Розповідаємо 20 чудових рецептів компоту з вишні в домашніх умовах. Серед них точно буде варіант на твій смак! Візьми собі на замітку!
Зміст
1. Вишневий компот – класичний рецепт
Класичний і базовий варіант. Готувати такий компот найкраще зі свіжозібраної вишні.
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг вишні, 1 склянка цукру.
Приготування: Вишню промий і замочіть на 10 хвилин у підсоленій воді. Злий воду і ще раз промий ягоди. Закип'яти воду, всип у неї вишню і проварити 3 хвилини. Зніміть компот з вогню, додай цукор, перемішай і наполягай його 15 хвилин під кришкою.
2. Компот із вишні з ваніллю
Вітамінний компот, який сподобається всім!
Тобі знадобиться: 2 л води, 600 г вишні, 150 г цукру, 1 крапля ванільної есенції.
Вишню промою і всип у каструлю з киплячою водою. Проварити 3-4 хвилини і зняти з вогню. Додай ванільну есенцію, цукор і накрий кришкою на 15 хвилин.
3. Компот із вишні без кісточок
Не варто довго кип'ятити компот, інакше корисні речовини зникнуть.
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг вишні, 200 г цукру.
Приготування: Вишню промий, очисти від кісточок і всип у киплячу воду. Проварити 3 хвилини, вимкни вогонь і додай цукор. Готовий компот наполягай під кришкою 15-20 хвилин.
4. Вишневий компот із м'ятою
Для кращого аромату м'яту можна попередньо злегка потовкти у ступці.
Тобі знадобиться: 3 л води, 800 г вишні, 2 гілочки м'яти, 1 склянка цукру.
Приготування: Вишню промою та залий її на 15 хвилин солоною водою. Злий воду, ще раз промий ягоди і всип у каструлю з киплячою водою. Додай промите м'яту і вари компот ще 4 хвилини. Вимкни вогонь, всип цукор, добре перемішай і залиш під кришкою до повного остигання.
Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками
5. Вишневий компот із яблуками
Бажано використати яблука солодких сортів.
Тобі знадобиться: 2 л води, 600 г вишні, 2 середні яблука, 150 г цукру.
Яблука промий і наріж. Вишню промий і видали кісточки. Всип заготовки в киплячу воду, проварити 4 хвилини на середньому вогні. Зніми з плити, додай цукор та перемішай. Наполягай компот під кришкою 15-20 хвилин.
6. Компот з вишні з лаймом та м'ятою
При подачі компоту можна додавати лід, шматочки лайма та лимона.
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг вишні, 2 лайми, 2 гілочки м'яти, 200 г цукру.
Приготування: Вишню промою та замочіть на 20 хвилин у злегка солоній воді. Злий воду та промий ягоди ще раз. Лайми ошпарити окропом і наріж. М'яту промий і порви на шматочки руками.
Закип'яти воду, всип вишню, шматочки лайма та м'яти. Проваріть компот 5 хвилин, вимкни вогонь і додай цукор. Перемішайте і залиште під кришкою на 15 хвилин.
7. Компот з вишні та чорної смородини
Склянка цього смачного компоту освіжить, підбадьорить та покращить настрій!
Тобі знадобиться: 3 л води, 600 г вишні, 1 склянка чорної смородини, кілька листків чорної смородини, 200 г цукру.
Вишню промий і очисти від кісточок. Ягоди та листя смородини промою під проточною водою. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 3 хвилини. Вимкни вогонь, додай цукор і перемішай. Готовий компот наполягай під кришкою 15-20 хвилин.
8. Компот із вишні з полуницею
Велику полуницю краще розрізати навпіл.
Тобі знадобиться: 2 л води, 1 склянка полуниці, 3 склянки вишні, 150 г цукру.
Приготування: Полуницю виклади на друшляк і промою. Вишню промий і очисти від кісточок. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 4 хвилини. Зніміть каструлю з вогню, додай цукор і залиш компот на 15 хвилин під кришкою.
9. Компот із вишні з лимоном
Цитрусовий аромат буде яскравішим, якщо додати трохи цедри лимона або апельсина.
Тобі знадобиться: 2 л води, 600 г вишні, 1 лимон, 150 г цукру.
Приготування: Промиту вишню замочіть на 10 хвилин у підсоленій воді. Злий воду та промий ягоди ще раз. Лимон ошпар окропом і наріж кружальцями. Закип'яти воду, висип вишню і шматочки лимона. Проварити 4 хвилини, зніми з вогню і додай цукор. Готовий компот наполягай під кришкою 20 хвилин.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів випічки на сковороді
10. Компот із замороженої вишні
Варити такий компот можна будь-якої пори року.
Тобі знадобиться: 3 л води, 600 г замороженої вишні, 1 склянка цукру.
Вишню виклади на друшляк і промою холодною водою. Всип ягоди в киплячу воду і проварити 4 хвилини після повторного закипання. Додай цукор, перемішай і наполягай компот 20 хвилин під кришкою.
11. Вишневий компот без цукру
Дієтичний рецепт компоту для тих, хто стежить за фігурою.
Тобі знадобиться: 2 л води, 600 г вишні, 1 склянка черешні, 1 ч. л. стевії.
Приготування: Вишню, черешню промою та замочіть на 10 хвилин у солоній воді. Злий воду, промий ягоди ще раз і всип їх у каструлю з киплячою водою. Проваріть компот 3 хвилини, потім вимкни вогонь, додай стевію і залиши все на 15 хвилин під кришкою.
12. Компот з абрикосів та вишні
Якщо додати більше вишні, то компот вийде червоним.
Тобі знадобиться: 3 л води, 800 г абрикосів, 1 склянка вишні, 150 г цукру.
Абрикоси промий , розбери на половинки і видали кісточки. Вишню промий і очисти від кісточок. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 4 хвилини. Зніміть компот з вогню, додай цукор і залиш його під кришкою остигати.
13. Компот із вишні з корицею
Корицю у паличках можна замінити 0,5 ч.л. меленого продукту.
Тобі знадобиться: 3 л води, 800 г вишні, 1 паличка кориці, 1 склянка цукру.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай корицю і провари 3 хвилини. Всип підготовлену вишню і готуй ще 4-5 хвилин. Вимкни вогонь, додай цукор і перемішай. Наполягай компот під кришкою 15 хвилин.
14. Компот із вишні через соковижималку
Видаляти кісточки з вишні можна за допомогою шпильки або спеціального пристрою.
Тобі знадобиться: 2 л води, 800 г вишні, 150 г цукру.
Вишню промий і очисти від кісточок. Половину ягід завантажи в соковитискач і видави вишневий сік. Вишню, що залишилася, всип у киплячу воду і проварити 2 хвилини. Влий сік і готуй ще 3 хвилини. Вимкни вогонь, додай у компот цукор і перемішай.
15. Компот з вишні та червоної смородини
Відмінний компот для любителів напоїв із кислинкою.
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 склянка смородини, 800 г вишні, 200 г цукру.
Зараз читають:Оладки з гарбуза: 15 оригінальних рецептів на будь-який смак
Приготування: Смородину та вишню добре промий. Закип'яти воду, всип ягоди і проварити 4 хвилини. Зніміть компот з вогню, додай цукор і залиш на 20 хвилин під кришкою.
16. Компот з вишні та ревеню
Ароматний і в міру кислий компот, який добре вгамує спрагу.
Тобі знадобиться: 2,5 л води, 200 г ревеню, 600 г вишні, 1 склянка цукру.
Приготування: Вишню промою та залий на 15 хвилин підсоленою водою. Злий воду та промий ягоди ще раз. Ревень промий і наріж. Всип заготовки в киплячу воду і проварити 4 хвилини. Вимкни вогонь, додай цукор, перемішай і накрий кришкою на 20 хвилин.
17. Вишневий компот із медом
Використовуйте фільтровану або відстояну воду для приготування компоту.
Тобі знадобиться: 2 л води, 600 г вишні, 4 ст. рідкий мед.
Приготування: Підготовлену вишню всип в каструлю з киплячою водою, проварити 3 хвилини і зняти з вогню. Коли компот охолоне, тоді додай мед і добре перемішай.
18. Вишневий компот із черешнею
Кількість цукру регулюй на свій смак.
Тобі знадобиться: 3 л води, 500 г вишні, 500 г черешні, 180 г цукру.
Приготування: Вишню та черешню промою, замочіть у підсоленій воді на 15 хвилин. Злий воду і промий ще раз. Закип'ятіть воду, додай ягоди і вари 4 хвилини. Зніми каструлю з вогню, всип цукор і перемішай. Готовий компот наполягай під кришкою 20 хвилин.
19. Компот з вишні, червоної смородини та журавлини
Обривати ягоди смородини з гілочок – необов'язково.
Тобі знадобиться: 2 л води, 1 склянка вишні, 1/2 склянки журавлини, 1 склянка порічки, 100 г цукру.
Приготування: Вишню, смородину та журавлину ретельно промою. Всип ягоди в киплячу воду і провари компот 4 хвилини. Вимкни вогонь, додай цукор, перемішай і залиш під кришкою на 20-30 хвилин.
20. Компот з вишні з корицею та бадяном
Не варто зберігати компот разом зі спеціями, а краще його одразу процідити.
Тобі знадобиться: 3 л води, 1 кг вишні, 1 паличка кориці, 2 зірочки бадьяна, 3 горошини запашного перцю, 200 г цукру.
Приготування: Вишню промою, залий посоленою водою і прибери на 20 хвилин убік. Злий воду та промий ягоди ще раз. Закип'ятіть воду, додай спеції і провари 2 хвилини. Додай вишню та готуй ще 3 хвилини. Вимкни вогонь, всип цукор і залиш компот під кришкою до повного остигання.
Джерело: dietcenter.com.ua