20 відмінних рецептів пуншу в домашніх умовах

Широка чаша пуншу з шматочками фруктів, що плавають, – це просто знахідка для будь-яких вечірок, у тому числі і домашніх. Свої особливі рецепти пуншу існують у всьому світі, і готується він на основі різноманітних видів алкоголю. Зібрали для тебе 20 варіантів на будь-який смак!

Зміст

  • 1. Класичний ромовий пунш
  • 2. Апельсиновий пунш із зеленим чаєм
  • 3. Пунш з ромом, чорним чаєм та каркаде
  • 4. Пунш з білим вином та шампанським
  • 5. Журавлинний пунш з ромом та червоним вином
  • 6. Тропічний пунш з лікером Малібу
  • 7. Яблучний пунш із червоним вином
  • 8. Вишневий пунш із ромом
  • 9. Пунш з білим ромом та сливовим вином
  • 10. Кавуновий пунш із білим вином
  • 11. Пунш із Аперолем
  • 12. Пунш з горілкою та шампанським
  • 13. Пунш з текілою та грейпфрутом
  • 14. Безалкогольний пунш із чаєм та сухофруктами
  • 15. Пунш з горілкою та ігристим вином
  • 16. Пунш з коньяком та виноградним соком
  • 17. Апельсиновий пунш із джином
  • 18. Безалкогольний яблучний пунш
  • 19. Пунш з бренді та червоним вином
  • 20. Безалкогольний пунш з апельсином та журавлиною
  • 1. Класичний ромовий пунш

    Один з перших і традиційних рецептів.

    Тобі знадобиться: 1 склянка води, 1 склянка рому, 3 ст. цукру, 1 лимон.

    Приготування: Вичави з лимона сік і зніми цедру. Звари сироп з води та цукру. Змішай всі інгредієнти разом і розлий пунш склянками. Додай лід за смаком.

    2. Апельсиновий пунш із зеленим чаєм

    Свіжий та легкий пунш із неповторним ароматом.

    Тобі знадобиться: 230 мл зеленого чаю, 6 ст. меду, 170 мл апельсинового лікеру, 1 лимон, 1 апельсин, 0,5 ч.л. кориці.

    Приготування: Відіжміть сік з лимона та апельсина. Змішай усі інгредієнти, доведи пунш до кипіння та зніми з вогню. Додай ще часточки цитрусів за бажанням.

    3. Пунш з ромом, чорним чаєм та каркаде

    Ще одна варіація класичного рецепту із насиченим смаком.

    Тобі знадобиться: 170 мл рому, 370 мл води, 1,5 ст. цукру, 1/2 лимона, 1 ч. л. чорного чаю, 1 ст. каркаде, 3 коробочки кардамону, 3 бутони гвоздики.

    Залий чай і спеції гарячою водою, і дай їм настоятися 20 хвилин. Наріж пару лимонних часточок, а з частини, що залишилася – вичавни сік. Процідити чай і змішати разом усі інгредієнти. Проварити пунш 10 хвилин на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.

    4. Пунш з білим вином та шампанським

    Дуже незвичайний ігристий пунш із яскравим та пряним смаком.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів пастили з полуниці

    Тобі знадобиться: 1 пляшка білого сухого вина, 1/2 склянки шампанського, 1 паличка кориці, 1/2-1 склянка цукру, 1 ч.л. гвоздики, цедра лимонна, 1 лимон.

    Приготування: Змішай всі інгредієнти, крім шампанського та лимона, та прогрій на плиті 4-5 хвилин. Зніми пунш з вогню, додай шампанське та лимонні часточки.

    5. Журавлинний пунш з ромом та червоним вином

    Для цього рецепту найкраще підійде темний або навіть спайси ром.

    Тобі знадобиться: 200 мл рому, 1 л червоного сухого вина, 4 апельсина, 200 г журавлини, 1,5 л журавлинного морсу, 4 палички кориці, 8 зірочок бадяну.

    Залий журавлину ромом і залиш їх на 1 годину. Наріж апельсини кружальцями, змішай усі інгредієнти та нагрій пунш, але не доводь до кипіння.

    6. Тропічний пунш з лікером Малібу

    Можеш замінити м'якоть маракуї на пюре із стиглого манго.

    Тобі знадобиться: 400 мл домашнього лимонаду, 400 мл сухого ігристого вина, 80 мл горілки, 80 мл лікеру Малібу, 1 лайм, 100 г замороженої малини, 125 г м'якоті маракуї, лід.

    Приготування: Наріж лайм тонкими кружальцями. Змішай всі інгредієнти для пуншу у чаші з льодом та подавай.

    7. Яблучний пунш із червоним вином

    Ідеальний пунш для осені та зими – дуже зігріває.

    Тобі знадобиться: 250 мл яблучного соку, 350 мл червоного сухого вина, 1 яблуко, 2 ст. меду, 2 палички кориці, 2 бутони гвоздики, 1 зірочка бадяна.

    Приготування: Наріж яблуко тонкими часточками. Змішай усі інгредієнти, нагрій пунш майже до кипіння та зніми з вогню.

    8. Вишневий пунш із ромом

    Якщо хочеш зробити його міцнішим, тоді візьми лікер чи настоянку замість вишневого соку.

    Тобі знадобиться: 300 мл рому, 300 мл вишневого соку, 3 жмені вишні, 1 лайм, 2-3 ст. цукру, 1 ч. л. сушеного імбиру, 2 палички кориці, 1 ч. л. гвоздики.

    Нагрій вишневий сік з цукром і всіма спеціями до розчинення цукру. Додай ром, сік лайма та ягоди вишні, і зніми пунш із вогню.

    9. Пунш з білим ромом та сливовим вином

    Цей пунш не треба варити, тому він готується лише за пару хвилин.

    Тобі знадобиться: 1 пляшка білого рому, 1 пляшка сливового вина, 150 мл вишневого сиропу, 500 мл журавлинного соку, 1 л спрайту, 1 банка консервованих ананасів, 150 г апельсина, 200 г полуниці, 80 г ла.

    Відправ у чашу ананаси, нарізаний кружальцями апельсин і лайм, полуницю і половину рому. Дай трохи настоятися. Додай лід і потім додай решту інгредієнтів. Ретельно перемішати пунш.

    Зараз читають:20 зелених салатів, які урізноманітнять твій раціон

    10. Кавуновий пунш із білим вином

    Готовий пунш можна подавати у половинці кавуна без м'якоті.

    Тобі знадобиться: 1/2 середнього кавуна, 1 жменю полуниці, 1 жменю чорноплідної горобини, 1/2 яблука, 1/2 апельсина, 1/2 лимона, 1 склянка білого напівсухого вина, цукор за смаком.

    Приготування: Виріж з кавуна м'якоть, видали кісточки і подрібни її блендером. Наріж цитруси та яблука часточками. Змішай разом всі інгредієнти та охолоди пунш у холодильнику.

    11. Пунш із Аперолем

    Один з найкращих рецептів пуншу для літніх вечорів із друзями.

    Тобі знадобиться: 600 мл лікеру Апероль, 750 мл просік, 1 л джину, 500 мл грейпфрутового соку, 500 мл апельсинового соку, 3 апельсина, 300 г полуниці, лід.

    Приготування: Наріж апельсини та полуницю тонкими часточками. Змішай джин, апероль і сік у чаші з льодом і залиш на 15 хвилин. Влий просік і додай апельсини з полуницею.

    12. Пунш з горілкою та шампанським

    Міцний святковий напій – наприклад, до Нового року.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки горілки, 2 пляшки шампанського, 1,5 склянки вишневого чи гранатового соку, 1 склянка цукрового сиропу, 1/2 лимона, спеції.

    Приготування: Вичави сік з лимона і змішай всі інгредієнти до однорідності. Цей пунш подається холодним із льодом.

    13. Пунш з текілою та грейпфрутом

    Текіла завжди надає будь-яким коктейлям і напоям свій відомий присмак.

    Тобі знадобиться: 500 мл текіли, 200 мл грейпфрутового соку, 75 мл лимонного соку, 100 мл апельсинового соку, 2 склянки міцного чорного чаю, 1 паличка кориці, цукор.

    Змішай разом всі інгредієнти, крім чаю. Додай цукор до смаку, доведи пунш до кипіння і зніми з вогню. Влий чай і перемішай напій.

    14. Безалкогольний пунш із чаєм та сухофруктами

    Щоб зробити пунш солодшим, додай наприкінці мед або коричневий цукор.

    Тобі знадобиться: 5 г чорного чаю, 50 г сухофруктів, 30 г лимона, 1 паличка кориці, 1 щіпка мускатного горіха, 50 г мандаринів, 2 бутони гвоздики, 250 мл гранатового чи іншого соку.

    Приготування: Завари чай в 300 мл окропу, дай йому настоятися і процідити. Додай нарізані кружальцями цитруси та інші інгредієнти. Доведи пунш майже до кипіння та зніми з вогню.

    15. Пунш з горілкою та ігристим вином

    При подачі радимо додати жменю сезонних фруктів або ягід.

    Тобі знадобиться: 200 мл горілки, 500 мл ігристого вина, 300 мл фруктового мартіні, 100 мл цукрового сиропу, 2 апельсини, лід.

    Зараз читають:20 компотів з дині, які варто приготувати

    Приготування: Наріж апельсини часточками і виклади їх у чашу з льодом. Додай ще фрукти за бажання, влий решту інгредієнтів і перемішай пунш.

    16. Пунш з коньяком та виноградним соком

    Секрет цього рецепта у великій кількості прянощів та добавок.

    Тобі знадобиться: 1 л виноградного соку, 200 мл коньяку, 4 зірочки бадяну, 1 ст.л. гвоздики, 3-4 см імбиру, 1 склянка води, 1 яблуко, 1 ч.л. цукру, 1/2 лимона, 50 г родзинок|ізюму|, 1 ч.л. кардамону, 2 палички кориці.

    Приготування: Наріж імбир слайсами, а яблуко та лимон – часточками. Змішай усі інгредієнти, окрім коньяку, та провари пунш 10 хвилин на слабкому вогні. Влий коньяк і перемішай.

    17. Апельсиновий пунш із джином

    Такий пунш ще називають Оксфордським, тож і джин краще брати – лондонський сухий.

    Тобі знадобиться: 200 мл джину, 200 мл лікеру Тріпл Сек, 200 мл цукрового сиропу, 200 мл просічки, 600 г апельсинів, 800 мл апельсинового соку, 75 г коктейльних вишень, лід.

    Приготування: Наріж апельсини кружальцями. Виклади їх у чашу з льодом та коктейльними вишнями. Влий всі інгредієнти, і останнім – влий просік. Перемішати пунш.

    18. Безалкогольний яблучний пунш

    По можливості додай до нього ще трохи фенхелю.

    Тобі знадобиться: 3 л яблучного соку, 2 палички кориці, 1 апельсин, 0,5 ч. л. запашного перцю, 3 ст.л. меду, 1 ч.л. кардамону, 10 бутонів гвоздики, 8 зірочок бадяну.

    Приготування: Наріж апельсин кружальцями. Змішай всі інгредієнти, окрім меду, доведи пунш до кипіння та дай йому охолонути. Наприкінці додай мед за смаком.

    19. Пунш з бренді та червоним вином

    Бренді можна взяти більше чи менше – яку фортецю пуншу захочеш.

    Тобі знадобиться: 3,5 л червоного вина, 500 мл бренді, 2,5 л яблучного соку, 1 яблуко, 2 ст. меду, 3 палички кориці, 1 ч. л. гвоздики, 4 зірочки бадьяна.

    Приготування: Наріж яблука часточками. Нагрій вино, але не доводь його до кипіння. Додай решту інгредієнтів і ще трохи прогрій пунш.

    20. Безалкогольний пунш з апельсином та журавлиною

    Легкий варіант безалкогольного пуншу, який хочеться готувати знову та знову.

    Тобі знадобиться: 3 склянки апельсинового соку, 3 склянки журавлинного соку, 3/4 склянки води, 0,5 ст. меленого імбиру, 1 щіпка мускатного горіха, 1/3 склянки цукру, 2 апельсина, 100 г журавлини.

    Приготування: Змішай всі інгредієнти, крім журавлини та апельсина. Доведи до кипіння і проваріть пунш протягом 5 хвилин. Зніми його з вогню, додай кружечки апельсина та ягоди журавлини.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *