М'ясний фарш є класичною начинкою для пельменів. Але навіть тут існує набагато більше варіантів, ніж здається на перший погляд. Яловичина, свинина, баранина, кролик, риба, курка, суміші з різних видів м'яса і навіть пісні начинки з горіхів або тофу – ці та інші рецепти ти знайдеш у нашій сьогоднішній добірці!
Зміст
1. Соковита свинячо-яловича начинка для пельменів
За бажання, додай сюди ще трохи зелені чи часнику.
Тобі знадобиться: 250 г яловичини, 250 г свинини, 100 мл яловичого бульйону, сіль, спеції.
Приготування: Пропустити м'ясо через м'ясорубку і вимішати фарш руками. Поступово додай трохи бульйону для соковитості, продовжуючи вимішувати. Приправ фарш за смаком.
2. Начинка з фаршу із зеленню для пельменів
Соковита м'ясна начинка зі змішаного фаршу – один із класичних варіантів.
Тобі знадобиться: 250 г яловичини, 250 г свинини, 2 цибулини, 1 пучок петрушки, сіль, спеції.
Приготування: Пропусти яловичину та свинину через м'ясорубку, дрібно наріж петрушку, а цибулю – натрій на тертці або подрібни за допомогою блендера. Змішай всі інгредієнти та приправ начинку.
3. Начинка з фаршу із хлібом для пельменів
Смачний та ситний домашній фарш середньої жирності.
Тобі знадобиться: 250 г яловичини, 250 г свинини, 80 г цибулі, 100 г батону, 100 мл води, 2 зубчики часнику, сіль, спеції.
Зараз читають:15 простих способів запекти гарбуз у духовці шматочками
Приготування: Хліб заздалегідь розмочіть у воді і трохи відіжміть. За допомогою м'ясорубки подрібни всі інгредієнти, приправ фарш і вимішати його руками.
4. Начинка з овочевою засмажкою для пельменів
Класична засмажка з цибулі та моркви буде доречною навіть для пельменів.
Тобі знадобиться: 250 г яловичини, 250 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, сіль, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх разом до м'якості. Пропусти м'ясо через м'ясорубку і змішай фарш із застиглою засмажкою. Приправ його за смаком і ретельно вимішати.
5. Куряча начинка для пельменів
З курячою грудкою вийде дієтичніша начинка, а з філе стегна – більш соковита.
Тобі знадобиться: 900 г курячого філе, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, сіль, спеції.
Приготування: Пропусти куряче філе та цибулю через м'ясорубку. Дрібно нарубай часник і зелень, змішай все разом і приправ фарш.
6. Рибна начинка для пельменів
Для пікантності додай у рибний фарш трохи лимонного соку.
Тобі знадобиться: 1 кг філе білої риби, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка кропу, сіль, спеції.
Приготування: Дрібно порубай філе риби або подрібни його за допомогою м'ясорубки. Окремо дрібно наріж цибулю, часник та кріп. Змішай все разом і приправ фарш.
7. Начинка із червоної риби для пельменів
Ідеальний рецепт начинки для пельменів у азіатському стилі.
Тобі знадобиться: 800 г філе червоної риби, 2-3 пера зеленої цибулі, 1 ч.л. тертого імбиру, 1 перець чилі, по 1 ч. л. мирину, рибного соусу, соєвого соусу та соку лайма.
Прокрути рибне філе через м'ясорубку. Подрібни зелену цибулю, імбир та чилі. Ретельно змішай між собою всі інгредієнти та дай фаршу трохи настоятися.
8. Начинка з куркою та грибами для пельменів
Головне – добре все подрібнити, щоби пельмені не були надто великими.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 300 г печериць, 100 г цибулі, сіль, спеції.
Приготування: Пропусти курку та цибулю через м'ясорубку. Окремо пропусти через м'ясорубку печериці, змішай все разом і приправ фарш за смаком.
9. Дієтична начинка із кролика для пельменів
Рекомендуємо дати фаршу настоятися в холодильнику хоча б 1-2 години.
Зараз читають:Тушені свинячі реберця: 12 рецептів, які варто спробувати
Тобі знадобиться: 1,5 кг м'яса кролика, 1 цибулина, 1 морква, сіль, спеції.
За допомогою м'ясорубки подрібни м'ясо кролика та овочі. Для овочів – можеш скористатися теркою чи блендером. Змішай і приправ фарш.
10. Начинка з індички з вершками для пельменів
Для ніжності фаршу радимо брати жирніші вершки.
Тобі знадобиться: 600 г філе індички, 1 цибулина, 100 мл вершків, 3 гілочки зелені, спеції, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, сіль.
Приготування: Прокрути індичку та цибулю через м'ясорубку. Додай спеції та рубану зелень. Руками вимішати фарш, додаючи у процесі вершки для соковитості.
11. Начинка з качки для пельменів
Додатково можеш додати спеції для курки.
Тобі знадобиться: 600 г філе качки, 400 г філе курки, 1-2 цибулини, сіль, спеції.
Приготування: Пропусти філе качки та курки з цибулею через м'ясорубку. Якщо хочеш однорідніший фарш, то прокрути все ще один раз. Приправ фарш за смаком і дай йому трохи настоятися.
12. Начинка з адигейським сиром та зеленню для пельменів
Незвичайна начинка без м'яса – якщо захочеться чогось нового.
Тобі знадобиться: 400 г адигейського сиру, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1/2 пучка петрушки, сіль|соль|, спеції.
Приготування: Дрібно нарубай або натрій сир, подрібни зелень. Змішай усі інгредієнти для начинки.
13. Пісне начиння з тофу та шпинатом для пельменів
Пельмені з такою начинкою дуже гарні з соєвим соусом та кунжутом.
Тобі знадобиться: 300 г тофу, 50 г шпинату, 3 зубчики часнику, 10 мл олії, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни і злегка обсмаж шпинат на олії. Тофу натрій на тертці або подрібни в блендері. Пропусти часник через прес і змішай усі інгредієнти.
14. Начинка для уральських пельменів
Дуже смачний, соковитий та ароматний змішаний фарш для пельменів.
Тобі знадобиться: 200 г свинини, 150 г яловичини, 150 г баранини, 80 г цибулі, 2 зубчики часнику, сіль, спеції, лід.
Приготування: Пропусти свинину, яловичину і баранину через м'ясорубку, і ретельно вимішай фарш, що вийшов. Додай терту цибулю, часник та спеції, знову вимішай і прибери на 15 хвилин у холодильник. Перед використанням фаршу втрути в нього трохи подрібненого льоду.
Зараз читають:20 легких рецептів тарталеток із крабовими паличками
15. Начинка зі свинини із салом для пельменів
Цей рецепт точно сподобається тим, хто любить, щоб начинка була жирнішою.
Тобі знадобиться: 800 г свинини, 200 г сала, 1 цибулина, 50 мл води, сіль, спеції.
Приготування: Прокрути свинину, сало і цибулю через м'ясорубку, приправ та добре вимішати фарш. У процесі – додай трохи води для соковитості.
16. Начинка із креветок для пельменів
Такі пельмені точно підкорять навіть гурманів, особливо з вершковим соусом.
Тобі знадобиться: 150 г очищених креветок, 1 ст. лимонної цедри, 150 г сиру, сіль, спеції.
Приготування: Приваріть креветок 2-3 хвилини в киплячій воді, дрібно наріж і змішай з сиром і цедрою. Приправ начинку на власний розсуд, але не додай занадто багато спецій.
17. Горіхова начинка для пельменів
Якщо захочеться чогось нового – лови ідею.
Тобі знадобиться: 500 г волоських горіхів, 3 цибулини, 4 зубчики часнику, сіль.
Приготування: Підсушіть горіхи на сухій сковороді і подрібніть їх за допомогою блендера або м'ясорубки. Так само подрібни цибулю з часником, змішай все до однорідності і посоли начинку.
18. Начинка з картоплі із салом для пельменів
Варениками з картоплею нікого не здивувати, але що щодо пельменів?
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 150 г сала, 2 цибулини, сіль, спеції.
Приготування: Натрій картоплю на великій тертці, дрібно наріж сало і подрібни цибулю будь-яким зручним способом. Змішай начинку та приправ її за смаком.
19. Начинка для сибірських пельменів
Такі пельмені особливо гарні зі сметаною чи оцтом.
Тобі знадобиться: 400 г яловичини, 460 г свинини, 1 цибулина, 70 мл води, сіль, спеції.
Приготування: Пропусти м'ясо та цибулю через м'ясорубку. Руками вимішати фарш до однорідності, додати воду та спеції, і знову вимішати.
20. Начинка для узбецьких пельменів
Ароматна та пряна начинка з баранини особливо гарна, якщо приготувати її вдома.
Тобі знадобиться: 500 г баранини, 2-3 цибулини, 100 г курдючного жиру, 1 ч.л. коріандру, 1 ч.л. зіри, сіль, спеції.
Приготування: Ножем порубай баранину і цибулю якомога дрібніше. Так само нарубай курдючний жир, додай всі спеції, вимішай фарш і залиш його настоятися на 20-30 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua