З кабачків можна приготувати багато різних закусок, і дуже цікавий варіант тут – намазка на бутерброди. Плюс у тому, що вона швидко готується, а ще ідеально урізноманітнить повсякденний раціон. Зібрали для тебе 10 найкращих рецептів!
Зміст
1. Намазка з кабачків із цибулею та морквою
Молоді кабачки навіть не обов'язково чистити від шкірки.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 2 цибулини, 2 моркви, 4 плавлені сирки, 1 ч.л. солі, 1 ч. л. паприки, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою. Додай нарізані кубиком кабачки і всі спеції, і протушкуй на слабкому вогні до м'якості. Відправ овочі та плавлений сир у блендер, і збий намазку до однорідності.
2. Намазка із кабачків із зеленню на бутерброди
Зелені можна взяти більше чи менше – як захочеш.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 морква, 1 цибулина, 2 плавлені сирки, 1 пучок зелені, 2 зубчики часнику, спеції.
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів желе з білої смородини
Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 4-5 хвилин. Виклади нарізані кабачки та смажу все разом до м'якості. Дай овочам охолонути і блендером зби їх з плавленим сиром і часником до однорідності. Приправ намазку, що вийшла, за смаком і вмішай рубану зелень.
3. Намазка із запечених кабачків на бутерброди
Ідеальний рецепт овочевої намазки для шанувальників правильного харчування.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 морква, 1 пучок кінзи, 2-3 зубчики часнику, 3 ст.л. оливкової олії, спеції, прованські трави.
Приготування: Наріж кабачки та моркву кубиком, додай часник, збризкає оливковою олією і приправ. Запікай 20-25 хвилин у духовці при 200 градусах, після чого відправ овочі та кінзу в блендер і збий намазку до однорідності.
4. Намазка з кабачків та гарбуза
Для більш яскравого та апетитного відтінку – приправ намазку куркумою.
Тобі знадобиться: 400 г кабачків, 150 г гарбуза, 1/2 цибулини, 100 г вершкового сиру, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до прозорості. Виклади нарізаний кубиком гарбуз з кабачками і жар до готовності овочів. Завантажити овочі, рубану зелень, часник і вершковий сир в блендер. Збий і приправ намазку.
5. Намазка з кабачків з плавленим та твердим сиром
Спробуй приготувати її з різними видами сиру до смаку.
Зараз читають:15 листкових салатів з курячою грудкою, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 100 г плавленого сиру, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж кабачки на сковороді до м'якості. Натріть обидва види сиру, відправте всі інгредієнти в блендер і зби намазку. Якщо вона вийшла занадто густою, тоді додай трохи оливкової олії чи майонезу. Приправ намазку улюбленими спеціями та подавай до столу.
6. Намазка з кабачків із бринзою на бутерброди
Замість бринзи підійде фета або інший солоний сир.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 200 г бринзи, 100-200 г майонезу, 2 зубчики часнику, спеції, ароматні трави.
Приготування: Наріж і обсмаж або запікання кабачки до м'якості. Блендером збий їх із бринзою та часником до однорідності. Втрути майонез до бажаної консистенції намазки і приправ за смаком.
7. Намазка з кабачків із волоськими горіхами
Така намазка стане чудовою альтернативою пісному паштету.
Тобі знадобиться: 300 г кабачків, 50 г волоських горіхів, сіль, мелений червоний перець, сушений розмарин, мелений сушений часник.
Приготування: Обсмажити горіхи на сухій сковороді та подрібнити їх у крихту. Наріж і обсмаж кабачки до м'якості, приправ та завантаж їх у блендер. Додай горіхи і трохи зелені за бажанням, і зби намазку.
8. Намазка з кабачків із медом на бутерброди
Оригінальний рецепт, в якому відразу зібрано всі найкращі ідеї.
Зараз читають:15 швидких рецептів паштету зі свинячої печінки
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 4 ст.л. вершкового сиру, 150 г твердого сиру, 2 жмені волоських горіхів, 2 ч.л. меду, 8 листків базиліка, 6 гілочок кропу.
Приготування: Подрібніть горіхи в крихту, нарубай зелень і натрій твердий сир. Наріж кабачки кубиком і обсмаж до м'якості. Виделкою розімни їх у пюре і змішай з іншими інгредієнтами. Якщо хочеш отримати більш однорідну текстуру – зби намазку блендером.
9. Намазка з кабачків з помідорами та базиліком
Секрет цієї намазки – горіхи та копчена паприка.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 2 помідори, 2 цибулини, 2 зубчики часнику, 8 ст.л. вершкового сиру, 1 пучок базиліка, 100 г пармезану, 5 ст. рубаного мигдалю, 4 ст. рубаних фісташок, 2 ч.л. копченої паприки, оливкова олія.
Приготування: Наріж кабачки з цибулею, додай часник, збризкати все маслом і запікати 25 хвилин у духовці при 180 градусах. Блендер подрібни базилік, горіхи і тертий пармезан. Додай очищені нарізані помідори та решту інгредієнтів, і ще раз збий намазку.
10. Намазка з кабачків з йогуртом та фетою
Ніжний літній рецепт, коли хочеться чогось смачного та низькокалорійного.
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 100 г фети, 4 ст. густого йогурту, 1 жменю волоських горіхів, 1/2 пучка петрушки, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Наріж та обсмаж кабачки до м'якості. Подрібніть петрушку, порубай горіхи і відправте всі інгредієнти в блендер. Збий і приправ намазку.
Джерело: dietcenter.com.ua