Джем із гарбуза: 15 швидких та бюджетних рецептів

З гарбуза виходять просто чудові сезонні заготовки, і в тому числі різноманітні джеми. На цей раз хочемо поділитися з тобою саме такою добіркою, де кожен зможе знайти рецепт до душі. Гарбуз без добавок, гарбуз із лимоном, апельсином чи іншими фруктами – вибирай!

Зміст

  • 1. Джем із гарбуза з лимонною кислотою
  • 2. Джем із гарбуза з апельсином
  • 3. Джем-п'ятихвилинка з тертого гарбуза
  • 4. Джем з гарбуза та яблук
  • 5. Джем із гарбуза з обліпихою
  • 6. Пряний джем з гарбуза з імбиром
  • 7. Джем із гарбуза з курагою
  • 8. Джем з гарбуза та моркви
  • 9. Джем із гарбуза в хлібопічці
  • 10. Джем із гарбуза в мультиварці
  • 11. Джем із гарбуза та яблук з розмарином
  • 12. Джем із гарбуза з пектином
  • 13. Джем із гарбуза з лимоном
  • 14. Джем із гарбуза з журавлиною
  • 15. Джем із гарбуза з абрикосами
  • 1. Джем із гарбуза з лимонною кислотою

    Лимонна кислота не тільки надає легкої кислинки, але й забезпечує збереження заготовки.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 800 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Наріж гарбуз дрібним кубиком, засип його цукром і залиш на ніч. Додай лимонну кислоту та варіджем 1 годину на слабкому вогні. Подрібніть його блендером за 10 хвилин до кінця готування. Закатай джем у стерилізовані банки.

    2. Джем із гарбуза з апельсином

    Якщо тобі подобаються джеми з текстурою, тоді додай жменю рубаних горіхів.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 2 апельсини, 800 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, додай цукор і залий апельсиновим соком. Вари джем півгодини на слабкому вогні, перебий блендером і ще трохи увари до бажаної густини. Всип лимонну кислоту і заходи в стерилізовані банки.

    3. Джем-п'ятихвилинка з тертого гарбуза

    Приготування цього рецепту займає чимало часу, але дуже мало зусиль.

    Тобі знадобиться: 4 кг гарбуза, 1,5 кг цукру, 400 мл води.

    Натрій гарбуз на тертці , доведи до кипіння і протушкуй 5 хвилин. Дай охолонути і знову проварити 5 хвилин. Повторіть цей крок ще раз. Закип'ятіть воду з цукром, провари цей сироп до однорідності і додай гарбуз. Перемішай, приправ за бажанням і увари до бажаної густини. Закатай джем у стерилізовані банки.

    Зараз читають:Меренговий торт: 12 найкращих рецептів у домашніх умовах

    4. Джем з гарбуза та яблук

    Одне із класичних поєднань для любителів традиційних десертів.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 200 г яблук, 300 г цукру, 100 мл води, 15 мл лимонного соку, 0,5 ч.л. кориці.

    Приготування: Очисти гарбуз та яблука, наріж їх кубиком, додай воду та провари півгодини. Подрібни блендером або розімні товкачем, всип цукор і провари ще 20 хвилин. Додай лимонний сік і корицю, проваріть джем ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    5. Джем із гарбуза з обліпихою

    Подвійна порція сезонних вітамінів в одній маленькій баночці.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 250 г обліпихи, 500 г цукру.

    Приготування: Натрій половину гарбуза на тертці, а другу половину – наріж дрібним кубиком. Додай обліпиху та цукор, перемішай і залиши на 4-6 годин. Доведи джем до кипіння, проварити 30 хвилин, помішуючи, і закатай у стерилізовані банки.

    6. Пряний джем з гарбуза з імбиром

    Кращий рецепт на осінь та зиму, коли так хочеться чогось пряного та ароматного.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 500 г цукру, 1 лимон, 1 апельсин, 1 корінь імбиру, 1 паличка кориці, 1 ч.л. кардамону, 1 ч.л. лимонної кислоти, 0,5 ч. л. гвоздики, 2 щіпки мускатного горіха.

    Приготування: Дрібно наріж гарбуз і засип його цукром з усіма спеціями. Подрібни в блендері лимон та апельсин без кісточок. Подрібни імбир. Додай все до гарбуза, доведи до кипіння і провари 1:00 на слабкому вогні. Додай лимонну кислоту і закатай джем у стерилізовані банки.

    7. Джем із гарбуза з курагою

    Рекомендуємо замочити курагу в окропі, щоб вона розм'якла.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг гарбуза, 1/2 лимона, 1/2 апельсина, 1 кг цукру, 250 г кураги.

    Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку і всип цукор . Проварити джем 10 хвилин після кипіння і дай охолонути. Після чого проварити ще 10 хвилин, знову дай охолонути і проварити ще 10-15 хвилин. Закатай готовий джем у стерилізовані банки.

    Зараз читають:Торти на Новий рік 2024: 20 дуже простих та смачних рецептів

    8. Джем з гарбуза та моркви

    Усім, хто не боїться пробувати нове, рекомендуємо цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 200 г гарбуза, 200 г моркви, 300 г цукру, 100 мл води, 15 мл лимонного соку, спеції.

    Приготування: Пропусти гарбуз та моркву через м'ясорубку або натрій на тертці. Закип'ятіть воду з цукром, провари до однорідності сиропу і додай овочі. Вари джем близько 20-30 хвилин. Додай лимонний сік та спеції, та провари заготівлю ще 5-7 хвилин. Закатай у стерилізовані банки.

    9. Джем із гарбуза в хлібопічці

    Наприкінці готування можна додати будь-які спеції для гарбузових десертів.

    Тобі знадобиться: 600 г гарбуза, 1/2 лимона, 500 г цукру, 200 мл води.

    Приготування: Очисти та наріж гарбуз кубиком. Виклади її в хлібопічку, засип цукор, влий воду та лимонний сік. Увімкни режим “Джем” або “Варіння”. Перебий готовий джем блендером і заходи в стерилізовані банки.

    10. Джем із гарбуза в мультиварці

    А яка чудова начинка для пирогів і пиріжків з такого джему!

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 250-300 г цукру, 1 апельсин, 1 яблуко.

    Натрій гарбуз і яблуко на тертці або подрібни блендером . Додай сік і цедру апельсина і засип цукром. Залиш усе на 1 годину прямо в чаші мультиварки. Увімкни режим “Джем” або “Варка” на 1 годину. Закатай джем у стерилізовані банки.

    11. Джем із гарбуза та яблук з розмарином

    Дуже оригінальна варіація звичного гарбузово-яблучного джему.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 500 г яблук, 700 г цукру, 2 гілочки розмарину, цедра 1 лимона.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, залий водою, щоб він його покривав і проварити 10-15 хвилин. Слей 250 мл відвару, а решта – вилий. Зварити сироп з 250 мл відвару, цукру і цедри, і проварити 2-3 хвилини.

    Залий гарбуз і нарізані яблука сиропом, що вийшов, залиш на кілька годин, а потім доведи джем до кипіння і провари 2 хвилини. Знову дай охолонути, доведи до кипіння, додай розмарин і проварити 2 хвилини.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів з черемшею на будь-який смак

    Знову дай охолонути, проварити 2 хвилини, прибери розмарин і подрібни джем блендером. Востаннє доведи його до кипіння і заходь у стерилізовані банки.

    12. Джем із гарбуза з пектином

    Пектин – природний загусник, який найкраще підходить для густих джемів.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 400 г цукру, 3 см імбиру, 1 апельсин, 2 лимони, 3 бутони гвоздики, 1 ч.л. пектину.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, натрій імбир, а цитруси – обдай окропом і наріж четвертинками кружечків. Розчини цукор прямо в каструлі і додай цитруси, імбир та спеції.

    Злегка обсмаж, засип гарбуз і залий склянку води з пектином. Проварити джем півгодини до м'якості гарбуза і перебий його блендером за бажанням. Закатай у стерилізовані банки.

    13. Джем із гарбуза з лимоном

    Додатково можна додати трохи кориці або ваніліну до смаку.

    Тобі знадобиться: 1 кг гарбуза, 1 лимон, 800 г цукру, 1 склянка води.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, залий водою, відвари півгодини та подрібни блендером. За допомогою блендера подрібни ошпарений лимон зі шкіркою, але без кісточок. Додай його до гарбуза, і туди ж всип цукор. Проварити джем півгодини і заходи в стерилізовані банки.

    14. Джем із гарбуза з журавлиною

    Такий оригінальний, але абсолютно безпрограшний і точно сподобається всім.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 100 г журавлини, 300 г цукру, 50 мл води.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, додай журавлину і засип цукром. Залиш на пару годин. Влий воду, проварити всі разом до м'якості гарбуза, а потім перетріть заготовку через сито або подрібни блендером. Проварити ще 20 хвилин і закатай джем у стерилізовані банки.

    15. Джем із гарбуза з абрикосами

    Можеш додати до джему кілька листочків м'яти – буде дуже незвичайно.

    Тобі знадобиться: 400 г гарбуза, 6-8 абрикосів, 300 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, а абрикоси – часточками. Засип цукром, влий воду, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Дай охолонути і знову проварити 10 хвилин. Ще раз дай охолонути, подрібни блендером, проварити джем ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *