12 рецептів вареників з полуницею, перед якими неможливо встояти

Не знаєш, що ще приготувати із полуниці у розпал її сезону? Ліпи вареники! Тим більше, їх не обов'язково варити все одразу – можна заморозити частину у морозилці. Соковиті, смачні та ароматні – це просто ідеальна літня страва. Ділимося 12 легкими рецептами вареників з полуницею у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Вареники з полуницею на окропі
  • 2. Вареники з полуницею на воді та яйці
  • 3. Вареники з полуницею та крохмалем
  • 4. Вареники з полуницею на кефірі
  • 5. Дріжджові вареники з полуницею
  • 6. Вареники з полуницею на дріжджовому тісті з яйцем
  • 7. Вареники з полуницею та сиром
  • 8. Вареники з полуницею на кислому молоці
  • 9. Вареники з полуницею на рисовому борошні
  • 10. Вареники з полуницею та вишнею
  • 11. Вареники з полуничним варенням
  • 12. Ліниві вареники з полуницею
  • 1. Вареники з полуницею на окропі

    Доступний рецепт, з яким впорається кожен новачок.

    Тобі знадобиться: 400 г борошна, 200 мл окропу, 3 ст. олії, 1 щіпка солі, 400 г полуниці.

    Приготування: Промий та обсуши полуницю. Занадто великі ягоди – розріж на частини. Влий окроп у просіяне борошно, додай олію з сіллю і ретельно виміси тісто спочатку ложкою, а потім – руками. Розкатай тісто, наріж на кружечки і виклади полуницю. Присип її цукром за бажанням. Сформуй вареники та відвари їх у киплячій воді 5 хвилин після спливання.

    2. Вареники з полуницею на воді та яйці

    Таке тісто добре склеюється і точно не розвалюється.

    Тобі знадобиться: 600 г борошна, 250 мл води, 1 яйце, 1 щіпка солі, 120 мл рослинної олії, 500 г полуниці, 100 г цукру.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, сіль і дрібку цукру. Вбий яйце, влий олію і потім влий окріп. Вимішайте тісто до однорідності і залиште на 20 хвилин. Після чого тонко розкатай тісто, наріж на кружечки і виклади на них полуницю. Присип цукром, сформуй вареники та відвари їх 5-6 хвилин у киплячій воді.

    Зараз читають:15 оригінальних рецептів курки у медово-гірчичному соусі

    3. Вареники з полуницею та крохмалем

    Якщо полуниця попалася надто соковита, вона може потекти. Але ж є рішення!

    Тобі знадобиться: 1 склянка води, 1 яйце, 1 ч.л. солі, 500 г борошна, 250 г полуниці, 4 ст. цукру, 1,5-2 ст. крохмалю.

    Приготування: Розчини сіль у теплій воді. Проси борошно, вбий у неї яйце, влий воду і ретельно виміси тісто. Дай йому півгодини відпочити, розкатай і наріж на кружечки. Виклади полуницю і присип її сумішшю цукру і крохмалю. Сформуй та відвари вареники з полуницею у киплячій воді 2-3 хвилини після спливання.

    4. Вареники з полуницею на кефірі

    Радувати близьких справді смачними варениками – набагато простіше, ніж здається.

    Тобі знадобиться: 200 мл кефіру, 400 г борошна, 1 щіпка солі, 500 г полуниці, 1 яйце, 1 ч.л. соди, 100 г цукру.

    Приготування: Віночком збий яйце з кефіром, сіллю та содою. Додай борошно, що просіює, ретельно виміси тісто і дай йому півгодини відпочити. Розділи тісто на шматочки і розкатай у коржики. Виклади на них полуницю, присип цукром та защипни вареники. Відварити вареники 5-7 хвилин у киплячій воді.

    5. Дріжджові вареники з полуницею

    Любителям більш пишного та повітряного тіста точно сподобається цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 1 склянка молока, 1 склянка борошна, 0,25 ч.л. сухих дріжджів, 1,5 ст. цукру, 1 щіпка солі, 300 г полуниці.

    Змішай тепле молоко, цукор, сіль, сухі дріжджі і 1-2 ложки борошна. Залиш опару, що вийшла, в теплі на 10 хвилин. Поступово додай борошно, що просіює, заміси і залиши тісто в теплі ще на півгодини. Розкатай тісто пластом в 3-5 мм і наріж на кола. Виклади полуницю і присип її цукром за бажанням. Сформуй вареники та готуй їх 5-7 хвилин на пару.

    6. Вареники з полуницею на дріжджовому тісті з яйцем

    Ще один варіант дріжджового тіста для вареників, щоб можна було вибрати – який більше до вподоби.

    Тобі знадобиться: 450-500 г борошна, 250 мл молока, 10 г сухих дріжджів, 1 яйце, 1 ст. олії, 0,5 ч.л. солі, 2 ст. цукру, 1 ч. л. крохмалю, 300-400 г полуниці.

    Зараз читають:20 рецептів з виноградом, які прикрасять будь-який стіл

    Приготування: Змішай тепле молоко, дріжджі та ложку цукру до розчинення. Додай сіль і яйце, віночком зби все до однорідності і додай просіяне борошно. У процесі вимішування – додай олію. Залиш тісто в теплі на 20 хвилин, розкатай і наріж на кружечки. Виклади полуницю і присип її сумішшю крохмалю і цукру, що залишився. Сформуй і варіть вареники 5-6 хвилин на пару.

    7. Вареники з полуницею та сиром

    Замість сиру можеш також використовувати рикотту, маскарпоне або будь-який сир на свій розсуд.

    Тобі знадобиться: 1 яйце, 120 мл молока, 120 мл води, 1 ч.л. солі, 2-3 ст. олії, 500-550 г борошна, 350 г полуниці, 300 г сиру, 2 ст.л. цукру.

    Приготування: Віночком зби яйце, молоко, воду і сіль. Всип просіяне борошно, додай олію і вимішуй тісто ще кілька хвилин. Дай йому 20 хвилин відпочити, а потім тонко розкачати і наріж на кружечки. Змішай цукор, сир і нарізану полуницю. Виклади начинку на тісто, сформуй вареники і відвари їх 4-5 хвилин після випливання в киплячій воді.

    8. Вареники з полуницею на кислому молоці

    Відмінно поєднують у собі яскравий смак та доступні інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 1 яйце, 600 г борошна, 1 ст. цукру, 500 мл кислого молока, 1 щіпка солі, 1 ч.л. соди, 2 склянки полуниці.

    Приготування: Віночком зби кисле молоко, сіль, цукор, соду та яйце. Додай борошно, що просіює, і заміси тісто. Залиш його на 15-20 хвилин, розкатай і наріж на кружечки. Виклади нарізану полуницю, защипни краї та відвари вареники на пару 5-7 хвилин.

    9. Вареники з полуницею на рисовому борошні

    Рисове тісто дуже ніжне та тонке, тому радимо присипати полуницю крохмалем.

    Тобі знадобиться: 250 г рисового борошна, 30-35 г крохмалю, 1 жовток, 200 мл окропу, 0,5 ч.л. солі, 200 г полуниці, 2 ст. цукру.

    Приготування: Змішай рисове борошно, сіль та 25 г крохмалю. Влий окріп і вимішуй тісто до остигання. Додай жовток та виміси ще трохи. Наріж полуницю, дай їй трохи постояти і злий зайвий сік. Розділи тісто на шматочки, розкатай коржики, виклади полуницю і присип все цукром і крохмалем, що залишився. Сформуй вареники та відвари їх 5-6 хвилин у підсоленій киплячій воді.

    Зараз читають:12 найпростіших рецептів курячого філе з грибами у духовці

    10. Вареники з полуницею та вишнею

    За таким же принципом можна використовувати суміш інших ягід.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 0,5 ч.л. солі, 300 мл теплої води, 3 ст. цукру, 1,5 ст. крохмалю, 350 г суміші полуниці та вишні.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю, влий теплу воду і заміси тісто. Дай йому півгодини відпочити. Довільно наріж ягоду і змішай її з цукром та крохмалем. Розкатай тісто, наріж на кружечки і виклади начинку. Сформуй вареники і вари їх 3-4 хвилини після випливання в киплячій воді.

    11. Вареники з полуничним варенням

    Найкраще, щоб варення було досить густе і не витікало.

    Тобі знадобиться: 320 г борошна, 250 г полуничного варення, 85 мл води, 65 мл молока, 1 яйце, 1 щіпка солі.

    Приготування: Змішай борошно, що просіює, з сіллю і влий воду, молоко і яйце. Виміси тісто і дай йому півгодини відпочити. Розкатай тісто, наріж на кружечки, виклади полуничне варення і сформуй вареники. Вари їх 4-6 хвилин у киплячій воді.

    12. Ліниві вареники з полуницею

    Швидкий сніданок до чаю або філіжанки свіжозвареної кави.

    Тобі знадобиться: 400 г 5% сиру, 200 г полуниці, 1 яйце, 70 г манки, 100 г цукру, 70 г борошна, 15 г кокосової стружки.

    Приготування: Перетріть сир через сито. Додай цукор і яйце, перемішай і потім всип борошно з кокосовою стружкою. В останню чергу додай манку, виміш сирну масу і залиш на 15 хвилин. Відщипни трохи тіста, сплюсни його в коржик, виклади полуницю і сформуй лінивий вареник з начинкою всередині. Порціями вари заготовки близько 5-6 хвилин у киплячій воді на середньому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *