Домашній паштет зі свинячої печінки завжди буде набагато смачнішим і кращим за будь-які магазинні заготовки. Тим більше, його можна приготувати по-різному – наприклад, з додаванням спецій, овочів або фруктів. Розповідаємо 15 чудових рецептів!
Зміст
1. Паштет зі свинячої печінки з морквою та цибулею
Класичний рецепт, яким користуються у багатьох сім'ях.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 2 ст. свинячого жиру, 1 морква, 2 цибулини, спеції.
Приготування: Довільно наріж печінку і обсмаж її на жирі з усіх боків. Додай подрібнену цибулю та моркву, і смажу все разом до готовності. Приправ за смаком, протушкуй ще пару хвилин і подрібни паштет блендером.
2. Паштет із свинячої печінки із салом
Такий паштет виходить максимально ніжним та м'яким.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 300 г сала, 300 г моркви, 150 г цибулі, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти. Обсмаж печінку та сало близько 10 хвилин, додай овочі та жар на середньому вогні до м'якості всіх інгредієнтів. Приправ та пропусти паштет через м'ясорубку.
3. Паштет із свинячої печінки з м'ясом
За бажання, можеш додати сюди ще трохи сала.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 500 г свинини, 1 цибулина, 1 морква, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти і обсмаж їх разом близько 10-15 хвилин, помішуючи. Влий трохи води та туші все на слабкому вогні 1 годину під кришкою. Пропусти паштет через м'ясорубку і приправ за смаком.
Зараз читають:20 відмінних рецептів настоянки із чорної смородини
4. Паштет із свинячої печінки з яйцем
Яйця – одна з найпопулярніших добавок до класичного печінкового паштету.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 2 моркви, 2 цибулини, 3 яйця, 200 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю. Відварити до готовності свинячу печінку, яйця та моркву. Пропусти все через м'ясорубку разом із вершковим маслом, ретельно перемішай паштет і приправ.
5. Паштет зі свинячої печінки та легень
Легкі потрібно виварити до м'якості, тому краще зробити це заздалегідь.
Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 300 г свинячих легень, 3 цибулини, 150 г вершкового масла, спеції.
Приготування: Відвари свинячі легені та печінку до готовності. Наріж цибулю, обсмаж її до золотистості і двічі пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку. Приправ паштет і втрути в нього м'яке вершкове масло.
6. Паштет зі свинячої печінки у духовці
Запечений паштет чудово прикрасить навіть святковий стіл!
Тобі знадобиться: 200 г курки, 400 г свинячої печінки, 1 фіолетова цибулина, 250 сала, 1 морква, 6 лаврових листків, спеції.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку курку, свинячу печінку, сало та овочі. Приправ фарш, виклади його у форму і зверху додай лаврове листя. Накрийте пергаментом і запікайте паштет 1 годину при 180 градусах в духовці.
7. Паштет із свинячої печінки на зиму
Печінковий паштет у банках обов'язково потрібно зберігати у темному прохолодному місці.
Тобі знадобиться: 1 кг свинячої печінки, 3 цибулини, 3 моркви, 200 г вершкового масла|мастила|, спеції.
Приготування: Наріж і обсмаж свинячу печінку до готовності. Окремо обсмаж крупно нарізані овочі. Подрібни все за допомогою блендера або м'ясорубки, приправ та втрути м'яке вершкове масло. Виклади паштет у підготовлені банки, простерилізуй їх у киплячій воді ще 2 години і закатай.
8. Паштет із свинячої печінки з яблуками
Соковитий, ніжний та оригінальний. А що ще потрібне?
Тобі знадобиться: 200 г свинячої печінки, 100 г моркви, 100 г цибулі, 70 г яблука, 1 яйце, 2 зубчики часнику, 1 ст. дижонської гірчиці, спеції.
Приготування: Відвари печінку до готовності та наріж. Подрібни цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості, додай нарізані яблука та смажу ще 5-6 хвилин. Додай свинячу печінку і протушкуй всі 10-15 хвилин під кришкою. Окремо відвари яйце. Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку разом із часником. Додай у паштет спеції та гірчицю.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із кропиви
9. Паштет із свинячої печінки з грибами
Для більш цікавого смаку – додай до паштету пару ложок соєвого соусу.
Тобі знадобиться: 700 г свинячої печінки, 200 г вершкового масла, 400 г грибів, 300 г цибулі, 400 г моркви, спеції.
Приготування: Наріжте печінку та овочі, і обсмажте свинячу печінку з цибулею близько 10 хвилин на частині вершкового масла. Додай моркву, спеції та ще 100 г олії, і туши всі разом до м'якості під кришкою. На маслі, що залишилася, обсмаж нарізані гриби. Подрібни всі інгредієнти блендером і приправ паштет.
10. Паштет із свинячої печінки з чорносливом та беконом
Оригінальний запечений паштет доповнити будь-який стіл на свято.
Тобі знадобиться: 100 г бекону, 500 г свинячої печінки, 250 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 150 мл 20% вершків, 100 г чорносливу, 2 ст.л. коньяку.
Приготування: Подрібніть блендером свинячу печінку з фаршем, яйцем, вершками та спеціями. Додай коньяк і перемішай. Вистели форму пергаментом, а потім слайсами бекону. Виклади половину фаршу, розклади чорнослив і знову фарш, і зверху закрий все беконом. Поставте форму в глибокий посуд з водою, накрийте фольгою і відправте на 2 години в духовку при 170 градусах.
11. Паштет зі свинячої печінки з вершками та вершковим маслом
Відмінний спосіб подачі паштету рулетом просто знахідка.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 2 цибулини, 1 морква, 2 ст. коньяку, 150 г вершкового масла|мастила|, 100 мл вершків, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою. Окремо обсмаж свинячу печінку, влий вершки, додай овочі і протушкуй все до м'якості. Додай спеції, 50 г вершкового масла і коньяк, і зби масу блендером. Виклади паштет на плівку рівним шаром, змасти маслом, що залишилося, і згорни тугий рулет за допомогою плівки. Прибери його на кілька годин у холодильник.
12. Паштет із свинячої печінки з коньяком
Замість коньяку можна додати трохи сухого вина, і теж буде дуже смачно.
Зараз читають:20 найкращих ПП рецептів з кабачків на будь-який смак
Тобі знадобиться: 1,5 кг свинячої печінки, 200 г цибулі, 200 г моркви, 200 мл 33% вершків, 300 г вершкового масла|мастила|, 100 г часнику, 200 мл коньяку, спеції.
Приготування: Наріж печінку і злегка обсмаж її з усіх боків. Окремо кілька хвилин обсмаж подрібнені овочі. Додай часник, коньяк та спеції, та випари коньяк.
Додай печінку та доведи все до готовності під кришкою. В кінці – влий вершки і протушкуй, поки вони не вберуться. Подрібни паштет блендером. Окремо збий до пишності м'яку олію та змішай з паштетом.
13. Паштет із свинячої печінки з куркою
Більш різкий смак печінки та нейтральний смак курячої грудки – чудово доповнюють один одного.
Тобі знадобиться: 250 г свинячої печінки, 150 г курячого філе, 100 г моркви, 80 г цибулі, 100 мл вершків, 220 мл води, спеції.
Приготування: Наріж всі інгредієнти. Трохи обсмаж свинячу печінку з курячим філе, додай овочі та влий воду. Туши до її випаровування, влий вершки та протушкуй ще 5 хвилин. Подрібни паштет блендером і приправ за смаком.
14. Паштет зі свинячої печінки та серця
Якщо хочеш залишити у паштету яскравішу текстуру, тоді пропусти його через м'ясорубку.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 500 г свинячого серця, 500 г сала, 2 цибулини, 2 моркви, 4 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Відвари свинячі серце та печінку до готовності. Довільно наріж сало та овочі, і обсмаж всі разом до золотистості. Подрібни паштет блендером і приправ.
15. Паштет із свинячої печінки в автоклаві
Ще один чудовий спосіб приготувати печінковий паштет, причому одразу в банках!
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 100 г цибулі, 200 г сала, 100 г вершкового масла|мастила|, 150 г моркви, спеції.
Приготування: Пропусти всі інгредієнти через м'ясорубку, додай спеції та розтоплене вершкове масло. Виклади паштет у банки, не доходячи 2-3 см до краю. Закрий банки, відправ їх в автоклав і включи його на 40 хвилин при 118-120 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua