Солодкий джем із суниці – це не просто заготівля, а справжня насолода у баночці. Один його аромат відразу ж подумки переносить у теплі літні дні та навіює спогади про безтурботний відпочинок. Бери на замітку наші 8 смачних рецептів!
Зміст
1. Класичний джем із суниці
Усього два основні інгредієнти – а стільки задоволення!
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 600-700 г цукру.
Приготування: Перебери ягоди, видали плодоніжки і злегка розімни суницю в каструлі. Після чого доведи її до кипіння, помішуючи, і проварити 7-8 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну. Всип цукор і варі джем ще 5-7 хвилин до його розчинення. Захід готовий джем в стерилізовані банки на зиму.
2. Джем із суниці з агар-агаром
Джем із агар-агаром виходить дуже густим, але в той же час повністю натуральний.
Зараз читають:Маринована цвітна капуста на зиму: 15 швидких рецептів
Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 1,2 кг цукру, 30-40 г агар-агару, 150 мл води.
Приготування: Засип суниці цукром і залиш приблизно на 1 годину. Окремо залий агар-агар водою на 15 хвилин. Після чого доведи суницю до кипіння і проварити 15 хвилин, злегка помішуючи. Влий агар, перемішай і проварити ще 5 хвилин. Закатай джем у стерилізовані банки.
3. Джем із суниці з ревенем
Якщо хочеш, у процесі приготування подрібни його блендером до повної однорідності.
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг ревеню, 2 кг цукру.
Приготування: Дрібно наріж ревінь і перебери суницю. Засип все це цукром і доведи до кипіння на середньому вогні. Вари джем приблизно 25-30 хвилин, помішуючи. Закатай його у стерилізовані банки на зиму.
4. Джем із суниці та полуниці
Цікава особливість такого джему – у технології приготування.
Тобі знадобиться: 500 г суниць, 500 г полуниць, 1 кг цукру, 1,25 л води.
Зараз читають:20 незрівнянних рецептів компоту з груші на зиму
Приготування: Звари сироп з 1 л води та 100 г цукру. Опусти в нього ягоди і проварити 10-15 хвилин після кипіння. Додай воду і цукор, що залишилася, і варі джем до бажаної густоти. Захід у стерилізовані банки на зиму.
5. Джем із суниці з лимонною кислотою
Дрібка лимонної кислоти надає ласощі яскравіший і насичений колір.
Тобі знадобиться: 2 кг суниці, 2 кг цукру, 5 г лимонної кислоти, 400 мл води.
Приготування: Зварити сироп з води і цукру, опустити в нього суницю і проварити 30 хвилин після кипіння, помішуючи. Додай лимонну кислоту в кінці варіння і закатай джем у стерилізовані банки.
6. Джем із суниці з пектином
Можна використовувати желфікс або будь-який пектин в упаковці.
Тобі знадобиться: 2 кг суниці, 1 кг цукру, 2 пакетики пектину.
Приготування: Перебери і подрібніть суницю будь-яким зручним способом. Змішай пектин і 4 ложки цукру, всип цю суміш у ягідне пюре і перемішай. Доведи заготовку до кипіння, додай цукор, що залишився і проварити джем ще 3-4 хвилини, помішуючи. Захід у стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:10 рецептів чилі кон карне, які здивують сім'ю та гостей
7. Джем із суниці з желатином
Ще один альтернативний спосіб приготувати справді густий джем.
Тобі знадобиться: 1,2 кг суниці, 1 кг цукру, 2 ч.л. желатину, 100 мл води.
Приготування: Засип ягоди цукром і розімні будь-яким зручним способом. Доведи пюре до кипіння і провари 20-25 хвилин, помішуючи. У цей же час окремо розчини желатин у воді за інструкцією на упаковці. Влий желатин у джем, провари ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
8. Джем із суниці з м'ятою
Декілька гілочок м'яти завжди відмінно доповнять смачну заготівлю!
Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 800 г цукру, 10 г м'яти, 100 мл води.
Приготування: Відправ суницю, м'яту та воду в каструлю. Доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Блендером подрібніть заготовку до однорідності з м'ятою або без неї. Додай цукор, доведи до кипіння і вари 20 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Розлив готовий джем у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua