Навіть без додавання яєць млинці виходять анітрохи не гірше за класичний рецепт. Якщо приготувати їх правильно і дотримуючись пропорцій, тоді точно не буде жодних проблем із консистенцією тесту та еластичністю. Зібрали для тебе велику добірку рецептів!
Зміст
1. Млинці на молоці без яєць
Тонкі, ажурні та дуже красиві – ідеальний рецепт.
Тобі знадобиться: 1 л молока, 600 г борошна, 4 ст. олії, 4 ст.л. цукру, сіль, ванілін.
Змішай всі сухі інгредієнти. Поступово влий трохи тепле молоко і перемішай тісто, щоб не було грудочок. Наприкінці додай олію та дай тесту відпочити 15-20 хвилин. Випікай тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.
2. Млинці без яєць на воді
Пісний рецепт млинців не лише без яєць, а й без будь-яких молочних продуктів.
Тобі знадобиться: 1 л води, 500 г борошна, 4 ст. олії, 3-4 ст.л. цукру, 5 г соди, 0,5 ч. л. солі.
Змішай сухі інгредієнти і поступово влий до них теплу воду . Ретельно перемішай тісто, додай до нього олію і знову перемішай. Дай заготовці відпочити 20 хвилин і потім обсмажити тонкі млинці на змащеній сковороді.
3. Млинці без яєць на мінералці
Тут потрібна сильногазована мінералка, щоб тісто було зовсім мереживним.
Тобі знадобиться: 1 л газованої мінералки, 400 г борошна, 5 ст. олії, 0,5 ч.л. соди, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти, влий до них половину мінералки і перемішай, щоб у тісті не було грудочок. Частиною мінералку, а за нею – масло. Ще раз перемішай тісто, дай йому відпочити 10-15 хвилин і обсмажте млинці на змащеній маслом сковороді.
Зараз читають:10 простих рецептів соку з|із| червоної смородини на зиму
4. Млинці на молоці та воді без яєць
Універсальний та бюджетний рецепт млинців для солодкої та солоної начинки.
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 300 мл води, 350-400 г борошна, 4 ст. олії, 1 ч.л. соди, 1 ч. л. оцту, цукор, сіль.
Приготування: Додай сіль та цукор у молоко. Погаси соду оцтом, влий туди ж і перемішай. Поступово всип борошно, а далі влий воду і масло. Стеж, щоб у тесті не було грудочок. Дай тесту відпочити 15 хвилин|мінути| і випікай тонкі млинці на сковороді.
5. ПП млинці без яєць
Такі млинці готуються з цільнозернового борошна та з медом замість цукру.
Тобі знадобиться: 1 л води, 600 г цільнозернового борошна, 80 мл олії, 2 ст.л. меду, 2 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. соди, 0,5 ч. л. солі.
Змішай воду, масло, мед і сіль до однорідності. Додай просіяне борошно і влий гашену содом лимонним соком. Перемішайте тісто ще раз і залиште його на 15-20 хвилин. Випікай тонкі млинці на змащеній олією сковороді.
6. Млинці на рисовому борошні без яєць
Рисові млинці є не тільки дієтичними, а й безглютеновими.
Тобі знадобиться: 300 мл води, 150 г рисового борошна, 30 г кукурудзяного крохмалю, 2 ст. рослинної олії, цукор або підсолоджувач, сіль.
Змішай всі сухі інгредієнти і поступово влий до них теплу воду . Перемішай тісто, щоб у ньому не було грудочок, а потім додай олію. Випікай тонкі млинці на змащеній маслом сковороді.
7. Млинці на кефірі без яєць
Рекомендуємо використати кефір кімнатної температури.
Тобі знадобиться: 750 мл кефіру, 250 г борошна, 1 ч.л. соди, 7 ст. олії, 3 ст.л. цукру, сіль, ванілін.
Приготування: Змішай половину кефіру та соду. Залиш на кілька хвилин, а потім додай цукор, сіль, ванілін і борошно, що просіює. Поступово влий кефір, що залишився, а за ним – рослинна олія. Обсмажте тонкі млинці на сковороді до легкого рум'янцю.
Зараз читають:20 найкращих рецептів курячих крилець на мангалі
8. Заварні млинці без яєць
Особливість заварного тіста для млинців у тому, що потрібна гаряча рідка основа.
Тобі знадобиться: 1 л молока, 400-500 г борошна, 50 мл олії, 50 г вершкового масла, 3 ст.л. цукру, 1 ч. л. соди, сіль, ванілін.
Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти і поступово влий до них половину молока та олію. Закип'яти молоко, що залишилося, влий його в тісто тонким струмком, залиш на 15 хвилин і додай розтоплене вершкове масло. Обсмажте тонкі млинці на сухій сковороді.
9. Дріжджові млинці без яєць
Гарні навіть і без начинки, просто зі сметаною чи варенням!
Тобі знадобиться: 250 мл молока, 250 мл води, 300 г борошна, 2 ч. л. сухих дріжджів, 2 ст. олії, 2 ст.л. цукру, сіль|соль|.
Приготування: Змішай воду та молоко. Відокремили приблизно третину суміші, нагрій її та розчини в ній сухі дріжджі, цукор, сіль та 3 ст.л. борошна. Залиш опару, що вийшла, в теплі на 15 хвилин. Після чого додай молочну суміш, що залишилася, а потім – борошно і масло, що залишилося. Залиш тісто в теплі ще на 1 годину. Випікай млинці на змащеній|змазати| маслом сковороді.
10. Млинці без яєць з манкою
Ці млинці дуже швидко смажаться, тому стеж – щоб вони не пригоріли.
Тобі знадобиться: 500 мл води, 1/2 склянки борошна, 30 г манки, 1 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Закип'яти 300 мл води з цукром та сіллю. Засип манку тонким струмком, постійно помішуючи, доведи до повторного кипіння і проварити 3-4 хвилини. Змішай воду, що залишилася, з борошном, щоб не було грудочок. З'єднай обидві маси і додай до них олію. Обсмажте млинці на злегка змащеній маслом сковороді до рум'янцю.
11. Млинці без яєць із псилліумом
Якщо хочеш зробити солодкі млинці, тоді просто збільши кількість цукру.
Тобі знадобиться: 700 мл води, 250 г борошна, 2 ст. Псіліум, 8 г сухих дріжджів, 4 ст.л. олії, 2 ч.л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Змішай теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Залиш на 5 хвилин, а потім додай сіль, олію та борошно. Знову перемішай, всип псилліум і дай тесту відпочити ще 10 хвилин. Якщо потрібно, частково ще трохи води до зручної консистенції. Випікай млинці на змащеній маслом сковороді до золотистості.
Зараз читають:Традиційний український борщ з насиченим смаком томатної пасти
12. Млинці на сироватці без яєць
Завдяки нейтральному смаку такі млинці підійдуть під будь-яку начинку.
Тобі знадобиться: 700 мл сироватки, 350-400 г борошна, 50 мл олії, 1 щіпка соди, 2 ст.л. цукру, сіль|соль|.
Приготування: Змішай борошно, що просіює, і інші сухі інгредієнти. Влий половину сироватки і перемішай тісто до однорідності. Поступово додай решту сироватки, а за нею – олію. Дай тесту трохи відпочити і обсмаж тонкі млинці на змащеній сковороді маслом.
13. Млинці на кислому молоці без яєць
Якщо молоко трохи скисло, це не привід його викидати. Для млинців так буде краще!
Тобі знадобиться: 1 л кислого молока, 500 г борошна, 100 мл олії, 5 г розпушувача, цукор, сіль, ванілін.
Злегка підігрій молоко на водяній бані, додай до нього цукор , сіль, ванілін і розпушувач. Злегка збий віночком і далі поступово всип борошно. Можеш збивати тісто міксером, щоб не було грудочок. Влий масло і ще раз перемішай. Випікай млинці на змащеній олією сковороді.
14. Зелені млинці без яєць
Оригінальні млинці зі шпинатом дуже гарні з овочами, крем-сиром та червоною рибою.
Тобі знадобиться: 700 мл молока, 100 г шпинату, 100 г руколи, 2 склянки борошна, 2 ст.л. оливкової олії, сіль, цукор.
Блендером подрібни зелень до однорідності. Влий тепле молоко, олію і додай сіль з цукром до смаку. Поступово втрути борошно, дай тесту відпочити 15-20 хвилин і обсмажте млинці на змащеній сковороді.
15. Млинці на кокосовому молоці без яєць
Найніжніші кокосові млинці – чудовий сніданок чи десерт.
Тобі знадобиться: 2 склянки кокосового молока, 8 ст. муки|борошна|, 2 ст.л. цукру, 2 ст. олії, сіль.
Змішай всі сухі інгредієнти , влий кокосове молоко з маслом і перемішай тісто до однорідності. Дай йому відпочити 15 хвилин та випікай тонкі млинці на антипригарній сковороді.
Джерело: dietcenter.com.ua