Медальйони із курки – це ніжне філе, яке можна приготувати по-різному. Як? Саме про це ми і розповімо у нашій добірці! Тут ти знайдеш рецепти на будь-який смак: щодня, для романтичної вечері або коли гості вже на порозі!
Зміст
1. Курячі медальйони у клярі
Пропонуємо спробувати такий небанальний цибульний кляр.
Тобі знадобиться: 800 г курячих медальйонів, 2 цибулини, 2 яйця, 3 ст. сметани, 5 ст. борошна, 2-3 зубчики часнику, сіль|соль|, мелений чорний перець.
Збий цибулю, часник і сметану в блендері, а потім змішай їх з яйцем і борошном до однорідності. Посоли і поперчи медальйони, вмокни в кляр і обсмаж до рум'яності на середньому вогні.
2. Курячі медальйони з лимонним соусом
Швидка, проста та смачна вечеря для всієї родини.
Тобі знадобиться: 500 г курячих медальйонів, 2 зубчики часнику, 3-4 гілочки чебрецю, 5 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. лимонна цедра, сіль, мелений чорний перець.
Зараз читають:15 легких способів приготувати коржики диву
Приготування: Відбийте, посоліть і поперчи курячі медальйони, збризкайте їх оливковою олією і запікайте 20-25 хвилин в духовці при 180 градусах. Або можеш обсмажити їх на сковороді або грилі з двох сторін до рум'яності. Змішай масло, подрібнений часник, чебрець, цедру і лимонний сік. Полів готові медальйони цим соусом перед подачею.
3. Курячі медальйони з грибами під сиром
Альтернатива звичним відбивним – але так само красиво та смачно!
Тобі знадобиться: 400 г курячих медальйонів, 200 г грибів, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 4 ст. майонезу, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з грибами, приправ за смаком, остуди та змішай з майонезом. Приправ медальйони, виклади їх на пергамент і зверху додай грибну начинку. Посип все тертим сиром і запікайте 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Курячі медальйони з цибулею та яблуками
Навіть найпростішу курку можна приготувати не гірше, ніж у ресторані.
Тобі знадобиться: 400 г курячих медальйонів, 1 яблуко, 1 цибулина, 100 г моцарелли, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, сіль, паприка, мелений чорний перець.
Зараз читають:8 оригінальних рецептів вина з аличі
Злегка відбий і збризкати медальйони маслом і лимонним соком, приправ за смаком. Подрібни і обсмаж цибулю в маслі, що залишилася до золотистості, додай терте яблуко і протушкуй конфітюр до випаровування зайвої рідини.
Виклади курячі медальйони в жароміцну форму, розклади на них цю начинку і зверху додай скибочки моцарелли. Запікайте страву 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Курячі медальйони з апельсином
Поєднання ароматної курки та апельсина – що може бути краще?
Тобі знадобиться: 600 г курячих медальйонів, 1 апельсин, 3 ч.л. крохмалю, 2 ст.л. оливкової олії, перець чилі, сіль, цукор, паприка, мелений червоний перець.
Приготування: Зніми цедру і відіжми сік з апельсина, додай подрібнений перець чилі, крохмаль і всі спеції за смаком. Ретельно перемішай і замарин курячі медальйони в цій суміші на 2 години в холодильнику, а потім обсмаж їх на сковороді на середньому вогні з двох сторін до готовності.
6. Курячі медальйони в соєво-медовому соусі
При запіканні можеш додати ту саму форму і нарізані овочі для гарніру.
Тобі знадобиться: 500 г курячих медальйонів, 100 мл соєвого соусу, 1 ст. меду, 1,5 ст. оливкової олії, сіль, спеції.
Зараз читають:20 закусок на шпажках, які прикрасять святковий стіл
Приготування: Змішай всі інгредієнти для маринаду, залий ним курку і відправ у холодильник на 1-2 години. Після чого запікайте медальйони близько 25 хвилин у духовці при 180 градусах.
7. Курячі медальйони у медово-гірчичному соусі
Цей соус виходить пікантнішим і трохи гострим.
Тобі знадобиться: 500 г курячих медальйонів, 2 ст. меду, 1 ст. зернистої гірчиці, сіль, спеції.
Приготування: Приправ медальйони улюбленими спеціями для курки. Змішай мед із зернистою гірчицею до однорідності, добре обмасти медальйони цією сумішшю і залиш на 20 хвилин. Запікайте страву 30 хвилин у духовці при 180-200 градусах.
8. Курячі медальйони у томатному маринаді
Ідеально поєднуються з рисом, булгуром, макаронами та іншими гарнірами.
Тобі знадобиться: 500 г курячих медальйонів, 50 мл соєвого соусу, 2 ст. томатного соусу чи кетчупу, 1 ст.л. меду, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Змішай інгредієнти для маринаду, обмаж їм курячі медальйони і залиш на 1-2 години в холодильнику. Після чого обсмаж їх у маслі на сковороді або запікайте 30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua