Щоб харчуватися корисно та різноманітно, важливо навчитися використовувати сезонні продукти. Особливо фрукти та овочі, які важко знайти в іншу пору року. Наприклад, це кабачки у розпал літа. Сьогодні хочемо поділитися з тобою добіркою найапетитніших супів із них!
Зміст
1. Суп з кабачків з куркою та зеленим горошком
Смачніше, якщо посипати готовий суп свіжою зеленню.
Тобі знадобиться: 300 г курки, 3 картоплини, 1 цибулина, 150 г кабачків, 1 морква, 50 г зеленого горошку, 2,5 л води, спеції.
Залий курку водою і відвари її до готовності. Наріж картоплю та кабачок кубиком. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості.
Процідити готовий бульйон і подрібни м'ясо. У бульйон відправь картоплю та вари 15 хвилин. Виклади інгредієнти, що залишилися, і вари суп ще 15 хвилин. Приправ його до смаку в кінці.
2. Суп-пюре з кабачків із вершками
Дуже ніжний і досить легкий, тому що в ньому немає картоплі.
Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 350 мл вершків, 800 мл води або бульйону, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та часник, і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізані кабачки та смажу ще 10 хвилин. Влий воду або бульйон, доведи до кипіння і приправ. Проварити все до м'якості кабачків і потім подрібнити блендером. Влий вершки, ще раз доведи до кипіння і зніми суп з вогню.
3. Суп з кабачків та капусти
Рекомендуємо використовувати для цього рецепту молоді овочі.
Тобі знадобиться: 3 картоплини, 1 кабачок, 250 г капусти, 1 морква, 1 помідор, 1 болгарський перець, спеції.
Зараз читають:20 супів з пельменями, які хочеться готувати цілий рік
Приготування: Наріж картоплю кубиком, залий водою або бульйоном, і проварити її 5 хвилин. Натріть моркву і наріж кубиком інші овочі. Виклади все в суп, приправ за смаком і вари його до готовності картоплі та капусти.
4. Суп із кабачків із фрикадельками
Найкраще робити фрикадельки з курки чи індички, щоб суп був дієтичним.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 1,5 л води, 300 г м'ясного фаршу, спеції, 1 пучок зелені.
Приготування: Наріж картоплю брусочками, залий її водою і відваріть до напівготовності. Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 5-7 хвилин. Змішай фарш зі спеціями та сформуй маленькі фрикадельки. Виклади фрикадельки до картопля і знову доведи до кипіння.
Додай нарізаний соломкою кабачок та вари суп ще 7-10 хвилин. Додай засмажку, рубану зелень і спеції до смаку, і провари суп ще 5-7 хвилин. Дай йому трохи настоятись під кришкою.
5. Суп із кабачків у мультиварці
За бажання в мультиварці можна зварити взагалі будь-який суп. Лови один із варіантів!
Тобі знадобиться: 150 г картоплі, 60 г моркви, 200 г кабачків, 60 г цибулі, 100 г стручкової квасолі, 1,5 л води, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі. Завантаж їх у чашу мультиварки, зали гарячою водою, додай спеції і включи на 40 хвилин режим «Суп».
6. Суп-пюре із кабачків із плавленим сиром
Простий, але дуже смачний рецепт суп-пюре з мінімумом інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 плавлений сир, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 1 л бульйону, 3 ст.л. панірувальних сухарів.
Приготування: Наріж цибулю, часник і кабачок, залий їх бульйоном і доведи до кипіння. Додай нарізаний плавлений сир та сухарики, і вари суп на слабкому вогні до розплавлення сирку. Подрібни його блендером.
7. Пісний суп із кабачків із квасолею
Квасоля – найкращий спосіб зробити суп без м'яса ситним.
Тобі знадобиться: 150 г квасолі, 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 300 г кабачків, 2 л води, спеції.
Приготування: Заздалегідь відвари квасолю або візьми консервовану. Закип'ятіть воду, додай нарізану кубиком картопля і вари 10 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх 5-7 хвилин до м'якості.
Відправ до картоплі засмажку та нарізані кабачки. Вари ще 10 хвилин, додай квасолю та спеції. Провари суп ще трохи до готовності всіх інгредієнтів.
Зараз читають:15 салатів з манго, які готуються простіше простого
8. Суп з кабачків та броколі
Проста, легка і корисна перша страва для всієї родини.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 250 г броколі, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, спеції, 2 л води або бульйону.
Приготування: Закип'ятіть воду або бульйон, додай нарізану кубиком картопля і вари її 10 хвилин. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх, додай до картоплі та вари ще 10 хвилин. Додай суцвіття броколі та нарізані кабачки, і вари все разом ще 10-15 хвилин. Приправ суп за смаком.
9. Холодний суп із кабачків
Найкращий порятунок у найспекотніші літні дні – освіжаючий суп.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 200 мл йогурту, 100 г м'яти, спеції.
Приготування: Обсмажити подрібнену цибулю до м'якості. Додай нарізані кубиком кабачки та протушкуй всі 10-15 хвилин. Влий воду до смаку, доведи до кипіння, приправ суп, додай листочки м'яти і провари ще 5 хвилин. Подрібніть його блендером, дай охолонути в холодильнику і потім змішай з йогуртом.
10. Суп-пюре з кабачків та цвітної капусти
Дуже приємна бархатиста текстура, яка нікого не залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 500 г цвітної капусти, 150 г моркви, 150 г цибулі, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізані кубиком кабачки та дрібні суцвіття цвітної капусти. Залий все гарячою водою, щоб вона покривала овочі. Провари суп до їхньої м'якості, подрібни в блендері і приправ за смаком.
11. Суп із кабачків із креветками
Морепродукти надають супу незвичайний аромат та смак.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 300 г креветок, 1 цибулина, 4 гілочки петрушки, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю пару хвилин. Додай нарізаний кубиком кабачок і смажу ще 3-5 хвилин. Залий гарячою водою або бульйоном, приправ та проварити всі 5-7 хвилин після кипіння. Додай очищені креветки та провари суп ще 1 хвилину. Наприкінці додай рубану петрушку.
12. Суп із кабачків та баклажанів без м'яса
Пісний, але дуже ситний рецепт із простих сезонних овочів.
Тобі знадобиться: 1,2-1,4 л води, 1 цибулина, 1 кабачок, 1 баклажан, 1 болгарський перець, 1 помідор, 1/2 гострого перцю, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 1/2 стебла селери, 5 гілочок кінзи, спеції.
Приготування: Наріж всі овочі кубиком. Злегка обсмажте цибулю і болгарський перець до м'якості. Додай кабачок, через пару хвилин – баклажан, а потім селера і гострий перець.
Зараз читають:Панкейки на кефірі: 15 швидких та смачних рецептів
Додай помідор і спеції, і смажу ще 5 хвилин, помішуючи. Залий окропом, доведи до кипіння і провари суп ще 7-10 хвилин. Додай рубану кинзу і зніміть його з вогню.
13. Суп із кабачків із помідорами
Літній томатний суп зі свіжими помідорами замість пасти чи соку.
Тобі знадобиться: 500 мл води, 3 помідори, 1 цибулина, 1 морква, 1 кабачок, 1 картоплини, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх 4-5 хвилин. Додай нарізану картоплю, влий гарячу воду і проварити 5 хвилин після кипіння. Додай кабачок та вари ще 5 хвилин. Додай очищені та дрібно нарубані помідори. Приправ суп за смаком і провари його ще 2-3 хвилини. Посип зеленню за бажанням.
14. Суп із кабачків із сочевицею
Щоб суп вийшов яскравішим і апетитнішим, візьми червону сочевицю.
Тобі знадобиться: 200 г червоної сочевиці, 2 моркви, 1 цибулина, 1 кабачок, 1 помідор, 4 гілочки зелені, 2 зубчики часнику.
Залий сочевицю водою, додай нарізану моркву і вари 10 хвилин, за інструкцією. Злегка обсмаж нарізану цибулину, додай нарізаний кабачок і жар ще 5-7 хвилин. Потім додай помідор і часник, протушкуй ще 2-3 хвилини і виклади овочі до сочевиці. Провари суп до готовності всіх інгредієнтів та додай рубану зелень.
15. Крем-суп із кабачків із кокосовим молоком
Екзотичний рецепт кабачкового супу у найкращих традиціях азіатської кухні.
Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 3 картоплини, 400 мл кокосового молока, 1 цибулина, 3 зубчики часник, 10 г імбиру, 10 гілочок кінзи, 2 гілочки м'яти, 2 ч.л. карі, 0,5 ч.л. кмину, 2 щіпки пластівців чилі, 600 мл овочевого бульйону, сік лайма, спеції, кокосова стружка.
Приготування: Подрібни цибулю, часник та імбир, і обсмаж їх 2-3 хвилини на середньому вогні. Додай нарізані кубиком кабачки та картоплю, і смажу ще 2 хвилини. Залий гарячим бульйоном або водою, і вари всі 20-25 хвилин до м'якості овочів.
Додай листочки м'яти та кинзи, влий кокосове молоко та подрібни суп блендером. Додай всі спеції та сік лайма за смаком. Ще раз доведи суп до кипіння, зніми його з вогню та посип кокосовою стружкою при подачі.
Джерело: dietcenter.com.ua