15 приголомшливих соусів для свинячих реберець

Найсмачніше подавати свинячі реберця з відповідним соусом, і особливо хороші тут будуть – томатні, медові або гірчичні. Втім, варіантів набагато більше, і ми вже зібрали їх в окрему добірку. Бери на замітку наші 15 рецептів!

Зміст

  • 1. Медово-гірчичний соус для свинячих реберців
  • 2. Соус ткемалі для свинячих реберців
  • 3. Соус сацебелі для свинячих реберців
  • 4. Вершковий соус з пармезаном для свинячих реберців
  • 5. Грибний соус для свинячих реберець
  • 6. Гострий соус для свинячих реберців
  • 7. Соєво-медовий соус для свинячих реберців
  • 8. Соус барбекю для свинячих реберців
  • 9. Винний соус для свинячих реберців
  • 10. Соус з кетчупу та майонезу для свинячих реберців
  • 11. Ягідний соус для свинячих реберців
  • 12. Вірменський соус для свинячих реберців
  • 13. Гірчичний соус для свинячих реберців
  • 14. Пивний соус для свинячих реберців
  • 15. Соус на кефірі для свинячих реберець
  • 1. Медово-гірчичний соус для свинячих реберців

    Ароматна класика, яка завжди ідеально доповнює свинячі реберця.

    Тобі знадобиться: 2 ст. меду, 2 ст.л. гірчиці, 3 ст. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Ретельно перемішай всі інгредієнти для соусу до однорідності. Приправ його за смаком.

    2. Соус ткемалі для свинячих реберців

    Найкраще підходить алича, але за бажання можна використовувати будь-яку сливу.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 1 пучок кінзи, 2 гілочки м'яти, 1 ст. хмелі-сунелі, 1 головка часнику, сіль, гострий червоний перець.

    Приготування: Залий сливи невеликою кількістю води, протушкуй до м'якості, злий рідину і перетріть м'якоть через сито. Подрібни в блендері листя м'яти, часник та кінзу. Відправ їх у сливове пюре разом зі спеціями. Проварити соус до густоти на слабкому вогні.

    3. Соус сацебелі для свинячих реберців

    Пам'ятка грузинської кухні та один із найкращих томатних соусів у світі.

    Тобі знадобиться: 1 склянка томатного соусу, 1/4 склянки води, 3 зубчики часнику, 100 г аджики, 3 г петрушки, 3 г кінзи, 1 г кропу, спеції.

    Зараз читають:20 чудових способів приготувати мариновані яйця

    Приготування: Подрібни часник і всю зелень, і змішай все з томатним соусом, аджикою та спеціями до смаку. Розведи сацебелі водою до бажаної консистенції.

    4. Вершковий соус з пармезаном для свинячих реберців

    У готовий соус можна додати трохи рубаної зелені або запашних трав.

    Тобі знадобиться: 1 ст. вершкового масла|мастила|, 3 зубчики часнику, 60 мл білого сухого вина, 240 мл 33-35% вершків, 50 г пармезану, 120 мл бульйону, спеції.

    Злегка обсмаж подрібнений часник на вершковому маслі. Влий вино і готуй соус приблизно 2 хвилини. Додай вершки, бульйон, спеції та тертий пармезан, і туші соус до однорідності та густини.

    5. Грибний соус для свинячих реберець

    Цей густий і ароматний соус добре підійде до ситних свинячих реберець.

    Тобі знадобиться: 300 мл вершків, 200 г печериць, 30 г вершкового масла, 20 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Дуже дрібно наріж цибулю, часник і печериці, і обсмаж їх майже до готовності на вершковому маслі. Додай муку|борошно| і перемішай. Влий вершки, додай спеції і тертий сир, і протушкуй соус до густини.

    6. Гострий соус для свинячих реберців

    Гостроту соусу варіюй самостійно, змінюючи кількість перцю.

    Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 300 г болгарського перцю, 1-2 червоного гострого перцю, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. цукру, спеції.

    Очисти помідори від шкірки, а перці – від насіння. Подрібніть всі інгредієнти в блендері до однорідності і проварити соус близько 10-15 хвилин після кипіння до густоти.

    7. Соєво-медовий соус для свинячих реберців

    Такий соус найкраще готувати у жирі, який залишився після обсмажування м'яса.

    Тобі знадобиться: 4 ст. соєвого соусу, 4 ст.л. меду, 1 ст.л. вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. лимонного соку, спеції.

    Нагрій сковорідку з маслом або жиром, додай мед і соєвий соус, і розмішай. Додай вершкове масло, лимонний сік та спеції, та готуй соус кілька хвилин.

    Зараз читають:15 найвдаліших гарнірів до качки

    8. Соус барбекю для свинячих реберців

    Ну, просто ідеальний варіант соусу для гарячих м'ясних страв!

    Тобі знадобиться: 300 г помідорів, 50 г чорносливу, 1 ст. цукру, 10 г перцю чилі, 4 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Залий чорнослив окропом на 5 хвилин і дрібно наріж. Очисти і дрібно наріж помідори, подрібни часник та чилі. Змішай все разом, доведи до кипіння, приправ соус і протушкуй 10 хвилин на слабкому вогні. Перебий його блендером за бажанням.

    9. Винний соус для свинячих реберців

    Соус із ароматного червоного вина, який ідеально відтінює реберця.

    Тобі знадобиться: 500 мл червоного сухого вина, 2 цибулини-шалот, 1 пучок петрушки, 40 г вершкового масла|мастила|, 1,5 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. борошна, спеції.

    Обсмаж подрібнений шалот на оливковій олії до золотистості. Влий вино і близько 150 мл води, і протушкуй 10 хвилин. Окремо обсмажте борошно на вершковому маслі і поступово додай його до цибулі, помішуючи. Приправ соус і додай рубану зелень.

    10. Соус з кетчупу та майонезу для свинячих реберців

    Найпростіший соус із інгредієнтів, які точно знайдуться у твоєму холодильнику.

    Тобі знадобиться: 150 г кетчупу, 150 г майонезу, 1 огірок, 3 зубчики часнику, зелень, спеції.

    Приготування: Дрібно нарубай або натрій огірок, подрібни часник і зелень. Змішай всі інгредієнти і приправ соус за смаком.

    11. Ягідний соус для свинячих реберців

    Дуже вишуканий соус на основі чорної смородини та вина.

    Тобі знадобиться: 250 г чорної смородини, цедра 1 лимона, 150 г цукру, 150 мл червоного сухого вина, спеції, 4 листочки м'яти.

    Приготування: Подрібни чорну смородину в блендері, додай цедру лимона, цукор, вино та спеції. Доведи до кипіння та уваривай соус протягом 7-10 хвилин. Додай рубану м'яту і зніми соус із вогню. Перетріть його через сито за бажанням.

    Зараз читають:8 рецептів свинячої рульки в пиві, які під силу кожній

    12. Вірменський соус для свинячих реберців

    Виходить ароматний соус на основі томатної пасти з кінзою.

    Тобі знадобиться: 70 г томатної пасти, 100 мл води, 20 г кінзи, 60 г цибулі, 2 зубчики часнику, по 1 ч. л. цукру, солі та спецій, 10 мл оливкової олії.

    Приготування: Дрібно нарубай цибулю, часник та кінзу. Після чого злегка розімні часник і кінзу у ступці, всип цибулю і змішай з оливковою олією. Додай томатну пасту та спеції, і поступово часткою води до бажаної консистенції соусу.

    13. Гірчичний соус для свинячих реберців

    Найчастіше гірчичний соус робиться з медом, але цей рецепт без нього.

    Тобі знадобиться: 2 ст. гірчиці, 400 мл бульйону, 2 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. сметани, 1 ст. лимонного соку, 1 яєчний жовток, спеції.

    Обсмаж борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий бульйон, постійно помішуючи, доведи до кипіння і приправ. Міксером збий до пишності жовток, гірчицю, сметану та лимонний сік. З'єднайте з бульйоном і прогрійте всі разом на слабкому вогні, помішуючи і не доводячи до кипіння. Зніми соус із вогню і подавай до столу.

    14. Пивний соус для свинячих реберців

    Найкраще виходить на основі темного пива з яскравим смаком.

    Тобі знадобиться: 200 мл пива, 1 цибулина, 1,5 ст. борошна, 30 мл олії, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю в олії до рум'яності. Додай борошно зі спеціями та перемішай. Влий пиво і протушкуй соус 3-4 хвилини на слабкому вогні, помішуючи.

    15. Соус на кефірі для свинячих реберець

    Легкий білий соус, який гармонійно підходить до свинини та реберця.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 100 г сметани, 1 огірок, 1 пучок зелені, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Натрій огірок на тертці, подрібни часник і зелень, і змішай все зі сметаною і кефіром. Приправ соус за смаком і подавай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *