15 рецептів тушкованої індички, які готуються простіше простого

Тушкована індичка відмінно поєднується з будь-яким гарніром, однаково гарна на сніданок, обід або вечерю, а також підходить дорослим та дітям. Розповідаємо 15 перевірених рецептів, яких вся родина буде в захваті!

Зміст

  • 1. Тушена індичка у сметані
  • 2. Гасіння індичка в томаті
  • 3. Тушкована індичка з грибами
  • 4. Тушена індичка з картоплею
  • 5. Тушкована індичка з овочами
  • 6. Тушкована індичка з баклажанами
  • 7. Тушкована індичка з кабачками
  • 8. Тушкована індичка з цвітною капустою
  • 9. Тушкована індичка з вершками
  • 10. Тушкована індичка з яблуками
  • 11. Тушена індичка з капустою
  • 12. Тушкована індичка з броколі
  • 13. Тушкована індичка з рисом
  • 14. Тушкована індичка з айвою
  • 15. Тушкована індичка з ананасами
  • 1. Тушена індичка у сметані

    Готується на сковороді та зі сметаною будь-якої жирності.

    Тобі знадобиться: 300 г індички, 100 г сметани, 50 мл води, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмажте цибулю кілька хвилин, додай нарізану індичку і смажу ще близько 10 хвилин, помішуючи. Додай воду, сметану та спеції, і туши все разом ще 20-25 хвилин до готовності.

    2. Гасіння індичка в томаті

    Легкий томатний соус, який завжди виходить дуже яскравим та ароматним.

    Тобі знадобиться: 600 г індички, 300 г помідорів, 100 мл води, 1 цибулина, 2 ст. томатної пасти, 1 ст. паприки, спеції.

    Приготування: Наріж і замаринуй індичку в паприці зі спеціями на півгодини. Після чого обсмаж її на сковороді до рум'яності з усіх боків і відклади.

    У тій же сковороді обсмажте подрібнену цибулю, додай очищені і нарізані помідори з томатною пастою, і туші ще 5 хвилин. Влий воду, доведи соус до кипіння, виклади в нього індичку і готуй 10-12 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    3. Тушкована індичка з грибами

    У рецепті використовуються звичайні печериці, але можеш взяти й інші гриби на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г індички, 300 г печериць, 200 г цибулі, 400 мл вершків, 1 ст.л. борошна, спеції.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів томатного соку на зиму

    Приготування: Наріж індичку, злегка обсмаж і додай нарізані печериці. Жар ще 5 хвилин, помішуючи, і додай подрібнену цибулю. Готуй до випаровування рідини. Розведи борошно у вершках, влий цей соус до індички, приправ та туши всі разом близько 15 хвилин на слабкому вогні.

    4. Тушена індичка з картоплею

    Для цієї основної страви навіть не потрібно готувати окремий гарнір.

    Тобі знадобиться: 600 г індички, 600 г картоплі, 2 болгарські перці, 6 зубчиків часнику, по 2 ст.л. вершкового та рослинного масел, спеції.

    Приготування: Наріж індичку кубиком і злегка обсмаж у двох видах олій. Відклади її убік, а в тій же сковороді обсмаж нарізану кубиком картоплю та перець із часником. Поверни назад індичку, приправ, влий трохи води та туши всі разом під кришкою на мінімальному вогні близько 45-60 хвилин.

    5. Тушкована індичка з овочами

    Можеш сміливо додати будь-які інші овочі.

    Тобі знадобиться: 300 г індички, 1 морква, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 1 помідор, 100 г стручкової квасолі, 200 г кабачків, 1 склянка води, спеції.

    Приготування: Наріж і злегка обсмаж індичку з усіх боків. Додай нарізану цибулю і моркву, і смаж до їхньої м'якості. Потім додай інші нарізані овочі, готуй ще 5 хвилин, приправ та влий воду. Туши всі разом до м'якості овочів.

    6. Тушкована індичка з баклажанами

    Щоб страва була яскравішою і ароматнішою, наприкінці посип її рубаною зеленню.

    Тобі знадобиться: 700 г індички, 400 г баклажанів, 2 цибулини, 2 ст. сметани, спеції.

    Приготування: Довільно наріж цибулю, баклажани та індичку, і злегка обсмаж їх по черзі окремо один від одного. Виклади все в одну сковорідку, приправ, додай сметану, перемішай і протушкуй 5 хвилин.

    7. Тушкована індичка з кабачками

    Дієтичне блюдо, яке відмінно впишеться у здоровий ПП раціон.

    Тобі знадобиться: 200 г індички, 1 кабачок, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 морква, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти кубиком. Обсмажити індичку з цибулею 5 хвилин, помішуючи. Додай моркву та болгарський перець, і ще за кілька хвилин – кабачки. Приправ, доведи все під кришкою до готовності на слабкому вогні та посип зеленню.

    Зараз читають:20 простих рецептів компоту з чорниці

    8. Тушкована індичка з цвітною капустою

    Виходить дуже ситне овочеве рагу і відразу з соковитою індичкою.

    Тобі знадобиться: 500 г індички, 2 картоплини, 1 стебло селери, 1 болгарський перець, 400 г цвітної капусти, 1 цибулина, 1 морква, 300 мл води або бульйону, спеції.

    Приготування: Наріж всі інгредієнти на свій смак. Злегка обсмаж моркву з цибулею, додай індичку та смажу, помішуючи, до легкої рум'яності. Додай картоплю та селеру, залий гарячою водою, приправ та туші 15 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай перець і цвітну капусту і туші 10 хвилин.

    9. Тушкована індичка з вершками

    Чим жирніше вершки ти візьмеш – тим ніжніше вийде індичка.

    Тобі знадобиться: 450 г індички, 150 мл вершків, 50 мл води, 2 ст. борошна, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, наріж індичку і обсмаж їх до легкого рум'янцю. Додай борошно зі спеціями, перемішай і влий вершки. Знову перемішай, додай воду та туши всі 15 хвилин на слабкому вогні до загусання.

    10. Тушкована індичка з яблуками

    Для цього рецепту підійдуть яблука будь-яких сортів.

    Тобі знадобиться: 300 г індички, 1 цибулина, 1 яблуко, 1 ст. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж і замаринуй індичку на півгодини в соєвому соусі зі спеціями. Обсмаж подрібнену цибулю до золотистості, додай індичку з маринадом і смаж пару хвилин, помішуючи. Додай нарізане кубиком яблуко та туші 7-10 хвилин під кришкою.

    11. Тушена індичка з капустою

    Якщо використовуєш молоду капусту, то врахуй, що вона швидше готується.

    Тобі знадобиться: 500 г індички, 1 морква, 1 цибулина, 1/2 качана капусти, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. томатної пасти, спеції.

    Приготування: Індичку наріж і обсмаж пару хвилин, помішуючи. Додай подрібнену цибулю та моркву, і смажу ще 5 хвилин. Додай томатну пасту, трохи гарячої води та спеції, і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Додай тонко нашатковану капусту і продовжуй гасити все під кришкою до її готовності. Наприкінці – додай часник.

    Зараз читають:Помідори з цибулею на зиму: 20 незрівнянних рецептів

    12. Тушкована індичка з броколі

    Частину броколі можна замінити на цвітну капусту, якщо захочеш.

    Тобі знадобиться: 600 г індички, 1 цибулина, 1 морква, 400 г броколі, спеції, 200 мл води.

    Приготування: Наріж і трохи обсмаж індичку, помішуючи. Додай подрібнену цибулю і терту моркву, смаж 2-3 хвилини і влий воду або бульйон. Туши всі разом під кришкою 10 хвилин. Приправ та виклади злегка приварені суцвіття броколі. Готуй ще 5 хвилин під кришкою.

    13. Тушкована індичка з рисом

    Плюс цього рецепту в тому, що можна знову не думати про окремий гарнір.

    Тобі знадобиться: 700 г індички, 1 склянка рису, 1 морква, 1 цибулина, 50 г селери, 1 болгарський перець, 1 помідор, спеції.

    Приготування: Наріж індичку шматочками та обсмаж її до напівготовності. Додай всі довільно нарізані овочі та смажу ще 5 хвилин. Всип спеції, влий 50 мл води та туші 10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай промитий рис, залий водою на 1-1,5 пальця та туші ще 15 хвилин під кришкою.

    14. Тушкована індичка з айвою

    Буде ще смачніше, якщо замість води взяти курячий чи овочевий бульйон.

    Тобі знадобиться: 800 г індички, 2 айви, 300 мл води, 2 цибулини-шалот, спеції, 1 пучок кінзи.

    Приготування: Наріж і замаринуй індичку в спеціях на півгодини. Після чого обсмаж її до легкої рум'яності та відклади. У тій же сковороді обсмаж цибулю до золотистості, додай нарізану часточками айву і жар ще 5-7 хвилин. Додай індичку, воду та спеції, і туші під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні. Посип рубаною кінзою.

    15. Тушкована індичка з ананасами

    Один із кращих доповнень до ніжного м'яса індички – консервовані ананаси.

    Тобі знадобиться: 600 г індички, 1 банка ананасів, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, обсмаж 4-5 хвилин і додай шматочки індички. Жар ще стільки ж, влий сік від ананасів і протушкуй 20 хвилин під кришкою. Додай нарізані ананаси та спеції, і туші ще 7-10 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *