В’ялені помідори на зиму: 8 рецептів, які зможе приготувати кожен

Баночка в'ялених помідорів неодноразово виручить тебе взимку. Вони відмінно підходять для салатів, бутербродів, брускеттів, випічки і навіть основних страв. Причому приготувати в'ялені помідори в домашніх умовах не так вже й важко, як здається на перший погляд. Зібрали для тебе добірку найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. В'ялені помідори в духовці
  • 2. В'ялені помідори з часником
  • 3. В'ялені помідори в сушарці на зиму
  • 4. В'ялені помідори з перцем чилі на зиму
  • 5. В'ялені помідори з бальзамічним оцтом на зиму
  • 6. В'ялені помідори з розмарином
  • 7. В'ялені помідори в мікрохвильовій печі
  • 8. В'ялені помідори без олії на зиму
  • 1. В'ялені помідори в духовці

    Відмінний базовий варіант, з яким не виникне складнощів.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 ч.л. сушеного часнику та орегано, 200 мл оливкової олії, сіль.

    Розріж помідори на четвертинки і видали з них м'якоть з насінням . Виклади четвертинки на пергамент і присип сіллю з орегано до смаку. Суші в'ялені помідори 5-6 годин у духовці за 70 градусів.

    Періодично відкривай дверцята для вентиляції. Розклади готові помідори по стерилізованих банках, присип часником, залий оливковою олією та закрий кришками. Бережи томати в холодному місці.

    2. В'ялені помідори з часником

    Сюди ідеально підійдуть томати сорту вершка.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 головка часнику, сіль, цукор, ароматні трави, оливкова олія.

    Розріж помідори на половинки і розклади їх на пергамент або решітку зрізом вгору. Посип сіллю, цукром та травами до смаку. Суші помідори 8-12 годин у відкритій духовці при 80 градусах. Після чого склади їх у стерилізовані банки, чергуючи з шарами рубаного часнику. Залий заготовки оливковою олією, закрий та прибери на зберігання.

    Зараз читають:20 дивовижних рецептів зі згущеним молоком

    3. В'ялені помідори в сушарці на зиму

    Час приготування може відрізнятись, залежно від моделі твоїй сушарки.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 200 мл оливкової олії, спеції, сіль.

    Приготування: Наріжте помідори на половинки або на часточки. Посип сіллю та спеціями до смаку. Суши їх у сушарці за інструкцією при 60 градусах, періодично змінюючи піддони місцями. Розклади в'ялені помідори в стерилізовані банки, залий гарячою олією та герметично закрий.

    4. В'ялені помідори з перцем чилі на зиму

    Якщо волієш гостріші закуски, тоді додай ще трохи червоного перцю.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 200 мл оливкової олії, 1 перець чилі, 4 зубчики часнику, по 1 ст. солі та цукру, по 1 ч.л. паприки, орегано та розмарину.

    Приготування: Розріж помідори на половинки або на часточки, видали м'якоть та кісточки. Посип заготівлі сіллю, цукром, паприкою та ароматними травами. Суші томати у сушарці при 70 градусах до готовності.

    Періодично змінюй порядок піддонів, а через 6-7 годин – переверни помідори. Нагрій олію з усіма спеціями, подрібни часник та чилі. Виклади в'ялені помідори, чилі та часник шарами у стерилізовані банки. Залий все оливковою олією та закрий на зиму.

    Зараз читають:Освіжаюча закуска на кожен день: салат “Тещин язик” із кабачків

    5. В'ялені помідори з бальзамічним оцтом на зиму

    Цей рецепт підійде тим, хто переживає за збереження заготівлі.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг помідорів, 2 ст. бальзамічного оцту, 1,5 ст. солі, 250 мл оливкової олії, 3 зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець, розмарин, чебрець.

    Приготування: Розріж невеликі помідори на половинки, посоліть і залиш на півгодини. Виклади їх зрізом вниз на паперові рушники та залиш ще на 2 години. Суші помідори у сушарці при 70 градусах. Кожні 1-2 години – міняй піддони місцями.

    Нагрій масло зі спеціями та травами до смаку, і дай йому охолонути. Виклади помідори та часник у стерилізовані банки, додай по парі щіпок солі та ложці бальзамічного оцту. Залий помідори олією, закрий та прибери на зберігання.

    6. В'ялені помідори з розмарином

    Свіжий розмарин надасть заготівлі ще більш яскравого та виразного аромату.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, цукор, спеції, ароматні трави, 2 гілочки розмарину, 3 зубчики часнику, 200 мл оливкової олії, сіль.

    Приготування: Розріж помідори на половинки, видали м'якоть з кісточками та присип половинки сіллю, цукром та спеціями до смаку. Суші їх до готовності у відкритій духовці при 80 градусах.

    Нагрій оливкову олію з травами та прянощами. Розкладіть свіжий розмарин і платівки часнику в стерилізовані банки, викладіть помідори, залийте все маслом і закрийте на зиму.

    Зараз читають:15 простих рецептів шарлотки з персиками

    7. В'ялені помідори в мікрохвильовій печі

    Лінивий і швидкий рецепт без багатогодинного сушіння.

    Тобі знадобиться: 10 помідорів, 50 мл оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав, 2 г солі, 5 зубчиків часнику.

    Приготування: Наріж помідори на часточки і видали їх сік з м'якоттю. Посоли та посип часточки італійськими травами. Відправ їх на 5-6 хвилин у мікрохвильову піч при високій потужності.

    Злий сік, що виділився, дай їм охолонути і відправь назад ще на 5-7 хвилин. Повтори цей крок утретє. Виклади в'ялені помідори з подрібненим часником у стерилізовані банки, залий олією та закрий кришками.

    8. В'ялені помідори без олії на зиму

    Обов'язково зберігай їх у холодильнику чи льоху, але не більше 2 місяців.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 3 гілочки розмарину, 1 лавровий лист, по 2 ст. базиліка та орегано, 6 зубчиків часнику, 1 ч.л. солі, 0,5 ч. л. суміші перців, 2 ч. л. винного оцту.

    Приготування: Наріж помідори на половинки, видали м'якоть і посип їх усіма травами та спеціями. Запікай помідори 15 хвилин при 180 градусах і потім суші до готовності у відкритій духовці при 80 градусах. Змішай винний оцет із сіллю, збризни їм помідори і щільно поклади їх у стерилізовані банки. Закрийте кришками і відправте на зберігання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *