15 найкращих гарнірів з кіноа на кожен день

Що робити з давно відомими крупами всім зрозуміло. А от кіноа до цього дня для багатьох залишається дивиною. І дарма, тому що це чудова основа для найрізноманітніших гарнірів. І сьогодні ми хочемо запропонувати тобі велику вибірку рецептів для натхнення. До речі, кіноа – ще й дуже корисно, справжній суперфуд!

Зміст

  • 1. Каша з кіно на воді
  • 2. Кіноа зі шпинатом та яйцями
  • 3. Кіноа з помідорами
  • 4. Кіноа з печерицями
  • 5. Котлети з кіноа
  • 6. Кіноа з овочами та сиром у духовці
  • 7. Кіноа з овочами в горщиках
  • 8. Кіноа з баклажанами та помідорами
  • 9. Кіноа з печерицями та зеленим горошком
  • 10. Гарнір з кіноа з червоною квасолею
  • 11. Кіноа з грибами, цибулею та морквою
  • 12. Каша з кіноа та булгура
  • 13. Різотто з кіноа з вершками
  • 14. Табулі з кіноа
  • 15. Гарнір із кіноа з гарбузом
  • 1. Каша з кіно на воді

    У готову кашу можна додати трохи тертого сиру чи рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 2 склянки води, 3 ст. олії, спеції.

    Приготування: У каструлі нагрій олію, всип промите кіноа і кілька хвилин прогрій, помішуючи. Залий холодною водою, доведи до кипіння на сильному вогні та вари 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Приправ за смаком і готуй ще 5 хвилин.

    2. Кіноа зі шпинатом та яйцями

    Любителі екзотики можуть додати сюди ще карі та гімалайської солі.

    Тобі знадобиться: 1/2 склянки кіноа, 250 г шпинату, 1/2 пучка зеленої цибулі, 2 яйця, спеції.

    Приготування: Відвари кіноа за інструкцією на упаковці та приправ. Подрібни шпинат і зелену цибулю, і обсмаж їх до м'якості в невеликій кількості олії. Додай кіноа та збиті яйця, приправ та готуй приблизно 5-7 хвилин, помішуючи.

    3. Кіноа з помідорами

    Для яскравішого аромату прикрась гарнір рубаним базиліком або іншою зеленню.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 2 зубчики часнику, 10-15 помідорів чері, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Приготуй кіно за інструкцією на упаковці. Злегка обсмажити в оливковій олії помідори черрі та подрібнений часник, додай до них кіноа, приправ та готуй ще 5 хвилин, помішуючи.

    Зараз читають:15 рецептів з рисовим папером, від яких ти будеш у захваті

    4. Кіноа з печерицями

    Цей ситний гарнір цілком добрий і як самостійна страва.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 250 г печериць, 1 зубчик часнику, 1/4 пучка петрушки, 1 ч.л. лимонного соку, оливкова олія, спеції.

    Приготування: Відварити кіноа до готовності, додати кілька ложок оливкової олії, лимонний сік, подрібнений часник, петрушку та спеції. Наріж і обсмаж до готовності печериці, виклади до них у сковорідку кіноа, прогрій усі 1-2 хвилини і зніми з вогню.

    5. Котлети з кіноа

    Незвичайна пісна страва, яка може бути навіть гарніром.

    Тобі знадобиться: 100 г кіноа, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Відвари кіноа, а цибуля та часник – подрібни та обсмаж до готовності. Змішай все разом, приправ та сліпи вологими руками невеликі котлети. Добре їх притискай, щоб вони тримали форму. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків.

    6. Кіноа з овочами та сиром у духовці

    Підійде будь-який розсільний чи твердий сир на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 2 склянки води, 5 помідорів чері, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 100 г печериць, 70 г моркви, 80 г адигейського сиру, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Довільно наріж овочі та гриби. Промий кіноа, виклади все у форму для запікання, приправ та перемішай. Додай ложку олії, влий воду, накрий фольгою і готуй 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах. Після чого прибери фольгу, посип блюдо розкришеним адигейським сиром та запікай ще 10 хвилин.

    7. Кіноа з овочами в горщиках

    Замість молока також можеш використовувати бульйон чи воду.

    Тобі знадобиться: 4 ст. кіноа, 1/2 болгарського перцю, 100 г стручкової квасолі, 1 цукіні, 2 ч.л. вершкового масла|мастила|, 150 мл молока, спеції.

    Приготування: Промий кіноа, довільно наріж овочі і розклади все в два горщики. Додай по ложці олії та спеції, і залий молоком. Відправ горщики в духовку на 50-60 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів вівсянобліна з бананом

    8. Кіноа з баклажанами та помідорами

    Дуже смачне та ароматне поєднання – рекомендуємо обов'язково спробувати.

    Тобі знадобиться: 300 г кіноа, 4 помідори, 1-2 цибулини, 3 баклажани, спеції, оливкова олія, італійські трави.

    Приготування: Кіноа промий і відваріть до готовності, овочі наріж кубиком. Обсмаж цибулю, додай помідори та туші 5 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Окремо обсмаж баклажани до готовності, додай їх до помідорів, приправ та протушкуй ще 5-7 хвилин. Додай кіноа, перемішай і кілька хвилин прогрій усі разом.

    9. Кіноа з печерицями та зеленим горошком

    Цей гарнір хороший навіть холодним у вигляді салату!

    Тобі знадобиться: 150 г кіноа, 200 г печериць, 1 цибулина, 200 г зеленого горошку, спеції.

    Приготування: Відвари кіноа. Наріж і обсмаж майже до готовності цибулю та печериці. Додай зелений горошок і смажу ще пару хвилин, помішуючи. Додай кіноа, приправ та готуй все разом ще 4-5 хвилин.

    10. Гарнір з кіноа з червоною квасолею

    Якщо не хочеш варити квасолю, тоді візьми вже готову консервовану.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кіноа, 250 г червоної квасолі, 12 помідорів чері, 4 зубчики часнику, 3 гілочки базиліка, спеції.

    Приготування: Квасоля замочи на ніч та відвари. Окремо відвари кіноа. Довільно наріж помідори черрі, обсмаж кілька хвилин і додай кіноа з квасолею. Готуй разом ще 5 хвилин, і за 1-2 хвилини до кінця приготування – додай спеції, подрібнений часник та базилік.

    11. Кіноа з грибами, цибулею та морквою

    Класична засмажка з грибами тут теж буде дуже доречною!

    Тобі знадобиться: 300 г грибів, 1 цибулина, 1 морква, 1 склянка кіноа, спеції.

    Приготування: Відвари кіноа. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай гриби та смажу разом до випаровування вологи. Додай кіноа та спеції, перемішай і ще трохи прогрій.

    12. Каша з кіноа та булгура

    Суміш із різних видів круп завжди дозволяє по-новому поглянути на звичні страви.

    Тобі знадобиться: 100 г кіноа, 100 г булгура, 1/2 цибулини, спеції.

    Приготування: Промий кіноа і булгур, змішай їх разом і влий 400 мл води. Додай спеції та дрібно нарізану цибулю. Доведи до кипіння та вари кашу до випаровування всієї води на слабкому вогні під кришкою. За бажанням – додай столову ложку рослинної олії.

    Зараз читають:12 чудових рецептів паштету з оселедця

    13. Різотто з кіноа з вершками

    Такий вишуканий гарнір, що підійде навіть святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 200 г грибів, 1 ст. оливкової олії, 1 склянка кіноа, 3 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2 склянки бульйону, 1 цибулина-шалот, 3 зубчики часнику, 1/4 склянки білого сухого вина, 30 г пармезану, 50 мл жирних вершків, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж гриби в оливковій олії. Окремо кілька хвилин обсмаж кіно на сухій сковороді. Окремо обсмаж подрібнений шалот і часник у вершковому маслі.

    Додай кіно до шалоту і готуй ще 2 хвилини. Влий вино і продовжуй готувати, поки воно не випарується. Влий третину бульйону і готуй далі до його випаровування. Повторюй так само ще двічі. Наприкінці – додай гриби, вершки, спеції та тертий пармезан. Ще трохи прогрій різотто та зніми з вогню.

    14. Табулі з кіноа

    Табулі – це східний салат, але з нього виходить навіть відмінний гарнір.

    Тобі знадобиться: 5 ст. кіноа, 1 помідор, 150 г огірків, 150 г болгарського перцю, 1/2 фіолетової цибулини, 2 ст.л. лимонного соку, 4 гілочки петрушки, 2 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. зіри, спеції.

    Приготування: Відвари кіноа за інструкцією на упаковці. Дрібно наріж всі овочі, подрібни петрушку і змішай всі інгредієнти. Додай олію, лимонний сік, зіру та спеції за смаком.

    15. Гарнір із кіноа з гарбузом

    Прекрасне сезонне блюдо, перед ароматом якого неможливо встояти.

    Тобі знадобиться: 60 г кіноа, 50 г болгарського перцю, 200 г гарбуза, 50 г моркви, спеції, оливкова олія.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, приправ та запікай під фольгою в духовці 20-25 хвилин при 200 градусах. Відвари кіноа до готовності. Болгарський перець і моркву наріж соломкою і пару хвилин обсмаж в оливковій олії. Додай гарбуз, кіноа та спеції, перемішай і прогрій гарнір ще 1-2 хвилини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *