У літній сезон не забудь закрити пару баночок желе із смородини. Пропонуємо 15 найкращих рецептів без варіння. За такого способу приготування смородина зберігає свіжий смак та максимум вітамінів!
Зміст
1. Желе із червоної смородини із цукром
Корисна заготівля на зиму, яка порадує чудовим ароматом та чудовим кольором!
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру.
Ягоди промою під проточною водою і ретельно обсуши. Протріть смородину через сито, змішай із цукром і розклади в чисті сухі банки. Присип шаром цукру, щільно закрий кришками і прибери на зберігання в холодильник.
2. Желе із червоної смородини через м'ясорубку
Ягоди повинні бути красивими, пружними та стиглими.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукрового піску.
Червону смородину перебери , промий і виклади сушитися на рушник. Потім ягоди пропусти через м'ясорубку, додай половину цукрового піску та залиш на 30-40 хвилин. Отриману масу протри через сито, змішай з цукром, що залишився, і розклади в стерилізовані банки. Закрийте желе капроновими кришками і приберіть в холодильник.
3. Желе із червоної смородини з лимонною кислотою
За бажанням кількість цукру можна збільшити до 3 кг.
Зараз читають:20 оригінальних закусок на Різдво 2023
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Ягоди промий та обсуши. Протріть смородину через сито, додай цукор та лимонну кислоту. Добре перемішай, розклади в чисті сухі банки і щільно закрий кришками.
4. Желе із червоної смородини з желатином
Не варто зберігати це желе довше за 1 рік!
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 20 г желатину, 150 мл кип'яченої води.
Желатин залий холодною водою і залиш на 10 хвилин. Підготовлену смородину подрібніть у блендері і протріть через сито. Додай цукор, желатинову заготівлю та перемішай. Наповни стерилізовану тару желе, засип шаром цукру і щільно закрий кришками.
5. Желе з червоної смородини з ваніллю без варіння
Пару ложок таких ласощів піднімуть настрій та поповнять запас вітамінів в організмі.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг цукру, 2 краплі ванільної есенції, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Червону смородину перебери, промий і добре висуши. Подрібни ягоди в блендері, змішай із цукром, ванільною есенцією та лимонною кислотою. Розклади в чисті сухі банки, присип шаром цукру і щільно закрий кришками.
6. Желе з|із| червоної смородини без цукру
Рецепт для тих, хто стежить за фігурою!
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 10 г желатину, 60 мл кип'яченої води.
Приготування: Желатин залий холодною водою і прибери на 10 хвилин. Червону смородину промий і виклади сушитися на паперовий рушник. Потім подрібни ягоди в блендері, протрій через сито і змішай з желатиновою заготовкою. Розклади в підготовлену тару, щільно закрий кришками та прибери в холодильник.
7. Желе з червоної смородини з медом та желатином
Шар цукру надійно захищає желе від плісняви.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 1 кг меду, 20 г желатину, 150 мл кип'яченої води.
Желатин залий холодною водою і залиш на 10-15 хвилин набухати. Підготовлену смородину подрібніть у блендері і протріть через сито. Додай мед, желатинову заготівлю і добре перемішай. Виклади желе в підготовлену тару, присип шаром цукру і щільно закрий кришками.
Зараз читають:8 рецептів курячих ніжок у тесті для тих, хто любить смачно поїсти
8. Желе з червоної смородини через соковижималку
Макуха не викидай, а заморозь і додай у чай.
Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 3 кг цукру.
Приготування: Підготовлену смородину пропусти через соковитискач. Додай цукор, перемішай і розлий у чисті сухі банки. Щільно закрий кришками та постав у холодильник.
9. Желе із червоної смородини з агар-агаром
Якщо немає м'ясорубки, тоді смородину можна потовкти в ступі.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 10 г агар-агару, 1 кг цукру.
Смородину промий і виклади сушитися на рушник. Пропусти ягоди через м'ясорубку, а потім протрій через металеве сито. Всип агар-агар, змішаний з цукром, і прогрій на водяній бані 2-3 хвилини, не доводячи до кипіння. Розклади гаряче желе в чисті банки і щільно закрий кришками.
10. Желе із червоної смородини з лимонним соком
Чим довше стоятиме, тим більше желе загусне.
Тобі знадобиться: 3 кг порічки, 1 лимон, 3 кг цукру.
Підготовлену смородину протріть через сито. Лимон ошпар окропом, розріж навпіл і видави сік. Змішай смородинове пюре, сік лимона та цукор. Розклади заготовку в стерилізовані банки, присип шаром цукру і щільно закрий кришками. Прибери на зберігання холодильник.
11. Солодке желе з порічки без варіння
Такі заготовки краще закривати у баночки об'ємом 200-300 мл.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2,5 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Ягоди смородини виклади на друшляк, промою і ретельно висуши. Засип смородину цукром і залиш на 4-5 годин. Пропусти масу через м'ясорубку, а потім протрій через сито. Всип лимонну кислоту, перемішай і виклади в підготовлені банки. Присип шаром цукру, щільно закрий капроновими кришками і прибери желе в темне прохолодне місце.
Зараз читають:15 бутербродів із сьомгою, які готуються простіше простого
12. Желе із червоної смородини з ромом
Аналогічно можна готувати з коньяком та горілкою.
Тобі знадобиться: 2 кг порічки, 2 кг цукру, 3 ст.л. білий рому.
Підготовлену червону смородину подрібни в блендері, протріть через сито і змішай з половиною цукру. Накрий заготовку кришкою і прибери на 2-3 години набік. Додай ром, цукор, що залишився, перемішай і виклади в стерилізовані банки. Присип шаром цукру, щільно закрий кришками і постав на зберігання в холодильник.
13. Желе із смородини з грейпфрутом
Готуй желе зі смородини, зібраної цього ж дня.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 середній грейпфрут, 1,5 кг цукру.
Смородину перебери , промий і виклади сушитися на рушник. Грейпфрут промий окропом, очисти від шкірки та білих плівок.
Пропусти обидві заготовки через м'ясорубку, додай цукор і добре перемішай. Розклади желе в чисті сухі банки, присип шаром цукру і закрий кришками.
14. Желе з малини та смородини без варіння
Тара та посуд повинні бути ідеально сухими.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 кг малини, 2 кг цукру.
Приготування: Малину і смородину виклади на друшляк, промою і добре висуши. Пропусти ягоди через м'ясорубку, а потім протріть через сито. Додай цукор, перемішай і розклади у підготовлені банки. Присип шаром цукру, щільно закрий кришками і перенеси в темне прохолодне місце.
15. Желе з червоної смородини та аґрусу
Для цього рецепту знадобиться червоний аґрус.
Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 500 г аґрусу, 1,5 кг цукрового піску.
Приготування: Ягоди смородини та аґрусу очисти від сміття, промою та виклади сушитися на рушник. Помісти в чашу блендера, додай половину цукрового піску і подрібни до однорідності. Отриману масу протріть через сито, щоб видалити насіння і шкірку. Додай цукор, що залишився, перемішай, розклади по стерилізованих банкам і закрий желе капроновими кришками.
Джерело: dietcenter.com.ua