В англійських та американських пабах до пива часто подають мариновані яйця. Але варто зазначити, що ця оригінальна закуска може зацікавити і тих, хто не захоплюється хмільними напоями. Готується вона дуже легко навіть у домашніх умовах. Ділимося 20 чудовими рецептами!
Зміст
1. Класичний рецепт маринованих яєць
Тобі знадобиться: 10 круто зварених яєць, 3 зубчики часнику, 2 цибулини, 6 горошин чорного перцю, 1 ч.л. зерен гірчиці, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 2 лаврові листи, 150 мл оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 800мл води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай спеції, цукор та сіль. Проварити 2 хвилини, зніми з вогню і влий оцет. Варені яйця очисти від шкаралупи та склади у стерилізовану банку. Додай нарізану цибулю та часник, залий все гарячим маринадом, щільно закрий кришкою, струси та прибери убік на 1 добу.
2. Яйця, мариновані з буряком та гірчицею
Тобі знадобиться: 10 зварених круто яєць, 150 г буряка, 2 зубчики часнику, 2 цибулини, 1 ч.л. гірчиці в зернах, 2 лаврові листки, 10 горошин чорного перцю, 140 мл оцту, 50 г цукру, 15 г солі, 1 л води.
Приготування: Буряк очисти, наріж невеликими шматочками і проварити 15 хвилин. Додай цукор, сіль, спеції та прокип'яті ще 2 хвилини. Вимкни вогонь, влий оцет і перемішай. У чисту суху банку склади очищені яйця, цибулю та часник. Влий гарячий маринад з буряком і гарненько струсни. Закрий все кришкою і прибери убік на 24 години.
3. Мариновані яйця з імбиром та соєвим соусом
Тобі знадобиться: 8 зварених круто яєць, 200 мл соєвого соусу, 2 шматочки маринованого імбиру, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврові листи, 3 ст.л. винного оцту, 3 ст. цукру, 1 ч. л. солі, 200мл води.
Приготування: Змішай цукор, сіль, соєвий соус та воду. Прокип'яті 2 хвилини, влий оцет і відразу зніміть з вогню. Яйця очисти від шкаралупи та склади у стерилізовану банку. Додай маринований імбир та спеції, влий маринад. Закрий кришкою, струси та прибери убік на 10-12 годин.
4. Мариновані яйця з цибулею, часником та гострим перцем
Тобі знадобиться: 12 круто зварених яєць, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 1/2 стручка гострого перцю, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 10 горошин чорного перцю, 140 мл столового оцту, 50 г цукру, 20 г солі, 200 мл води.
Гострий перець очисти від насіння і наріж . Очисти та подрібни цибулю з часником. Закип'ятіть воду, додай спеції, цукор та сіль. Проварити 2 хвилини, вимкни вогонь і влий оцет. Яйця очисти від шкаралупи та промий кип'яченою водою. Виклади в банку цибулю, часник, гострий перець та яйця. Залий все гарячим маринадом, щільно закрий кришку і залиш маринуватися на 1 добу.
Зараз читають:20 бутербродів із червоною ікрою, від яких гості будуть у захваті
5. Традиційний англійський рецепт маринованих яєць
Тобі знадобиться: 12 зварених круто яєць, 0,5 ч.л. зерен гірчиці, 10 горошин чорного перцю, 3 коробочки кардамону, 200 мл яблучного оцту, 25 г цукру, 0,5 ч.л. солі, 800мл води.
Яйця очисти від шкаралупи і склади в підготовлену банку. Закип'ятіть воду, додай спеції, цукор та сіль. Проварити 5 хвилин, влий оцет і відразу вимкни вогонь. Залий гарячий маринад у банку з яйцями, щільно закрий кришкою та струсни. Мариновані яйця будуть готові за 2 дні.
6. Мариновані яйця по-корейськи
Тобі знадобиться: 12 зварених у мішечок яєць, 1 цибулина, 1 стручок перцю чилі, 3 зубчики часнику, 150 мл соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 1 ст.л. олії, 2 ст.л. оцту, 2 ч.л. солі, 200 мл кип'яченої води.
Приготування: Наріж перець чилі, очищену цибулю та часник. Яйця очисти від шкаралупи, промий кип'яченою водою і склади всі заготовки у банку. Окремо змішай теплу воду, соєвий соус, олію, мед, сіль та оцет. Влий маринад у банку з яйцями і добре струси, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися. Щільно закрий кришкою та прибери в холодильник. Мариновані яйця будуть готові за 1 добу.
7. Пікантні мариновані яйця
Тобі знадобиться: 12 круто зварених яєць, 3 зубчики часнику, 1/2 пучка кінзи, 50 г томатної пасти, 200 г гострої аджики, 2 ст.л. оливкової олії, 3 ст.л. столового оцту, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 150 мл кип'яченої води.
Приготування: Дрібно наріж кінзу та очищений часник. Змішай подрібнені інгредієнти, томатну пасту, аджику, воду, олію, оцет, цукор та сіль. Яйця очисти від шкаралупи та склади у підготовлену банку. Залий все маринадом і прибери в холодильник на 1 добу.
8. Мариновані яйця з базиліком
Тобі знадобиться: 10 круто зварених яєць, 50 г фіолетового базиліка, 10 горошин чорного перцю, 4 горошини запашного перцю, 2 лаврових листи, 150 мл столового оцту, 100 г цукру, 1 ч.л. солі, 300мл води.
Яйця очисти від шкаралупи, промий кип'яченою водою і склади в підготовлену банку. Закип'ятіть воду, додай спеції, цукор, сіль і дрібно нарізаний базилік. Проварити 2 хвилини, влий оцет і відразу зніміть з вогню. Залий яйця гарячим маринадом, закрий кришкою і гарненько струсни. Прибери банку на 1 добу у прохолодне місце.
9. Яйця, мариновані у барбарисовому відварі
Тобі знадобиться:
Для барбарисового відвару: 1/2 склянки барбарису, 250 мл води.
Основні інгредієнти: 12 круто зварених яєць, 3 зубчики часнику, 2 цибулини, 0,5 ч.л. зерен гірчиці, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 2 лаврові листи, 2 ст.л. лимонного соку, 100 г цукру, 1,5 ч. л. солі, 150мл води.
Приготування: Барбарис проварити 15 хвилин, прибери у бік на 3 години і потім процідити. Очисти і наріж цибулю з часником. Яйця очисти від шкаралупи. Склади в банку яйця, цибуля та часник. Закип'ятіть воду, додай сіль, цукор та спеції. Прокип'ятіть 3 хвилини, додай лимонний сік і відразу зніміть з вогню. Влий гарячий маринад у банку з яйцями і додай відвар барбарису. Закрий кришкою, добре струси і прибери в прохолодне місце на 1 добу.
10. Яйця, мариновані в олійному маринаді
Тобі знадобиться: 6 зварених круто курячих яєць, 10 г кропу, 10 г петрушки, 6 зубчиків часнику, 2 середні помідори, 500 мл оливкової олії, 4 ст.л. винного оцту, 6 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. гірчиці у зернах, 1 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Зараз читають:15 відмінних рецептів млинців на кефірі
Яйця очисти від шкаралупи, дрібно наріж кріп, петрушку і очищений часник. Склади все у підготовлену банку. Помідори наріж великими шматочками і обсмаж у невеликій кількості олії зі спеціями, цукром та сіллю. Влий в сковорідку масло і сильно нагрій. Вимкни вогонь, додай оцет і обережно перемішай. Залий гарячу суміш у банку з яйцями, щільно закрий кришкою і прибери убік на 2 дні.
11. Мариновані яйця з анчоусами у томатному соку
Тобі знадобиться: 12 зварених круто яєць, 10 анчоусів, 10 г петрушки, 4 зубчики часнику, 150 мл оливкової олії, 300 мл томатного соку, 4 ст.л. яблучного оцту, 1 ст. цукру, 1 ч. л. солі.
Яйця очисти від шкаралупи і промою кип'яченою водою. Філе анчоусів відділи від кісток та подрібни. Наріж петрушку та очищений часник, і склади все у підготовлену банку. Окремо змішай томатний сік, яблучний оцет, олію, цукор та сіль. Влий маринад у банку з яйцями, закрий кришкою і струсни. Забери заготівлю на 2 дні в холодильник.
12. Мариновані яйця без оцту
Тобі знадобиться: 12 зварених круто яєць, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 0,5 ч.л. гірчиці в зернах, 6 горошин чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 1 ч.л. барбарису, 1 ч.л. лимонної кислоти, 50 г цукру, 25 г солі, 800 мл води.
Яйця очисти від шкаралупи і промою кип'яченою водою. Цибуля і часник – очисти від лушпиння і наріж. Склади всі заготовки до стерилізованої банку. Закип'ятіть воду, додай спеції, цукор, сіль та лимонну кислоту. Проварити 5 хвилин і влий маринад у банку з яйцями. Щільно закрий її кришкою, струси та прибери убік на 1 добу.
13. Мариновані перепелині яйця з аджикою та оливковою олією
Тобі знадобиться: 20 зварених круто перепелиних яєць, 3 зубики часнику, 10 г петрушки, 100 г гострої аджики, 100 мл оливкової олії, 50 мл яблучного оцту, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Яйця очисти від шкаралупи, промий окропом і склади в чисту суху банку. Дрібно наріж і склади в миску петрушку та очищений часник, додай аджику, олію, оцет, цукор та сіль. Перемішай і вили маринад у банку з яйцями. Закрий кришкою, струси та прибери в холодильник. Мариновані перепелині яйця можна пробувати вже за 6 годин.
14. Мариновані яйця по-грузинськи
Тобі знадобиться: 10 зварених круто яєць, 10 г петрушки, 10 г кінзи, 1/2 стручка перцю чилі, 3 зубчики часнику, 5 ст.л. винного оцту, 2 ст. цукру, 2 ст. солі, 250мл води.
Приготування: Теплу воду змішай з оцтом, цукром та сіллю. Дрібно наріж і розімніть у ступці кінзу, петрушку, гострий перець і очищений часник. Яйця очисти від шкаралупи і склади в стерилізовану банку, перекладаючи їх заготовкою із зелені, часнику та перцю. Влий маринад, закрий кришкою і постав у холодильник на 1 добу.
15. Яйця, мариновані з буряковим соком
Тобі знадобиться: 10 зварених круто яєць, 200 г буряків, 2 ст.л. олії, 3 ст.л. оцту, 3 ст. соєвого соусу, 2 лаврові листи, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. гірчиці у зернах, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 200мл води.
Зараз читають:20 салатів із щавлем, від яких ти будеш у захваті
Приготування: Будь-яким зручним способом видави з буряка сік. Закип'яти воду, додай буряковий сік, спеції, соєвий соус, олію, цукор та сіль. Проварити 3 хвилини, зніми з вогню і додай оцет. Яйця очисти від шкаралупи, склади в підготовлену банку та залий їх гарячим маринадом. Через 1 добу мариновані яйця будуть готові.
16. Яйця, мариновані з гірчицею
Тобі знадобиться: 6 зварених круто яєць, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. гірчичного порошку, 0,5 ч. л. куркуми, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 10 горошин чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 100 мл оцту, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 400мл води.
Яйця очисти від шкаралупи, промий кип'яченою водою і склади в банку. Додай очищені зубчики часнику, запашний та чорний перець. Закип'яти воду, додай гірчицю, куркуму, коріандр, цукор та сіль. Проварити 3 хвилини, влий оцет і вимкни вогонь. Залий гарячий маринад у банку з яйцями, щільно закрий кришкою і гарненько струсни. Забери заготівлю на 1 добу в прохолодне місце.
17. Мариновані яйця з гірчицею та томатним соком
Тобі знадобиться: 12 зварених круто яєць, 2 ст.л. крохмалю, 100 мл яблучного оцту, 250 мл томатного соку, 1 ст. гірчичного порошку, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч. л. коріандру в зернах, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 200мл води.
Приготування: У каструлі змішай крохмаль, гірчичний порошок, спеції, цукор та сіль. Влий томатний сік, воду і прокип'яті 5 хвилин. Вимкни вогонь, додай оцет і перемішай. Яйця очисти від шкаралупи, склади в банку, залий їх гарячим маринадом, щільно закрий кришкою і прибери на 24 години.
18. Мариновані яйця по-китайськи
Тобі знадобиться: 6 зварених круто яєць, 200 мл соєвого соусу, 400 мл чорного чаю, кілька шматочків лимонної шкірки, 3 зірочки бадьяна, 2 бутони гвоздики, 1 ч.л. лимонної кислоти, 2 ст. цукру, 1 ст. солі.
Приготування: Змішай соєвий соус, чай, лимонну шкірку, спеції, лимонну кислоту, цукор та сіль. Доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Яйця очисти від шкаралупи та склади у підготовлену банку. Залий їх гарячим маринадом, щільно закрий кришкою і постав у прохолодне місце на 2 дні.
19. Мариновані яйця з цибулею, часником та бальзамічним оцтом
Тобі знадобиться: 6 круто зварених яєць, 2 цибулини, 4 зубчики часнику, 8 горошин чорного перцю, 2 коробочки кардамону, 200 мл бальзамічного оцту, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 240мл води.
Яйця очисти від шкаралупи, дрібно наріж цибулю і часник. Змішай у каструлі воду, цукор, сіль та спеції. Прокип'яті 2 хвилини, додай оцет і відразу зніміть з вогню. Залий яйця гарячим маринадом, закрий кришкою і добре струси, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися. Через 24 години мариновані яйця можна буде куштувати.
20. Яйця, мариновані у чорному чаї з бальзамічним оцтом
Тобі знадобиться: 6 зварених круто яєць, 100 мл соєвого соусу, 1 ч.л. соусу чилі, 60 мл бальзамічного оцту, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 2 бутони гвоздики, 4 горошини чорного перцю, 2 ст.л. цукру, 350 мл міцного чорного чаю.
Яйця очисти , промий кип'яченою водою і склади в стерилізовану банку. У каструлі змішай обидва види соусів, чорний чай, цукор та спеції. Прокип'яті 2 хвилини, зніміть з вогню і додай бальзамічний оцет. Залий яйця в банці гарячим маринадом, щільно закрий кришкою і прибери убік на 1 добу.
Джерело: dietcenter.com.ua