10 рецептів курки по-корейськи, які легко повторити вдома

Корейська кухня відома великою кількістю спецій, гострими соусами та чудовими м'ясними стравами. На цей раз пропонуємо тобі приготувати пікантну курку по-корейськи. Подавай її просто так чи з класичним гарніром із рису чи локшини. Бери на замітку наші 10 рецептів!

Зміст

  • 1. Гостра курка з цибулею по-корейськи
  • 2. Курка в клярі по-корейськи
  • 3. Курка з медом по-корейськи
  • 4. Хе з курки по-корейськи
  • 5. Курка з овочами та томатом по-корейськи
  • 6. Куряче філе в білковому клярі по-корейськи
  • 7. Курка з овочами та рисовою локшиною по-корейськи
  • 8. Курка зі стручковою квасолею по-корейськи
  • 9. Курка з картоплею та грибами по-корейськи
  • 10. Відбивні з курки по-корейськи
  • 1. Гостра курка з цибулею по-корейськи

    М'ясо виходить дуже пряним і водночас трохи солодкуватим.

    Тобі знадобиться: 1 курка, 1 цибулина, 5 зубчиків часнику, 1 ч.л. меленого чорного перцю, по 1 ч. л. солі та цукру, 2 ст.л. меленого червоного перцю, 1 ст. яблучного оцту, 1 ст. соєвого соусу.

    Розроби курку на невеликі порційні шматки і обсмаж їх до готовності на середньому вогні. Додай сіль, цукор, спеції та соєвий соус. Перемішай і додай нарізану цибулю, часник та оцет. Обсмажуйте курку ще кілька хвилин і потім зніміть з вогню.

    2. Курка в клярі по-корейськи

    Тут буде потрібно досить багато олії для смаження.

    Тобі знадобиться: 700 г курячих крил чи гомілок, 3 ст.л. крохмалю, 7-8 ст.л. борошна, 1 яйце, 5 ст. кетчупу, 5 зубчиків часнику, 0,5 ч.л. гострого перцю чилі, 1 ст. меду, 1 ст.л. оцту, сіль, кунжут.

    Розроби курку на невеликі порційні шматки. Віночком зби яйце, сіль, крохмаль і борошно. Обвалюй курку в цій суміші і обсмаж у великій кількості олії як у фритюрі. Жар курку приблизно 7 хвилин, перевертаючи. Після чого відкинь її на друшляк, дай стекти і обсмаж ще 3-4 хвилини для хрусткої скоринки.

    Окремо обсмаж подрібнений часник у невеликій кількості олії. Додай кетчуп, перемішай і через 1 хвилину додай мед, чилі та оцет. Протушкуй соус 2-4 хвилини, виклади в нього курку, перемішай, посип кунжутом і зніми з вогню.

    3. Курка з медом по-корейськи

    Рекомендуємо подавати її зі свіжими та нарізаними овочами.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 4 ст. соєвого соусу, 2 ч.л. меду, 1 ст.л. олії, 1 ч.л. коріандру, 2 щіпки пластівців чилі, спеції.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів дієтичного сніданку нашвидкуруч

    Приготування: Наріж куряче філе на шматочки і замаринуй їх у соєвому соусі з олією та спеціями на 3-4 години. Обсмажити курку до золотистості на сильному вогні. Додай мед, перемішай і смажу ще 1 хвилину. Готову курку посип кунжутом або рубаною зеленою цибулею.

    4. Хе з курки по-корейськи

    Курка просто маринується разом із овочами, тому вибирай максимально свіже м'ясо.

    Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 1-1,5 ст. оцтової есенції, 1 морква, 1-2 цибулини, 2 гострих червоних перцю, 1/2 болгарського перцю, 5 зубчиків часнику, 3 гілочки петрушки, 70 мл олії, по 0,5 ч.л. паприки та меленого червоного перцю, 1 ст.л. соєвого соусу, сіль, цукор, коріандр.

    Приготування: Наріж курку тонкими довгими смужками, змішай з оцтом і залиш на 40 хвилин. Після чого додай сіль до смаку, залиш ще на 10 хвилин і потім злий сік.

    Натрій моркву на корейській тертці, тонко наріж цибулю і болгарський перець, подрібни гострий перець, часник і зелень. Руками розімни моркву із сіллю, залиш на 10 хвилин, а потім змішай її з куркою.

    Нагрій олію майже до кипіння, всип всі спеції і залий ним курку. Додай соєвий соус і інгредієнти, що залишилися, переміщай і прибери заготівлю на кілька годин в холодильник.

    5. Курка з овочами та томатом по-корейськи

    Цікава особливість цього рецепту – у нестандартному наборі овочів.

    Тобі знадобиться: 800 г курячого філе, 2 болгарські перці, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. оцту, 3 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. корейських спецій, 1 морква, 1 огірок, 2 цибулини, 2 ст. томатної пасти, 1/2 перцю чилі.

    Приготування: Довільно наріж і замарин курку в соєвому соусі на півгодини. Наріж перець соломкою, цибуля – тонким пір'ям, а морква та огірок – натрій на корейській тертці. Подрібни часник та чилі.

    Обсмаж курку в маслі до легкого рум'янцю, всип цибулю і готуй до її прозорості. Додай перець, спеції за смаком, чилі та 1/2 склянки води. Туші всі разом ще 5-7 хвилин до випаровування вологи. Додай оцет і часник, а потім – томатну пасту та інші овочі. Жар все разом ще 4-5 хвилин, помішуючи, і зніміть з вогню.

    Зараз читають:15 швидких рецептів паски в хлібопічці

    6. Куряче філе в білковому клярі по-корейськи

    Плошка теплого рису – ідеальний гарнір до такої страви.

    Тобі знадобиться: 700 г курячого філе, 1 яєчний білок, 125 мл та 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. рисового вина, 0,5 ч.л. солі та білого меленого перцю, 300 г борошна, 80 г коричневого цукру, 4 ст.л. рубаного часнику, 3 ст. меду, спеції для курки, кунжут.

    Приготування: Наріж курку невеликим кубиком і змішай її з білком, 2 ложками соєвого соусу, рисовим вином, сіллю та меленим перцем. Залиш на півгодини, а потім обваляй курку в борошні і обсмаж до золотистості у великій кількості олії. Змішай соєвий соус, що залишився, цукор, мед, часник і спеції за смаком. Трохи протушкуй соус до густини, виклади в нього курку, додай кунжут і перемішай.

    7. Курка з овочами та рисовою локшиною по-корейськи

    Може здатися трохи складним, але в процесі все куди простіше.

    Тобі знадобиться: 350 г курячого філе, 1 цибулина, 1 огірок, 2 болгарські перці, 30 г рисової локшини, 30 г сушених грибів, 1 перець чилі, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 1 ч.л. кунжуту, 4 пера зеленої цибулі, 1 морква, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. кунжутної олії, по 1 ст.л. кленового сиропу та устричного оцту, 0,5 ст.л. коричневого цукру, 2 ст. соєвого соусу.

    Приготування: Замочіть сушені гриби в гарячій воді, злегка приваріть і подрібніть. Наріж курку довгими смужками, а всі овочі – соломкою. Подрібни часник та чилі. Змішай соєвий соус, цукор, кленовий сироп та устричний соус.

    Обсмажити курку на суміші двох олій протягом 7-8 хвилин, всип часник і імбир, і жар ще 2 хвилини, помішуючи. Додай соус, 2 склянки води і протушкуй разом 10 хвилин під кришкою на середньому вогні.

    Всип гриби, туші ще 10 хвилин і потім додай моркву з цибулею. Через 3-5 хвилин додай решту інгредієнтів і готуй курку до готовності локшини під кришкою на слабкому вогні. Посип все кунжутом і рубаною зеленою цибулею.

    8. Курка зі стручковою квасолею по-корейськи

    Швидка та ситна страва, яка не потребує гарнірів та інших доповнень.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 200 г стручкової квасолі, 100 г цибулі, 30 мл соєвого соусу, 70 г томатної пасти, 10 г часнику, 15 г меду, 15 г крохмалю, кунжут, сіль, спеції.

    Зараз читають:10 найсмачніших рецептів желе з малини з желатином

    Приготування: Наріж і обсмаж курку до рум'яності. Приправ її за смаком і додай подрібнену цибулю з часником. Жар ще 3 хвилини і потім всип стручкову квасолю. Ще через 3 хвилини влий соєвий соус, мед і томат. Додай крохмаль і 100 мл води, добре перемішай все разом і протушкуй 2 хвилини під кришкою до загусання соусу.

    9. Курка з картоплею та грибами по-корейськи

    Навіть таке звичне нам поєднання можна обіграти зовсім інакше.

    Тобі знадобиться: 600 г курки, 100 г рисової локшини, 150 мл соєвого соусу, 2 картоплини, 1 цибулина, 1 гострий червоний перець, 1 морква, 6 печериць, часник, сіль, цукор, спеції, кунжут.

    Приготування: Розроби курку на невеликі порційні шматки, на півгодини замарин їх у соєвому соусі зі спеціями і обсмаж на слабкому вогні до готовності. Серед процесу – додай нарізану картоплю та часник.

    Наріж і окремо обсмаж гострий перець, інші овочі та гриби. Рисову локшину замочи на 10 хвилин у гарячій воді і відкинь на друшляк.

    Додай всі інгредієнти до курки, влий трохи води, додай ще соєвий соус, цукор, сіль та спеції за смаком. Туши всі разом 20 хвилин на слабкому вогні. За кілька хвилин до кінця готування – можеш додати трохи нашаткованої капусти.

    10. Відбивні з курки по-корейськи

    Неповторний медовий соус, який ідеально доповнює курку.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 3 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. меду, 1 ст.л. яблучного оцту, 2 ст. борошна, 40 г вершкового масла|мастила|, 30 мл рослинної олії, сіль|соль|, мелений червоний перець.

    Приготування: Наріж курку пластами, відбий, змасти олією, посоліть і поперчити. Обваляй відбивні в борошні і обсмаж у суміші олій до рум'яності з двох боків. Окремо обсмаж подрібнений часник у невеликій кількості вершкового масла, додай мед, спеції, оцет, соєвий соус та 40-50 мл води. Протушкуй всі 1-2 хвилини, виклади відбивні в соус, що вийшов, і готуй ще 5-7 хвилин на слабкому вогні, періодично поливаючи цим же соусом.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *