Говорячи про смачні, оригінальні та корисні сніданки – звичайно ж, не можна обминути червону рибу. Тим більше, вона відмінно поєднується з тостами, авокадо, овочами та яйцями в будь-якому вигляді. Зібрали для тебе добірку з 15 найкращих рецептів!
Зміст
1. Тости з авокадо та червоною рибою
Прості у приготуванні та насичені лише корисними жирами.
Тобі знадобиться: 100 г хліба, 50 г червоної риби, 1 авокадо, зелень, спеції, лимонний сік.
Приготування: Розімні м'якоть авокадо вилкою, збризкати лимонним соком, приправ і додай рубану зелень. Підсуши хліб, виклади авокадо і зверху додай скибочки червоної риби.
2. Омлет із червоною рибою та помідорами
Для цього рецепту підійде червона риба у будь-якому вигляді – навіть консервована.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 100 мл молока, 70 г червоної риби, 50 г помідорів чері, спеції, 2 гілочки зеленої цибулі.
Приготування: Збий яйця з молоком та спеціями, і вилий на сковорідку. Виклади шматочки червоної риби, часточки помідорів чері та посип рубаною зеленою цибулею. Доведи омлет до готовності під кришкою на слабкому вогні.
3. Вафлі з червоною рибою
Виходить ще смачніше, ніж звичайні тости із хлібом.
Тобі знадобиться: 150 г червоної риби, 4 яйця, 800 мл молока, 200 г цукру, 20 г солі, 80 мл олії, 600 г борошна, 20 г розпушувача.
Зараз читають:10 легких способів приготувати смажені баклажани на зиму
Приготування: Збий яйця з молоком, цукром та олією. Додай сіль, борошно та розпушувач. Випікай вафлі у вафельниці за інструкцією і потім виклади на них тонкі слайси червоної риби.
4. Бутерброди з сиром та червоною рибою
Особливо такі бутерброди гарні на свіжому хрусткому багеті.
Тобі знадобиться: 4-5 скибочок хліба, 150 г сиру, 15 г вершкового масла, спеції, 1 зубчик часнику, 5 г зелені, 90 г червоної риби.
Приготування: Змішай сир, спеції, рубаний часник та зелень. Змасти хліб вершковим маслом, виклади сир і зверху додай слайси червоної риби.
5. Рулет з лаваша з червоною рибою та огірком
Залиш його цілим або наріж невеликими порційними шматочками.
Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 200 г червоної риби, 1/2 авокадо, 1 огірок, 80 г вершкового сиру.
Приготування: Змасти лаваш вершковим сиром. Виклади нарізаний смужками огірок, авокадо та слайси червоної риби. Згорни все рулетом і подавай до столу.
6. Овочевий салат із сиром та червоною рибою
Найкраще взяти зернистий сир.
Тобі знадобиться: 100 г червоної риби, 120 г огірків, 100 г салатного міксу, 120 г помідорів чері, 100 г сиру, 50 г фіолетової цибулі, 2 жмені руколи, оливкова олія, лимонний сік, зелень.
Приготування: Довільно наріж всі овочі та червону рибу. Змішай із салатним міксом, руколою та рубаною зеленню. Приправ салат за смаком і збризкати його маслом і лимонним соком.
7. Сирна намазка з червоною рибою
Відмінна намазка для хліба, тостів та хлібців – як більше подобається.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 4 гілочки кропу, 2-3 ст. сметани, 100 г червоної риби.
Приготування: Дрібно наріж червону рибу та кріп. Змішай сир зі сметаною, додай решту інгредієнтів і приправ готову намазку.
Зараз читають:12 найсмачніших рецептів з печивом савоярді
8. Маффіни з червоною рибою
Маффіни на сніданок хороші тим, що підготовка займає дуже мало часу.
Тобі знадобиться: 100 г червоної риби, 5 пір'я зеленої цибулі, 3 яйця, по 120 мл молока та олії, 200 г борошна, 150 г твердого сиру, 3 ч.л. розпушувача, 1 ст.л. цукру, спеції.
Приготування: Збий яйця, молоко та олію. Додай усі сухі інгредієнти. Додай тертий сир, подрібнену зелену цибулю та нарізану червону рибу. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. Рол з лаваша з червоною рибою та болгарським перцем
Гарна альтернатива звичайним бутербродам.
Тобі знадобиться: 1 лист лаваша, 100 г плавленого сиру, 100 г червоної риби, 50 г огірка, 50 г помідорів, 1-2 салатні листи, 75 г болгарського перцю.
Приготування: Змасти лаваш плавленим сиром. Виклади листя салату, нарізані соломкою овочі та слайси червоної риби. Згорни рол.
10. Омлет із червоною рибою та сиром
Такий сніданок готується буквально за лічені хвилини.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 2 ст. вершків, 50 г червоної риби, 40 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Збий яйце з вершками та спеціями, вилий на сковорідку і дай омлету схопитися. Виклади з одного боку нарізану червону рибу та сир, зверни омлет рулетом і доведи його до готовності під кришкою.
11. Кабачкові оладки з червоною рибою
Чудове поєднання та цікава інтерпретація звичного рецепту.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 100 г червоної риби, 4 ст.л. борошна, 3 яйця, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Натрій кабачки і цибулю, відіжміть і змішай з яйцями, спеціями і давленим часником. Додай борошно та подрібнену червону рибу. Обсмажити оладки з двох сторін до рум'яності.
12. Тости з червоною рибою та скремблом
Ще один цікавий спосіб приготувати яйця із червоною рибою на сніданок.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 4 яйця, 10 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. молока, 1 авокадо, 120 г червоної риби, зелень, спеції.
Зараз читають:15 найкращих рецептів курячих крилець з картоплею в духовці
Підсуши хліб на сковороді і виклади на нього слайси авокадо. Окремо збий яйця, молоко та спеції. Обсмажити скрембл у вершковому маслі, постійно помішуючи. Виклади його на тости і зверху додай скибочки червоної риби.
13. Тости з червоною рибою та яйцем
У масу з авокадо можна додати трохи чилі чи хрону.
Тобі знадобиться: 150 г хліба, 2 ст. сирного сиру, 1 авокадо, спеції, зелень, 1 яйце, 4 помідори чері, 100 г червоної риби.
Приготування: Підсуши та змасти хліб сирним сиром. Розімні м'якоть авокадо, змішай її із зеленню та спеціями, і виклади зверху. Відварити яйце круто. Додай на тости слайси червоної риби, половинки яйця та половинки помідорів чері.
14. Кекси з червоною рибою та овочами
Зручно не лише подавати на сніданок, а й потім узяти із собою.
Тобі знадобиться: 120 г червоної риби, 1 цибулина, 1 морква, 1/2 болгарського перцю, 3 гілочки зелені, спеції, 1 яйце, 1 склянка кефіру, 2 ст.л. манки, 1 ст. олії, 100 г твердого сиру, 1 ст.л. муки|борошна|, 2 ч.л. розпушувача.
Приготування: Віночком зби яйце, масло, кефір, манку, борошно, розпушувач та спеції. Залиш тісто на півгодини. Дрібно наріж всі овочі, обсмаж їх до м'якості і дай охолонути. Наріж червону рибу, натрій сир і змішай все з тестом. Виклади масу у формочки і випікай кекси 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
15. Омлет з червоною рибою та авокадо
Поєднання яєць, авокадо та лосося чи сьомги – це завжди безпрограшний варіант.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 20 мл молока, 10 г вершкового масла, 50 г червоної риби, 1 гілочка кропу, 1/2 авокадо, спеції.
Приготування: Збий яйця зі спеціями та молоком. Розтопи на сковороді вершкове масло, вилий омлет, а зверху виклади смужки червоної риби та слайси авокадо. Посип все рубаним кропом і доведи під кришкою до готовності.
Джерело: dietcenter.com.ua