Боби шоколадного дерева, також званого деревом какао, походять з тропіків Південної Америки.
Переоцінити корисні властивості какао досить складно, інформує Ukr.Media.
Згідно з дослідженнями, в не смаженому какао міститься 300 важливих антиоксидантів.
Такий показник зробив какао одним з найбільш корисних продуктів у світі.
Ми зібрали 10 причин, щоб вживати какао частіше
Велика кількість антиоксидантів
Як говорилося раніше, в не смаженому какао міститься 300 антиоксидантів, які благотворно впливають на організм. Незважаючи на те, що в процесі обробки какао втрачає деяку частину корисних антиоксидантів, цінність цього продукту залишається високою. Велика частина збережених антиоксидантів є флавоноїдами, які захищають клітини від вільних радикалів, що уповільнює старіння організму. У сумі близько 10% ваги какао припадає саме на корисні антиоксиданти.
Захист від токсинів
Завдяки цілій низці сильних антиоксидантів, какао допомагає захистити організм від впливу токсинів. Більш того, какао допомагає відновитися, якщо токсини все ж атакували клітини.
Також деякі дослідження показали, що какао здатне протистояти розвитку ракових клітин.
Зміцнення серця
В одній чашці какао міститься достатня кількість флавоноїдів, щоб надати допомогу серцево-судинній системі. Вживання какао знижує артеріальний тиск і рівень «поганого» холестерину, що зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Знижується кров'яний тиск
Однією з головних причин появи хвороб серця пов'язано з підвищенням кров'яного тиску. Знижуючи цей показник, ви убезпечите себе від серйозних хвороб серця. Плюс до всього, какао надає зміцнюючу дію на стінки судин.
Немає тяги до солодкого
Багато дієтологів знають, що аромат какао відбиває бажання поласувати чимось солодким. Це пояснюється тим, що аромат какао досить насичений, що дозволяє організму задовольнитися. Приблизно такою ж властивістю володіє і шоколад. Потягнуло на солодке? Спробуйте вдихнути аромат пачки з какао.
Поліпшується стан шкіри
Регулярне споживання какао йде на користь поліпшенню стану шкіри. Це можна пояснити тим, що у какао міститься епікатехін, який покращує приплив крові до шкіри. Таким чином, шкіра насичується необхідними речовинами і киснем, що покращує її стан.
Поліпшується настрій
Велика кількість флавоноїдів надає благотворний вплив на хімічні процеси в головному мозку. Завдяки цьому підвищується рівень серотоніну і ендорфінів, які і відповідають за гарний настрій. Тому при поганому настрої ми рекомендуємо випити чашку какао.
Захист від діабету
Вживаючи какао, у людини підвищується чутливість до інсуліну. Це означає, що вживання какао дозволяє людині захистити себе від виникнення діабету.
Лікування кашлю
Багато досліджень показали, що теобромін міститься в какао, благотворно впливає на усунення кашлю. Причому вплив теоброміну оцінюється набагато вище, ніж дія кодеїну та інших препаратів з аптеки. Плюс до всього, какао допомагає лікувати застарілий кашель.
Нормалізується метаболізм
У 2009 році швейцарські вчені досліджували вплив какао на організм людини і прийшли до висновку, що регулярне вживання какао дозволяє нормалізувати метаболізм. Це пояснюється тим, що флавоноїди какао прискорюють обмін речовин і поліпшують мікрофлору кишечника. Однак така дія спостерігається лише при регулярному вживанні какао.
Джерело: ukr.media