Один із найкращих способів смачно приготувати кабачки – це посмажити чи запекти їх у паніровці. Швидко, просто та смачно – ідеальна закуска нашвидкуруч. Подавай такі кабачки із соусом на основі сметани або йогурту. Ділимося 12 чудовими рецептами!
Зміст
1. Кабачки з пануванням у духовці
Найпростіший варіант з панірувальними сухарями, але в той же час і найуніверсальніший.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 зубчики часнику, 1 яйце, 100 г панірувальних сухарів, сіль, прованські трави.
Наріж кабачки брусочками. Зби яйце з подрібненим часником, а сухарі змішай з усіма спеціями. Обмочіть кабачки в яйце і потім у сухарі, викладіть їх на пергамент і запікайте 15 хвилин у духовці при 190 градусах.
2. Кабачки в паніровці на сковороді
Для гарного відтінку – додай у сухарі паприку чи куркуму.
Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 2 яйця, 4 ст. панірувальних сухарів.
Наріж кабачки брусочками і приправ за смаком. Збий яйця. Обмакни кожен шматочок кабачка в яйця і потім у сухарі, і обсмаж на сковороді до золотистості з усіх боків.
3. Кабачки в сирному паніровці
Підійде будь-який твердий сир, але найсмачніше вийде з пармезаном.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів лечо на зиму
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 яйця, 150 г твердого сиру, 50 г панірувальних сухарів, 4 ст.л. борошна, спеції.
Наріж кабачки брусочками і приправ їх за смаком. Зби яйця, а сухарі змішай з тертим сиром. Обмакни кожну скибочку кабачка в муку, потім – в яйце, а потім – в паніровку. Виклади на пергамент і відправ кабачки на 30 хвилин в духовку при 180 градусах, до гарної скоринки.
4. Кабачки слайсами в пануванні
Найчастіше кабачки для панування нарізають брусочками, але й слайс теж буде досить смачно.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 100 г твердого сиру, 100 г панірувальних сухарів, по 2 ч.л. каррі та сушеного часнику, 2 яйця.
Приготування: Кабачки наріж смужками і вмочіть кожну в яйце. Змішай сухарі, тертий сир і всі спеції, і потім вмочіть кабачки в цю паніровку. Викладіть їх на пергамент і відправте в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
5. Пісні кабачки в паніровці
У цьому рецепті немає яєць, сметани, молока чи інших продуктів тваринного походження.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. панірувальних сухарів, по 0,5 ч.л. паприки, коріандру, каррі та сушеного часнику.
Змішай всі сухі інгредієнти. Наріж кабачки кружальцями і обваляй їх у цій паніровці. Обсмажити кабачки на сковороді в невеликій кількості олії.
6. Кабачки в паніровці з борошна та сухарів
Один з найпопулярніших варіантів створення щільного і хрумкого панування.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1/2 склянки борошна, 1/2 склянки панірувальних сухарів, 1 яйце, спеції.
Зараз читають:Мармелад із смородини – 10 найпростіших рецептів приготування
Наріж кабачки кружальцями і приправ їх за смаком. Вмочіть в борошно, потім – у збите яйце і потім в панірувальні сухарі. Обсмажити кабачки на сковороді з двох боків до рум'яності.
7. Кабачки в паніровці без яєць
Хороше альтернативне рішення, якщо вдома закінчились яйця.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 100 г твердого сиру, 100 г панірувальних сухарів, 2 ст.л. олії, по 2 ч.л. паприки та сушеного часнику.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями та змасти їх олією за допомогою силіконової кисті. Змішай сухарі, тертий сир та спеції, обваляй кабачки в цій паніровці та виклади на пергамент. Відправ кабачки запікатися в духовку на 15 хвилин|мінути| при 200 градусах.
8. Кабачки в паніровці з вівсяних пластівців
Оригінальний рецепт кабачків для любителів ПП страв та цікавих кулінарних експериментів.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1,5 ст. соєвого соусу, 4 ст.л. сметани, 1 зубчик часнику, 100 г вівсяних пластівців, спеції.
Змішай сметану, соєвий соус, подрібнений часник і спеції за смаком. Злегка подрібни вівсяні пластівці. Наріж кабачок кружальцями і вмоч їх спочатку в сметану, а потім – в пластівці. Виклади заготовки на пергамент і відправте на 25-30 хвилин у духовку при 190 градусах.
9. Кабачки в кукурудзяному паніровці
Для ще яскравішого аромату – масло теж можеш взяти кукурудзяне.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 240 г кукурудзяного борошна, 2 яйця, спеції, олія.
Приготування: Змасти лист маслом. Змішай кукурудзяне борошно зі спеціями та зби яйця. Довільно наріж кабачки і вмочіть кожен шматочок в яйце, а потім – в борошно. Виклади кабачки в пануванні на лист і запікай їх близько півгодини в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:15 салатів з авокадо та яйцем, які завжди виходять смачними
10. Кабачки в сметанному клярі та паніровці
Таке панування виходить ще більш щільним і хрумким.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 200 г жирної сметани, 2 яйця, 200 г борошна, 1 ст. олії, 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. соди, 120 г твердого сиру, 200 г панірувальних сухарів, спеції.
Наріж кабачки брусочками. Збий сметану, яйця та спеції за смаком, і поступово додай борошно, що просіює. Охолоди кляр у холодильнику, а потім додай кукурудзяний крохмаль та соду. Окремо змішай тертий сир та сухарі. Вмочіть кабачки в кляр, після чого обваляй їх в паніровці і виклади на пергамент. Відправте кабачки в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
11. Кабачки в пануванні з манки
Насправді панування можна зробити з усього, на що вистачить фантазії.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2-3 ст. манки, спеції.
Наріж кабачки кружальцями і приправ їх за смаком. Добре обваляй кожен кружечок у манці і обсмаж на сковороді з двох боків до золотистості на середньому вогні.
12. Кабачки в паніровці з рисового борошна
Щоб скоринка була більш апетитною, злегка збризкати кабачки олією перед запіканням.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 4 ст.л. рисове борошно, спеції, прованські трави.
Приготування: Наріж кабачки кружальцями, виклади їх у пакет і засип туди спеції, прованські трави та рисове борошно. Все добре струси та перемішай. Виклади на пергамент в один шар і запікайте кабачки в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua