Щоб тефтелі були справді соковитими та ніжними, їх найкраще готувати одразу в соусі. І тут вже починаються варіанти, тому що соуси можуть бути різними – наприклад, вершковий. У цій добірці ми зібрали для тебе саме такі рецепти!
Зміст
1. Тефтелі у вершковому соусі на сковороді
Ароматні та апетитні – ідеальна вечеря для всієї родини.
Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 1/2 склянки рису, 1 цибулина, 1 яйце, 3,5 ст. борошна, спеції, 30 г вершкового масла|мастила|, 200 мл вершків, 250 мл бульйону.
Приготування: Відварити рис до напівготовності, натріть цибулю на тертці і змішати все з фаршем, яйцем і спеціями. Сформуй тефтелі, обваляй їх у борошні і злегка обсмаж до рум'яності з усіх боків.
Обсмажити 0,5 ст.л. борошна на вершковому маслі, влий бульйон і доведи до кипіння, помішуючи. Влий вершки, приправ соус і знову доведи до кипіння. Виклади в нього тефтелі та туші на мінімальному вогні 20-30 хвилин під кришкою.
2. Тефтелі з курки у вершковому соусі
Щоб вони не були надто сухі, змішай філе грудки та філе стегна.
Тобі знадобиться: 600 г курячого філе, 150 г цибулі, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. паприки, спеції, 1 ст. борошна, 30 г вершкового масла|мастила|, 500 мл вершків жирністю 20%.
Приготування: Пропусти куряче філе та цибулю через м'ясорубку, додай паприку, рубаний часник та спеції. Сформуй та обсмаж тефтелі до рум'яності з усіх боків. Окремо злегка обсмажити борошно на вершковому маслі, влий вершки, доведи до кипіння і провари соус пару хвилин, помішуючи. У форму для запікання виклади тефтелі, залий їх вершковим соусом і відправ все в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 рецептів соусу барбекю, які готуються простіше простого
3. Тефтелі у вершковому соусі з томатною пастою
Вершково-томатний соус виходить особливо ніжним і гармонійно доповнює тефтелі.
Тобі знадобиться: 1/2 склянки рису, по 300 г свинячого та яловичого фаршу, 2 цибулини, 1 яйце, 2 зубчики часнику, спеції, 1 морква, 2 ст.л. муки|борошна|, 1 ст.л. томатної пасти, 150 мл жирних вершків, 100 мл води.
Приготування: Відваріть рис до напівготовності, подрібніть одну цибулину і часник, і змішайте їх з фаршем. Додай яйце та спеції, сформуй та виклади тефтелі у форму для запікання.
Подрібни другу цибулину, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай муку|борошно| і перемішай, а потім додай воду, вершки і томатну пасту, і знову перемішай. Доведи до кипіння, протушкуй вершковий соус 2-3 хвилини і залий ним тефтелі. Відправ все в духовку на 35-40 хвилин при 180 градусах.
4. Тефтелі з гарбузом та вершковим соусом у мультиварці
Гарбуз надасть тефтелям приємного апетитного відтінку і нових смакових ноток.
Тобі знадобиться: 1 склянка вареного рису, 1 цибулина, 400 г м'ясного фаршу, 60 г гарбуза, 1 яйце, 2 гілочки зелені, 50 мл води, 1 склянка вершків, спеції.
Приготування: Змішай відварений рис, рубану цибулю, фарш, спеції, тертий гарбуз, яйце і рубану зелень. Сформуй тефтелі та виклади їх у чашу мультиварки. Влий воду, вершки і додай спеції до смаку. Увімкни режим «Гасіння» на 30 хвилин.
5. Тефтелі з кролика у вершковому соусі
М'ясо кролика буквально тане в роті – чудовий вибір для тюфтель.
Тобі знадобиться: 400 г фаршу з кролика, 1 цибулина, 2 скибочки батона, 1 ст.л. сметани, 50 мл молока, 3 ст. борошна, спеції, 150 мл вершків жирністю 20%, 1 ст. томатної пасти, 150мл води.
Приготування: Замочіть м'якуш батона в молоці. Подрібни в блендері м'ясо кролика та цибулю, і змішай їх зі сметаною, розмоченим батоном та спеціями. Сформуй тефтелі, обваляй у борошні і злегка обсмаж з усіх боків. Змішай теплу воду, томатну пасту та вершки, приправ і залий тефтелі цим соусом. Туші їх під кришкою на слабкому вогні близько 20 хвилин.
6. Тефтелі з індички у вершковому соусі
Індичка – ще ніжніше і соковитіше, ніж курка. Тому обов'язково спробуй!
Тобі знадобиться: 300 г фаршу індички, 1 цибулина, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 160 мл вершків, 1 ч.л. манки, 1 ч.л. муки|борошна|, 80 г твердого сиру, спеції.
Зараз читають:10 відмінних рецептів мармеладу з вишні
Приготування: Дрібно наріж цибулю та часник, змішай їх з фаршем індички та яйцем, приправ та додай манку з борошном. Вимішати фарш, сформуй і виклади тефтелі у форму для запікання. Змішай вершки, спеції та тертий сир, залий тефтелі вершковим соусом і відправь все в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах.
7. Тефтелі у вершковому соусі під сиром
Смачно, ситно та з апетитною сирною скоринкою.
Тобі знадобиться: 600 г фаршу, 100 г вареного рису, 1 яйце, 150 г цибулі, 3 зубчики часнику, спеції, 1 ст. борошна, 30 г вершкового масла|мастила|, 500 мл вершків жирністю 20%, 100 г твердого сиру.
Приготування: Змішай фарш, подрібнений у блендері цибуля та часник, спеції, рис та яйце. Сформуй тефтелі, обсмаж їх до рум'яності з усіх боків і виклади у форму.
Окремо обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості, влий вершки і доведи соус до кипіння. Проварити 1 хвилину і залий їм тефтелі. Засип блюдо тертим сиром і відправте на півгодини в духовку при 180 градусах.
8. Тефтелі без рису у вершковому соусі
Рис йде в тефтелі для текстури, але в цьому рецепті пропонуємо альтернативу.
Тобі знадобиться: 400 г м'ясного фаршу, 2 яйця, 2 скибочки білого хліба, 70 мл молока, 1 цибулина, спеції, 220 мл вершків, 6 гілочок зелені, борошно.
Приготування: Розмочіть м'якоть білого хліба у воді та подрібніть її з цибулею та зеленню будь-яким зручним способом. Змішай все з фаршем та яйцями, сформуй тефтелі, злегка обваляй їх у борошні та обсмаж до рум'яності. Після чого залий все вершками, приправ на смак і туші на слабкому вогні під кришкою близько 20 хвилин.
9. Тефтелі з грибами у вершковому соусі
Використовуй будь-який змішаний фарш на власний розсуд – наприклад, свинину та індичку.
Тобі знадобиться: 400 г фаршу, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 70 г батону, 100 г печериць, 150 мл вершків, зелень, 1 ст.л. борошна.
Приготування: Замочіть м'якуш батона у воді або молоці, відіжміть і подрібніть в блендері з цибулею і часником. Змішай з фаршем, приправ за смаком, сформуй тефтелі і приварити їх 15-20 хвилин у киплячій воді.
Наріж і виклади гриби на сковорідку, влий до них склянку бульйону від тефтелів. Розведи борошно у вершках і влий туди ж. Приправте соус, доведіть його до кипіння і проваріть 4 хвилини. Виклади в нього тефтелі та туші ще 10-15 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Посип рубаною зеленню.
Зараз читають:15 відмінних способів приготувати настоянку з аґрусу
10. Тефтелі з плавленим сиром у вершковому соусі
Можна взяти як плавлений сир у брусочках, так і просто намазування.
Тобі знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 2 г тертого імбиру, 1 ч.л. куркуми, 3 ч. л. борошна, 1 цибулина, 4 ст. рису, 50 г вершкового масла|мастила|, 100 г плавленого сиру, 200 мл вершків.
Приготування: Відвари рис, натрій цибулю та імбир, змішай все з фаршем і додай спеції. Залий тефтелі водою і проварити їх 20 хвилин після кипіння. Окремо обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості, влий вершки та 200 мл бульйону від тефтелів. Додай плавлений сир і провари вершковий соус до однорідності, помішуючи. Додай куркуму, виклади в соус тефтелі та туши все під кришкою ще 10 хвилин.
11. Тефтелі з картоплею у вершковому соусі
Вибирай цей рецепт, щоб не готувати гарнір окремо.
Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 200 г твердого сиру, 200 мл вершків, 250 мл молока, 1 яйце, 800 г м'ясного фаршу, 2 скибочки білого хліба, 1/2 цибулини, спеції.
Картоплю відвари до напівготовності і наріж шматочками. Замочіть м'якуш хліба у воді або молоці, відіжміть і додай у фарш. Туди ж додай яйце, спеції та подрібнену цибулю.
Вимішати фарш, залиши його на півгодини і сформуй тефтелі. Виклади у форму шматочки картоплі та тефтелі, залий їх вершками та молоком, і відправ все в духовку на 45 хвилин при 180 градусах. Посип тертим сиром і запікайте ще 15-20 хвилин.
12. Тефтелі з овочами у вершковому соусі
Відмінно підійде будь-яка заморожена овочева суміш, яка опиниться під рукою.
Тобі знадобиться: 400 г овочевої суміші, 200 мл вершків жирністю 20%, 500 г м'ясного фаршу, 1 склянка вареного рису, 1 яйце, 4 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Змішай фарш, варений рис, спеції, яйце та рубану зелень. У форму для запікання виклади овочеву суміш і зверху – тефтелі. Відправте блюдо в духовку на 15 хвилин при 200 градусах, а потім влийте вершки і запікайте ще 15 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua