15 найкращих рецептів з кабачків з баклажанами

Кабачки з баклажанами – одне з найсмачніших літніх поєднань. Вони гармонійно доповнюють один одного в різних основних стравах, супах, гарнірах або закусках. Ми зібрали для тебе 15 чудових рецептів, у яких головними зірками будуть саме ці овочі!

Зміст

  • 1. Салат з кабачків, баклажанів та помідорів
  • 2. Рататуй з баклажанів та кабачків
  • 3. Соті з кабачків з баклажанами
  • 4. Ікра з кабачків та баклажанів
  • 5. Салат з кабачками, баклажанами та сиром
  • 6. Овочевий суп з кабачками та баклажанами
  • 7. Овочеве рагу з кабачків з баклажанами та грибами
  • 8. Салат з кабачків та баклажанів з маринованою цибулею
  • 9. Курка з кабачками та баклажанами в духовці
  • 10. Кабачки з баклажанами у сметані
  • 11. Кабачки з баклажанами в кисло-солодкому соусі
  • 12. Салат з кабачків та баклажанів на зиму
  • 13. Запіканка з кабачками, баклажанами та фаршем
  • 14. Баклажани та кабачки в овочевому соусі на зиму
  • 15. Оладки з баклажанів із кабачками
  • 1. Салат з кабачків, баклажанів та помідорів

    Легкий та дуже корисний салат із доступних овочів.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 кабачки, 400 г помідорів, 2 ч.л. оливкової олії, зелень, сіль, ароматні трави.

    Приготування: Наріж кабачки та баклажани половинками кружальців, посоліть та обсмаж їх на грилі або сковороді. Помідори наріж часточками. Додай рубану зелень за смаком, приправ салат і збризкати його оливковою олією.

    2. Рататуй з баклажанів та кабачків

    Класична французька страва, яку можна подавати як закуску чи гарнір.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 кабачки, 8 помідорів, 8 ст.л. подрібнених томатів у власному соку, 1/2 головки часнику, 2 пучки зелені, 8 ст.л. оливкової олії, сіль, мелений чорний перець, орегано.

    Приготування: Змішай томати у власному соку, половину олії та всі спеції. Вилий соус, що вийшов, в жароміцну форму. Окремо змішай подрібнений часник, зелень і масло, що залишилося. Наріж баклажани, кабачки і помідори кружальцями однакової товщини і виклади їх у соус, чергуючи. Зверху полів усе часниковою заливкою, накрий фольгою та запікай рататуй у духовці 70-90 хвилин при 170 градусах.

    3. Соті з кабачків з баклажанами

    Універсальна овочева страва для сімейної вечері.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 баклажани, 2 моркви, 2 цибулини, 4 болгарські перці, 3 помідори, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі приблизно однаковими середніми шматочками. Обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай перець, а через 2-3 хвилини – баклажани. Ще через кілька хвилин виклади помідори, приправ за смаком і туші соті 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Відправ туди ж кабачки, протушкуй ще 10 хвилин і зніми з вогню.

    Зараз читають:20 рецептів фруктової пастили, яка порадує своїм смаком

    4. Ікра з кабачків та баклажанів

    При бажанні можеш навіть закатати її на зиму в стерилізовані банки.

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 3 кг баклажанів, 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 3-4 головки часнику, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти і довільно наріж всі овочі. Пропусти їх через м'ясорубку, змішай, доведи до кипіння і уваривай приблизно 2 години на слабкому вогні до бажаної густини. Наприкінці готування додай часник, сіль та спеції за смаком. Якщо хочеш закатати ікру на зиму, виклади її в підготовлені банки, простерилізуй їх ще 20 хвилин у киплячій воді і закрий кришками.

    5. Салат з кабачками, баклажанами та сиром

    Прекрасно підійде фета, сулугуні, моцарелла – будь-які солоні сири.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 кабачки, 400 г помідорів чері, 300 г сиру за смаком, 1 пучок кінзи, 4 ст.л. оливкової олії, 8 ст.л. соєвого соусу, 2 ч.л. лимонного соку, кунжут, спеції.

    Наріж кабачки з баклажанами кубиком і обсмаж їх до рум'яності в оливковій олії . Розріж помідори чері на четвертинки, подрібни кінзу і заправ салат залишком маслом, соєвим соусом і лимонним соком. Приправ його за смаком і посип кунжутом.

    6. Овочевий суп з кабачками та баклажанами

    Такий пісний суп готується зовсім без м'яса, але виходить дуже ситним.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 баклажани, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 2 помідори, 1 стебло селери, 2,5 л води, спеції, ароматні трави, зелень.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю до прозорості прямо в каструлі, додай дрібно нарізаний перець і смажу ще трохи. Кожні кілька хвилин викладай новий інгредієнт: спочатку кабачок, потім баклажан, далі селера і в кінці помідори. Готуй овочі до м'якості, приправ за смаком, залий водою і доведи до кипіння. Провари суп 6-7 хвилин, зніми його з вогню і посип рубаною зеленню.

    7. Овочеве рагу з кабачків з баклажанами та грибами

    А щоб рагу було максимально ситним – додамо картопля!

    Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 400 г баклажанів, 250 г печериць, 600 г картоплі, 2 помідори, 2 моркви, 1 цибулина, сіль, спеції.

    Приготування: Наріжте всі інгредієнти середніми шматочками. Обсмаж цибулю з морквою до м'якості і виклади до них печериці. Готуй ще 4-5 хвилин, помішуючи.

    Після чого додай картоплю і готуй 5-7 хвилин, далі виклади до овочів кабачки та баклажани. Через 5-7 хвилин приправ рагу і доповни його подрібненими помідорами. Доведи овочі до готовності на слабкому вогні під кришкою.

    8. Салат з кабачків та баклажанів з маринованою цибулею

    Підійде звичайна ріпчаста або салатова фіолетова цибуля.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів із соєвим молоком

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 кабачки, 2 цибулини, 4 помідори, 2 ст.л. оцту, 6 ст. води, 2 щіпки цукру, 1 пучок зелені, сіль, спеції.

    Приготування: Цибулю наріж пір'ям, залий водою з оцтом і цукром, і залиш маринуватися на 10-15 хвилин. Довільно наріж решту овочів і подрібни зелень. Обсмаж баклажани та кабачки до рум'яності. Змішай салат, посоліть і приправ за смаком.

    9. Курка з кабачками та баклажанами в духовці

    Дієтичне та дуже просте у приготуванні страву на кожен день.

    Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 2 баклажани, 2 кабачки, 4 помідори, 400 мл сметани, 100-150 г твердого сиру, часник, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж куряче філе невеликими тонкими скибочками, а баклажани, кабачки та помідори – кружальцями. Виклади все в жароміцну форму, чергуючи, і відправте заготовку на 35-40 хвилин в духовку при 200 градусах. Змішай сметану, тертий сир, часник, сіль, спеції та трави за смаком. Залий блюдо цим соусом і запікайте ще 20 хвилин при 180 градусах.

    10. Кабачки з баклажанами у сметані

    Замість сметани можна використовувати йогурт без добавок або жирні вершки.

    Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 баклажани, 2 цибулини, 200 мл сметани, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж кабачки та баклажани кубиком. Подрібни і злегка обсмаж цибулю, виклади до неї баклажани, а через 5-7 хвилин – кабачки. Готуйте все разом ще 5-7 хвилин, помішуючи. Змішай сметану, зелень та спеції за смаком. Залий блюдо та протушкуй його ще 2-3 хвилини.

    11. Кабачки з баклажанами в кисло-солодкому соусі

    Подавай готову страву з відвареним рисом або улюбленою локшиною.

    Тобі знадобиться: 4 баклажани, 2 кабачки, 4 болгарські перці, 2 моркви, 40 г імбиру, 4 зубчики часнику, 200 мл води, 8 ст.л. соєвого соусу, 4 ст.л. меду, 4 ст.л. картопляного крохмалю, 4 ст.л. яблучного оцту, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі середніми шматочками. Баклажани та кабачки обваляй у крохмалі. Обсмаж баклажани до рум'яності і відклади убік. Так само по черзі обсмаж решту овочів. Натрій часник та імбир, змішай їх з водою, соєвим соусом, яблучним оцтом, медом, сіллю та спеціями. Доведи цей соус до кипіння, виклади в нього всі овочі та протушкуй 2-3 хвилини під кришкою.

    12. Салат з кабачків та баклажанів на зиму

    Справжній порятунок у холодну пору року, коли так мало овочів.

    Тобі знадобиться: 800 г баклажанів, 600 г кабачків, 600 г болгарського перцю, 400 г помідорів, 300 г цибулі, 20 г часнику, 120 мл олії, 50 г зелені, сіль, спеції.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки з вишні

    Приготування: Наріж всі овочі кубиком. Обсмаж цибулю в маслі до рум'яності, додай болгарський перець, смажи ще трохи і потім додай баклажани. Коли баклажани стануть м'якими, відправ туди ж кабачки. В останню чергу до сковорідки йдуть помідори. Туши салат до випаровування зайвої вологи і в кінці – додай подрібнений часник, зелень, сіль та спеції за смаком. Закатай заготівлю до стерилізованих банків.

    13. Запіканка з кабачками, баклажанами та фаршем

    Для цього рецепту підійде будь-який м'ясний фарш.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 2 кабачки, 300 г м'ясного фаршу, 2 помідори, 4 яйця, 4 ст.л. сметани, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Приправ та виклади фарш у форму для запікання. Зверху додай нарізані тонкими кружальцями баклажани та кабачки. Віночком збий яйця зі сметаною та зали запіканку. Далі розклади часточки помідорів і посип все тертим сиром. Відправте блюдо на 40 хвилин в духовку при 180 градусах, накрийте фольгою за потребою.

    14. Баклажани та кабачки в овочевому соусі на зиму

    Неймовірно смачне та в міру пікантне асорті.

    Тобі знадобиться: 6 баклажанів, 4 кабачки, 6 морквин, 3 кг помідорів, 1 кг яблук, 6 ст.л. томатної пасти, 5-6 зубчиків часнику, 4 ст. яблучного оцту, 5-6 ст. солі, 5-6 ст. цукру, лавровий лист, гвоздика, запашний перець горошком, спеції.

    Приготування: Пропусти помідори, яблука та часник через м'ясорубку. Закип'яти цю заготовку, влий 2 склянки води і відправ туди ж нарізану кружальцями моркву, томатну пасту, цукор і сіль.

    Туши всі разом 30-40 хвилин на слабкому вогні, далі додай яблучний оцет, спеції та 1-2 ст.л. олії. Протушкуй ще 15 хвилин. Кабачки та баклажани наріж кружальцями та обсмаж до рум'яності. Розклади їх у стерилізовані банки, залий соусом і закатай на зиму.

    15. Оладки з баклажанів із кабачками

    Незвичайний варіант овочевих оладок, коли всі класичні рецепти вже набридли.

    Тобі знадобиться: 400 г баклажанів, 200 г кабачків, 300 г фети або адигейського сиру, 1 цибулина, 100 г борошна, 5 яєць, 1 пучок зеленої цибулі, 5 зубчиків часнику, 1 пучок зелені, паприка, сіль, спец.

    Приготування: Очисти та натрі баклажани, кабачки та цибулину на великій тертці. Присип сіллю, залиш на півгодини і потім відіжмі від зайвого соку. Подрібни часник, зелену цибулю та зелень. Розкриш або натрій сир.

    Віночком зби яйця і змішай їх з борошном до однорідності, додай решту інгредієнтів зі спеціями і вимішай масу. За допомогою ложки викладай оладки на сковорідку та обсмаж їх з двох боків до рум'яності.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *