12 незрівнянних салатів з кабачків та помідорів на зиму.

на зиму. />

Овочеві салати – просто знахідка на зиму, коли не вистачає свіжих овочів. Наприклад, цього разу пропонуємо тобі приготувати салат із кабачків та помідорів. Бери на замітку наші 12 найсмачніших рецептів!

Зміст

  • 1. Салат з кабачків та помідорів з болгарським перцем на зиму
  • 2. Салат з кабачків та помідорів по-татарськи
  • 3. Салат з кабачків та помідорів з рисом на зиму
  • 4. Салат з кабачків та помідорів з грибами на зиму
  • 5. Салат з кабачків, огірків та помідорів на зиму
  • 6. Салат з кабачків та помідорів з томатною пастою
  • 7. Салат з кабачків, баклажанів та помідорів на зиму
  • 8. Салат з кабачків та зелених помідорів на зиму
  • 9. Салат з кабачків та помідорів з капустою на зиму
  • 10. Салат «Тіщина мова» з кабачків та помідорів
  • 11. Гострий салат із кабачків та помідорів на зиму
  • 12. Овочевий салат із кабачків та помідорів з імбиром
  • 1. Салат з кабачків та помідорів з болгарським перцем на зиму

    Простий, ароматний та злегка пікантний – відмінний вибір.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 3 кг помідорів, 6 болгарських перців, 50 мл олії, 2 головки часнику, 1 склянка цукор, 2 ст.л. солі, 2 ст. оцту.

    Приготування: Наріж помідори кубиком, змішай їх із сіллю та цукром, і протушкуй 10 хвилин. Додай нарізані кабачки та протушкуй ще 15 хвилин. Додай нарізаний болгарський перець, подрібнений часник і масло, потім 15 хвилин і влий оцет. Перемішай салат і закатай його в стерилізовані банки.

    2. Салат з кабачків та помідорів по-татарськи

    Цікава особливість цього салату у тому, що сюди йде ще й яблуко.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 цибулина, 200 г помідорів, 3 зубчики часнику, 100 г моркви, 1/2 болгарського перцю, 1 яблуко, 1/2 перцю чилі, 100 г цукру, 25 г солі, 30 мл оцту.

    Приготування: Подрібни в блендері помідори, болгарський перець, моркву, цибулю, часник та яблуко. Додай цукор, сіль та чилі, і виклади в цей соус нарізані кабачки. Доведи все до кипіння, проварити 1 годину на слабкому вогні, влий оцет і закатай салат у підготовлені банки.

    3. Салат з кабачків та помідорів з рисом на зиму

    Повноцінна основна страва, а не просто легкий овочевий салат.

    Зараз читають:15 простих рецептів смарагдового варення з аґрусу

    Тобі знадобиться: 2,5 кг помідорів, 1 кг кабачків, 1 кг моркви, 500 г цибулі, 300 г рису, 1 кг болгарського перцю, 350 мл олії, 3 ст.л. солі, 4 ст. цукру, 250 мл оцту, по 10 горошин чорного та запашного перцю, 10 бутонів гвоздики, 5 лаврових листів.

    Приготування: Довільно наріж і змішай усі овочі, додай олію, сіль, цукор та спеції, і протушкуй 1 годину на слабкому вогні, помішуючи. Додай промитий рис і протушкуй ще 30 хвилин. Влий оцет, розклади салат по банкам, простерилізуй ще 20 хвилин і закатай кришками.

    4. Салат з кабачків та помідорів з грибами на зиму

    У цей рецепт чудово йдуть абсолютно будь-які гриби, які тобі більше подобаються.

    Тобі знадобиться: 3 кг кабачків, 1 кг грибів, 1 кг помідорів, 2 пучки зелені, 200 мл олії, 50 г вершкового масла, 100 г борошна, 2 ст.л. солі, спеції.

    Приготування: Наріж кабачки кружальцями, посоліть, обваляй у борошні і обсмаж на олії з двох сторін до рум'яності. Наріж гриби, а якщо в тебе лісові – тоді спочатку привари їх 10 хвилин. Обсмаж гриби на вершковому маслі до рум'яності, приправ, змішай з кабачками і протушкуй ще 7 хвилин.

    Наріж помідори кружальцями, теж злегка обсмаж їх у маслі і додай до кабачків. Туди ж додай рубану зелень, ще трохи спецій, і протушкуй все разом ще 5 хвилин. Розклади салат у чисті банки, простерилізуй їх 30 хвилин у киплячій воді і заходьте на зиму.

    5. Салат з кабачків, огірків та помідорів на зиму

    Приємна перевага цього салату в тому, що пропорції овочів можна міняти на власний смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 500 г кабачків, 800 г огірків, 700 г болгарського перцю, 500 г яблук, 100 мл олії, 1 ст.л. солі, 2 ст. цукру.

    Приготування: Довільно наріж всі овочі, змішай їх з олією, цукром та сіллю, і залиш настоятися на 2-3 години. Потім доведи до кипіння та протушкуй салат 10 хвилин. Розклади його в стерилізовані банки і закатай.

    6. Салат з кабачків та помідорів з томатною пастою

    Для любителів максимально насиченого томатного смаку.

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 10 помідорів, 10 цибулин, 5 болгарських перців, 250 г цукру, 250 мл олії, 250 мл томатної пасти, 1 л води, 2 ст.л. солі, 2 ст. оцту.

    Зараз читають:Абрикоси на зиму – 20 найсмачніших рецептів заготовок з абрикосів

    Приготування: Довільно наріж кабачки, помідори, цибулю та болгарський перець. Додай воду, томатну пасту, олію, сіль та цукор, доведи до кипіння і протушкуй 45 хвилин. Влий оцет, потім ще 10 хвилин і закатай салат у підготовлені банки.

    7. Салат з кабачків, баклажанів та помідорів на зиму

    Дуже ситний салат, який нагадуватиме про літо навіть у морозні зимові дні.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 гострий перець, 500 мл олії, 1 головка часнику, 120 мл оцту, 200 г цукру, 2 ст.л. солі.

    Пропусти через м'ясорубку очищені помідори, гострий перець і часник. Натрій моркву, а кабачки і баклажани наріж кубиком. Додай в томатне пюре олію, сіль та цукор, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Виклади кабачки та баклажани, і провари ще півгодини. Влий оцет і закатай салат у стерилізовані банки.

    8. Салат з кабачків та зелених помідорів на зиму

    Можеш додати|добавляти| трохи моркви або болгарського перцю для кольору.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг зелених помідорів, 1,2 кг кабачків, 1 головка часнику, 6 цибулин, 3 пучки зелені, 2,5 л води, 6 ст.л. солі, 3 ст. цукру, 6 лаврового листя, 6 бутонів гвоздики, 1 ст.л. суміші перців горошком, 6 ст. оцту.

    Приготування: Наріж помідори та кабачки кружальцями, цибуля – кільцями, часник – пластинками, а зелень подрібни. Гарно виклади всі шарами у банки. Окремо звари маринад із води, цукру, солі та спецій. Влий у нього оцет, залий їм салат і простерилізуй його ще 20 хвилин у киплячій воді.

    9. Салат з кабачків та помідорів з капустою на зиму

    Звичайна білокачанна капуста дуже гармонійно доповнює овочевий салат.

    Тобі знадобиться: 1 кг кабачків, 1 кг помідорів, 1 кг капусти, 1 кг моркви, 500 г цибулі, 250 мл олії, 125 мл оцту, 1 ст.л. цукру, 2 ст. солі.

    Приготування: Наріж капусту, натрі моркву, наріж цибулю пір'ям, додай масло і протушкуй 10-15 хвилин. Додай терті кабачки та протушкуй ще 10 хвилин. Додай сіль, цукор та подрібнені у блендері помідори. Доведи овочі до кипіння і знову протушкуй 10 хвилин. Влий оцет, потім салат останні 10 хвилин і розклади його в підготовлені банки.

    Зараз читають:Чорна смородина з цукром на зиму без варіння – 20 чудових рецептів

    10. Салат «Тіщина мова» з кабачків та помідорів

    Одна з найпопулярніших зимових заготовок, яка чудово доповнить цю добірку рецептів!

    Тобі знадобиться: 2 кг кабачків, 1,5 кг помідорів, 300 г болгарського перцю, 500 г моркви, 100 г часнику, 20 г гострого перцю, 150 мл олії, 120 мл оцту, 200 г цукру, 35 г солі.

    Натрій моркву і обсмаж її в маслі до м'якості. Подрібни помідори в блендері, вилий до моркви і додай цукор із сіллю. Доведи до кипіння та виклади туди нарізані кабачки та болгарський перець. Протушкуй заготовку 20 хвилин і додай часник, гострий перець і оцет. Потім салат ще 5 хвилин і заходи в банки на зиму.

    11. Гострий салат із кабачків та помідорів на зиму

    Гостроту салату можна варіювати, змінюючи кількість чилі.

    Тобі знадобиться: 12 кабачків, 3 перці чилі, 500 г помідорів, 2 ст. солі, 4 ст. цукру, 1/2 склянки оцту, 1 склянка олії, 2 головки часнику.

    Приготування: Наріж кабачки шматочками, подрібни помідори в блендері, додай цукор, сіль та масло, і протушкуй всі півгодини після кипіння. Додай подрібнений часник і перець чилі, протушкуй ще 15 хвилин і влий оцет. Розклади салат по банкам і закатай кришками.

    12. Овочевий салат із кабачків та помідорів з імбиром

    Оригінальна пікантна закуска з імбиром та гострим перцем.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг кабачків, 600 г баклажанів, 1 кг помідорів, 200 г болгарського перцю, 200 г моркви, 90 г цибулі-порею, 30 г гострого червоного перцю, 1 ч.л. суміші перців горошком, 30 г кінзи, 20 г імбиру, 50 г цукру, 40 г солі, 50 мл олії, 40 мл лимонного соку, 30 мл оцту.

    Приготування: Наріж баклажани кубиком, збризкайте лимонним соком і обсмаж на сковороді. Так само наріж кабачки і болгарський перець. Натрій моркву, нашаткуй лук-порей і змішай ці овочі разом. Окремо подрібни у блендері помідори, гострий перець, часник та імбир.

    Змішай всі інгредієнти, влий олію, додай сіль та цукор, і доведи суміш до кипіння. Туши заготівлю близько 40 хвилин на слабкому вогні. Додай спеції, рубану кинзу та оцет, потім ще пару хвилин і закатай салат у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *