10 найсмачніших рецептів желе з малини з желатином

Найкращий спосіб приготувати желе для будь-яких цілей просто використовувати желатин. Мабуть, це найпоширеніший із усіх загусників, а ще він дуже легкий у використанні. Ділимося 10 чудовими рецептами желе з малини з желатином!

Зміст

  • 1. Желе з малини з желатином на зиму
  • 2. Желейні цукерки з малини
  • 3. Желе з малини з желатином у цукрі
  • 4. Желе з малини з желатином без варіння
  • 5. Желе з малини з желатином без цукру
  • 6. Желе з малини з желатином та лимонною кислотою
  • 7. Желе з малинового соку з желатином
  • 8. Желе з малини з цілими ягодами
  • 9. Желе з малини та яблук з желатином
  • 10. Желе з малини та смородини з желатином
  • 1. Желе з малини з желатином на зиму

    Щоб желе простояло всю зиму, обов'язково простерилізуй банки.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг малини, 1 кг цукру, 2 ст. желатину.

    Приготування: Подрібніть малину будь-яким доступним способом і перетріть її через сито. Змішай желатин із цукром, засип у малинове пюре, перемішай і залиш на 20 хвилин. Доведи до кипіння і відразу закатай желе у стерильні банки.

    2. Желейні цукерки з малини

    Найкраще використовувати маленькі фігурні формочки.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 150 г цукру, 12 г желатину.

    Приготування: Перетріть малину через сито і змішай з цукром. Розведи желатин у воді за інструкцією. Нагрій малинове пюре до кипіння, зніми з вогню та додай туди желатин. Перемішайте до розчинення, розлийте заготовки по формах і приберіть в холодильник до застигання.

    Зараз читають:20 простих рецептів наливки із чорної смородини

    3. Желе з малини з желатином у цукрі

    Зберігати готове желе краще в закритій скляній банці в холодильнику.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 200 г цукру, 15 г желатину.

    Приготування: Подрібни малину блендером, перетрій через сито і змішай з половиною цукру. Розведи желатин у воді за інструкцією. Доведи малинове пюре до кипіння, зніми з вогню, додай желатин і перемішай. Вилий масу в застелену плівкою форму і прибери в холодильник. Коли желе застигне, наріж його і обваляй у цукор, що залишився.

    4. Желе з малини з желатином без варіння

    Якщо тобі не заважають кісточки малини, то можеш не перетирати ягідне пюре.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 150 г цукру, 1 щіпка ваніліну, 10 г желатину.

    Розведи желатин у воді. Подрібніть малину і змішайте її з цукром і ваніліном до розчинення. Додай желатин і трохи все нагрій, теж до розчинення. Розлий желе за формами.

    5. Желе з малини з желатином без цукру

    Таке желе краще зберігати у темному прохолодному місці.

    Тобі знадобиться: 200 г малини, 300 мл води, 15 г желатину.

    Зараз читають:12 рецептів желе з абрикосів, які варто приготувати

    Розведи желатин в 100 мл води за інструкцією. Додай воду до малини, доведи до кипіння і перебий масу блендером. Знову доведи до кипіння, влий желатин і перемішай до розчинення. Розлий желе по стерильним банкам.

    6. Желе з малини з желатином та лимонною кислотою

    Лимонна кислота – найпростіший спосіб додати трохи кислинки в заготівлю.

    Тобі знадобиться: 600 г малини, 150 г цукру, 2 щіпки лимонної кислоти, 12 г желатину.

    Приготування: Засип малину цукром і залиш на пару годин. Перетріть її через сито і потім додай желатин в ягідне пюре. Нагрівай масу до кипіння, помішуючи. Всип лимонну кислоту і розлий желе по стерильним банкам.

    7. Желе з малинового соку з желатином

    Відмінно підходить для оформлення багатошарових десертів та чізкейків.

    Тобі знадобиться: 300 мл малинового соку, 50 г цукру, 10 г желатину.

    Розведи желатин в 100 мл малинового соку. Сік, що залишився, нагрій з цукром до розчинення. Влий желатин і знову перемішай до розчинення. Розлий желе по формах і постав його застигати в холодильник.

    8. Желе з малини з цілими ягодами

    Ще один варіант желе для прикраси тортів та десертів – просто та красиво!

    Тобі знадобиться: 300 мл малинового соку, 1-2 жмені малини, 70 г цукру, 12 г желатину.

    Розведи желатин в 100 мл соку. У малиновий сік, що залишився, додай цукор і нагрівай на слабкому вогні до розчинення. Влий желатин і знову перемішай до розчинення. Додай цілі ягоди малини та розлий желе за формами.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів маринованого часнику на зиму

    9. Желе з малини та яблук з желатином

    Особливо від такої заготівлі будуть у захваті діти – ідеальні ласощі.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 700 г малини, 300 г цукру, 2 ст. желатину, 2 ст.л. води.

    Приготування: Очисти та наріж яблука, додай воду, протушкуй їх до м'якості та пюруй блендером. Подрібни малину, перетрій через сито і змішай її з яблучним пюре і цукром.

    Проварити заготівлю близько 20 хвилин на слабкому вогні. Розведи желатин у воді за інструкцією, додай у пюре, перемішай до розчинення та розклади желе по стерильним банкам.

    10. Желе з малини та смородини з желатином

    Дві ягоди з яскравим смаком перетворюються на чудовий зимовий десерт!

    Тобі знадобиться: 600 г малини, 600 г смородини, 2 ст. желатину, 700 г цукру, 1 склянка води.

    Приготування: Залий желатин водою за інструкцією. Малину і смородину подрібни в блендері і за бажання – перетрій через сито. Додай цукор, доведи до кипіння і проварити 5-10 хвилин на слабкому вогні. Влий желатин, перемішай до його розчинення і закатай желе в стерильні банки на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *