12 рецептів аджики з яблуками, на які варто звернути увагу

Важко знайти більш універсальну закуску, ніж аджика – вона може бути як намазкою на хліб, так і соусом до м'яса чи інших страв. Аджика з яблуками відрізняється легкою приємною кислинкою, що виділяється на тлі яскравого смаку овочевого. А як її приготувати – дивись у наших рецептах!

Зміст

  • 1. Аджика з яблуками, морквою та помідорами
  • 2. Аджика з яблуками та цибулею
  • 3. Аджика з яблуками на зиму
  • 4. Гостра аджика з яблуками без оцту
  • 5. Аджика з кабачків із яблуками
  • 6. Аджика з баклажанами та яблуками
  • 7. Сира аджика з яблуками
  • 8. Аджика з яблуками та хріном
  • 9. Аджика із слив з яблуками
  • 10. Аджика з яблуками та селерою
  • 11. Аджика з яблуками та волоськими горіхами
  • 12. Аджика з яблуками та гарбузом
  • 1. Аджика з яблуками, морквою та помідорами

    Базовий варіант, який ти можеш доповнити улюбленими спеціями.

    Тобі знадобиться: 5 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг яблук, 1 кг болгарського перцю, 5-6 гострих перців, 250 г часнику, 1 склянка яблучного оцту, 3 ст. солі, 2 склянки цукру.

    Приготування: Очисти і крупно наріж всі овочі з яблуками, пропусти через м'ясорубку і протушкуй 1,5 години на слабкому вогні, періодично помішуючи. Окремо подрібни гострий перець із часником. Додай їх в аджику разом із цукром, сіллю та оцтом, і провари ще 40 хвилин. Влий яблучний оцет, прогрій аджику ще трохи і закатай у стерилізовані банки.

    2. Аджика з яблуками та цибулею

    Ще один цікавий рецепт аджики із простих та доступних продуктів.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 кг яблук, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг болгарського перцю, 2 гострі перці, 500 мл олії, 1 ст.л. червоного меленого перцю, 2 ст. солі, спеції, 5 ст. цукру, 60 мл оцту, 500 г часнику, мелений перець чилі.

    Приготування: Очисти всі овочі та фрукти, включаючи часник та гострий перець. Наріж і пропусти їх через м'ясорубку. Влий масло, доведи аджику до кипіння і проварити півгодини на середньому вогні. Додай всі інгредієнти, що залишилися, провари аджику ще 10 хвилин і закатай в стерилізовані банки.

    Зараз читають:Алича на зиму: 20 найкращих рецептів та способів приготування

    3. Аджика з яблуками на зиму

    Через оцет і олію – така аджика максимально добре зберігається весь сезон.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг яблук, 1 кг моркви, 2-3 перцю чилі, 200 г часнику, 1 склянка оцту, 1 склянка рослинної олії, 1 склянка цукру, 1/4 склянки солі .

    Приготування: Очисти та пропусти всі овочі з яблуками через м'ясорубку. Протушкуйте заготовку 1 годину на слабкому вогні. Додай подрібнений часник, чилі до смаку та всі інші інгредієнти. Проварити ще 5-10 хвилин і закатай аджику в стерилізовані банки.

    4. Гостра аджика з яблуками без оцту

    Якщо любиш зовсім гострі закуски, візьми ще більше перцю.

    Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 250 г яблук, 100 г болгарського перцю, 3 гострі перці, 30 г часнику, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 4 ст. рослинного масла.

    Приготування: Очисти всі інгредієнти та подрібніть їх за допомогою м'ясорубки або блендера. Додай олію, сіль та цукор за смаком. Доведи до кипіння і проваріть аджику півгодини на середньому вогні. Розлий її в стерилізовані банки.

    5. Аджика з кабачків із яблуками

    Коли традиційні рецепти вже перепробовані, можна приготувати щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 500 г яблук, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, 1 головка часнику, 1,5 кг помідорів, 100 г цукру, 2 ст. солі, 200 мл олії, спеції.

    Приготування: Очисти овочі, яблука та часник. Пропусти все через м'ясорубку і додай сіль, цукор та олію. Доведи до кипіння і проваріть аджику 40 хвилин на середньому вогні. Приправ її за смаком, провари ще 10 хвилин і розлий по стерилізованих банках.

    6. Аджика з баклажанами та яблуками

    Виходить не дуже гострою, тому її можна їсти прямо ложкою.

    Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 500 г яблук, 2 кг помідорів, 500 г цибулі, 1 кг болгарського перцю, 2 головки часнику, 2 перцю чилі, 100 мл олії, 50 мл оцту, 100 г цукру, 1,5 год. л. солі.

    Зараз читають:Невід’ємний гарнір до будь-якого столу: майстер-клас варіння рису у каструлі

    Приготування: Очисти і довільно наріж всі овочі з яблуками, чилі та часником. Пропусти їх через м'ясорубку, додай сіль, цукор та олію. Доведи аджику до кипіння і проварити 40 хвилин на середньому вогні. Додай оцет і спеції до смаку, перемішай і розлий аджику по стерилізованих банках.

    7. Сира аджика з яблуками

    Зберігати таку незвичайну заготівлю обов'язково рекомендуємо у холодному місці.

    Тобі знадобиться: 400 г помідорів, 100 г яблук, 100 г болгарського перцю, 1/2 перцю чилі, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. коріандру, 30 мл яблучного оцту.

    Приготування: Довільно наріж овочі та яблука. Пропусти все через м'ясорубку з чилі та часником. Додай цукор, сіль та спеції, і перемішай до розчинення. Влий яблучний оцет, знову перемішай, розлий аджику в стерилізовані банки і зберігай на холоді.

    8. Аджика з яблуками та хріном

    Корінь хрону завжди надає гостроти та пікантності.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 500 г яблук, 2 перцю чилі, 3 корені хрону, 100 г цукру, 70 г солі, 1 склянка рослинної олії, 50 .

    Очисти , довільно наріж і пропусти всі основні інгредієнти через м'ясорубку. Проварити аджику приблизно 40 хвилин, помішуючи. Додай решту інгредієнтів, провари ще 10 хвилин і розлий по стерилізованих банкам.

    9. Аджика із слив з яблуками

    Особливо гарна як соус до яловичини або баранини.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи без кісточок, 200 г яблук, 100 г часнику, 200 г болгарського перцю, 400 г помідорів, 50 г гострого перцю, 200 г цибулі, 100 г цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Видалити зі сливи кісточки та очисти решту інгредієнтів. Пропусти все разом через м'ясорубку і провари 1:00 на слабкому вогні. Додай сіль, цукор та спеції за смаком, і провари ще півгодини. Закатай аджику у стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 чудових рецептів наливки зі сливи

    10. Аджика з яблуками та селерою

    Найсмачніша аджика, в якій основний продукт – саме яблука.

    Тобі знадобиться: 1 кг зелених яблук, 100 г стебел селери, 1/2 пучка петрушки, 10 г перцю чилі, 80-100 г часнику, 25 г солі, 50 г цукру, по 0,5 ч.л. хмелі-сунелі та коріандру.

    Очисти і крупно наріж яблука, додай 150-200 мл води і протушкуй їх під кришкою близько 20 хвилин на слабкому вогні. Подрібни селера, петрушку, чилі та часник будь-яким зручним способом. Додай всі ці інгредієнти та спеції до яблучної заготівлі. Протушкуй аджику ще 15 хвилин, помішуючи, і потім закатай її в стерилізовані банки на зиму.

    11. Аджика з яблуками та волоськими горіхами

    У цій закусці чітко зчитуються нотки грузинської кухні.

    Тобі знадобиться: 300 г гострого перцю, 1 кг болгарського перцю, 2,5 кг помідорів, 400 г очищених волоських горіхів, 1 кг яблук, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 300 г часнику, 300 г зелені, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти та пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку. Додай сіль та спеції до смаку, доведи аджику до кипіння і вари її 2 години на слабкому вогні. Закатай у стерилізовані банки.

    12. Аджика з яблуками та гарбузом

    Лови ще одне чудове поповнення в скарбничку оригінальних рецептів!

    Тобі знадобиться: 5 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г яблук, 1 кг болгарського перцю, 1,5 кг гарбуза, 6 головок часнику, 500 мл олії, 100 г цукру, 150 г солі, 150 мл яблучного оцту перців, спеції.

    Приготування: Очисти та довільно наріж всі основні інгредієнти. Пропусти їх через м'ясорубку та уваривай заготівлю 1-1,5 години на слабкому вогні. Додай цукор, сіль, олію та спеції за смаком. Вари ще півгодини, влий оцет і закатай аджику в стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *