Лангустини на мангалі – мабуть, це один із найкращих способів приготування такого делікатесу. Ділимося 12 смачними рецептами, які просто знахідка для пікніка з друзями та близькими. Але не забудь – обов'язково видалити у лангустинів кишечник!
Зміст
1. Лангустини в оливковій олії на мангалі
Простий та універсальний рецепт з мінімумом інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 4 ст. оливкової олії, 1/2 лимона, спеції.
Приготування: Змішай оливкову олію, сік лимона та спеції. Замаринуй лангустинів разом із панциром у цьому маринаді на півгодини. А потім обсмаж їх на мангалі на решітці по 5 хвилин з кожного боку.
2. Лангустини без панцира на мангалі
Незрівнянний варіант, який не може не сподобатися.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 2 см імбиру, 1/2 голівки часнику, 3 ст. оливкової олії, 3 ст.л. соєвого соусу, 1,5 ст.л. лимонного соку, 1/2 перча чилі, спеції.
Приготування: Подрібни часник, чилі та імбир. Змішай разом всі інгредієнти для маринаду і замаринуй у ньому очищених лангустинів на 30 хвилин або 1 годину. Жар їх на мангалі на ґратах по 4-5 хвилин із кожного боку.
Зараз читають:20 найкращих рецептів вина з чорної смородини
3. Лангустини у соєвому соусі на мангалі
За бажанням додай ложку кунжутної олії для яскравішого аромату.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 3 ст. лимонного соку, 3 ст. оливкової олії, 100 мл соєвого соусу, спеції, 4 зубчики часнику.
Приготування: Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти для маринаду. Замарин лангустинів приблизно на 1 годину. Струси маринад і жар лангустинів на решітці по 4-5 хвилин з кожного боку.
4. Лангустини з ароматними травами на мангалі
Морепродукти в незвичайному та ароматному маринаді. А що ще потрібне?
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 30 г імбиру, 1 перець чилі, 1 пучок кінзи, 4 гілочки розмарину, 5 зубчиків часнику, 1 ст.л. лимонної цедри, 1 ч. л. винного оцту, 6 ст. оливкової олії, 1 ч.л. цукру, спеції.
Приготування: Подрібни всю зелень, імбир, часник та чилі. Змішай всі інгредієнти для маринаду і замаринуй у ньому лангустинів на 1-2 години у холодильнику. Обсмаж їх на ґратах по 4-5 хвилин із кожного боку.
5. Лангустини в апельсиновому маринаді на мангалі
Цитрусові маринади завжди особливо добрі з лангустинами.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 1/2 апельсина, 1/2 лимона, 6 зубчиків часнику, 2 см імбиру, 1/2 перцю чилі, 1/2 пучка петрушки, 1 ч.л. орегано, 2 ст.л. соєвого соусу, 3 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Відіжми сік з лимона та апельсина, і зніми трохи цедри за смаком. Подрібни часник, перець чилі, петрушку та імбир. Змішай разом всі інгредієнти для маринаду і замаринуй у ньому лангустинів на 30 хвилин. Після чого готуй лангустинів на мангалі на ґратах по 4-5 хвилин із двох сторін.
Зараз читають:Заготівлі з терну на зиму: 20 найкращих рецептів
6. Лангустини у вершковому маслі на мангалі
Маринад на основі вершкового масла надає лангустинам особливий смак.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 1/2 лимона, 50 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, спеції.
Розтопи вершкове масло і змішай його з лимонним соком, давленим часником і спеціями. Очисти лангустинів і замарин їх на півгодини. Жар лангустинів на ґратах по 2-3 хвилини із двох сторін.
7. Лангустини з лимоном на мангалі
Щоб дерев'яні шпажки не горіли, заздалегідь замоч їх ненадовго у воді.
Тобі знадобиться: 6-8 лангустинів, 80 мл соєвого соусу, 1/2 лимона, спеції.
Приготування: Наріж лимон тонкими часточками. Змішай лангустинів з цими часточками і замарин все в соєвому соусі і спеціях на півгодини. Одягни лангустинів і часточки лимона на шпажки і обсмаж їх на мангалі на решітці по 2-3 хвилини з кожного боку.
8. Лангустини у гірчичному маринаді на мангалі
Оригінальний рецепт лангустинів для охочих спробувати щось нове.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 100 г насіння гірчиці, 1 ч.л. устричного соусу, 3 ст.л. оливкової олії, 3 ст.л. соку лайма чи лимона, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Подрібни насіння гірчиці на порошок. Дрібно наріж часник і змішай усі інгредієнти для маринаду. Замаринуй у ньому лангустинів на 1 годину і потім обсмаж їх 3-4 хвилини на мангалі з кожного боку.
9. Лангустини з кетчупом на мангалі
Як не дивно, але маринад на основі звичайного кетчупу теж відмінно підходить до такого делікатного продукту.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 200 г кетчупу, 3 ст. соєвого соусу, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. лимонного соку.
Приготування: Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти для маринаду. Замарин лангустинів на півгодини, періодично перемішуючи. Обсмажити їх на мангалі по 4-5 хвилин з кожного боку.
Зараз читають:Огірки з лимонною кислотою на зиму: 20 найкращих рецептів
10. Лангустини у томатно-медовому маринаді на мангалі
Дуже гармонійне поєднання смаків із легким відтінком азіатської кухні.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 200 г томатного соусу, 2-3 ст. меду, 3 зубчики часнику, 1/2 лимона, 3 ст. соєвого соусу.
Приготування: Відіжми з лимона сік і зніми цедру. Подрібніть часник і змішайте всі інгредієнти для маринаду. Замаринуй у ньому лангустинів на півгодини. Обсмаж їх із двох сторін на ґратах по 4 хвилини.
11. Лангустини у кисло-солодкому маринаді на мангалі
Залежно від своїх переваг, додай більше меду чи лимонного соку.
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 100 мл лимонного соку, 40 мл меду, 1 ч.л. мелений червоний перцю.
Приготування: Змішай мед, лимонний сік та мелений червоний перець. Додай ще спеції за бажанням. Залиш лангустин маринуватися в цьому маринаді на 1,5 години в холодильнику, а потім обсмаж їх на мангалі з двох сторін по 4-5 хвилин.
12. Лангустини у фользі на мангалі
Ще один легкий спосіб приготувати улюблених лангустинів на пікніку!
Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 6 гілочок розмарину, 80 мл оливкової олії, 40 мл лимонного соку, спеції.
Приготування: Склади фольгу в два шари і змасти її оливковою олією. Масло, що залишилося змішай з лимонним соком і спеціями за смаком. Змасти цим маринадом лангустинів, зверху виклади розмарин і загорни їхню фольгу. Готуй лангустинів на мангалі 10 хвилин, після чого розгорни фольгу і готуй ще 5-7 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua