Смачний, ніжний та корисний лосось найкраще виходить саме у духовці. Стейк залишається соковитим, дуже швидко готується та відмінно поєднується з різними гарнірами – від рису до картоплі. Ділимося 12 перевіреними рецептами!
Зміст
1. Стейк лосося з лимоном та розмарином у духовці
За бажанням замість розмарину можна взяти гілочки чебрецю.
Тобі знадобиться: 1 стейк лосося, 1 ст. оливкової олії, 1/2 лимона, 1 гілочка розмарину, 2 зубчики часнику, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Замаринуй стейк лосося в олії, лимонному соку, спеціях та давленому часнику на 20 хвилин. Виклади зверху пару часточок лимона і гілочку розмарину і відправь рибу в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
2. Стейки лосося у фользі
Щоб стейки залишилися максимально соковитими, краще загорнути їх у фольгу.
Тобі знадобиться: 2 стейки лосося, 1/2 лимона, 1 ч.л. сушеного базиліка, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Натрій стейки спеціями та оливковою олією, присип їх базиліком і виклади кожен на лист фольги. Зверху додай часточки лимона, загорни фольгу і відправ лосось на 25-30 хвилин у духовку при 180 градусах.
Зараз читають:20 простих рецептів помідорів у власному соку на зиму
3. Стейк лосося у рукаві
Ще один хороший спосіб зберегти всі корисні соки та жири з риби.
Тобі знадобиться: 1 стейк лосося, 1/2 цибулини, 1/2 лимона, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Замаринуй стейк лосося в кільцях цибулі, часточках лимона, олії та спеціях на півгодини. Потім переклади його в рукав вже без цибулі з лимоном і запікай протягом 25 хвилин в духовці при 180 градусах.
4. Стейки лосося з картоплею в духовці
Щоб не готувати гарнір окремо – лови цей рецепт!
Тобі знадобиться: 2-3 стейки лосося, 350 г картоплі, 1 лимон, 1 ч.л. прованських трав, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Збризкайте стейки лимонним соком, маслом і посип спеціями з прованськими травами. Залиш їх маринуватися на 20 хвилин. Картоплю наріж тонкими слайсами, збризкає маслом і посип спеціями, і відразу порційно виклади на 2-3 листи фольги. Додай зверху стейки лосося та пару часточок лимона, загорни фольгу та запікай усі разом 25 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Запечені стейки лосося з білим вином
Вишуканий рецепт у найкращих традиціях французької кухні.
Тобі знадобиться: 3 стейки лосося, 100 мл білого сухого вина, 100 г лимона, 30 мл оливкової олії, 50 г кропу, спеції.
Приготування: Натрі стейки спеціями та збризкання оливковою олією. У форму для запікання виклади гілочки кропу та часточки лимона, зверху додай стейки лосося та влий вино. Накрий все фольгою і відправте рибу в духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів вареників з вишнею
6. Стейк лосося в соєвому соусі з гірчицею
Незвичайний варіант маринаду лише з трьох інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 стейк лосося, по 1 ст. лимонного соку, соєвого соусу та гірчиці.
Приготування: Змішай інгредієнти для маринаду та залий їм стейк лосося на 20 хвилин. Після чого відправ його в духовку приблизно на 25 хвилин при 180 градусах.
7. Стейк лосося з медом у духовці
Солодкувата медова глазур дуже гармонійно доповнює саме лосося.
Тобі знадобиться: 1 стейк лосося, по 2 ч.л. соєвого соусу, меду та діжонської гірчиці.
Приготування: Змішай інгредієнти для маринаду, замаринуй у ньому стейк лосося та залиш на 20 хвилин. Запікайте рибу в духовці 20-25 хвилин при 180 градусах.
8. Стейки лосося з гірчицею та часником у духовці
Для цього рецепту найкраще підійде гірчиця з подрібненим насінням.
Тобі знадобиться: 2 стейки лосося, 2 гілочки петрушки, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. гірчиці, по 2 ч. л. оливкової олії та лимонного соку, 2 скибочки лимона, спеції.
Приготування: Подрібни часник та петрушку, і змішай їх з олією, лимонним соком, гірчицею та спеціями. Натрій стейки цим маринадом, виклади на пергамент і додай зверху по кружечку лимона. Запікай лосось близько 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
9. Стейки лосося під сиром у духовці
Звичайно, можна просто засипати лосось тертим сиром, але є краща ідея.
Тобі знадобиться: 4 стейки лосося, 150 г вершкового сиру, 1 зубчик часнику, 10 г лимонної цедри, 25 г панірувальних сухарів, 25 г тертого пармезану, 10 г паприки, 20 г петрушки, оливкова олія, сіль, мелений.
Зараз читають:Пиріг на молоці: 15 рецептів, від яких у тебе потечуть слинки
Приготування: Натрій стейки лосося спеціями, змішай вершковий сир, рубану петрушку і часник, і виклади зверху на рибу. Окремо змішай сухарі, пармезан, лимонну цедру та паприку та посип зверху. Виклади стейки в змащену олією форму і запікайте близько 20 хвилин у духовці при 180 градусах.
10. Стейк лосося з мигдалем та сиром у духовці
Радимо вибирати стейк товстіший!
Тобі знадобиться: 1 стейк лосося, 2 гілочки петрушки, 40 г очищеного мигдалю, 40 г твердого сиру, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Натрій сир і змішай його з рубаною петрушкою і подрібненим мигдалем. Натрій лосось спеціями, виклади в змащену олією форму і зверху додай цю суміш. Відправте стейки в духовку на 15-18 хвилин при 200 градусах.
11. Запечені стейки лосося з овочами
Дуже зручно використовувати заморожену суміш одразу з різними овочами.
Тобі знадобиться: 2 стейки лосося, 1 помідор, 400 г овочевого міксу на смак, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: На два листи фольги виклади овочі та часточки помідорів, зверху додай по стейку та полів усе оливковою олією. Посип спеціями, загорни фольгу і відправ в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
12. Стейки лосося з майонезом у духовці
Ароматну скоринку від майонезу неможливо нічим замінити!
Тобі знадобиться: 2 стейки лосося, 100 г твердого сиру, 3 ст.л. майонезу, 1 ст.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Виклади стейки лосося у форму для запікання, збризкати лимонним соком і приправ за смаком. Змасти їх майонезом, посип тертим сиром і відправ в духовку приблизно на 20 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua