8 чудових рецептів, як приготувати биті огірки

Азія подарувала нам багато незвичайних закусок, що давно стали популярними. Наприклад, биті огірки – просто знахідка у сезон свіжих овочів та найсмачніша альтернатива звичним нам солінням. Биті огірки особливо гарні з шашликами, стейками та іншими м'ясними стравами. Ділимося 8 найкращими рецептами, як їх приготувати!

Зміст

  • 1. Биті огірки китайською
  • 2. Биті огірки по-корейськи
  • 3. Биті огірки без чилі
  • 4. Биті огірки з рисовим оцтом
  • 5. Біті огірки з кінзою та кешью
  • 6. Малосольні биті огірки
  • 7. Биті огірки зі спеціями
  • 8. Біті огірки з арахісом
  • 1. Биті огірки китайською

    Кількість чилі можеш регулювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 10-12 огірків, 2 перці чилі, 4 зубчики часнику, 6 гілочок кінзи, 4 ст.л. яблучного оцту, 4 ст. соєвого соусу, 3-4 ст.л. кунжутної олії, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Промий та обсуши огірки, наріж брусочками і склади їх у пакет. Молотком або качалкою злегка відбив огірки, щоб вони потріскалися, але не перетворилися на кашу.

    Подрібни чилі, часник та кінзу. Змішай всі інгредієнти та залиш закуску в холодильнику на півгодини. Перед подачею можеш посипати биті огірки кунжутом.

    2. Биті огірки по-корейськи

    Особливість корейського рецепту у цьому, що з нього використовується гостра перцева паста кочудян.

    Зараз читають:20 найкращих салатів з огірків із цибулею на зиму

    Тобі знадобиться: 10-12 огірків, 6 зубчиків часнику, 6 ст. соєвого соусу, 6 ст.л. олії, 2 ст.л. рисового або яблучного оцту, 2 ст. перцевої пасти кочудян, 2 ст. кунжутної олії, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 4 ст. кунжуту.

    Приготування: Злега відбий, наріж і посоли огірки. Залиш їх на 10 хвилин. Подрібніть часник, ретельно змішайте всі інгредієнти з рецепту, перекладіть биті огірки в контейнер і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.

    3. Биті огірки без чилі

    Менш гостра варіація для тих, хто віддає перевагу м'якшим закускам.

    Тобі знадобиться: 400 г огірків, 2 зубчики часнику, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. олії, 1 ст.л. яблучного оцту, зелень, кунжут.

    Приготування: Розріж огірки навпіл, злегка відбий і наріж їх брусочками. Подрібни часник і змішай все з соєвим соусом, олією та яблучним оцтом. Забери биті огірки на півгодини настоятися в холодильник, а потім посип їх кунжутом і рубаною зеленню.

    4. Биті огірки з рисовим оцтом

    Небагато цукру зроблять смак огірків ще складнішим, але гармонійним.

    Тобі знадобиться: 1 кг огірків, 4 зубчики часнику, 1 перець чилі, 1 пучок зелені, 4 ст. соєвого соусу, 4 ст.л. кунжутної олії, 4 ст.л. рисового оцту, 2 ст. кунжуту, 2 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, пластівці чилі.

    Зараз читають:20 рецептів пісних пиріжків, яких ти будеш у захваті

    Відбій огірки будь-яким зручним способом і наріж їх великими брусочками . Подрібни часник, чилі та зелень. Ретельно змішай усі інгредієнти, виклади биті огірки у контейнер та відправь у холодильник на 30-40 хвилин.

    5. Біті огірки з кінзою та кешью

    Солодкуваті горіхи кешью вписуються сюди просто ідеально!

    Тобі знадобиться: 800 г огірків, 150 г смажених горіхів кешью, 6 зубчиків часнику, 1 пучок кінзи, 100 мл соєвого соусу, 100 мл рисового оцту, 100 мл кунжутної олії, 50 мл олії, 15-2.

    Приготування: Розріж огірки вздовж, відбий і наріж їх брусочками. Подрібни часник і кінзу, порубай кешью. Ретельно змішай усі інгредієнти, додай свіжий чи сушений перець чилі за бажанням і дай закусці трохи настоятися.

    6. Малосольні биті огірки

    Оригінальна суміш різних кулінарних традицій.

    Тобі знадобиться: 500 г огірків, 4 зубчики часнику, 1 пучок кропу, 0,5 ст. солі, 0,5 ст. цукру.

    Приготування: Наріжте огірки на великі брусочки, відправте їх у пакет і акуратно відбийте, щоб вони потріскалися. Додай до них подрібнений часник, кріп, сіль та цукор. Ретельно перемішай, зав'яжи пакет і залиште його на столі на півгодини, після чого відправте в холодильник ще на півгодини.

    7. Биті огірки зі спеціями

    Зберігай цей рецепт та спробуй приготувати його на власній кухні.

    Зараз читають:Чебуреки з лаваша: 10 рецептів, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 15 огірків, 1 головка часнику, 1 перець чилі, 8 ст. соєвого соусу, 6-8 ст.л. рисового оцту, 4 ст. кунжутної або олії, 2 ч.л. цукру, 2 ч. л. солі, 1 ч. л. меленого червоного перцю, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. меленого коріандру.

    Приготування: Розріж огірки вздовж, відбий і наріж їх на великі шматочки. Подрібни часник та чилі. Змішай олію, соєвий соус, рисовий оцет, сіль, цукор та всі спеції. З'єднай інгредієнти, ще раз перемішай і відправ биті огірки настоятися в холодильник на півгодини.

    8. Біті огірки з арахісом

    А це вже повноцінний огірковий салат у корейському стилі!

    Тобі знадобиться: 800 г огірків, 4 зубчики часнику, 1-2 перцю чилі, 3 ст.л. арахісу, 4 гілочки кінзи, 80 мл рисового оцту, 50 мл соєвого соусу, 20 мл кунжутної олії, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Вимий, обсуши, відбий і крупно наріж огірки. Посолити, полити рисовим оцтом і залишити їх на 20 хвилин при кімнатній температурі. Після чого злий маринад – він більше не потрібен. Подрібни часник, кінзу, чилі та арахіс. Додай цю суміш до побитих огірків, полів соєвим соусом і кунжутним маслом, перемішай і дай закусці ще трохи настоятися.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *