15 супів-пюре з броколі, які урізноманітнять твій раціон

Один із найкращих способів приготувати броколі – зробити з неї суп-пюре. У такому вигляді вона може сподобатися навіть тим, хто взагалі не любить овочі. Тим більше, рецепти супів можуть бути найрізноманітнішими. А найкращі з них ми вже зібрали у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Суп-пюре із броколі із вершками
  • 2. Суп-пюре із броколі з куркою
  • 3. Суп-пюре із броколі з картоплею
  • 4. Суп-пюре із броколі із сиром
  • 5. Суп-пюре з броколі та цвітної капусти
  • 6. Суп-пюре з броколі та шпинату
  • 7. Суп-пюре із броколі з грибами
  • 8. Суп-пюре із броколі з овочами
  • 9. Суп-пюре з броколі та кабачків
  • 10. Суп-пюре з броколі з нутом та сочевицею
  • 11. Суп-пюре з броколі та гарбуза
  • 12. Суп-пюре з броколі та зеленого горошку
  • 13. Пісний суп-пюре з броколі
  • 14. Суп-пюре із броколі з блакитним сиром
  • 15. Суп-пюре з броколі на кокосовому молоці
  • 1. Суп-пюре із броколі із вершками

    Зелена броколі у поєднанні із вершками дає не лише ніжний смак, а й дуже гарний колір.

    Тобі знадобиться: 500 г броколі, 1 л води, 200 мл 30% вершків, 1 цибуля-порей, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, спеції.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай суцвіття броколі та відвари їх 10 хвилин до м'якості. За цей час обсмаж подрібнений порей на вершковому маслі і відправ туди ж. Злий частину води і подрібни все блендером. Влий вершки, приправ суп, ще раз доведи до кипіння і зніми з вогню.

    2. Суп-пюре із броколі з куркою

    Ситний, смачний та дуже корисний суп-пюре – все в одному рецепті!

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 качан броколі, 2 моркви, 1 цибулина, 2 картоплини, 200 мл вершків.

    Приготування: Залий курку водою, відвари до готовності і відклади убік. Дрібно нарубай цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до золотистості. Розбери брокколі на суцвіття, наріж картоплю і відправь усі овочі в киплячий бульйон. Проварити 15 хвилин, додай нарізану курку і збий все в блендері. Влий вершки до бажаної консистенції, приправ суп-пюре і провари ще 5 хвилин.

    3. Суп-пюре із броколі з картоплею

    Перед подачею посип готовий суп-пюре тертим сиром або рубаними горіхами.

    Тобі знадобиться: 1 цибуля-порей, 300 г броколі, 3 картоплини, 400 мл води, 150 мл молока, спеції.

    Наріж порей, обсмаж до золотистості і додай до нього нарізану картоплю. Залий все водою або бульйоном, доведи до кипіння і проваріть до готовності картоплі. Додай суцвіття броколі та спеції, провари суп ще 8 хвилин і збий у блендері. Влий молоко, ще раз доведи все до кипіння і зніми з вогню.

    Зараз читають:Як приготувати білі гриби: 20 чудових рецептів на будь-який смак

    4. Суп-пюре із броколі із сиром

    Сир підійде будь-який – твердий, м'який чи плавлений.

    Тобі знадобиться: 400 г броколі, 80 г цибулі, 20 г вершкового масла|мастила|, 250 мл води, 60 г сиру, 100 мл вершків, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю і обсмаж на вершковому маслі. Додай суцвіття броколі, залий водою, доведи до кипіння і вари 7-10 хвилин. Зби все блендером, влий вершки і знову доведи до кипіння. Додай у суп-пюре спеції і тертий сир, і вари до розчинення сиру, помішуючи.

    5. Суп-пюре з броколі та цвітної капусти

    Одне з класичних і водночас найкращих поєднань для приготування супів-пюре.

    Тобі знадобиться: 200 г броколі, 200 г цвітної капусти, 100 г цибулі, 160 г картоплі, 2 зубчики часнику, 500 мл бульйону, 60 мл вершків, по 30 мл оливкової та вершкового масел, 40 г пармезану.

    Приготування: Подрібни цибулю, наріж картоплю кубиком і обсмаж все до м'якості цибулі на суміші двох олій. Додай суцвіття цвітної капусти та броколі, смаж ще 2 хвилини і залий все бульйоном. Доведи до кипіння та вари 10 хвилин. Подрібни суп блендером, влий вершки, приправ і всип тертий пармезан. Провари суп-пюре ще 5 хвилин.

    6. Суп-пюре з броколі та шпинату

    Можна брати заморожені овочі, тому це позасезонний рецепт!

    Тобі знадобиться: 500 г броколі, 300 г шпинату, 250 мл вершків, 150 г плавленого сиру, 2 цибулини, спеції.

    Приготування: Приваріть суцвіття брокколі 10 хвилин, а подрібнену цибулю обсмаж до м'якості. Додай до цибулі шпинат і броколі, і залий все бульйоном від варіння капусти. Протушкуй 10-15 хвилин.

    Підливай воду або бульйон за потребою – щоб у середньому у каструлі було 2 склянки. Коли овочі зваряться, тоді зби суп блендером, постав на повільний вогонь і приправ. Додайте вершки і плавлений сир, і проваріть до розчинення сиру.

    7. Суп-пюре із броколі з грибами

    Рекомендуємо використовувати жирні вершки від 20% і вище.

    Тобі знадобиться: 800 г броколі, 200 мл вершків, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 200 г грибів.

    Зараз читають:12 способів смачно приготувати паприкаш

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та часник, обсмаж пару хвилин, додай нарізані гриби та смажу ще 5-7 хвилин. Закип'яти літр води або бульйону, відправ туди суцвіття броколі і вари 15 хвилин.

    Подрібни брокколі блендером, влий вершки і відправ туди ж грибну засмажку. Залиш суп-пюре так чи подрібни ще раз. Доведи його до кипіння на слабкому вогні та зніми з плити.

    8. Суп-пюре із броколі з овочами

    Такий суп-пюре найсмачніше подавати із сухариками або обсмаженим беконом.

    Тобі знадобиться: 1 качан броколі, 1 цибулина, 1 морква, 1 стебло селери, 1 корінь селери, 2 картоплини, 150 г плавленого сиру, 150 мл вершків, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, моркву, обидва види селери та обсмаж до м'якості. Додай нарізану картоплю та броколі, залий все водою та відвари до м'якості овочів. Збий суп блендером і додай спеції, вершки та плавлений сир. Проварити його на слабкому вогні до розчинення сиру.

    9. Суп-пюре з броколі та кабачків

    Замість кабачків можна взяти цукіні – це не є принциповим.

    Тобі знадобиться: 1 цибуля-порей, 750 г броколі, 750 г кабачків, 40 г вершкового масла, 15 г часнику, 1 л води або бульйону, спеції.

    Наріж порей і обсмаж його до м'якості на вершковому маслі. Додай часник, а ще за хвилину – нарізані кабачки та суцвіття броколі. Перемішай, залий овочі водою або бульйоном і проварити 15 хвилин до м'якості. Подрібни суп блендером і приправ за смаком.

    10. Суп-пюре з броколі з нутом та сочевицею

    Дуже ситний та пісний суп-пюре. Сочевицю вибирай зелену, щоб не псувати колір.

    Тобі знадобиться: 500 г броколі, 1 л води, 400 г консервованого нуту, 300 г сочевиці, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 0,5 ч.л. меленого кмину, 1/2 лимона, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та обсмаж до прозорості. Додай тиск чесок і спеції, і готуй ще 2 хвилини. Додай суцвіття броколі, влий воду і провари все до м'якості. За цей час окремо відвари сочевицю за інструкцією. Відправ її з нутом до готових овочів і подрібни все блендером до однорідності. Збризкати суп-пюре лимонним соком.

    11. Суп-пюре з броколі та гарбуза

    Обидва ці овочі неймовірно корисні, то чому б їх не поєднати!

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 400 г броколі, 2 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками

    Приготування: Наріж всі овочі середніми шматочками. Обсмаж цибулю, моркву та часник, додай картоплю та гарбуз, та влий близько 750 мл води. Провари всі 15 хвилин, додай суцвіття броколі та провари ще 10 хвилин. Збий суп блендером, приправ за смаком і трохи прогрій.

    12. Суп-пюре з броколі та зеленого горошку

    Подавай цей суп із червоною рибою або обсмаженими креветками.

    Тобі знадобиться: 1 склянка зеленого горошку, 300 г броколі, 2 картоплини, 1/2 цибулі-порею, 75 мл 20% вершків, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Залий суцвіття броколі та горошок водою, відвари 5 хвилин та перелий відвар. Обсмажити подрібнений порей з часником до м'якості. Додай картоплю, залий відваром від броколі та проварю до готовності. Додай броколі та горошок, і вари ще пару хвилин. Подрібни суп-пюре блендером, приправ та влий вершки.

    13. Пісний суп-пюре з броколі

    Овочеві супи-пюре – один із найкращих варіантів пісних вегетаріанських супів!

    Тобі знадобиться: 300 г броколі, 1 цибуля-порей, 3 картоплини, 1 ч.л. прованських трав, спецій.

    Приготування: Обсмажити порей до м'якості на олії. Додай нарізану кубиком картоплю та суцвіття броколі, залий водою та відвари суп до готовності овочів. Зби все блендером і додай прованські трави зі спеціями до смаку. Доведи суп-пюре до кипіння і зніми з вогню.

    14. Суп-пюре із броколі з блакитним сиром

    Більш вишукана варіація простого овочевого супу-пюре.

    Тобі знадобиться: 1 качан броколі, 2 цибулини, 750 мл молока, 250 мл вершків, 100 г блакитного сиру, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. прованських трав, спецій.

    Приготування: Подрібни цибулю та обсмаж на вершковому маслі. Потім додай часник і смажу ще хвилину. Додай суцвіття броколі, залий все молоком та туши півгодини. Влий вершки, додай блакитний сир, провари ще 10 хвилин і збий суп блендером. Приправ за смаком.

    15. Суп-пюре з броколі на кокосовому молоці

    Трохи кокосового молока надає супу дуже цікавого смакового відтінку.

    Тобі знадобиться: 500 г броколі, 150 г картоплі, 500 мл води, 200 мл кокосового молока, спеції, 4 гілочки кінзи.

    Наріж картоплю кубиком і відвари її у воді до готовності. Додай суцвіття броколі, кокосове молоко та спеції, і туші ще 10 хвилин. Подрібни суп блендером, доведи до повторного кипіння, зніми з вогню та посип рубаною кинзою.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *