Якщо ти думаєш, що курячі крильця годяться тільки на бульйон і закуски – тоді тобі точно знадобиться ця добірка рецептів. Запечені з картоплею в духовці, вони стануть чудовою основною стравою для всієї родини. Причому така страва дуже просто готується та потребує мінімум зусиль!
Зміст
1. Курячі крильця з картоплею нашвидкуруч
Перед подачею рекомендуємо посипати готові крильця зеленню.
Тобі знадобиться: 6 курячих крилець, 800 г картоплі, по 3 ст.л. кетчупу та майонезу, 1 ст.л. гірчиці, 1 ст. спецій.
Приготування: Змішай гірчицю, майонез, кетчуп та спеції. Наріж картоплю часточками і замарин її з крильцями в цій суміші на 40 хвилин. Виклади все на лист і запікай ще 40 хвилин у духовці при 190 градусах.
2. Курячі крильця з картоплею в рукаві
Якщо захочеш краще підрум'янити крильця, то розріж рукав незадовго до кінця.
Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 600 г картоплі, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. спецій.
Приготування: Наріж картоплю середніми шматочками. Склади все в рукав, ретельно перемішай і залиш промаринуватися на 1 годину. Відправ рукав у духовку на 45 хвилин при 200 градусах.
3. Курячі крильця з картоплею в горщиках
Подавай готову страву відразу в горщиках – і смачно, і гарно.
Тобі знадобиться: 2 курячі крила, 2 картоплини, 1/2 моркви, 1,5 ст.л. майонезу, 150 мл води, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Розроби крильця на частини, наріж картоплю кубиком і натрій моркву на тертці. Змішай моркву, майонез, воду, часник і спеції. Виклади курку з картоплею в горщики, залий цією сумішшю та запікай 45 хвилин у духовці при 200 градусах.
4. Курячі крильця з картоплею під сиром
У рецепті використовується пармезан, але підійде твердий сир.
Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 1 кг картоплі, 1 ст.л. гірчиці, 1 ст. спецій, 1 ст. паприки, 100 г майонезу, 100 г пармезану.
Приготування: Промий крильця, наріж картопля часточками і перемішай все зі спеціями та паприкою. Виклади у форму і влий склянку води. Змасти все майонезом із гірчицею та тертим пармезаном. Запікайте страву близько 50 хвилин у духовці при 190 градусах.
5. Курячі крильця з картоплею та цибулею в духовці
Цибуля завжди робить готове блюдо соковитішим, ніжнішим і ароматнішим.
Тобі знадобиться: 800 г курячих крилець, 1 цибулина, 3 зубчики часнику, 6 картоплин, 30 мл олії, спеції.
Приготування: Наріж картоплю часточками, а цибуля – кільцями. Додай тиск часник, масло і спеції. Туди ж відправ курячі крильця, все перемішай і залиш на 40 хвилин. Виклади блюдо у форму, накрий фольгою та запікай 1 годину в духовці при 190 градусах.
6. Курячі крильця з картоплею та овочами в духовці
За бажанням додай ще якісь овочі на свій смак.
Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 5 картоплин, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 1 баклажан, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. італійські трави, спеції.
Приготування: Наріж картопля часточками, а решта овочів – довільними середніми шматочками. Змішай з двома ложками олії та половиною спецій, і виклади у форму. Натріть крильця маслом і спеціями, що залишилися, і виклади зверху. Запікайте все під фольгою 45 хвилин при 200 градусах.
7. Курячі крильця з картоплею в соєвому соусі
Соєвий соус – найкращий додаток до будь-яких страв з курки.
Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 1 кг картоплі, 5 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. дижонської гірчиці, 2 ст. олії, спеції.
Приготування: Наріж картоплю часточками, додай курку і замаринуй все в суміші соєвого соусу, олії, гірчиці та спецій. Залиш блюдо на годину, відправ все в рукав і запікай 45 хвилин у духовці при 200 градусах.
8. Курячі крильця з картоплею та грибами в духовці
Безпрограшне класичне поєднання, яке точно порадує домочадців.
Тобі знадобиться: 450 г курячих крилець, 2 картоплини, 1 цибулина, 200 г грибів, 100 г майонезу, 30 г томатної пасти, 1 ст.л. спецій.
Приготування: Наріж картоплю часточками, а гриби пластинками або четвертинками. Цибулю наріж пір'ям, змішай все разом і додай курячі крильця. Змішай майонез, томатну пасту та спеції, і замаринуй все на 40 хвилин. Виклади блюдо у форму та відправь у духовку на 40 хвилин при 190 градусах.
9. Курячі крильця з картоплею в сметані
Якщо хочеш більш пікантний маринад – додай у сметану трохи гірчиці чи соєвого соусу.
Тобі знадобиться: 600 г курячих крилець, 600 г картоплі, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 130 г сметани, 1 ст.л. прованських трав, спецій.
Приготування: Розроби крильця, наріж картоплю часточками, а цибуля – кільцями. Змішай сметану, трави, спеції та здавлений часник. Замарин всі інгредієнти на годину. Потім відправте все в духовку і запікайте 40 хвилин при 190 градусах під фольгою.
10. Курячі крильця з картоплею під майонезом
Майонез робить м'ясо ніжнішим і надає страві красивої рум'яної скоринки.
Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 700 г курячих крилець, 4 зубчики часнику, 2 цибулини, 100 г майонезу, 1 ч.л. орегано, спеції.
Приготування: Наріж картоплю часточками, а цибуля – півкільцями. Змішай майонез, давлений часник, орегано та спеції. Замарин курячі крильця з цибулею і картоплею на 1 годину. Виклади все у форму та запікай ще 40 хвилин у духовці при 190 градусах.
11. Курячі крильця з картоплею та вершками
Завдяки каррі та куркумі – страва набуває найапетитнішого золотого відтінку.
Тобі знадобиться: 700 г курячих крилець, 1 цибулина, 600 г картоплі, 200 мл вершків, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. каррі, 1 ч.л. куркуми, 1 ч.л. паприки, спеції.
Приготування: Змішай вершки, тиск часник і всі спеції. Подрібни цибулю, наріж картопля часточками і замарин все з крильцями в вершках на 40 хвилин. Запікайте страву в рукаві або під фольгою ще 40 хвилин при 190 градусах.
12. Курячі крильця з картоплею та помідорами
Відмінна варіація томатно-вершкового соусу для запікання крилець.
Тобі знадобиться: 500 г курячих крилець, 4 картоплини, 1 цибулина, 3 помідори, 2 зубчики часнику, 200 мл вершків, спеції.
Приготування: Наріж картоплю брусочками і замарин її з крильцями в спеціях на 30 хвилин. Дрібно наріж цибулю і обсмаж до золотистості. Додай очищені рубані помідори та туші хвилин 10. Потім додай часник, вершки та спеції, і ще трохи протушкуй соус. Залий картоплю з куркою і відправ все в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
13. Курячі крильця з картоплею та соусом теріяку
Найпростіше і найшвидше використовувати для цього рецепту готовий соус теріяки.
Тобі знадобиться: 700 г курячих крилець, 500 г картоплі, 200 г соусу теріяку, 2 ст.л. кунжуту, 3 зубчики часнику, 2 см імбиру, 1 перець чилі, спеції.
Максимально подрібни імбир, часник і чилі. Замаринуй курячі крильця в цій суміші з теріяками та спеціями на півгодини. Додай нарізану картоплю, перемішай і виклади на пергамент. Запікайте в духовці 35-40 хвилин при 180 градусах.
14. Курячі крильця-барбекю з картоплею в духовці
Тут навіть не потрібен інший соус при подачі!
Тобі знадобиться: 800 г курячих крилець, 700 г картоплі, 2 ст.л. томатної пасти, 60 мл соєвого соусу, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. сушеного часнику, 1 ч. л. базиліка, спеції.
Змішай томатну пасту, соєвий соус , лимонний сік, цукор і всі спеції. Замарин крильця на півгодини. Виклади у форму нарізану слайсами картоплю і на неї курячі крильця. Запікайте все в духовці 30-35 хвилин при 190 градусах. Серед процесу ще раз змасти крильця залишками маринаду.
15. Курячі крильця з картоплею в томаті
Ідеальне рішення для цього рецепту – томатний домашній сік.
Тобі знадобиться: 2 курячі крила, 4 картоплини, 1 цибулина, 1 морква, 10 г стебла селери, 3 зубчики часнику, 1 склянка томатного соку, спеції.
Приготування: Наріж картоплю часточками, а курячі крильця натрій спеціями. Виклади все у форму для запікання. Дрібно наріж цибулю і селеру, натрій моркву і обсмаж до м'якості. Додай часник, томатний сік та спеції, трохи протушкуй соус і залий їм курку з картоплею. Відправ все в духовку на 40 хвилин під фольгою при 190 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua