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Курячі ніжки з хрусткою медовою скоринкою
За таким самим рецептом можна приготувати не тільки гомілки, а й стегна.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 1 ст. меду, 1 ст.л. лимонного соку, спеції на смак.
Приготування: Натріть курячі ніжки спеціями і залиш на 10 хвилин. Потім натріть їх сумішшю лимонного соку і меду, виклади на пергамент і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 190 градусах.
4. Курячі ніжки з хрусткою гірчичною скоринкою
З різними видами гірчиці цей рецепт виходить по-різному.
Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 2 ч.л. гірчиці, 2 ст. олії, спеції.
Натрій курячі ніжки гірчицею зі спеціями, залиш на 10 хвилин і виклади на пергамент. Запікайте їх у духовці 45-50 хвилин при 180 градусах. Кожні 15 хвилин змащуй ніжки соком і маслом, що виділився.
5. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в сметані
Стеж, щоб не перетримати курку в духовці, бо її легко можна пересушити.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих ніжок, 1 склянка сметани, 1 лимон, 1 головка часнику, спеції.
Приготування: Змішай сметану, лимонний сік, часник і спеції. Змасти маринадом курку і залиш на півгодини. Виклади курячі ніжки на лист і запікай 10 хвилин у духовці при 200 градусах. Потім зменш температуру до 180 і запікай до золотистості.
6. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в кетчупі
Можеш додати в кетчуп рубану зелень і часник до смаку.
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 1,5 ст. кетчупу, 1 ст.л. олії, спеції за смаком.
Зараз читають:15 рецептів найсмачніших страв із сосисок
Приготування: Замаринуй курячі ніжки на півгодини в суміші олії, кетчупу та спецій. Виклади їх на пергамент і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 190 градусах.
7. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в паніровці
Панування – найпростіший і безпрограшний спосіб створення хрусткої скоринки.
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 2 яйця, 5 ст. борошна, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 1 ст.л. сметани, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Видалити з ніжок шкіру і натри їх спеціями, а потім змасти розтопленим маслом. До піни збий яйце зі сметаною, обмакни курячі ніжки і потім обваляй їх у борошні та панірувальних сухарях. Виклади на деко або на решітку та запікайте курку близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Курячі ніжки з хрусткою сирною скоринкою в духовці
Для цього рецепту обов'язково потрібний сир твердих сортів, бажано витриманий.
Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 1 яйце, 80 г панірувальних сухарів, 3 ст.л. твердого сиру, 1 ч.л. паприки, спеції на смак.
Приготування: Змішай панірувальні сухарі, тертий сир та всі спеції. Збий яйця. Обмоч курячі ніжки в яйце, а потім – в паніровку. Виклади їх на змащене маслом деко і запікайте близько 40 хвилин у духовці при 200 градусах.
9. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою з кукурудзяних пластівців
Вибирай пластівці без глазурі, цукру та інших добавок. Можна не лише кукурудзяні!
Тобі знадобиться: 4 курячі ніжки, 4 ст. олії, 100 г кукурудзяних пластівців, спеції.
Приготування: Змішай масло і спеції, і натріть цим курячі ніжки. Злегка подрібніть кукурудзяні пластівці, обваляй ніжки, викладіть їх на пергамент і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів з рисовим борошном
10. Курячі ніжки з хрусткою горіховою скоринкою
Оригінальна варіація панування, для якої можна спробувати різні горіхи.
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 2 яйця, 4 ст. олії, 50 г панірувальних сухарів, 60 г горіхів за смаком, спеції.
Приготування: Підсуши горіхи на сухій сковороді, дрібно подрібни та змішай із сухарями. Натріть курячі ніжки сумішшю масла зі спеціями. Обмакни їх у збиті яйця і потім обваляй у паніровці. Виклади курячі ніжки на пергамент і запікайте в духовці 45-50 хвилин при 180 градусах.
11. Курячі ніжки з хрусткою скоринкою з чіпсів
Крім чіпсів для такого панування можна взяти крекери. Найсмачніше з сирними чи паприкою!
Тобі знадобиться: 1 кг курячих ніжок, 100 г чіпсів, 2 ст. борошна, 2 яйця, 40 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Змішай подрібнені чіпси, тертий сир та спеції. Зніми з курячих ніжок шкіру, приправ, обваляй їх у борошні і вмочіть у збиті яйця. Потім обваляй курку в паніровці, виклади на пергамент і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
12. Курячі ніжки з хрусткою кукурудзяною скоринкою в духовці
Ще один чудовий варіант приготування кукурудзяного паніровки для курячих ніжок, без пластівців!
Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 3 ст. борошна, 2 яйця, 150 г кукурудзяного борошна або поленти швидкого приготування спеції.
Приготування: Зніми шкіру з курячих ніжок, натрій їх спеціями і обваляй у борошні. Обмакни кожну ніжку у збиті яйця і потім добре запануй у кукурудзяному борошні. Цей крок можна повторити двічі. Виклади курку на пергамент і запікайте 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua