Традиційно полуниця підходить для десертів, напоїв та заготовок на зиму, але також вона чудово вписується і в інші страви. Особливо – в освіжаючі літні салати, які виходять ще смачнішими і смачнішими. Пропонуємо тобі велику добірку рецептів салатів із полуницею – фруктових, овочевих і навіть білкових!
Зміст
1. Салат з полуницею, руколою та фетою
Дуже гармонійне поєднання смаків та текстур.
Тобі знадобиться: 50 г руколи, 50 г фети, 40 г волоських горіхів, 150 г полуниці, 4 ст. олії, 1 ст.л. винного оцту, 1 ч.л. меду, сіль, мелений білий перець.
Приготування: Розкриш фету, подрібни горіхи, наріж полуницю слайсами і змішай все з руколою. Окремо змішай масло, винний оцет, мед, сіль і мелений перець, і полів салат заправкою, що вийшла.
2. Салат з полуницею, авокадо та бринзою
З одного боку, він дуже простий, а з іншого – вишуканий.
Тобі знадобиться: 2 жмені салатного міксу, 120 г полуниці, 1 авокадо, 60 г бринзи, 20 г мигдальних пластівців, лимонний сік, бальзамік.
Приготування: Наріж полуницю часточками, а авокадо – кубиком. Розкриш бринзу. Змішай салат, збризкати його лимонним соком з бальзаміком і посип мигдалевими пластівцями.
3. Салат з сиром та полуницею
Такий салат ідеально підійде на сніданок чи навіть замість десерту.
Тобі знадобиться: 300 г сиру, 300 г полуниці, 2 ст. сметани, 1 апельсин, 1 ст. цукру.
Приготування: Наріж полуницю на четвертинки. Очисти і наріж часточки апельсинів, окремо злий сік – який виділиться в процесі. Виделкою разомні сир зі сметаною, цукром та апельсиновим соком. Виклади полуницю, апельсин і сир у порційні келихи.
4. Салат з полуницею, томатами та базиліком
Рекомендуємо використовувати саме маленькі, пружні та солодкі помідори чері.
Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 300 г помідорів чері, 30 г базиліка, 1 ст. насіння соняшника, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч. л. бальзаміка, сіль.
Зараз читають:Кулінарні таємниці: майстер-клас по варінню креветок
Приготування: Наріж помідори чері та полуниці на половинки, довільно подрібни базилік і змішай усі разом. Змішай оливкову олію, лимонний сік, сіль та бальзамік. Полів салат заправкою і посип його насінням.
5. Салат з полуницею, шпинатом та фетою
Можеш додати ложку улюблених рубаних горіхів до смаку.
Тобі знадобиться: 300 г шпинату, 400 г полуниці, 200 г фети, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка.
Приготування: Наріж полуницю скибочками, розкриш фету і змішай все зі шпинатом. Збризкає салат оливковою олією і бальзаміком.
6. Салат з полуницею та огірками
Дуже хороший та доступний літній салат на кожен день.
Тобі знадобиться: 10 ягід полуниці, 100 г йогурту, 150 г салатного міксу, 4-5 огірків, спеції, м'ята.
Приготування: Наріж полуницю та огірки тонкими слайсами. Додай салатний мікс і трохи м'яти, приправ салат за смаком і заправ його йогуртом.
7. Салат з овочами-гриль та полуницею
Такий салат ідеально підійде для пікніка та будь-якого відпочинку на природі.
Тобі знадобиться: 200 г полуниці, 2 помідори, 1 кабачок, 3 гілочки м'яти, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж помідори часточками, а кабачок – кільцями. Обсмажити все на грилі 2-3 хвилини. Додай полуницю і рубану м'яту до овочів, і збризкати салат олією. Приправ за смаком.
8. Салат з полуницею та куркою
Універсальний рецепт на кожен день або для особливої вечері.
Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1/2 авокадо, 100 г полуниці, 50 г шпинату, 3 ст. грецького йогурту, 2 ст. оливкової олії, 2 ст.л. винного оцту, 1 ст. лимонного соку, 1 ч. л. діжонської гірчиці, 1 ч. л. меду, спеції.
Приготування: Куряче філе натрій спеціями і обсмаж з двох сторін до рум'яності. Наріж смажену курку, авокадо та полуницю слайсами, і виклади все на листя шпинату. Змішай грецький йогурт та інші інгредієнти для заправки і полів нею салат.
9. Салат з креветками та полуницею
Можна використовувати креветки будь-якого розміру – все одно буде смачно.
Тобі знадобиться: 340 г очищених креветок, 280 г полуниці, 1 фіолетова цибулина, 3 жмені салатного міксу, 120 г фети, насіння або кунжут, 1 цибулина-шалот, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. бальзаміка, 2 ст.л. води спеції.
Приготування: Змішай масло, бальзамік, воду, спеції та дрібно нарубану цибулю-шалот. Фіолетову цибулину наріж півкільцями і змішай із ложкою заправки. Полуницю наріж на четвертинки і теж змішай із ложкою заправки. Обсмаж креветок до готовності та приправ за смаком. Розкриш фету, змішай всі інгредієнти, додай заправку, що залишилася, і посип салат насінням.
10. Салат з полуницею, моцарелою та соусом теріяку
Теріяки надає салату дуже оригінальну особливість.
Тобі знадобиться: 10 ягід полуниці, 120 г моцарелли в кульках, 80 г руколи, 1 авокадо, 1 ст.л. кедрових горішків, теріяки.
Зараз читають:20 смузі з манго, від яких ти будеш у захваті
Приготування: Наріж полуницю та моцарелу на половинки. Авокадо наріж кубиком і змішай все з руколою. Полей салат соусом теріяки та посип кедровими горішками.
11. Салат з полуницею, копченою куркою та ананасом
Можеш взяти як консервований, і свіжий ананас.
Тобі знадобиться: 1 копчена куряча грудка, 1/2 качана пекінської капусти, 70 г ананасу, 8-10 ягід полуниці, 1/2 апельсина, 2-3 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Наріж копчену курку, нашаткуй пекінську капусту, розріж полуницю на четвертинки і наріж ананас кубиком. Для заправки салату змішай оливкову олію, апельсиновий сік та трохи цедри.
12. Салат з полуницею, пармською шинкою та сиром
Ще один рецепт, який легко здивує навіть досвідчених кулінарів.
Тобі знадобиться: 200 г полуниці, 80 г пармської шинки, 50 г пармезану, 30 г фіолетової цибулі, 150 г салатного листя, 1 авокадо, 1/4 лимона, 50 мл оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Цибулю наріж тонкими кільцями, а полуницю – слайсами. Тонко наріж авокадо і шинку, нарви салатне листя і виклади все на тарілки. Змішай олію, бальзамік, лимонний сік, сіль та мелений чорний перець. Полів салат заправкою, що вийшла, і посип тертим пармезаном.
13. Салат з хамоном та полуницею
Смачний, апетитний та ще й дуже яскравий салат.
Тобі знадобиться: 100 г полуниці, 80 г хамону, 1 помідор, 25 г руколи, 1-2 ст.л. волоських горіхів, 2 ст.л. гранатового соку, 1 ст. оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж полуницю та помідор тонкими часточками. Виклади все це зі слайсами хамона на руколу. Змішай оливкову олію та гранатовий сік, полів салат цією заправкою, приправ за смаком і посип рубаними горіхами.
14. Салат з полуницею та халумі
Смажений сир халумі чудово поєднується з овочами та полуницею.
Тобі знадобиться: 200 г халумі, 150 г полуниці, 1 болгарський перець, 1 огірок, 1/2 авокадо, 100 г руколи, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Наріж халумі скибочками по 1 см завтовшки і обсмаж до золотистості в оливковій олії. Довільно наріж овочі та полуницю, і виклади всі інгредієнти на руколу. Збризкати салат маслом, що залишилося, і лимонним соком.
15. Салат з полуницею та спаржею
Замість салату романо можна також взяти будь-яке інше салатне листя.
Тобі знадобиться: 1 пучок спаржі, 100 г полуниці, 1 качан салату романо, 20 г кешью чи інших горіхів, оливкова олія, лимонний сік.
Приготування: Постав пучок спаржі в каструлю з водою, доведи до кипіння, проварити 15 хвилин і наріж. Полуницю розріж на половинки. Довільно подрібни салатне листя, змішай салат і заправ його оливковою олією з лимонним соком. Посип рубаними горіхами і подавай до столу.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів курячого супу з рисом
16. Салат з полуницею та виноградом
Ідеально підійде салатна суміш з декількох видів різних листків.
Тобі знадобиться: 150 г полуниці, 150 г винограду, 50 г фісташок або інших горіхів, 120 г салатного міксу, 2 ст. оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка.
Виноград наріж на половинки, а полуницю – на чверті. Змішай все із салатним міксом. Змішай масло з бальзаміком, заправ і посип салат рубаними фісташками.
17. Салат з полуницею та курячою печінкою
Теплий салат, який легко замінить основну страву на обід або вечерю.
Тобі знадобиться: 250 г курячої печінки, 200 г полуниці, 1/2 фіолетової цибулини, 60 г вершкового масла|мастила|, 2 гілочки чебрецю, 1 ст.л. червоного винного оцту, 2 ст. цукру, 1-2 пучки руколи, 3 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. бальзаміка, сіль, спеції.
Приготування: Виклади вершкове масло, тонко нарізану цибулю і чебрець на сковороду. Готуй до м'якості цибулі, збільши вогонь і додай курячу печінку. Жар 3-4 хвилини, а потім додай винний оцет, сіль та спеції. Через 4-5 хвилин всип цукор, добре перемішай і зніми з вогню. Виклади смажену курячу печінку та шматочки полуниці на руколу. Змішай оливкову олію та бальзамік, і заправ салат.
18. Салат з полуницею та овочами
Можна додати ще трохи болгарського перцю, якщо хочеться більше овочів.
Тобі знадобиться: 300 г огірків, 450 г полуниці, 450 г помідорів чері, 120 г руколи, 120 г шпинату, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. бальзаміка, 1 ст.л. лимонного соку, 1 цибулина-шалот, сіль, спеції.
Блендером збий 30-40 г полуниці, шалот, бальзамік, масло та лимонний сік з сіллю та спеціями. Довільно наріж овочі та решту полуниці, змішай все з руколою та шпинатом, і заправ салат.
19. Салат з копченим лососем та полуницею
Для цього рецепту краще брати саме копчену, а не солону червону рибу.
Тобі знадобиться: 200 г копченого лосося, 2 стебла селери, 200 г полуниці, 70 г руколи, по 2 ст.л. винного оцту та оливкової олії, 2 ч.л. зернистої гірчиці, 1 ч.л. меду.
Приготування: Наріж лосось на тонкі смужки, полуницю – на часточки, а селера – дрібно нашаткуй. Змішай все з руколою. Окремо змішай інгредієнти для заправки та полів нею салат.
20. Салат з полуницею та динею
Літній салат, який прикрасить приємні сонячні дні.
Тобі знадобиться: 150 г салатного міксу, 1 диня, 300 г полуниці, 50 г горіхів до смаку, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. меду, 1 ст. бальзаміка, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Полуницю і диню наріж приблизно однаковими шматочками, і змішай їх із салатним міксом. Окремо змішай оливкову олію, мед і бальзамік, заправ салат, приправ його за смаком і посип рубаними горіхами.
Джерело: dietcenter.com.ua