Моцарелла – один із класичних інгредієнтів для практично будь-якої італійської піци. Тому саме на ній ми сьогодні зупинимося докладніше! Розповідаємо 20 рецептів з різними начинками – ковбасою, м'ясом, морепродуктами та іншими сирами. Вибирай до смаку!
Зміст
1. Піца з ковбасою, помідорами та моцарелою
Соковита, запашна, з дуже ніжним повітряним тестом – ідеальний варіант.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 150 мл води, 350 г муки|борошна|, по 1 ч.л. солі, цукру та сухих дріжджів, 4 ст.л. оливкової олії.
Для начинки: 150 г помідорів, 200 г моцарелли, 150 г ковбаси, 1 болгарський перець, 2 ст. томатний соус.
Приготування: У теплій воді розчини дріжджі, сіль та цукор. Залиш на пару хвилин, потім додай олію, а потім борошно. Вимішати тісто, залиш його в теплі на 1 годину і тонко розкачати. Змасти тісто томатним соусом, довільно розклади нарізану начинку і випікай піцу 15 хвилин у духовці при 200 градусах.
2. Піца «Маргарита» з моцарелою та базиліком
Фірмова італійська класика, перед якою неможливо встояти.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 основа для піци.
Для начинки: 350 г моцарелли, 20 г томатного соусу, 1/2 пучка базиліка.
Змасти основу для піци томатним соусом і розклади нарізану шматочками моцарелу. Посип подрібненим базиліком і відправ піцу в духовку приблизно на 20 хвилин при 180 градусах.
3. Піца з шинкою та моцарелою
За бажанням посип готову піцу рубаною зеленню або спеціями до смаку.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1,5 склянки муки|борошна|, 0,5 ч.л. сухих дріжджів, 3 ч. л. оливкової олії, 1 ч.л. солі, 180мл води.
Для начинки: 4 помідори чері, 150 г моцарелли, 1 болгарський перець, 3 ст.л. томатного соусу, 70 г шинки, 2 ст.л. тертого пармезану, 20 г базиліка.
Приготування: Змішай борошно, дріжджі та сіль, додай теплу воду з олією, вимішай тісто та залиш його на 1 годину в теплі. Розкатай тісто в тонкий пласт, змасти томатним соусом і виклади половину моцарелли. Потім виклади болгарський перець, помідори і шинку, і зверху – моцареллу, що залишилася. Посип все пармезаном і рубаним базиліком і випікай піцу 15-20 хвилин у духовці при 220 градусах.
4. Піца з куркою та моцарелою
Таку піцу легко можна приготувати навіть на листковому тісті.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 основа для піци.
Для начинки: 160 г моцарелли, 1/2 курячої грудки, 1 фіолетова цибулина, 3 ст.л. кетчупу, 1 ст.л. майонезу, 1 болгарський перець, зелень.
Курку тонко наріж і обсмаж до готовності в спеціях . Змасти основу для піци кетчупом та майонезом, виклади половину моцарелли і потім – курку з нарізаними овочами. Виклади моцареллу, що залишилася, посип піцу зеленню і випікай її в духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.
Зараз читають:20 супів з креветками, від яких ти будеш у захваті
5. Піца з моцарелою та песто
Пісто для цієї піци також пропонуємо приготувати самостійно.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1,5 склянки муки|борошна|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 3 ч. л. оливкової олії, 1 ч.л. солі, 180мл води.
Для песто: 20 г базиліка, 25 г пармезану, 25 мл оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. кедрових горішків.
Для начинки: 2 помідори, 35 г пармезану, 120 г моцарелли, 3 ст.л. томатного соусу, 1 ст.л. каперсів.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, додай теплу воду з олією, вимішай все та залиш на 1 годину. Збий у блендері всі інгредієнти для песто.
Розкатай тісто, змасти його томатним соусом і виклади кружечки помідорів. Зверху довільно розклади шматочки моцарелли та песто, посип каперсами та пармезаном. Відправте піцу в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
6. Піца з грибами та моцарелою
Сюди чудово підходять звичайнісінькі печериці.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 100мл води, по 1 ч.л. солі, цукру та сухих дріжджів, 180 г борошна, 1 ст.л. оливкової олії.
Для начинки: 300 г грибів, 120 г моцарелли, 5 ст. томатного соусу, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав.
Розведи в теплій воді сіль, цукор і дріжджі. Додай масло|мастило|, потім – муку|борошно|, і заміси тісто. Залишити його в теплі на 1 годину. Гриби наріж пластинками і обсмаж до готовності. Тонко розкатай тісто, змасти його томатним соусом і збризкати олією. Посип італійськими травами, виклади гриби та шматочки моцарелли, і випікай піцу в духовці близько 15 хвилин при 220 градусах.
7. Піца з ковбасою, моцарелою та маслинами
Тісто може бути дріжджове чи прісне – як більше подобається.
Тобі знадобиться:
200 г готового тіста для піци .
Для начинки: 100 г моцарелли, 50 г ковбаси, 6 маслин, 2 ст. кетчупу, 1 ч.л. італійських трав, 1/2 цибулини.
Тонко розкатай тісто, змасти кетчупом і посип травами. Виклади кільця ковбаси та цибулі, зверху – скибочки моцарелли, і потім – маслини. Відправ піцу в духовку на 15-20 хвилин при 200-220 градусах.
8. Піца з беконом та моцарелою
Бездрожжеве тісто для піци добре тим, що його можна використовувати одразу, а не чекати – поки воно дійде.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1,5 склянки муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 100 мл води, 4 ст. оливкової олії.
Для начинки: 160 г моцарелли, 80 г бекону, 90 г помідорів чері, 20 г маслин, 40 г цибулі, 90 г томатного соусу, 0,5 ч.л. базиліка та орегано, спеції.
Приготування: Заміси однорідне тісто з усіх інгредієнтів і тонко розкатай його. Змасти томатним соусом, посип спеціями та травами. Зверху засип соус тертою моцарелою і довільно розклади нарізану начинку. Випікай піцу в духовці близько 15 хвилин|мінути| при 220 градусах.
9. Піца з креветками та моцарелою
Готову піцу можна посипати свіжою руколою або базиліком.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 100мл води, по 1 ч.л. солі, цукру та сухих дріжджів, 180 г борошна, 1 ст.л. оливкової олії.
Для начинки: 15 великих креветок, 1 помідор, 3 ст. оливкової олії, 2 зубчики часнику, 1 жменю оливок, 60 г пармезану, 4 гілочки базиліка, 3 гілочки петрушки, 200 г моцарелли.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, додай теплу воду з олією та заміси. Залиш у теплі на 1 годину і потім розкачати. Збий у блендері олію, базилік, петрушку, часник та половину тертого пармезану. Змасти основу для піци цим соусом.
Виклади нарізаний помідор та оливки, присип тертою моцарелою та зверху виклади очищені креветки. Посип піцу пармезаном, що залишився, і випікай її в духовці 20 хвилин при 200 градусах.
Зараз читають:20 найапетитніших рецептів компоту зі смородини
10. Піца з лососем та моцарелою
Така піца виходить особливо смачною на більш м'якому та пишному тісті.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 100 мл води, 180 г борошна, 0,5 ч.л. солі, цукру та сухих дріжджів, 1 ст.л. оливкової олії.
Для начинки: 100 г копченого лосося, 100 г моцарелли, 3 ст. томатного соусу, 2 ст.л. тертого пармезану, 4 пера зеленої цибулі, 4 гілочки зелені.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, влий теплу воду та масло, вимішай і залиши тісто в теплі на 1 годину. Розкатай тісто і змасти його томатним соусом. Посип частиною тертої моцарели і рубаною зеленою цибулею із зеленню. Виклади скибочки лосося і засип всім сиром, що залишився. Відправте піцу в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
11. Піца «Чотири сири» з моцарелою
Один із класичних варіантів піци, без якого ця добірка рецептів була б не повною.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 основа для піци.
Для начинки: 100 г моцарелли, 100 г твердого сиру, 50 г сиру з пліснявою, 50 г пармезану, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. орегано.
Приготування: Змасти основу для піци олією та посип орегано. Засип її тертою моцарелою, потім розклади скибочки твердого сиру та сиру з пліснявою. Засип все пармезаном і відправ піцу в духовку на 15 хвилин при 200-220 градусах.
12. Піца з моцарелою на сковороді
Головний плюс у тому, що легко можна обійтись без духовки.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 2 яйця, 1/2 склянки борошна, по 4 ст.л сметани та майонезу.
Для начинки: 100 г моцарелли, 80 г копченої курки, 1 помідор, 1 жменю маринованих грибів.
Збий віночком яйця, сметану і майонез, і додай борошно. Вилий тісто на змащену|змазати| маслом|мастилом| сковорідку і довільно розклади нарізану начинку. Готуйте піцу під кришкою на слабкому вогні до рум'яності.
13. Піца з моцарелою та овочами
Овочева піца стане чудовою різноманітністю серед звичних м'ясних рецептів.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 2 основи для піци.
Для начинки: 300 г моцарелли, 1 склянка томатного соусу, 1 кабачок, 1 пучок шпинату, 2 болгарські перці, 2 фіолетові цибулини, по 1 ч.л. орегано та базиліка.
Приготування: Змасти основи для піци томатним соусом, посип травами і засип тертою моцарелою. Довільно розклади тонко нарізані овочі та шпинат і відправь піцу в духовку на 15 хвилин при 220 градусах.
14. Піца з шинкою, моцарелою та шпинатом
Підійде будь-яка шинка або навіть бекон.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1,5 склянки муки|борошна|, 100 мл води, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 4 ст. оливкової олії.
Для начинки: 150 г шинки, 80 г томатного соусу, 300 г моцарелли, 1 пучок шпинату, 1 ст. італійських трав.
Злегка обсмаж шпинат до м'якості. Тонко наріж шинку і моцарелу. Замісити тісто з усіх інгредієнтів, розкатай, змасти його томатним соусом і посип травами. Гарно розклади начинку та випікай піцу 15-20 хвилин у духовці при 220 градусах.
15. Піца з моцарелою та в'яленими помідорами
Виходить щось подібне до піци «Маргарити», але не зовсім у стандартному виконанні.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 2 склянки муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 140 мл води, 5 ст. оливкової олії.
Для начинки: 1-2 помідори, 200 г моцарелли, 50 г в'ялених помідорів, 30 г пармезану, 4 гілочки базиліка, 3 ст.л. томатний соус.
Приготування: Заміси однорідне тісто із усіх інгредієнтів. Тонко його розкатай і змасти томатним соусом. Розклади скибочки моцарелли і потім – кружечки свіжих та в'ялених помідорів. Посипи все тертим пармезаном і рубаним базиліком. Випікай піцу 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
16. Піца з м'ясним фаршем та моцарелою
Фарш не часто зустрінеш у традиційній італійській піці, але це ситно і зручно.
Зараз читають:20 легких рецептів маринованих патисонів на зиму
Тобі знадобиться:
Для тесту: 1 основа для піци.
Для начинки: 2 ст. томатного соусу, 60 г моцарелли, 50 г твердого сиру, 7 оливок, 1 помідор, 1/2 цибулини, 100 г печериць, 150 г м'ясного фаршу.
Приготування: Обсмаж фарш до готовності з улюбленими спеціями. Окремо подрібни та обсмаж печериці. Довільно наріж овочі, оливки та моцарелу. Змасти основу для піци томатним соусом. Виклади фарш і потім – інші інгредієнти. Засип піцу тертим твердим сиром і випікай її 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
17. Гавайська піца з моцарелою та ананасами
Піцу з ананасами чи люблять, чи терпіти не можуть. Але мало хто залишається байдужим!
Тобі знадобиться:
Для тіста: 250 г борошна, по 3 г сухих дріжджів, солі та цукру, 10 мл оливкової олії, 125 мл води.
Для начинки: 250 г ананасів, 250 г моцарелли, 120 г копченої шинки, 200 мл томатного соусу, 3 гілочки базиліка.
Змішай сухі інгредієнти для тіста. Влий теплу воду та масло, вимішай тісто і залиши його в теплі на 1 годину. Довільно наріж інгредієнти для начинки. Розкатай тісто, змасти томатним соусом, посип рубаним базиліком і виклади скибочки шинки, моцарелли та ананасів. Випікай піцу 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.
18. Піца з моцарелою та грушею
Перед подачею посип її свіжою руколою і полів медом, щоб було ще смачніше.
Тобі знадобиться:
Для тіста: 200 мл води, 320 г борошна, 5 г сухих дріжджів, 4 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. солі.
Для начинки: 200 г моцарелли, 200 г горгонзоли, 50 г пармезану, 2 груші, 1 ст.л. меду, 2 ч.л. оливкової олії, 40 г кедрових горішків або кешью.
Розведи дріжджі в теплій воді і залиш на 10 хвилин. Додай олію, сіль і просіяне борошно. Замісити тісто, залиши його на 1 годину в теплі і потім розкачати.
Змасти оливковою олією і розклади скибочки моцарелли. Потім – тонкі шматочки груші та посип все горгонзолою, тертим пармезаном та горішками. Відправте піцу на 20-25 хвилин в духовку при 220 градусах.
19. Піца з салямі та моцарелою
Смачно, просто та швидко!
Тобі знадобиться:
Для тіста: 2 склянки муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі, 150 мл води, 3 ст. оливкової олії.
Для начинки: 4 ст. кетчупу, 120 г моцарелли, 100 г салямі, 100 г твердого сиру, 50 г помідорів чері, 30 г болгарського перцю, 1 перець чилі, 20 г маслин.
Приготування: Заміси однорідне тісто і тонко розкатай його. Змасти отриману основу для піци кетчупом і посип тертою моцарелою. Зверху розклади нарізану кружальцями салямі і довільно нарізані інші інгредієнти. Посип все тертим твердим сиром і випікай піцу 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
20. Піца з мисливськими ковбасками та моцарелою
У томатний соус радимо додати трохи чебрецю або розмарину для аромату.
Тобі знадобиться:
Для тесту: 240 мл води, 350 г борошна, 50 мл олії, 3 г цукру, 7 г сухих дріжджів, 1 щіпка солі.
Для начинки: 200 г моцарелли, 120 г мисливських ковбасок, 200 г томатного соусу, 1 фіолетова цибулина, 1 болгарський перець, 30 г руколи.
Приготування: Змішай сухі інгредієнти для тіста, додай теплу воду та олію та заміси. Розкатай тісто і змасти його томатним соусом. Наріж ковбаски кружальцями, а цибуля та перець – кільцями, і розклади їх. Засип все тертою моцарелою і випікай піцу 15 хвилин при 220-250 градусах. Перед подачею посип її свіжою руколою.
Джерело: dietcenter.com.ua