25 найсмачніших начинок для тортів

Прошарок, креми, муси, суфле та желе – все це лише мала частина можливих начинок для тортів. У цій добірці ти знайдеш найцікавіші та водночас доступні рецепти. Використовуй та комбінуй їх на свій смак!

Зміст

  • 1. Полуниця з вершками
  • 2. Сирний мус з журавлиною
  • 3. Яблучний прошарок зі згущеним молоком
  • 4. Густий сметанний крем для торта
  • 5. Заварний крем із манкою
  • 6. Грушево-лимонна начинка для торта
  • 7. Праліне з фундуку
  • 8. Макова начинка
  • 9. Желейний прошарок для торта
  • 10. Сирно-апельсинова начинка
  • 11. Хрумкий прошарок для торта
  • 12. Карамельний крем
  • 13. Крем «Дипломат»
  • 14. Бананова начинка для торта
  • 15. Йогуртове суфле для торта
  • 16. Полунично-банановий прошарок
  • 17. Грушова начинка для торта
  • 18. Молочно-шоколадний мус
  • 19. Крем-чиз для торта
  • 20. Мармеладний прошарок на пектині
  • 21. Фруктовий курд для торта
  • 22. Білково-горіхова начинка
  • 23. Кокосовий крем Рафаелло
  • 24. Сирно-шоколадна начинка
  • 25. Крем із кокосового молока для веганського торта
  • 1. Полуниця з вершками

    Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 200 мл вершків, 100 г цукру, 1 ст. желатину.

    Приготування: Подрібни полуницю в блендері. Зби вершки з цукром до пишності і перемішай з ягідним пюре. Розчини желатин у невеликій кількості води за інструкцією, влий у крем і перемішай.

    2. Сирний мус з журавлиною

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 400 г журавлини, 15 г желатину, 200 г цукру, 400 мл вершків, 75 мл журавлинного соку.

    Приготування: Замочіть желатин у невеликій кількості води за інструкцією. Коли він набухне, влий гарячий журавлинний сік і перемішай до розчинення. Ягоди подрібни у блендері. Змішай всі інгредієнти і зби мус до однорідності.

    3. Яблучний прошарок зі згущеним молоком

    Тобі знадобиться: 350 г яблук, 120 г вареного згущеного молока, 130 мл 33% вершків, 15 г желатину, 90 мл води, 0,5 ч.л. кориці.

    Приготування: Зби згущене молоко міксером, змішай з вершками і додай нарізані кубиком очищені яблука. Проварити все це на середньому вогні до м'якості яблук, помішуючи. Окремо розчини у воді желатин за інструкцією. Додай його в начинку разом із корицею та перемішай.

    4. Густий сметанний крем для торта

    Тобі знадобиться: 500 г сметани 25-30% жирності, 200 г цукрової пудри, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Збивай охолоджену сметану холодним віночком міксера на малих обертах. Поступово додай цукрову пудру із ваніліном. Потім збий крем на максимальній швидкості до загусання.

    5. Заварний крем із манкою

    Тобі знадобиться: 4 ст. манки, 2 склянки молока, 1 яйце, 3/4 склянки цукру, 1,5 ч.л. ванільного цукру, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. лимонної цедри.

    Збий яйце з цукром до пишності. Додай ванільний цукор, цедру та манку, і знову збий. Продовжуючи збивати, поступово влий тепле молоко. Проварити крем на середньому вогні до загусання, помішуючи. Додай вершкове масло і провари ще трохи до його розчинення. Дай крему повністю охолонути і зби міксером до пишності.

    Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак

    6. Грушево-лимонна начинка для торта

    Тобі знадобиться: 350 г груші, 50 г цукру, 1 ст. лимонного соку, 5 мл рому, 2 щіпки ваніліну.

    Приготування: Дрібно наріж грушу, додай решту інгредієнтів і протушкуй масу до м'якості. Зби її блендером, знову доведи до кипіння і проварити начинку ще приблизно 5 хвилин.

    7. Праліне з фундуку

    Тобі знадобиться: 200 г фундуку, 200 г цукру.

    Злегка підсуши фундук на сухій сковороді, очисти і подрібни качалкою або ножем. Розтопи цукор у сотейнику на середньому вогні, не перемішуючи. Коли він набуде карамельного відтінку, додай горіхи і перемішай. Виклади масу на пергамент, дай застигнути, нарубай її ножем і потім подрібни блендером карамель з горіхами в крихту або пасту – за бажанням.

    8. Макова начинка

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 0,5 ч.л. солі, 2 склянки маку, 1 склянка молока, 1 склянка цукру.

    Нагрій молоко з маслом і цукром до розчинення, помішуючи. Поступово додай яйця, продовжуючи заважати. Провар крем на слабкому вогні до загусання. Подрібни мак у кавомолці, додай туди ж і ретельно перемішай начинку.

    9. Желейний прошарок для торта

    Тобі знадобиться: 250 мл натурального соку до смаку, 50 г цукру, 7 г желатину.

    Залий желатин 35 мл води і залиш до набухання. Доведи сік із цукром майже до кипіння, зніми з вогню, влий желатин і перемішай все до однорідності. Щоб заморозити прошарок окремо, ретельно обгорни форму потрібного діаметра плівкою, щоб сік не протікав. Влий туди желе і відправ у морозилку.

    10. Сирно-апельсинова начинка

    Тобі знадобиться: 700 г сиру, 1 апельсин, 240 г згущеного молока, 180 г вершкового масла, 2 ч.л. апельсинового лікеру.

    Приготування: Зніми з апельсина цедру, очисти часточки від усіх плівок і збий часточки з цедрою і блендером лікером. Окремо зби м'яке масло зі згущеним молоком, додай туди ж і зби ще раз. Перетри сир через сито, додай в крем і збий востаннє.

    11. Хрумкий прошарок для торта

    Тобі знадобиться: 50 г вафельних коржів, 3 ст. меду, 150 г білого шоколаду, 1 ст. рослинної олії, 1/3 склянки волоських горіхів.

    Подрібни вафельні коржі в дрібну крихту. Нарубай горіхи і пару хвилин обсмаж їх з медом у ложці олії. Дай охолонути і теж подрібни в крихту. Розтопи шоколад на водяній бані, додай туди горіхи з вафлями та перемішай.

    12. Карамельний крем

    Тобі знадобиться: 270 г вершків, 170 г цукру, 30 г вершкового масла, 3 г желатину, 20 мл води, 1 щіпка солі.

    Зараз читають:15 супів-пюре з броколі, які урізноманітнять твій раціон

    Змішай желатин з водою і залиши набухати. Нагрій вершки з олією. Окремо розтопи в сотейнику цукор до карамельного кольору, не перемішуючи. Влий туди гарячі вершки і вже потім перемішай, не знімаючи з вогню. Зніми карамель з плити, посоли за смаком, дай їй трохи охолонути, додай желатин і зби крем блендером.

    13. Крем «Дипломат»

    Тобі знадобиться: 300 мл молока, 3 яйця, 4 ст. цукру, 2 ст. крохмалю, 50 г вершкового масла|мастила|, 200 мл 35% вершків, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і крохмалем віночком. Поступово влий гаряче молоко, продовжуючи збивати. Провар крем на слабкому вогні до загустіння, додай масло і дай йому охолонути. Окремо збий до пишності вершки, з'єднай обидві маси та збий крем ще раз.

    14. Бананова начинка для торта

    Тобі знадобиться: 250 г бананів, 80 г цукру, 20 г вершкового масла.

    Розтопи цукор у сотейнику на середньому вогні , не помішуючи. Зверху виклади кубики олії і дай йому розтанути. Туди ж додай нарізані банани та смаж всі разом 5-10 хвилин. Цього разу – помішуючи. Дай начинці охолонути.

    15. Йогуртове суфле для торта

    Тобі знадобиться: 350 г густого йогурту, 150 г сметани, 1/2 банки згущеного молока, 12 г желатину, 60 мл води, 20 мл рому або коньяку.

    Розчини желатин у воді за інструкцією. Пару хвилин зби міксером йогурт зі сметаною, додай згущене молоко і знову збий. Додай ром і зби ще раз, а потім додай желатин і перемішай майбутнє суфле.

    16. Полунично-банановий прошарок

    Тобі знадобиться: 350 г полуниці, 60 г банана, 7 г желатину, 20 г цукру, 20 мл лимонного соку, 35 мл води.

    Залий желатин водою і залиш набухати. Збий у блендері 200 г полуниці та банан, а решту ягоди дрібно наріж. Змішай пюре, лимонний сік та цукор, і доведи майже до кипіння. Додай желатин та перемішай масу. Додай нарізану полуницю та перемішай ще раз.

    17. Грушова начинка для торта

    Тобі знадобиться: 3 груші, 1 ст. лимонного соку, 45 г вершкового масла|мастила|, 30 г цукру, 10 г желатину.

    Залий желатин водою за інструкцією, щоб він набух. Наріж очищені груші дрібним кубиком і відправ їх в сотейник з цукром, олією та лимонним соком. Обсмажуйте все це до карамелізації груші, зніми з вогню і через пару хвилин змішай з желатином.

    18. Молочно-шоколадний мус

    Тобі знадобиться: 350 мл молока, 100 г шоколаду, 60 г какао, 10 г ваніліну, 15 г желатину.

    Приготування: Розчини желатин у 40 мл молока. Решта молока нагрій з розкришеним шоколадом до того, як шоколад розтане. Додай какао та ванілін, і ретельно все перемішай. Дай масі злегка охолонути, додай желатин і зби пару секунд міксером.

    Зараз читають:25 простих маринадів для курячих крилець

    19. Крем-чиз для торта

    Тобі знадобиться: 200 мл 33% вершків, 600 г вершкового сиру, 200 г цукрової пудри.

    Приготування: Збий віночком холодний вершковий сир з цукровою пудрою, що просіює, до однорідності. Влий такі ж холодні вершки і збивай до гладкої стійкої консистенції.

    20. Мармеладний прошарок на пектині

    Тобі знадобиться: 250 г полуниці, 100 г цукру, 10 г яблучного пектину, 3-4 листочки базиліка.

    Приготування: Перетріть полуницю через сито і доведи до кипіння. Змішай цукор з пектином, введи в пюре та перемішай. Додай подрібнений базилік і провари пюре 2-3 хвилини на середньому вогні, а потім перетрій через сито ще раз.

    21. Фруктовий курд для торта

    Тобі знадобиться: 110 г фруктового або ягідного пюре, 2 яєчні жовтки, 50 г цукру, 10 г кукурудзяного крохмалю, 30 г вершкового масла.

    Нагрій пюре до кипіння, а жовтки злегка збий з цукром і крохмалем. Додай до жовтків пюре і одразу перемішай. Проварити все на слабкому вогні до загустіння, додай вершкове масло, перемішай і зби курд блендером.

    22. Білково-горіхова начинка

    Тобі знадобиться: 2 яєчні білки, 20 г цукру, 15 г борошна, 30 г волоських горіхів.

    Приготування: Збийте холодні білки міксером до стійких піків. Продовжуючи збивати, додай цукор. Нарубай смажені горіхи, змішай з борошном і акуратно втрути їх у білкову масу. Виклади все на пергамент шаром приблизно 10 мм і відправь на 45 хвилин в духовку при 150 градусах. Залиш начинку цілим коржем або подрібни.

    23. Кокосовий крем Рафаелло

    Тобі знадобиться: 300 г згущеного молока, 160 г білого шоколаду, 160 г вершкового масла, 60 г кокосової стружки.

    Приготування: Збий міксером розм'якшене вершкове масло до пишності, додай згущене молоко і знову збий. Розтопи шоколад будь-яким зручним способом, влий туди ж, додай кокосову стружку і перемішай все разом.

    24. Сирно-шоколадна начинка

    Тобі знадобиться: 170 г вершкового масла|мастила|, 50 мл 10% вершків, 100 г шоколаду, 500 г сиру, 40 г ванільного цукру.

    Приготування: Перетріть сир через сито, зби міксером масло до пишності і змішай обидві маси. Продовжуючи збивати, додай ванільний цукор. Розтопи рубаний шоколад у вершках до однорідності, влий до маси і знову все збий.

    25. Крем із кокосового молока для веганського торта

    Тобі знадобиться: 800 мл натурального кокосового молока в бляшанках, 80 г цукрової пудри, 1 щіпка ваніліну.

    Приготування: Відправ кокосове молоко дном догори на ніч в холодильник. Коли маса розшарується, злий рідину, дістань густі вершки і зби їх міксером. Поступово додай цукор та ваніль, продовжуючи збивати.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *