Козан-кебаб: 8 простих рецептів, яких ти будеш у захваті

Любителі східних страв точно оцінять найсмачніший казан-кебаб – млосні шматочки м'яса з картоплею і спеціями. Відмінна нагода зібратися за столом усім родичам чи друзям! Як приготувати казан-кебаб – дивись 8 найкращих рецептів у нашому матеріалі!

Зміст

  • 1. Казан-кебаб з яловичиною та картоплею
  • 2. Котел-кебаб зі свининою
  • 3. Котел-кебаб з бараниною
  • 4. Котел-кебаб з овочами
  • 5. Котел-кебаб з куркою
  • 6. Казан-кебаб з куркою та печерицями
  • 7. Котел-кебаб з реберцями
  • 8. Котел-кебаб з м'ясом та овочами
  • 1. Казан-кебаб з яловичиною та картоплею

    Всього два основні інгредієнти – і страва виходить неймовірно смачною та ситною!

    Тобі знадобиться: 800 г яловичини, 800 г картоплі, 1 цибулина, 1 пучок кропу, 1 ч.л. зіри, олія, сіль, мелений коріандр.

    Приготування: Якщо картопля занадто велика – наріж її на кілька частин, а бульби поменше – залиш так. Крупно наріж яловичину. Обсмаж картоплю до золотистості у великій кількості олії, приблизно 350-400 мл.

    Відклади вбік і так само частинами обсмаж яловичину до рум'яної скоринки. Злий приблизно 150-200 мл цієї олії в казан, відправ туди яловичину, посип сіллю і спеціями, перемішай і розклади картоплю. Накрий кришкою та туші казан-кебаб 1,5-2 години на слабкому вогні. Посип рубаним кропом і тонко нарізаною цибулею при подачі.

    2. Котел-кебаб зі свининою

    Ідеально підійде карбонад або інший аналогічний шматочок філейної частини.

    Тобі знадобиться: 800 г свинини, 1,5 кг невеликої картоплі, 3 цибулини, 500 мл олії, зіра, сіль, мелений чорний перець.

    Очисти картоплю і опусти її на 1-2 хвилини в киплячу олію, а потім відклади вбік. Краще відразу робити це у казані. Відправ великі шматки свинини в те ж масло і готуй до рум'янцю. Додай нарізану цибулю і смажу ще 1 хвилину.

    Зараз читають:15 швидких рецептів повидла з вишні

    Злий зайву олію і залиш у казані приблизно 150 мл. Поверни картоплю до м'яса, посоліть і приправ. Влий 200 мл води, накрий кришкою і туші казан-кебаб 40-45 хвилин на середньому вогні.

    3. Котел-кебаб з бараниною

    Для більшої соковитості рекомендуємо додати курдючний жир.

    Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 1 кг середньої картоплі, 100 г курдючного жиру, 500 мл олії, сіль, спеції.

    Очисти картоплю, крупно наріж баранину і подрібни курдючний жир. Розігрій олію в казані майже до кипіння і порціями обсмаж картоплю до рум'янцю. Відклади її убік, так само обсмаж баранину і теж відклади.

    Злий олію, залишивши приблизно 50 мл. Злегка обсмаж курдючний жир, додай картоплю і приправ. Зверху розклади м'ясо, влий 100 мл води і тушкуй разом 1,5-2 години на мінімальному вогні. Подавай готовий казан-кебаб із зеленню чи цибулею.

    4. Котел-кебаб з овочами

    При подачі посип готовий казан-кебаб рубаною кинзою та подрібненим часником.

    Тобі знадобиться: 1 кг свинини, 10 середніх картоплин, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 150 мл води, 300 мл олії, зіра, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти і залиши картоплю цілком, а решту овочів та свинини – крупно наріж. Розігрів казан з маслом і порціями обсмаж у ньому картоплю до золотистості. Відклади її вбік, посоліть і приправ ще гарячою.

    Так само обсмаж і приправ м'ясо. Після чого злий більшу частину олії, залишивши трохи на дні. Поверни картоплю в казан, зверху виклади м'ясо, а на нього – інші овочі та спеції. Влий воду та туші всі разом 1 годину на слабкому вогні.

    Зараз читають:Жовта злива на зиму: 15 рецептів легких та смачних заготовок

    5. Котел-кебаб з куркою

    Підійдуть будь-які частини курки – наприклад, гомілки або стегна.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг курки, 1,5 кг середньої картоплі, 3 помідори, 50 г курдючного жиру, 150 мл олії, сіль, зіра, коріандр, мелений червоний перець.

    Приготування: Наріж курку великими шматками і натрій спеціями, додай до неї нарізані помідори (або можна використовувати томатний соус), перемішай і залиши маринуватися на 2 години в холодильнику. За цей час очисти картоплю та подрібни курдючний жир.

    Розігрій масло в казані, додай курдючний жир, витопи його і прибери шкварки в тарілку. Обсмаж курку на сильному вогні до рум'янцю і теж відклади. Так само обсмаж картоплю. Коли вона стане золотистою, поверни курку в казан, приправ блюдо і тушкуй разом 20-30 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

    6. Казан-кебаб з куркою та печерицями

    Для красивого та насиченого відтінку – додай трохи паприки та куркуми.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курки, 10 середніх картоплин, 500 г печериць, 3 цибулини, 100 мл олії, сіль, спеції.

    Приготування: Розроби курку на шматки і обсмаж їх в маслі до рум'янцю. Відклади вбік і так само обсмаж крупно нарізану картоплю. Потім окремо обсмаж гриби з цибулею і теж відклади. Відправ курку в розігрітий казан, приправ, влий 1 склянку окропу і протушкуй 20-25 хвилин на середньому вогні. Після чого додай картоплю з печерицями, протушкуй все ще 5-7 хвилин і зніми з вогню.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    7. Котел-кебаб з реберцями

    Свинячі або яловичі ребра – ще одна чудова основа для казан-кебабу.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг ребер, 1,5 кг середньої картоплі, 1 л олії, сіль, зіра, коріандр, паприка, спеції.

    Приготування: Крупно наріж і замарину реберця в спеціях на кілька годин. Розігрій олію в казані і порціями обсмаж у ньому ребра до золотистості. Відклади їх убік і так само обсмаж картоплю.

    Злий зайву олію, залишаючи близько 100 мл. Виклади картоплю в казан, додай ребра, ще раз приправ все за смаком і влий 1 склянку гарячої води. Закрий кришкою та туші 1 годину на слабкому вогні.

    8. Котел-кебаб з м'ясом та овочами

    Для цього рецепту однаково добре підходить будь-яке червоне м'ясо. Або можна змішати кілька видів.

    Тобі знадобиться: 2 кг м'яса, 1,5 кг середньої картоплі, 2 баклажани, 3 болгарських перцю, 400 г помідорів, 2 цибулини, 2 перцю чилі, 1 пучок кінзи, 1 пучок петрушки, 400 мл рослинної олії, сіль, зира чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі.

    Приготування: Очисти та залиш картопля повністю. Крупно наріж м'ясо та інші овочі. Розігрій олію в казані, обсмаж картоплю до золотистості і відклади убік. Так само обсмаж і відклади м'ясо.

    Злий майже все масло і поверни м'ясо в казан, додай цибулю і приправ. Після чого розклади шар картоплі, знову приправ, а на неї виклади інші овочі. Влий трохи води, посип рубаною зеленню, накрий кришкою і готуй казан-кебаб 40 хвилин на слабкому вогні.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *