Розсольна фета – просто подарунок прямо з Греції, вона ідеально підходить для салатів і не тільки. При цьому її можна розфарбувати, нарізати або просто викласти цільним шматком. Розповідаємо 20 рецептів найрізноманітніших страв із фетою!
Зміст
1. Грецький салат із фетою
Класичний салат, який знають та люблять у всьому світі.
Тобі знадобиться: 200 г помідорів, 1 огірок, 1 болгарський перець, 1/2 фіолетової цибулини, 50 г оливок, 200 г фети, 2 ч.л. орегано, 3-4 ст.л. оливкової олії, сіль та мелений чорний перець.
Приготування: Крупно наріж всі овочі та фету, і виклади їх на тарілку. Полей салат оливковою олією та посип орегано, сіллю та меленим перцем.
2. Заливний пиріг із фетою
Відмінний рецепт, для якого не потрібні особливі навички.
Тобі знадобиться: 300 г борошна, 2 яйця, 150 г вершкового масла|мастила|, 250 г фети, 1,5 ч.л. розпушувача, 500 мл кефіру, 2 ст.л. цукру, 200 г зеленої цибулі, 5 варених яєць, спеції.
Приготування: Подрібни фету та зелену цибулю, натрій варені яйця і змішай всі разом. Зби яйця з цукром, додай борошно з розпушувачем, перемішай і влий кефір. Влий розтоплену олію і знову перемішай. Вили половину тесту у форму, виклади начинку і знову зали тестом. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
3. Помідори, фаршировані фетою
Для яскравого аромату додай у начинку трохи копченої паприки чи італійських трав.
Тобі знадобиться: 7 помідорів, 150 г фети, 2 зубчики часнику, 1/2 пучка кропу, сіль, спеції, 2 ст.л. сметани.
Приготування: Зріж у помідорів капелюшка і акуратно дістань ложкою серединки. Подрібни часник та зелень, розімни фету виделкою та змішай усі разом зі сметаною та спеціями. Нафаршируй помідори цією начинкою.
Зараз читають:Соус до м'яса із чорної смородини на зиму: 10 швидких рецептів
4. Холодний суп зі щавлем та фетою
Сезонний рецепт супу, який мало кого залишить байдужим.
Тобі знадобиться: 300 мл кефіру, 1 пучок щавлю, 1 огірок, 50 г фети, 1 яйце, 2 редиски, спеції, 1 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Подрібни в блендері щавель, кефір, оливкова олія та фету до однорідності. Розлий суп по тарілках і додай нарізаний соломкою огірок, тонкі слайси редиски та часточки вареного яйця.
5. Фарширований перець з беконом та фетою
Такий рецепт та його варіації – дуже популярні в Іспанії.
Тобі знадобиться: 5 болгарських перців, 250 г фети, 5 скибочок бекону, 2 зубчики часнику, 1 пучок петрушки, спеції, оливкова олія.
Приготування: Подрібни петрушку та часник, розімні фету і змішай все зі спеціями. Виріж серединки у перців, видали насіння і нафаршируй їх фетою. Обсмаж бекон до рум'яності і теж додай у перці. Відправ все в духовку на 20 хвилин при 180-200 градусах.
6. Листковий пиріг зі шпинатом та фетою
Один із найпростіших варіантів випічки з фетою.
Тобі знадобиться: 500 г готового листкового тіста, 500 г фети, 150 г шпинату, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, спеції.
Приготування: Обсмаж шпинат на вершковому маслі, змішай з розфарбованою фетою та приправ. Розкатай тісто, виклади посередині начинку і загорни пиріг з усіх боків, щоб усі краї були закриті. Змасти його збитим яйцем і випікай 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
7. Салат з буряком та фетою
Найкраще фета поєднується з солодкуватими овочами, на зразок буряків.
Тобі знадобиться: 4 буряки, 100 г фети, 1 пучок руколи, 50 г волоських горіхів, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ст. бальзамічного оцту, спеції.
Приготування: Відвари або запікання буряків до готовності. Наріж її кубиком разом з фетою, виклади на руколу і посип рубаними горіхами. Змішай разом всі інгредієнти для заправки та полів салат.
8. Маффіни з фетою та зеленню
Оригінальні закусочні мафіни в італійському стилі – нічого складного.
Тобі знадобиться: 250 мл йогурту, 2 ч. л. розпушувача, 2 яйця, 200 г фети, 2 зубчики часнику, 70 мл оливкової олії, 1 жменю базиліка, 12 помідорів чері, 250 г борошна.
Приготування: Подрібни базилік, часник та фету. Збий яйця з йогуртом, оливковою олією та спеціями, всип борошно з розпушувачем. Додай всю начинку, перемішай тісто, виклади його у формочки і поклади на кожен мафін помідор черрі. Випікай їх у духовці 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах.
Зараз читають:8 відмінних рецептів, як приготувати груздянку
9. Рулет у лаваші з крабовими паличками та фетою
Перш ніж нарізати рулет, відправ його на 1 годину в холодильник.
Тобі знадобиться: 2 аркуші лаваша, 250 г крабових паличок, 150 г фети, 3 яйця, 3 ст.л. консервованої кукурудзи, 4 листи латуку, майонез.
Приготування: Відвари круто яйця і дрібно порубай їх з крабовими паличками. Тонко наріж фету. Змасти лист лаваша майонезом, виклади листя латука та фету, накрий другим листом, теж промазаним майонезом. Виклади яйця, крабові палички та кукурудзу. Згорни лаваш у тугий рулет, загорни його в плівку і відправ у холодильник.
10. Сирники з сиром та фетою
Коли звичайні сирники вже набридли, тоді є цікавіший варіант!
Тобі знадобиться: 350 г сиру, 250 г фети, 1 яйце, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Виделкою разомні сир з фетою, додай яйце і рубану зелень. Якщо потрібно, додай трохи борошна. Сформуй та обсмаж сирники з двох сторін на сковороді до рум'яності.
11. Салат з авокадо та фетою
Легкий дієтичний салат для шанувальників правильного харчування.
Тобі знадобиться: 4 помідори, 1/2 фіолетової цибулини, 2 авокадо, 2 зубчики часнику, 5 гілочок петрушки, 150 г фети, оливкова олія, винний оцет, спеції.
Приготування: Подрібни петрушку, довільно наріж овочі, розкриш фету і змішай салат. Заправте його маслом, винним оцтом і спеціями до смаку.
12. Смузі з фетою та полуницею
Дуже оригінальний баланс солодощі та солонуватого присмаку фети.
Тобі знадобиться: 15 ягід полуниці, 1 банан, 1 ст. меду, 5 листків м'яти, 20 г фети, 1/2 склянки мінералки.
Приготування: Обірві хвостики у полуниці, очисти банан і відправ все в блендер. Збий смузі до однорідності.
13. Кавун із фетою
Незвичайний літній десерт для шанувальників свіжих поєднань.
Тобі знадобиться: 1 кг кавуна, 20 г м'яти, 200 г фети, 1 лайм, 50 мл оливкової олії, мелений чорний перець.
Приготування: Наріж кубиком очищений кавун та фету. Додай листочки м'яти та полів соком лайма та оливковою олією. Посипи все меленим перцем.
14. Омлет із фетою та помідорами
Збалансований сніданок для всіх, хто слідкує за своїм харчуванням.
Тобі знадобиться: 3-4 яйця, 2 ст. молока, 200 г помідорів, 15 г вершкового масла|мастила|, 70 г фети, зелень.
Приготування: Наріж і обсмаж помідори у вершковому маслі кілька хвилин. Залий їх збитими з молоком яйцями і почекай, доки омлет схопиться. Посип його розфарбованою фетою, доведи до готовності під кришкою і посип рубаною зеленню.
15. Салат з фетою, помідорами чері та кукурудзою
Хороший тим, що готується буквально за кілька хвилин.
Зараз читають:Как использовать специи
Тобі знадобиться: 300 г консервованої кукурудзи, 200 г помідорів чері, 150 г фети, 30 г фіолетової цибулі, оливкова олія, лимонний сік, спеції.
Приготування: Наріж цибулю пір'ям, помідори чері – на половинки, а фету – кубиком. Додай кукурудзу, приправ та заправ салат оливковою олією з лимонним соком.
16. Сендвічі з овочами та фетою
Сендвічі – це просто нескінченний простір для експериментів із начинкою.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 1 огірок, 1 болгарський перець, 1 помідор, 2 ст.л. соусу песто, 50 г фети, 4 листи салату.
Тонко наріж всі овочі. Підсуши хліб за бажанням, виклади на нього листя салату та посип фетою. Додай овочі та склади сендвічі з двох половинок.
17. Салат з грушею та фетою
Солона фета дуже добре поєднується із солодкими фруктами.
Тобі знадобиться: 2 груші, 2 огірки, 150 г салатного міксу, 100 г фети, 50 г волоських горіхів, 60 мл оливкової олії, 60 мл винного оцту, 1 ст.л. меду, спеції.
Приготування: Тонко наріж грушу та огірки, виклади на салатні листи та посип розкришеною фетою та рубаними горіхами. Змішай оцет, олію, мед та спеції, і полів салат цією заправкою.
18. Запечений гарбуз з фетою та медом
Ідеальний осінній рецепт – пряний, пікантний та дуже ароматний.
Тобі знадобиться: 1 гарбуз, 3 ст. оливкової олії, 200 г фети, спеції, мед.
Приготування: Наріж гарбуз кубиком, виклади його у форму, полей олією і посип улюбленими спеціями. Перемішати, додати кубики фети і відправити на 40 хвилин у духовку при 180 градусах. Поля готове блюдо медом.
19. Курячі рулетики з фетою
До фете можна додати рубану зелень для смаку та аромату.
Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 120 г фети, 3 ст.л. сметани, спеції.
Приготування: Надріж куряче філе вздовж, розгорни книжкою, відбий і присип спеціями. Розімни фету виделкою, приправ, змішай з ложкою сметани і виклади на грудки. Згорни рулетики, скріпи їх зубочисткою, виклади у форму і змасти сметаною. Випікай рулетики в духовці 30-35 хвилин при 180 градусах і перші 15 хвилин – під фольгою.
20. Рулетики з огірків із фетою
Для цього рецепту потрібні довгі огірки однієї товщини.
Тобі знадобиться: 2 огірки, 200 г фети, 1/2 болгарського перцю, спеції.
Приготування: Дрібно наріж болгарський перець, розімни вилку фету і змішай їх разом зі спеціями. Наріж огірки тонкими слайсами за допомогою овочечистки. Загорни начинку в ці слайси і, якщо потрібно, тоді скріпи рулетики зубочисткою.
Джерело: dietcenter.com.ua