Варення з нектаринів без кісточок можна використовувати в десертах та випічці, мазати на хліб чи їсти просто так. Скористайся нашою добіркою з 20 рецептів та приготуй цю апетитну заготовку на зиму!
Зміст
1. Варення з нектаринів шматочками
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 1 кг цукру, 250 мл води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Засип цукром і залиш на 3 години. Додай воду, проваріть варення 10 хвилин на повільному вогні і закатай.
2. Нектарини в солодкому сиропі з корицею
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 1 паличка кориці, 1,5 кг цукру, 500 мл води.
Приготування: Нектарини розріж, очисти від кісточок та подрібни. Закип'ятіть воду, додай цукор, корицю і провари 5 хвилин. Всип шматочки нектаринів, зніми з вогню і залиш на 2 години. Злий сироп в окрему каструлю, прокип'яти 5 хвилин і знову додай нектарини. Вимкни вогонь, накрий кришкою та залиш на 2 години. Постав каструлю на вогонь, знову прокип'ятити всі разом 5 хвилин і закатай.
3. Варення з нектаринів із соком лимона
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 1,5 кг цукру, половий сік лимона.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Засип їх цукром, накрий кришкою і залиш на 3 години. На повільному вогні доведи масу до кипіння, влий лимонний сік і вари 10 хвилин, періодично помішуючи. Розклади гаряче варення у стерилізовані банки та заходи.
4. Ванільне варення з нектаринів
Тобі знадобиться: 4 кг нектаринів, 1 стручок ванілі, 50 мл лимонного соку, 2 кг цукру, 500 мл води.
Приготування: Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай з цукром. Нектарини розріж, очисти від кісточок та подрібни. Всип ароматний цукор, накрий кришкою і залиш на 3 години. Влий сік лимона, воду та вари на повільному вогні 10 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки, закатай і переверни вгору дном.
Зараз читають:15 простих рецептів тарталеток з печінкою тріски
5. Варення з нектаринів з екстрактом стевії
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 1 ст. екстракту стевії, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 400мл води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і дрібно наріж. Закип'ятіть воду, додай екстракт стевії та лимонну кислоту. Всип нектарини, проваріть варення 7-10 хвилин і заходьте на зиму.
6. Пряне варення з нектаринів
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 1 паличка кориці, 2 зірочки бадьяну, 4 горошини чорного перцю, 1 кг цукрового піску, 250 мл води.
Приготування: Нектарини розріж, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Засип їх цукром і прибери убік на 3 години. Додай воду, спеції та провари 10 хвилин. Розклади гаряче варення по банках, закатай і переверни вгору дном.
7. Варення з нектаринів із пектином
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 20 г пектину, 1 кг цукру.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і засип 900 г цукру. Накрийте кришкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі. На повільному вогні доведи заготовку до кипіння і проварити 5 хвилин. Всип пектин, змішаний з цукром, що залишився, і томи ще 3-5 хвилин. Виклади варення в стерилізовані банки і закатай.
8. Варення з нектаринів часточками
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 1 кг цукру, 15 г агар-агару, 700 мл води.
Агар-агар змішай з 200 мл теплої води, прогрій 1 хвилину на водяній бані і прибери в бік на 15 хвилин. Нектарини розріж, очисти від кісточок, наріж часточками і склади в каструлю. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Всип шматочки нектаринів, вимкни вогонь і залиш на 2 години. Прокип'ятіть на слабкому вогні 2 хвилини і додай заготовку з агар-агаром. Проварити всі разом 5 хвилин, розклади по банках і закатай.
9. Густе варення з нектаринів
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 1,2 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і шкірки, і пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і залиште на 1 годину. На повільному вогні доведи масу до кипіння, всип лимонну кислоту і вари 5-7 хвилин. Наповни гарячим варенням чисті сухі банки, закатай і укутай товстим рушником.
10. Варення з нектаринів та лимонів
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 3 лимони, 1 кг цукру.
Приготування: Нектарини розріж, очисти від кісточок і наріж кубиками. Лимони промий окропом, очисти від шкірки та подрібни. Склади всі фрукти в каструлю, засип їх цукром і залиш на 2 години. Проварити варення на слабкому вогні 10 хвилин, закатай і переверни вгору дном.
Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки з абрикосами
11. Варення з нектаринів без цукру
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 500мл води.
Приготування: Нектарини розріж, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Додай воду, лимонну кислоту та прокип'ятити заготовку на повільному вогні 10 хвилин. Виклади варення в підготовлену тару, заходь і залиш на добу в теплі.
12. Варення з нектаринів із желатином
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 1,5 кг цукру, 30 г желатину, 700 мл води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Додай цукор, накрий кришкою та залиш на 3 години. Желатин залий 250 мл холодної води та прибери у бік на 15 хвилин. Воду, що залишилася, влий у каструлю з нектаринами і прокип'яті на мінімальному вогні 10 хвилин. Зніміть з вогню і приберіть убік на 2 години, потім знову доведіть масу до кипіння, проваріть 5 хвилин і зніміть з плити. Додай заготовку з желатином, добре перемішай і закатай.
13. Варення з нектаринів з імбиром через м'ясорубку
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 100 г кореня імбиру, 1 кг цукру, половий сік лимона.
Приготування: Нектарини розріж навпіл і очисти від кісточок. Імбир очисти від шкірки і разом із нектаринами пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і прибери убік на 2 години. Постав каструлю на повільний вогонь, прокип'яти 5 хвилин і влий сік лимона. Готуйте ще 5 хвилин, часто помішуючи. Наповни варенням чисті сухі банки і заходи на зиму.
14. Варення з нектаринів з кардамоном та лимонною цедрою
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 3 коробочки кардамону, 1 ч.л. лимонної цедри, 1,5 кг цукру, 500мл води.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок і подрібни. Склади в каструлю, засип цукром і залиш на 3 години при кімнатній температурі. Додай воду, кардамон, цедру та вари на повільному вогні 10 хвилин. Виклади варення в стерилізовані банки, закатай і переверни вгору дном.
15. Варення з нектаринів та бананів
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 700 г бананів, 1,5 кг цукру, половий сік лимона, 250 мл води.
Нектарини розріж, очисти від кісточок, подрібни і разом з очищеними бананами пропусти через м'ясорубку. Всип цукор, перемішай і залиши заготовку на 2 години. Додай воду, сік лимона та вари на повільному вогні 10 хвилин. Розклади гаряче варення в підготовлену тару і заходьте.
Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів
16. Варення з нектаринів з мигдалем
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 300 г мигдалю, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 400 мл води.
Приготування: Мигдаль залий окропом і залиш на 20 хвилин, потім відкинь на друшляк і очисти від шкірки. Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і засип цукром на 3 години. Постав заготівлю на слабкий вогонь, всип лимонну кислоту та очищений мигдаль. Проварити всі разом 10 хвилин, розклади варення по банках і закатай його на зиму.
17. Варення з нектаринів та полуниці
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 1 кг полуниць, 1,2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Додай полуницю, засип все цукром і залиш на 3 години. Проварити заготовку на повільному вогні 5 хвилин, всип лимонну кислоту і прокип'яти ще 3 хвилини. Розклади варення по банках, закатай і переверни вгору дном.
18. Варення з нектаринів та персиків
Тобі знадобиться: 1 кг нектаринів, 1 кг персиків, 1 кг цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 500 мл води.
Приготування: Фрукти розріж, очисти від кісточок і наріж часточками. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 5 хвилин. Всип нектарини та персики, зніми з вогню і прибери убік на 2 години. Злий сироп в окрему каструлю, прокип'яті 2 хвилини і знову залий їм фрукти. Постав каструлю на слабкий вогонь, доведи до кипіння і всип лимонну кислоту. Проварити всі разом 5 хвилин, розклади по банках і закатай.
19. Хрусткі часточки нектаринів у пряному сиропі
Тобі знадобиться: 2 кг нектаринів, 1 кг цукру, 1 паличка кориці, 3 зірочки бадьяна, 3 горошини запашного перцю, 600 мл води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай спеції та провари 10 хвилин. Зніми з вогню, остуди та проціди. Нектарини розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Засип їх цукром і залиш на 2-3 години. Потім влий ароматний сироп і на повільному вогні проварити заготовку 10 хвилин. Розклади варення по банках, закатай і переверни вгору дном.
20. Варення з нектаринів з корицею та коньяком
Тобі знадобиться: 3 кг нектаринів, 1 паличка кориці, 100 мл коньяку, 1,2 кг цукрового піску, 500 мл води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай корицю і провари 10 хвилин. Зніміть з вогню, остудіть і видали корицю. Нектарини розріж, очисти від кісточок, подрібни і склади в каструлю. Засип їх цукром і залиш на 2 години. Влий ароматний сироп і доведи варення до кипіння. Додай коньяк, прокип'ятіть 5-7 хвилин і заходьте на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua