Заварний крем є одним із найпоширеніших. Найчастіше він використовується для просочення або прикраси тортів, тому що чудово поєднується з бісквітними та іншими коржами. Як приготувати заварний крем у домашніх умовах – дивись наші рецепти!
Зміст
1. Класичний заварний крем
Універсальний рецепт крему для будь-якого торта, який ти вирішиш готувати.
Тобі знадобиться: 750 мл молока, 3 яйця, 220-250 г цукру, 5 ст. борошна, 150 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Віночком розітри яйця з цукром і борошном до однорідності, потихеньку влий молоко і ще раз перемішай. Вари крем на мінімальному вогні, постійно помішуючи та не доводячи до кипіння.
Коли він загусне, зніми крем з вогню, додай м'яке вершкове масло і знову перемішай. Накрий плівкою в контакт і дай охолонути крему при кімнатній температурі.
2. Заварний крем без яєць для торта
Незважаючи на відсутність яєць, цей крем заварний відмінно тримає форму.
Тобі знадобиться: 750 мл молока, 300 г цукру, 75 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, ванілін.
Приготування: Віночком зби молоко, цукор, борошно і ванілін так, щоб не залишилося грудочок. Вари крем на слабкому вогні до густої щільної консистенції. Не забувай постійно помішувати, щоб він не пригорів і не брався грудками. Додай м'яке вершкове масло|мастило| і перемішай до однорідності. Накрий крем харчовою плівкою в контакт і повністю остуди.
3. Заварний крем без вершкового масла
Крем за таким рецептом виходить менш калорійним і ідеально підходить для прошарку торта.
Тобі знадобиться: 750 мл молока, 5 яєчних жовтків, 300 г цукру, 80 г борошна.
Розітри жовтки з цукром і борошном . Нагрій молоко майже до кипіння і тонким струмком влий половину молока до жовтків, інтенсивно помішуючи.
Влий яєчну масу до молока, що залишилося і знову перемішай. Уваривай на середньому вогні, не припиняючи заважати віночком. Зніміть крем з вогню, коли він дійде до бажаної густоти.
Зараз читають:8 легких рецептів, як приготувати вино з ожини
4. Заварний крем без борошна для торта
Дуже ніжний і теж гарний для прошарку.
Тобі знадобиться: 200 мл молока, 2-3 яйця, 300 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 250 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Віночком зби яйця з двома видами цукру до розчинення. Продовжуючи помішувати, влий тепле, але не кипляче молоко. Вари крем на слабкому вогні до загусання, не перестаючи заважати. Додай м'яке вершкове масло, ще раз все ретельно перемішай і накрий плівкою в контакт. Дай крему охолонути до кімнатної температури.
5. Заварний крем без молока для торта
Цікавий варіант заварного крему на звичайній воді.
Тобі знадобиться: 250 мл води, 4 яєчні жовтки, 150 г цукру, 2,5-3 ч.л. борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, ванілін.
Приготування: Міксером зби жовтки з цукром і ваніліном, всип борошно і розітрі. Після чого влий воду і перемішай все так, щоб не залишилося грудочок. Вари крем на мінімальному вогні до загусання, постійно помішуючи. Додай до нього вершкове масло, ще раз перемішай до однорідності та остуди під плівкою.
6. Заварний крем без цукру
Дієтичний заварний крем для ПП та низькокалорійних тортів.
Тобі знадобиться: 400 мл молока, 3-4 яєчні жовтки, 30 г крохмалю, 3-4 ст.л. замінника цукру, ванілін.
Приготування: Віночком розітріть жовтки і крохмаль до однорідності. Окремо змішай молоко, замінник цукру та ванілін. Відрегулюй кількість підсолоджувача залежно від того, що ти використовуєш.
Нагрій молоко і тонким струмком влий у нього жовтки, постійно помішуючи. Продовжуй заважати і вари крем до бажаної густини. Дай йому охолонути перед використанням.
7. Заварний крем для бісквітного торта
Ніжний і буквально тане у роті – одне задоволення.
Тобі знадобиться: 700 мл молока, 2 яйця, 4 яєчні жовтки, 250 г цукру, 100 г борошна, 100 г вершкового масла.
Засип половину цукру в молоко і нагрій, не доводячи до кипіння . Окремо віночком збий яйця, жовтки, цукор і борошно, що залишився, до однорідності. Інтенсивно помішуючи, тонким цівком влий половину гарячого молока до яєць, а потім влий цю суміш до молока, що залишилося.
Провар крем ще буквально 1 хвилину до загусання, але весь цей час продовжуй його помішувати. Додай вершкове масло|мастило|, ще раз перемішай до однорідності і накрий харчовою плівкою в контакт. Дай заварному крему охолонути.
8. Заварний крем для торта Наполеон
Трохи ванільного цукру зроблять цей крем ще смачнішим та ароматнішим.
Зараз читають:20 найкращих рецептів із полуниці
Тобі знадобиться: 750 мл молока, 3 яйця, 250 г цукру, 2 ч. л. ванільного цукру, 80 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Віночком зби яйця, два види цукру і борошно, щоб не було грудочок. Влий молоко тонким струмком і перемішай. Вари крем на водяній бані чи мінімальному вогні, постійно помішуючи. Коли все загусне – зніми його з вогню, додай м'яку олію, ще раз перемішай і дай охолонути при кімнатній температурі.
9. Сметанний крем для торту
Ідеально підходить для солодких коржів, на зразок медовика.
Тобі знадобиться: 350 г сметани, 2 яйця, 150 г цукру, 2 ст. борошна, 250 г вершкового масла|мастила|.
Приготування: Віночком розітри яйця, цукор і борошно, щоб не було грудочок. Додай сметану і знову перемішай. Вари крем приблизно 10 хвилин на водяній бані, продовжуючи помішувати. Міксером збий м'яку олію до пишності, з'єднай її з кремом і знову злегка збий. Дай крему охолонути.
10. Шоколадний крем для торту
Простий та смачний заварний крем із какао-порошком.
Тобі знадобиться: 250 мл молока, 1 яйце, 150 г цукру, 25 г борошна, 30 г какао, 70-80 г вершкового масла.
Злегка збий яйце і змішай його з просіяним борошном . Всип цукор і какао в молоко і нагрій їх на повільному вогні до розчинення. Влий третину молока в яєчну масу тонким струмком, постійно помішуючи.
Потім так само влий яєчну заготовку в молоко, що залишилося. Провар крем на слабкому вогні до загусання, продовжуючи заважати. Зніми його з вогню, додай вершкове масло і знову перемішай до однорідності. Накрий плівкою в контакт і дай крему повністю охолонути.
11. Лимонний заварний крем
За таким же принципом можна приготувати апельсиновий заварний крем.
Тобі знадобиться: 200 мл молока, 2 яєчні жовтки, 4 ч.л. цукру, 20 г картопляного крохмалю, 2-3 ч. л. цедри лимона.
Додай цедру і половину цукру в молоко. Нагрій, не доводячи його до кипіння. Окремо збий жовтки, цукор і крохмаль, що залишився. Тонким струмком влий туди тепле молоко, постійно помішуючи. Процідити крем від цедри і проварити до загусання на слабкому вогні, не перестаючи заважати. Накрий його плівкою в контакт і дай охолонути.
12. Заварний крем зі згущеним молоком для торта
Можеш використовувати і звичайне згущене молоко, але варене – більш карамельне.
Тобі знадобиться: 350 мл молока, 1 яйце, 50 г цукру, 2 ст. крохмалю, 150 г вершкового масла|мастила|, 100 г вареного згущеного молока.
Зараз читають:Таємниці приготування зеленої гречки: корисні поради
Приготування: Віночком зби яйце, цукор і крохмаль. Влий половину молока і перемішай, щоб не було грудочок. Решту молока – доведи до кипіння, а потім влий його туди ж, інтенсивно помішуючи.
Уваріть крем до густоти на слабкому вогні, не припиняючи заважати. Накрий усі плівкою в контакт і дай охолонути. Міксером збий м'яку олію до пишності, влий згущене молоко і знову збий. Додай до них заварну основу та зби крем ще раз.
13. Заварний крем із білим шоколадом
Солодкий та ніжний крем. Ще вершковий, ніж зазвичай!
Тобі знадобиться: 500 мл молока, 4 яєчні жовтки, 100 г цукру, 50 г борошна, 200 г білого шоколаду.
Збий жовтки з цукром і борошном , поступово додай туди тепле молоко і перемішай, щоб не було грудочок. Вари крем на слабкому вогні, постійно помішуючи до густоти. Всип подрібнений білий шоколад і провар крем ще трохи, щоб він розтанув. Накрий заварний крем, що вийшов, плівкою в контакт і дай йому повністю охолонути.
14. Ягідний крем для торту.
Такий крем можна готувати з абсолютно будь-якою ягодою на твій розсуд.
Тобі знадобиться: 600 мл молока, 2 яйця, 200 г цукру, 50 г борошна, 200 г ягід до смаку.
Блендером подрібни ягоди в пюре. Зби молоко, яйця, цукор і борошно, щоб не було грудочок. Вари крем на слабкому вогні, постійно помішуючи. Коли він загусне – додай ягідне пюре, ще раз перемішай і проварити буквально кілька секунд. Перетріть заварний крем через сито, накрий плівкою в контакт і дай повністю охолонути.
15. Заварний крем із сиром для торта
Повітряний заварний крем із легкою сирною кислинкою – просто знахідка!
Тобі знадобиться: 300 мл молока, 3 яєчні жовтки, 180 г цукру, 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 250 г вершкового масла|мастила|, 300 г жирного сиру або сирного сиру.
Розітри жовтки з крохмалем і цукром , а молоко – нагрій майже до кипіння. Тонким цівком влий половину молока до жовтків, постійно помішуючи, а потім вилий жовтки до молока, що залишилося. Продовжуючи помішувати, вари крем на слабкому вогні до загусання.
Накрий його плівкою в контакт і дай повністю охолонути. Міксером зби вершкове масло до пишності і окремо зби сир до однорідної маси. З'єднай сир з олією і поступово втрути туди заварну основу. Ще раз зби крем, готово!
Джерело: dietcenter.com.ua