15 рецептів варення з кабачків, які оцінить кожна господиня

Кабачки – відмінна основа не тільки для салатів та закусок, а й десертів чи солодких заготовок. У цій добірці ми зібрали найсмачніші рецепти варення з кабачків. Традиційно його доповнюють лимонами, апельсинами, імбиром чи іншими добавками!

Зміст

  • 1. Варення з кабачків з лимоном та м'ятою
  • 2. Варення з кабачків із апельсином
  • 3. Варення з кабачків з обліпихою
  • 4. Варення з кабачків та аличі
  • 5. Варення з кабачків з гарбузом
  • 6. Варення з кабачків з імбиром
  • 7. Варення з кабачків в ананасовому соку
  • 8. Варення з кабачків із бананом
  • 9. Варення з кабачків із ягодами
  • 10. Варення з кабачків із волоськими горіхами
  • 11. Варення з кабачків із яблуками
  • 12. Варення з кабачків із персиками
  • 13. Варення з кабачків із курагою
  • 14. Варення з кабачків з ківі
  • 15. Варення з кабачків з вишнею
  • 1. Варення з кабачків з лимоном та м'ятою

    Класичне поєднання лимона та м'яти – завжди безпрограшне.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1,5 кг цукру, 2 лимони, 1/2 пучка м'яти.

    Приготування: Дрібно наріж кабачки та лимони, подрібни м'яту і засип все цукром. Залиш на 1 годину, після чого доведи до кипіння і вари приблизно 1,5 години на слабкому вогні. За бажання, перебий все блендером посеред варіння. Закатай варення у стерилізовані банки на зиму.

    2. Варення з кабачків із апельсином

    Яскраві цитрусові нотки гармонійно доповнюють нейтральний смак кабачка.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1,2 кг цукру, 2 лимони, 2 апельсини, 1 склянка води, спеції.

    Приготування: Зніми цедру та відіжми сік з апельсинів. Від лимонів тут потрібний буде лише сік. Дрібно наріж кабачки, засип цукром і додай воду, апельсиновий сік, цедру та спеції за смаком. Доведи заготовку до кипіння, вари 40 хвилин на слабкому вогні, а потім влий лимонний сік і вари ще 5-10 хвилин. Закатай варення у стерилізовані банки.

    3. Варення з кабачків з обліпихою

    Ідеальний рецепт для любителів не лише смачних, а й корисних заготовок на зиму.

    Тобі знадобиться: 600 г кабачків, 600 г обліпихи, 600 г цукру.

    Приготування: Натрій кабачок на великій тертці і змішай його з цукром. Відіжми сік з обліпихи, вилий його туди ж, перемішай і залиш на кілька годин. Після чого доведи варення до кипіння, проварити 10 хвилин, дай охолонути і проварити ще 10 хвилин. Повтори цей крок знову і після третього варіння закатай варення у стерилізовані банки.

    Зараз читають:Салат «Десятка» на зиму: 8 найсмачніших рецептів

    4. Варення з кабачків та аличі

    Сюди найкраще підійде жовта алича – вона гарно впишеться за кольором.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 700 г аличі, 2 кг цукру.

    Приготування: Видалити кісточки з аличі, довільно наріж кабачки і пропусти все через м'ясорубку. Всип цукор, перемішай і доведи заготовку до кипіння. Проваріть варення 40 хвилин на слабкому вогні і розлийте в стерилізовані банки на зиму.

    5. Варення з кабачків з гарбузом

    Смачне та ароматне варення, яке зігріває навіть одним своїм виглядом.

    Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 400 г гарбуза, 500 г цукру, 2 апельсина, 2 лимони, 1 склянка води.

    Приготування: Наріж або натрі кабачки з гарбузом на тертці. Зніми цедру з цитрусів і дрібно наріж м'якоть. Змішай все з цукром і влий трохи води, можеш приправити до смаку. Доведи варення до кипіння, проваріть 30-40 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки.

    6. Варення з кабачків з імбиром

    Чудовий рецепт, який варто знати кожній господині.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 500 г лимонів, 80-100 г кореня імбиру, 800 г цукру, 1-2 ч.л. меленої кориці.

    Приготування: Лимони ошпарити окропом і дрібно наріж їх зі шкіркою. Натрій імбир на тертці, а кабачки наріж кубиком. Засип кабачки цукром, залиш на 1 годину, після чого доведи до кипіння, проварити 15 хвилин на слабкому вогні і дай заготівлі охолонути. Виклади лимони, імбир та корицю до кабачків. Знову доведи до кипіння, проваріть варення ще 15-20 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    7. Варення з кабачків в ананасовому соку

    На смак нагадує справжні консервовані ананаси.

    Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 300 мл ананасового соку, 250 г цукру, 1 лимон.

    Наріж кабачки кубиком, засип їх цукром , залий ананасовим соком і доведи до кипіння. Ошпарь і дрібно наріж лимон, виклади його до кабачків. Проварити варення 5 хвилин, дай йому охолонути і знову проварити 5 хвилин. Ще раз дай охолонути, проварити 5 хвилин втретє і заходи в стерилізовані банки на зиму.

    Зараз читають:15 супів з кокосовим молоком для тих, хто любить смачно поїсти

    8. Варення з кабачків із бананом

    За бажанням додай наприкінці варіння ваніль, корицю або трохи цедри.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг кабачків, 2-3 банани, 700 г цукру.

    Приготування: Очисти та наріж кабачки з бананами кубиком. Засип все цукром і залиш на кілька годин. Після чого доведи до кипіння, проваріть 40 хвилин на слабкому вогні і закатай варення в стерилізовані банки на зиму.

    9. Варення з кабачків із ягодами

    Дуже смачно буде з полуницею, малиною чи смородиною.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 600 г ягоди до смаку, 3 склянки цукру, 1 лимон.

    Приготування: Наріж кабачки кубиком, довільно подрібни лимон зі шкіркою. Ягоди промий, видали кісточки і листя, і теж наріж за потребою. Змішай кабачки, лимони та цукор, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на слабкому вогні.

    Додай ягоду та провари варення ще 5 хвилин. Дай йому трохи охолонути – приблизно 1 годину, а потім знову проварити 5 хвилин. Повторіть цей крок ще раз. Після останнього варіння закатай гаряче варення у стерилізовані банки.

    10. Варення з кабачків із волоськими горіхами

    Домочадці, напевно, не зможуть відразу вгадати, з чого приготоване це варення!

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 4 склянки цукру, 1 склянка волоських горіхів, 2 лимони, 200-300 мл води.

    Приготування: Очисти та дрібно наріж кабачки. Волоські горіхи просуши на сухій сковороді та порубі. Ошпарь лимони окропом, видали кісточки і блендером подрібни цитруси до однорідності.

    Змішай лимонну масу з цукром і проварити до розчинення на середньому вогні. Виклади кабачки і горіхи в сироп, що вийшов, знову доведи до кипіння і варіть варення 45-50 хвилин на слабкому вогні, помішуючи. Закатай його до стерилізованих банків.

    11. Варення з кабачків із яблуками

    Виходить дуже смачно з яблуками різних сортів.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 600 г яблук, 1,4 кг цукру, 2 лимони.

    Приготування: Очисти і дрібно наріж яблука з кабачками, засип цукром і залиш на 6-8 годин. Доведи заготовку до кипіння і проварити 5-7 хвилин. Дай охолонути, додай лимонний сік та цедру, і знову доведи до кипіння. Проварити ще 15 хвилин і закатай варення в стерилізовані банки на зиму.

    12. Варення з кабачків із персиками

    Якщо хочеш очистити персики від шкірки, ошпар їх окропом.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів із червоної смородини

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 2 кг цукру, 3 персики, 3-4 лимони.

    Приготування: Ошпарь лимони окропом і видали кісточки. Також видали кісточки з персиків і блендером подрібни їх із лимоном до однорідності. Наріж кабачки кубиком, змішай усі інгредієнти та залиш на ніч.

    Доведи заготовку до кипіння, зніми з вогню і дай охолонути. Потім знову доведи до кипіння та зніми з вогню. Повторюй цей крок до бажаної консистенції варення – 3-6 разів. Після останнього варіння одразу заходьте його в стерилізовані банки.

    13. Варення з кабачків із курагою

    Прості інгредієнти, але далеко не звичайний результат – як можна охарактеризувати це варення.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 600 г кураги, 2 кг цукру, 2 лимони, 2 апельсини, мелена кориця.

    Приготування: Залий курагу окропом на півгодини і відіжми. Подрібни кабачки, залиш їх на 1 годину і злий зайвий сік. Пропусти кабачки з курагою через м'ясорубку, змішай із цукром і доведи до кипіння. Вари варення 40 хвилин на слабкому вогні, додай цедру і сік цитрусів до смаку, всип трохи кориці і провари ще 20 хвилин. Закатай його до стерилізованих банків.

    14. Варення з кабачків з ківі

    Справді смарагдове варення та прикраса будь-якого чаювання.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 6-8 ківі, 1,5 кг цукру, 1 лимон.

    Очисти і дрібно наріж кабачки , засип цукром і залиш на кілька годин. Доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і дай заготівлі охолонути. Знову доведи до кипіння, проварити 10 хвилин і дай охолонути. Додай нарізані ківі і трохи цедри до смаку, доведи варення до кипіння ще раз, провари 10-15 хвилин і закатай його в стерилізовані банки на зиму.

    15. Варення з кабачків з вишнею

    Ще один рецепт варення на випадок, коли захочеться більше різноманітності.

    Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 1 кг вишні, 1 кг цукру.

    Приготування: Видали з вишні кісточки, засип її цукром і залиш на ніч. Очисти та наріж кабачки кубиком, змішай з вишнею і доведи до кипіння. Зніміть заготівлю з вогню, дай охолонути і знову доведи до кипіння. І так ще 3-4 рази. Закатай гаряче варення у стерилізовані банки на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *